Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Adamek182 2009-07-25, 9:54 am

Ale bzdury,panowie.Dzenan nawet bez kondycji i ogrania będzie na bank wzorem w szatni i liderem drużyny.Jeżeli pokaże choć 50% tego co pokazywał w Zagłębiu w poprzednich latach to już będzie wzmocnieniem.Z całej tej piątki najmniejsze przekonanie mam do Koźmińskiego. Na moje oko to w sparingach prezentował się równie wybitnie co socha w sezonie(wieże że to brak ogrania i jakaś presja jeszcze).Wszyscy wiemy że sparingi nie pokazują nam piłkarzy i ich umiejętności w 100%-takich jakich zobaczymy w sezonie.Licze że Konrad się zgra,i nie bedzie miał kłopotów z przyjęciem pilki.
No i jeszcze ten temat?Po co nam Bednar?
Pamiętasz człowieku jego rajdy?Wszystko co robił w Zagłębiu? Właśnie po to by był nam potrzebny.
Skrzypek?Świetnie by było,ale w Sosnowcu tylko w odwiedziny wpadł.
Ozi? Pamiętamy jak cudownie rozstał się z naszym klubem?
Adamek182

Postprzez Smazu 2009-07-25, 10:16 am

denacik81 napisał(a):
LucasUSA napisał(a):I tu sie z kolega Rossoneri zgodze ( :) ) - Dzenan to nie tylko pilkarz, ale przede wszystkim swietny kandydat na lidera druzyny - a tego nam brakowalo, i tu widze jego role.

Oby tylko nie zepsuł atmosfery w drużynie jak to już kiedyś bywało :!: :!: :!:

Chciałbym się mylić ale najpierw musi coś pokazać żebym uznał go za wzmocnienie! Nazwisko mi nie wystarczy!

Pół roku temu wszyscy uznali za wielkie wzmocnienie Bartłomieja Soche a jak potem było każdy widział!

Kiedy Hosić psuł niby atmosfere?Był kapitanem[o ile dobrze pamiętam] i dobrze się z tego wywiązywał, dzielił w obronie i być może dzięki niemu Marek jest taki dobry.
Porównywać napastnika z obrońcą?Dwa różne światy... Hosić nie miał tylu kontuzji nigdy co Sobczak w 1 sezonie.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez denacik81 2009-07-25, 10:27 am

Hosić psuł atmosferę od samego początku jak w Sosnowcu była ekstraklasa. Swoim zachowaniem i spiskowaniem przeciw wszystkim. Ważne dla niego było żeby nikt nie miał do niego pretensji za przegrany mecz! Mam nadzieje ze teraz będzie inaczej.
denacik81

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-07-25, 10:45 am

Kol. Adamek - prosze powiedziec czy WALCZAK OZI - byl wykorzystany w Zagłebiu ?
Facet ktory po meczu Zagłebia na Ludowym schodzi z Kolegami zakrwawiony i dlaczego
ten chłopak musial odejść ?
Pozdrawiam Tadeusz
Ostatnio edytowano 2009-07-26, 11:02 am przez Tadeusz Wisniewski, łącznie edytowano 1 raz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez PawełK 2009-07-25, 11:05 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Adamek - prosze powiedziec czy WALCZAK OZI - byl wykorzystany w Zagłebiu ?
Facet ktory po meczu Zagłebia na Ludowym zchodzi z Kolegami zakrwawiony i dlaczego
Pozdrawiam Tadeusz

Za Oziębałę wpłynęła do klubu satysfakcjonująca Zagłębie oferta od Widzewa i został sprzedany - nie musiał odejść...
PawełK
pyszałek

Postprzez rossoneri 2009-07-25, 11:14 am

potrzebujemy jeszcze tylko dobrego napastnika i mysle ,ze sklad bedzie kompletny i walka o awans, Bensz mimo ze nie jest jakims bramkarzem wyjatkowym mysle, ze i tak bedzie duzym wzmocnieniem ,obserwujac co wyczynial Gostomski, obrona wyglada bardzo ciekawie,swietnie zaprezentowali sie na bokach Pietrzak i Strojek ,tego drugiego obserwowalem juz w meczach juniorow i wyroznial sie bardzo,cieszy taka postawa wychowankow i stawialbym na nich,wielkim nieporozumieniem jest Guzik!!! i mam nadzieje ,ze kontraktu nie podpisze ,srodek wiadomo Hosic ,ktory jak dla mnie jest najwazniejszym naszym wzmocnieniem ,spokoj ,wspaniala technika i naprawde wiele Ci nasi mlodzi moga skorzystac trenujac i grajac przy nim , obok widze Marka ,choc jak wyleczy kontuzje Bialek bedzie ladna rywalizacja miedzy nimi, pomoc- Lachowski bardzo dobrze zaprezentowal sie z Wisla rzadzil i rozdzielal ladnie pilki , duzo widzi potrafi sie zastawic ,troche wolny,ale tutaj akurat nie ma to znaczenia ,para Lacha-Pach mysle ze bedzie brylowac w lidze i srodek pola bedzie nasza silna bronia, skrzydla lewe wiadomo wymiana Pietrzak -Pajaczkowski mysle ze tu nie bedzie problemu ,prawe Ryndak wielki ,naprawde wielki postep tego pilkarza ,tylko zeby sie potrafil tak zaprezentowac w lidze jak w sparingach, no i za bardzo nie ma zmiennika ,mimo wszysko zostawilbym Smolca ,atak Mysliwy wiadomo i wlasnie na tego drugiego napastnika czekam ,Kozminski mnie nie przekonuje, licze ze jeszcze ta niespodzianke nam zrobia ,powodzenia i mam nadzieje ze na koniec sezonu bedziemy swietowac razem awans do pierwszej ligi
rossoneri

Postprzez Adamek182 2009-07-25, 4:24 pm

Osobiście nic do OZIEGO nie miałem,szybki i waleczny,bardzo szybki.Ale odszedł od nas i pewnie nie bardzo chciał by wrócić.I dziwne to rozstanie oziego było z klubem,były tam jakieś niejasności.Kiedyś był też taki gość co się Prymula zwał.I byl jeszcze szybszy,jego kariery w Zagłębiu jeszcze bardziej nie rozumiem,zniknął po kontuzji,juz nie pamiętam,ostatni sezon jaki"grał" u nas to chyba na organkach na ławce.
Pozdrawiam równiez....
Adamek182

Postprzez krysteksc 2009-07-25, 4:45 pm

Prymuli nie odpowiadały warunki finansowe jakie mu zaproponowano po rundzie wiosennej jaka u nas rozegrał i nie chciał grać w zagłębiu w OE za tą kase jaką mu proponowano a oziębała narzekał że nie dostaje zbyt wielu szans gry u nas a był naprawde bardzo dobrym zawodnikiem i chyba rzeczywiscie powinien grać wiecej chyba wszyscy pamietamy jego bramke z kszo gdzie przebiegł z piła chyba z 60m. i strzelił bramke szkoda ze nie ma go u nas bo napewno taki zawodnik by nam sie przyadał
krysteksc

Postprzez Blajpios 2009-07-25, 5:01 pm

PawełK napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Adamek - prosze powiedziec czy WALCZAK OZI - byl wykorzystany w Zagłebiu ?
Facet ktory po meczu Zagłebia na Ludowym zchodzi z Kolegami zakrwawiony i dlaczego
Pozdrawiam Tadeusz

Za Oziębałę wpłynęła do klubu satysfakcjonująca Zagłębie oferta od Widzewa i został sprzedany - nie musiał odejść...

A jednak moim zdaniem też jest pytanie czy nie "musiał odejść" - w znaczeniu, jaką dostawał szansę gry? Mamiony tylko perspektywą gry, w sparingach itp. Faktycznie na boisku - rzadko. Podczas gdy dobrze wiedział, że prezentuje jakąś klasę - co najlepiej pokazuje to, że w Widzewie jednak wyżej notowanym, nie gorzej sobie radził.
Blajpios

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-07-25, 6:28 pm

Często zagladam w sklad Widzewa - Ozi b.czesto wychodzi w jedenstce wyjsciowej - moja
odpowiedz jest nastepujaca - jesli chce sie zawodnika zatrzymac - stosuje sie ceny zaporowe.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Smazu 2009-07-25, 7:11 pm

Prymula?Oziębała?Może Ujek?Oni leją na Zagłębie dlatego nie rozumiem po co ta dyskusja...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Blajpios 2009-07-25, 8:00 pm

Smazu napisał(a):Prymula?Oziębała?Może Ujek?Oni leją na Zagłębie dlatego nie rozumiem po co ta dyskusja...

Oczywiście, że obecnie nie ma co dyskutować o przychodzeniu tych ludzi do Zagłębia. Nie ma szans - ani nie uważam, by było to dobre. Nawet obecny "zaciąg starych" w tej liczbie, co zaistniał (Lachowski, Pach, Koźmiński, Hošić, Bensz) wydaje mi się ryzykowny. Raz - że niepewność faktycznej formy, czy to nie jest "życie wspomnieniami" wykazywane przez naiwnych, czyli kochających klub - co sobie mogą wykorzystać "byli gracze". Minął rok czy dwa czy więcej - i zwłaszcza ci koło trzydziestki są zasadniczo "raczej gorsi" po latach. Trudno nazwać ich rozwojowymi. Druga sprawa - za duże nagromadzenie ludzi z ekipy sprzed paru lat, gdy było "fajnie nam tu, byle nie musieć się przemęczać, nie awansować, wejdźmy w odpowiednie układy a na boku w totku jeszcze się dorobi). Owszem, nie ma chyba prowodyrów - ale samo spotkanie się w zbyt dużej ilości ludzi, którzy mają w pamięci zakodowany tamten klimat: jest niebezpieczne.
Niemniej - przynajmniej z mojej strony - ta dyskusja się toczy, ja się włączam nie po to, by domagać się powrotu tych ludzi, tylko by uzmysłowić, czy podjąć dyskusję - jak podchodzić do polityki kadrowej, jak podchodzić do "kupić" i "sprzedać". Czyli - przekładając na poruszone tu nazwiska: Ujek. Pewnie boli kibiców szczególnie, bo tak długo mieli go za idola i chyba nawet głosy przestrogi nie potrafiły się przebić. Jakkolwiek, kibice zawsze są dalej, mniejsza wina. Jednak zagłębiowscy "urzędnicy kadrowi" powinni będąc z bliska szybciej się połapać. Skoro nie udało się - to niech chociaż zaanalizują przypadek, by wiedzieć, jak unikać takich sytuacji... Prymula. Moim zdaniem przypadek obojętny. Byłoby fajnie, gdyby udało się zmobilizować - trudno; ale nie ma nieszczęścia, że gdzieś odpłynął i obecnie "olewa" Zagłębie. Natomiast Oziębały - choć może potencjał piłkarski mniejszy nawet od Ujka - trochę mi żal i trochę mam wrażenie, że został oszukany przez klub. Sprowadzony bodaj przez K. Tochela z "pianiem z zachwytu", mówieniem, że "gotowy do gry w I jedenastce": dopóki były sparingi, dopóki nie odszedł ze swojej drużyny po to, by więcej i wyżej grać. Zaczęła się liga - odstawka. Drugie okienko, czy też przed następnym sezonem: to samo, obietnice gry, gra w sparingach, zapewnienie "nie odchodź, będziesz podstawowy". Do zamknięcia okienka, do rozpoczęcia gry. Potem - znowu niewolnik bez ruchu posadony na ławce. W najlepszym czasie na piłkarski rozwój. Pomimo tego, że gdy już grał, miał serce do gry, nie oszczędzał się, chciało mu się grać dla Zagłębia. Oczywiście - to są moje obserwacje, czyli też na podstawie wiedzy z zewnątrz. Ale odświeżając pamięć każdy niech sobie odpowie: czy nie tak to wyglądało? Tak więc - tu jednak menedżerowie Zagłębia powinni zobaczyć jakiś błąd polityki kadrowej wobec niego i wyciągnąć wnioski na przyszłość, jak uniknąć takiej sytuacji. Takie jest moje zdanie i w tej perspektywie dyskutuję.
Blajpios

Postprzez krysteksc 2009-07-25, 8:01 pm

prymula i ujek w pełni sie zgodze ale czy ozi tez tu bym sie zastanowil on poprostu chcial grac a nasi trenerzy nie dawali mu tej szansy poprostu wybrał klub w ktorym wiedzal ze bedzie grał wiecej niz u nas a to raczej normalne wedlum mnie sami jestemy sobie winni ze go stracilismy
krysteksc

Postprzez Koterwa 2009-07-25, 9:17 pm

Kamil Korepta ładny mecz zagrał.Strzelił 3 bramki a Zagłebiak D.G wygrał 8:4
Koterwa

Postprzez tymin 2009-07-25, 9:19 pm

krysteksc napisał(a):Prymuli nie odpowiadały warunki finansowe jakie mu zaproponowano po rundzie wiosennej jaka u nas rozegrał i nie chciał grać w zagłębiu w OE za tą kase jaką mu proponowano a oziębała narzekał że nie dostaje zbyt wielu szans gry u nas a był naprawde bardzo dobrym zawodnikiem i chyba rzeczywiscie powinien grać wiecej chyba wszyscy pamietamy jego bramke z kszo gdzie przebiegł z piła chyba z 60m. i strzelił bramke szkoda ze nie ma go u nas bo napewno taki zawodnik by nam sie przyadał

Bzdura Krystek. Prymulę opchnąć do Lecha na siłę chciał klub, to nie on chciał odejść :)
tymin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna