Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-08-02, 3:52 pm

Przygladam sie , czytam posty i dochodze do wniosku a mianowicie - ROZWALAMY
ZAGLEBIE OD SRODKA - sytuacja finansowa powiedzy kiepska, sasiedzi za Brynica
zacierają ręcę, PZPN mowi Stadion Ludowy to SKANSEN i będzie w dniu 9.08. br
weryfikował Licencje a grupa Kibiców Zagłebia zyczy aby Stadion Ludowy w czasie
meczów Zagłebia był pusty. Po co to wszystko ? Mysle ze po to aby ten ponad 100 letni
Klub rozwalił się i nie pozostało nic. Wiem ze na strazy stoi jedna osoba ktora nie
pozwoli, nie dopusci do tego to jest Pan L.Baczynski.
A terz myslenie pozytywne sadze ze obecna druzyna i trener beda szli oz zwyciestwa do
zwyciestwa na Ludowym, na wyjazdach moze bedzie dobrze - Raków Czestochowa i
nadejdzie mecz z Tychami który moze byc bardzo wazny dla układu tabeli II ligi w chwili
obecnej - mysle ze PRAWDZIWI KIBICE ZAGLEBIA NIE ODPUSZCZA I NA LUDOWY ZAWITAJĄ
A TO MOZE BYC POCZATEK POWROTU i normalnego chodzenia na mecze Zagłebia.

Zycze wszystkim prawdziwym Kibicom Zagłebia powrotu do normalnosci
Szanowni Ziomole nie osmieszajmy sie w całej Polsce - prosze
Czy nie wystarczy ze dołuje nas Centrala Pilkarska - gdzie tylko sie da ?

Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez eL-Grego 2011-08-02, 4:43 pm

Mądre słowa Panie Tadeuszu. Obawiam się tylko, że ta Grupa Kibiców będzie się cieszyć (a przynajmniej im to nie będzie przeszkadzać), gdy Tyscy będą rządzić na naszych trybunach a już prawdziwego orgazmu dostaną, gdy ci wesprą B klasowe. Niepojęte. Może pozazdrościli wsparcia dla IV ligowego Zawiszy?

Proponuję zakończyć dyskusję, argumenty zostały przedstawione, jeśli oczywiste racje nie dotarły do pomysłodawców to i nadal powtarzane do nich nie trafią a doprowadzą do syndromu oblężonej twierdzy i stworzą przepaść nie do zasypania w przyszłości. Róbmy swoje, zachęcajmy do wsparcia Zagłębia przy zachowaniu całego sceptycyzmu do kliki rządzącej miastem.

PawelK - a może sonda to nie jest najgorszy pomysł? Tylko nie zero-jedynkowa ale z opcją/-ami pośrednią/-imi, np. klub kibicowski z jednoczesnym wsparciem dla Zagłębia II ligowego
eL-Grego

Postprzez GrubyPerez 2011-08-02, 8:18 pm

eL-Grego napisał(a):
PawelK - a może sonda to nie jest najgorszy pomysł? Tylko nie zero-jedynkowa ale z opcją/-ami pośrednią/-imi, np. klub kibicowski z jednoczesnym wsparciem dla Zagłębia II ligowego

... i tłumy zamarły w oczekiwaniu na odpowiedź....." co teraz zrobi PawelK"? -szeptają z cicha po kątach kibice, spragnieni rozsądnych decyzji...

[ ;-) ]
ps
a Blajopios na urlopie?
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Pyotreck 2011-08-02, 8:37 pm

Jedna sonda już była na pewnej stronie (dostępnej dla każdej ze stron). Może ktoś przypomni wyniki.
Pyotreck

Postprzez Serious 2011-08-02, 8:46 pm

Panowie na co komu sonda? Lachowski nie prosił nas, żebyśmy pokazali liczbowo ile nas jest, chętnych odpowiedzieć na jego apel i wspomóc drużynę. Z tego co mi się wydaje, to on prosił żebyśmy ich po prostu wsparli! I wydaje mi się, że to jest potrzebne zarówno piłkarzom, jak i nam. A nie sonda na głównej stronie..

Pozdrawiam.
Serious

Postprzez PawełK 2011-08-02, 8:51 pm

GrubyPerez napisał(a):
eL-Grego napisał(a):

... i tłumy zamarły w oczekiwaniu na odpowiedź....." co teraz zrobi PawelK"? -szeptają z cicha po kątach kibice, spragnieni rozsądnych decyzji...

Zamiast szydzić zajmij się może znajomym co zmieniać nazwy teatru w Sosnowcu chce, ok? Bo jako wiceprezes KOS-u możesz to zrobić, no chyba, że porażka w wyborach to i ciśnienie spadło na naprawianie Sosnowca?

Jeżeli chodzi o sondę na temat apelu Marcina Lachowskiego to mija się to z celem. Poszła prośba na sportowymzaglebiu i każdy niech działa według własnego sumienia - jedni na mecz przyjdą, inni pojadą na b-klasę,jeszcze inni pójdą tu i tu, a będą tacy co zostaną w domu... Za niedługo będą propozycje sond np. czy Koźmiński w 74. minucie meczu miał strzelać czy podawać...
PawełK
pyszałek

Postprzez eL-Grego 2011-08-02, 9:24 pm

PawełK napisał(a):
GrubyPerez napisał(a):
eL-Grego napisał(a):

Jeżeli chodzi o sondę na temat apelu Marcina Lachowskiego to mija się to z celem. Poszła prośba na sportowymzaglebiu i każdy niech działa według własnego sumienia - jedni na mecz przyjdą, inni pojadą na b-klasę,jeszcze inni pójdą tu i tu, a będą tacy co zostaną w domu... Za niedługo będą propozycje sond np. czy Koźmiński w 74. minucie meczu miał strzelać czy podawać...

PawelK, chyba nie byłem zbyt precyzyjny i mnie źle zrozumiałeś. W innym przypadku nie wierzę, żebyś sprowadzał kwestię powstania nowego klubu i rozłamu do poziomu dylematu czy Koźmiński w którejśtam minucie miał strzelać czy też podawać..
Więc już teraz precyzyjniej:
a może tak sonda na temat powstania Z1906S i bojkotu (choć to podobno nie bojkot) Zagłębia SA?
Czy była w ostatnich latach sonda na ważniejszy temat?
eL-Grego

Postprzez Pyotreck 2011-08-02, 9:28 pm

Pyotreck napisał(a):Jedna sonda już była na pewnej stronie (dostępnej dla każdej ze stron). Może ktoś przypomni wyniki.
Pyotreck

Postprzez Serious 2011-08-02, 9:30 pm

Ale na co komu ta sonda el-Grego? Nie zmieni ona nic, bo tak czy inaczej nowy klub powstał. A wydaje mi się, że tworzenie głosowania "kto za nami a kto za nimi" to tylko pogłębianie podziału, a myślę, że tego NIKT nie chce :)

Pozdrawiam
Serious

Postprzez PawełK 2011-08-02, 9:33 pm

eL-Grego napisał(a):PawelK, chyba nie byłem zbyt precyzyjny i mnie źle zrozumiałeś. W innym przypadku nie wierzę, żebyś sprowadzał kwestię powstania nowego klubu i rozłamu do poziomu dylematu czy Koźmiński w którejśtam minucie miał strzelać czy też podawać..
a może tak sonda na temat powstania Z1906S i bojkotu (choć to podobno nie bojkot) Zagłębia SA?

Na sondę dotyczącą Zagłębia 1906 jest już za późno. Fakt jest taki, że klub został utworzony i drużyna zgłoszona do rozgrywek. Poparcie lub nie będzie można zauważyć na meczach obu klubów (frekwencja, atmosfera) a nie w sondzie na stronie internetowej...
PawełK
pyszałek

Postprzez eL-Grego 2011-08-02, 9:54 pm

PawełK napisał(a):
eL-Grego napisał(a):PawelK, chyba nie byłem zbyt precyzyjny i mnie źle zrozumiałeś. W innym przypadku nie wierzę, żebyś sprowadzał kwestię powstania nowego klubu i rozłamu do poziomu dylematu czy Koźmiński w którejśtam minucie miał strzelać czy też podawać..

Na sondę dotyczącą Zagłębia 1906 jest już za późno. Fakt jest taki, że klub został utworzony i drużyna zgłoszona do rozgrywek. Poparcie lub nie będzie można zauważyć na meczach obu klubów (frekwencja, atmosfera) a nie w sondzie na stronie internetowej...

:)
Nigdy bym nie "umierał" za luźnie rzuconą propozycję ale im większe uniki tym bardziej szukam drugiego dna..

Przecież tu nie chodzi o pytanie czy założyć Z1906S czy też nie.

Czy wszystkie poprzednie sondy nie były na stronie internetowej?
Czy wszystkie poprzednie nie były post factum?
Czy naprawdę nie jest interesującym ilu z nas popiera inicjatywę, ilu jest przeciw a ilu np. chce równoległego wsparcia dla obu drużyn bez bojkotu?
eL-Grego

Postprzez Serious 2011-08-02, 10:00 pm

Mnie nie interesuje liczbowa statystyka "kto za kim", bo byłaby nie wiarygodna, bo wielu kibiców czy jednej czy drugiej strony najzwyczajniej w świecie nie odwiedza tej strony. A poza tym, co nam to da? PawełK ma całkowitą rację, że taka sonda nie ma najmniejszego sensu. Przyjdź w sobotę na ludowy, policz ucieszone gęby kibiców po strzelonym golu przez naszych chłopaków oraz głośność dopingu ;) a potem 21 sierpnia skocz na mecz Z1906S i zrób to samo, to będziesz miał prywatne porównanie ;)

A tak na serio. Po co nam to, el-Grego? Co nam da ta statystyka?
Serious

Postprzez Sarmat 2011-08-02, 10:03 pm

Takowa sonda nie ma sensu , powód jest jeden - NIC ONA NIE ZMIENI.
Może tylko niepotrzebnie zaognić podziały.
Dlaczego ?
Pan Kowalski oddał głos na " zespół B klasowy jest złym pomysłem "
Pan Kowalski nr 2 zrobił tak samo jak poprzednik.
I tak 10 panów Kowalskich oddaje takowe głosy.
Przychodzi do wyników sondy...( spekulacje ) okazuje się iż więcej jest przeciwników i...?
I Zaczyna sie prawdziwe piekło , przeciwnicy zaostrzają zęby na zwolenników ponieważ wiedzą iż są większością , zwolennicy odpowiadają kontrą...i tak z podziałów robi nam się wojna której nikt chyba nie chciałby przeżywać.
Dajmy już spokój z tym sporem , jedni chodzą tutaj , drudzy tam, trudno - może kiedyś powrócimy jako jedna wielka rodzina do swojego "domu" i oby.
Sarmat

Postprzez PawełK 2011-08-02, 10:13 pm

eL-Grego napisał(a)::)
Nigdy bym nie "umierał" za luźnie rzuconą propozycję ale im większe uniki tym bardziej szukam drugiego dna..

Przecież tu nie chodzi o pytanie czy założyć Z1906S czy też nie.

Czy wszystkie poprzednie sondy nie były na stronie internetowej?
Czy wszystkie poprzednie nie były post factum?
Czy naprawdę nie jest interesującym ilu z nas popiera inicjatywę, ilu jest przeciw a ilu np. chce równoległego wsparcia dla obu drużyn bez bojkotu?

Widzę, że bardzo Cię interesuje wynik takiego badania. Jeżeli pracujesz - weź urlop, jeżeli masz wakacje to masz zadanie ułatwione. Zrób sondę uliczną i zapytaj losowo wybranych przechodniów w miastach Zagłębia Dąbrowskiego. Ludność tych miast to około 500 tys. osób. Zrób próbę na chociażby 1% i jeżeli uznasz to za stosowne to przedstaw nam wyniki tu na forum. Zapewne będą bardziej obiektywne niż na stronie internetowej. Aby trafić w grupę docelową możesz jako pierwsze pytanie zadać: "Czy jesteś kibicem Zagłębia Sosnowiec?". Nie szukaj drugiego dna - DZIAŁAJ! Powodzenia!
PawełK
pyszałek

Postprzez GrubyPerez 2011-08-02, 10:26 pm

PawełK napisał(a):
GrubyPerez napisał(a):
eL-Grego napisał(a):

Zamiast szydzić zajmij się może znajomym co zmieniać nazwy teatru w Sosnowcu chce, ok? Bo jako wiceprezes KOS-u możesz to zrobić, no chyba, że porażka w wyborach to i ciśnienie spadło na naprawianie Sosnowca?

...jakie znowu szyderstwo ? o nastrojach napisałem, bo wszyscy widzą Paweł,że w rozkroku stoisz....- zresztą, nie muszę chyba tłumaczyć, że to żarcik był - i to inteligentny jak diabli :P

nieładnie tak chyba ujawniać tożsamość na forum, sam raczej nie pamiętam, bym się tu przedstawiał więc zbastuj nieco, zresztą na temat pomysłu K. Haładusa( przestawił go jako koordynator PJN, nie KOS) podyskutuję w innych gremiach, a wspomniane przez Ciebie ciśnienie mam tutaj tylko na Zagłębie, podniesione zresztą przez kilka znanych mi osobistości, które w sposób absolutnie podręcznikowy pier.olnęli ZONKA poprzez spieprzenie całkiem przyzwoitego pomysłu.
Infantylność działań, współmierna- przyznaję- z zaangażowaniem wielu osób - doprowadziła już do zamazania obrazu celu tej inicjatywy.
Nie będę się raczej rozpisywał w tym temacie, biegnę naprawiać Sosnowiec, bo jak pewno wiesz - bardzo wiele jest tu do zrobienia ;-) .

a propos: o jakiej porażce myślałeś?
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna