Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez KalF92 2011-07-30, 2:32 pm

Mam rozumieć że Zagłębie 1906 jest według jls złym pomysłem bo..... Jego zwolennicy przeklinają? Facet! Siejesz ferment i generujesz sztuczny podział! Nie podobał Ci się doping na Ludowym? Teraz masz okazję zostać gniazdowym i prowadzić kulturalny doping.
Zrozumcie że powstanie ZS1906 nie jest stworzone przeciw Zagłębiu z Kresowej!!
Ogarnijcie się! część z Was sieje ferment i generuje sztuczne podziały! Jak ma być normalnie skoro tacy ludzie piszą posty?
KalF92

Postprzez greno 2011-07-31, 8:20 am

''Zrozumcie że powstanie ZS1906 nie jest stworzone przeciw Zagłębiu z Kresowej!!
Ogarnijcie się! część z Was sieje ferment i generuje sztuczne podziały! Jak ma być normalnie skoro tacy ludzie piszą posty?[/quote]''

Nie jest? A tak to wygląda! Gdzie są flagi ,które należą chyba do wszystkich?
I jeszcze jedno: To ludzie , którzy zakładali nowy zespół generują podziały- przemyśl to a sam dojdziesz do takiego wniosku. Nie jestem przeciwny tej nowej drużynie ale właśnie nie kontem "prawdziwego" Zagłębia a nie wspierając teraz klubu pokazali że cała idea "na dobre i na złe "to gówno warte słowa! Właśnie teraz powinniście być z nami wszystkimi! Pozdrawiam!
greno

Postprzez saster 2011-07-31, 9:16 am

greno napisał(a):''Zrozumcie że powstanie ZS1906 nie jest stworzone przeciw Zagłębiu z Kresowej!!
Ogarnijcie się! część z Was sieje ferment i generuje sztuczne podziały! Jak ma być normalnie skoro tacy ludzie piszą posty?
''

Nie jest? A tak to wygląda! Gdzie są flagi ,które należą chyba do wszystkich?
I jeszcze jedno: To ludzie , którzy zakładali nowy zespół generują podziały- przemyśl to a sam dojdziesz do takiego wniosku. Nie jestem przeciwny tej nowej drużynie ale właśnie nie kontem "prawdziwego" Zagłębia a nie wspierając teraz klubu pokazali że cała idea "na dobre i na złe "to gówno warte słowa! Właśnie teraz powinniście być z nami wszystkimi! Pozdrawiam![/quote]
Powiedz to tym "kibicom" którzy przepędzali łebków z gniazda wczoraj, przecież nie macie nic przeciwko dopingowi na Kresowej. A najlepsze, że po stanowczej "reprymendzie" od bardziej odważnych kibiców opuścili otwartą, śliniąc się, ze wrócą z kolegami. Nie wrócili. :lol:
saster

Postprzez jondek 2011-07-31, 9:55 am

Doskonały pomysł z ochroniarzami na sektorach i policją na terenie stadionu."Jedynie słuszni kibice"już nie będą kozaczyć,i nie grozi nam zamknięcie stadionu za petardy ;-) Wrócą dawni kibice i wytworzy się nowy model kibicowania.A wszystkie zgody,sztamy i układy wrocą pod strzechy,gdzie ich miejsce.Kiedyś tego nie było a Ludowy pękał w szwach :niezle:
jondek

Postprzez KalF92 2011-07-31, 10:26 am

Nie, Zagłębie 1906 nie jest robione przeciw temu Zagłębiu z kresowej. A czemu nie? Bo To jest odpowiedź na to że przez lata ten klub był topiony w gównie korupcyjnym,potem w spirali długów, a każda próba działania Kibiców na rzecz promocji Zagłębia,próby współpracy kończyły się tym,że Klub mówił zeby spierdalali... To w końcu spierdolili...Założyli klub dla Kibiców! Klub ma być dobrem wspólnym.
Nikt z zwolenników ZS1906 nie obraża nikogo tutaj,za to fani starego porządku robią to regularnie.. Co to znaczy? Że to Wy tworzycie podział. Założyciele ZS1906 Powiedzieli"chodźcie z nami Bracia" Wy na to poniekąd odpowiedzieliście "Nie bo jesteście bandytami"... Przez lata nie przeszkadzało Wam to że to bandyci, więc co się zmieniło?
Przeszkadza wam że byly zakazy za ptardy etc? To po co wrzucaliście do paszek na oprawy?
Kolejna Kwestia: Flagi.. Flagi były robione dla Grup Kibicowskich(każda z nich reprezentuje takową), zatem skoro ta grupa zdecydowała działać na 1906 to flaga co jest oczywiste idzie tam gdzie jej właściciele. Poza Tym nikt wam nie broni uszyć sobie własnych.. czemu tego nie zrobicie?
Mam pytanie do panów gdzie byliście gdy były spotkania w Warce,w Pubie Sportowym? Czemu tam nie obrażaliście Ultrasów? Czemu przeciwników powstania 1906 bylo tylko 4? (szacunek dla nich za uczciwości i kulturę) No właśnie potraficie tylko narzekać i obrażać... Wasza krytyka nic nie wnosi,jedynie generuje ten chory podział...
ZJEDNOCZONE ZAGŁĘBIE!
POZDRO BRACIA!
KalF92

Postprzez yahaya 1906 2011-07-31, 10:41 am

Zobaczcie chociażby komentarze na stronie Legii pod "grali przyjaciele" jak się młoda wiara spina :lol:
yahaya 1906

Postprzez yahaya 1906 2011-07-31, 10:45 am

jondek napisał(a):Doskonały pomysł z ochroniarzami na sektorach i policją na terenie stadionu."Jedynie słuszni kibice"już nie będą kozaczyć,i nie grozi nam zamknięcie stadionu za petardy ;-) Wrócą dawni kibice i wytworzy się nowy model kibicowania.A wszystkie zgody,sztamy i układy wrocą pod strzechy,gdzie ich miejsce.Kiedyś tego nie było a Ludowy pękał w szwach :niezle:

Gwiazdeczko forum ,nowy model kibicowania? aaa ten siedzący,bez wulgaryzmów.Dobrze że o niczym nie decydujesz.Bez rac ,petard będzie lepiej? to ja pytam kim ty ku*** jesteś? :czerwona:
yahaya 1906

Postprzez jondek 2011-07-31, 10:55 am

A mnie się wydaje,że cały ten wasz "ruch założycielski",bierze się z kompleksów.Na tle kibiców innych drużyn,wypadaliście ostatnio,bardziej niż skromnie.Takie kluby jak Pogoń,Śląsk,Zawisza poszly wyraznie do przodu tak sportowo jak kibicowsko.A wy ciągle w tym grajdolku 3-ligowym.Stąd frustracja.Wczoraj pilkarze dali sobie doskonale rade bez was,ludzie wychodzili z meczu szczęśliwi,i niech tak pozostanie.Mecze pilkarskie to rozrywka i zabawa.Ale nie wszyscy rozumieją te dwa określenia w ten sam sposób.Nowe zasady kibicowania wam nie odpowiadają i odeszliście.W porządku.Ja to szanuje.Ale nie przeszkadzajcie.Kropka.Odpowiadam.Jestem kibicem Zagłębia od prawie 50 lat.W tym czasie niejedno widziałem i wiele przeżyłem.A na mecze i tak będe chodził,z wami i bez was.Pozdrawiam Cie.
jondek

Postprzez PawełK 2011-07-31, 11:12 am

jondek napisał(a):A mnie się wydaje,że cały ten wasz "ruch założycielski",bierze się z kompleksów.

Chociażby wynająć największy w Polsce młot pneumatyczny, aby wtłuc Ci przekaz to Ty i tak nie zrozumiesz całej idei. Niech Ci się wydaje, Twoje prawo...

jondek napisał(a):Na tle kibiców innych drużyn,wypadaliście ostatnio,bardziej niż skromnie.Takie kluby jak Pogoń,Śląsk,Zawisza poszly wyraznie do przodu tak sportowo jak kibicowsko.A wy ciągle w tym grajdolku 3-ligowym.Stąd frustracja.Wczoraj pilkarze dali sobie doskonale rade bez was,ludzie wychodzili z meczu szczęśliwi,i niech tak pozostanie.Mecze pilkarskie to rozrywka i zabawa.Ale nie wszyscy rozumieją te dwa określenia w ten sam sposób.Nowe zasady kibicowania wam nie odpowiadają i odeszliście.W porządku.Ja to szanuje.Ale nie przeszkadzajcie.Kropka.Odpowiadam.Jestem kibicem Zagłębia od prawie 50 lat.W tym czasie niejedno widziałem i wiele przeżyłem.A na mecze i tak będe chodził,z wami i bez was.Pozdrawiam Cie.

Szacunek za te 50 lat, ale właśnie takimi postami sami robicie podziały... Bo jak byliśmy głośniejsi od przyjezdnych to MY, jak była super oprawa to MY, ale teraz sam piszesz w 2 osobie liczby mnogiej.

PS. O jakiej Ty Pogoni piszesz? :lol:
PS2. Jaki wpływ kibice mają na poziom sportowy? Jak pomagali organizacyjnie to tego nie doceniano albo blokowano różne idee.
PS3. Co miało oznaczać, Twoim zdaniem, wczorajsze zaintonowanie "młynka" - "Jest tylko jedno, Zagłębie jest tylko jedno"?
PawełK
pyszałek

Postprzez KalF92 2011-07-31, 11:20 am

jondek, piszesz że wam przeszkadzamy a w czym my wam przeszkadzamy bo nie rozumiem?
Przecież NIKT z ZS1906 nie powiedział PRZESTAŃCIE CHODZIĆ NA LUDOWY, nie nic z tych rzeczy,więc w czym problem? Poza tym kolego jondek skoro widziałeś nie jedno i kibicujesz 50lat to powinieneś pamietać te "mroczne" czasy gdzie każdy mecz miał w sobie coś z awantury i tu pytanie jakim cudem wtedy Ci to nie przeszkadzało?
Piszesz że nas boli to że inne klubu awasowały a My nie i daltego zaczynamy od B klasy. Chcesz mi powiedzieć ze W B klasie jest fajniej niż w 3lidze? są ciekawsze mecze? Otóż nie! po prostu wielu z nas już rzyga tym co dzieje się w klubie. Klub sam nie wie ile ma długu, nie ma pomysłu na jego ratunek,gdyby ktoś z Was był na ostatnim spotkaniu to wiedziałby co nieco na temat tego że pan Baczyński chce ratować klub kasą z miasta, tyle że jestem pewien ze po wyborach Zagłębie przestanie być potrzebne miastu i Miasto się wycofa bo nikt nie będzie łożył kasy w ten worek bez dna.
Boże chroń fanatyków!
Krzykacze gdzie byliście gdy były spotkania kibiców?? No gdzie? Pytam bo naprawde nie rozumiem jak możecie mówić że kochacie Zagłębie skoro nie znaleźliście dla niego czasu?
KalF92

Postprzez yahaya 1906 2011-07-31, 11:23 am

Trudno wtłuc coś do łba takim osobom.Oni mają swoje rację z tvn-u i ich nie zmienimy.I nie zwracaj się do mnie jako do popierającego ten nowy twór.Miłość i tolerancja :lol:
yahaya 1906

Postprzez KalF92 2011-07-31, 11:47 am

Jak to jest że przez lata wychwalaliście oprawy, i wszystkie inicjatywy Ultrasów a teraz nagle są wrogami i wcale ich nie chcecie,mało tego ubliżacie im i uważacie ze oni są bandytami?

Pytanie w żadnym stopniu nie jest napinkowe, wie ktoś jaka była frekwencja na ludowym? Pytam z czystej z ciekawości...
KalF92

Postprzez saster 2011-07-31, 11:48 am

Może niektórzy nie zdążyli zauważyć, że styl kibicownia z lat 90-tych przeszedł do historii i jest do dupy obecnie. No chyba, ze chce się płacić mandaty i dostawać zakazy stadionowe. A o waszym zaangażowniu w Zagłębie świadczy to, że robicie zbiórkę na mecz Legii zamiast przyjść wczoraj na Kresową. Powiedziłabym, że ekstraklasa, wicemistrz Polski - no kibice sukcesu po prostu.
Dlatego mam nadzieję, że jak twór padnie, to nie wrócicie na Kresową, że jest w was ta odrobina przyzwoitości. Bo jak widać, radzimy sobie nienajgorzej bez "trzonu kibicowskiego" :lol: i będzie jeszcze lepiej.
saster

Postprzez PawełK 2011-07-31, 12:04 pm

saster napisał(a): A o waszym zaangażowniu w Zagłębie świadczy to, że robicie zbiórkę na mecz Legii zamiast przyjść wczoraj na Kresową. Powiedziłabym, że ekstraklasa, wicemistrz Polski - no kibice sukcesu po prostu.

Chciałem Ci przypomnieć, że Legia Warszawa to zgoda Zagłębia Sosnowiec.
PawełK
pyszałek

Postprzez Darian 2011-07-31, 12:18 pm

Oskarżacie osoby z Ludowego że przyczyniają się do narastania konflitu i robienia podziałów. To niesamowite co piszecie zważywszy na formę podejścia jaką zastosowano wobec nas wszystkich taka arbitralną decyzją o powołaniu nowego klubu.

Lepiej najpierw zapytajcie się fanów z Zimowego jak u nich kształtowały się relacje z ów przedstawicielami grup kibicowskich? Jak wyglądała kwestia flagi hokejowej, która była własnością fanów hokejowych? Tych fanów hokejowego Zagłębia, którzy zorganizowali konkurs na projekt flagi, wytypowali zwycieski projekt i wyłożyli kasę. I jak to sie miało do pojawiania się jej na meczach hokeistów?
Kwestia druga. Doping. Jak mocno te grupy angażowały się w kwestie dopingu na Zimowym?
Tak więc pierwszy konflikt i animozje miały miejsce właśnie na Zimowym i na pewno stroną inicjującą nie byli kibice z Zimowego, którym jako jedynym zależało na tym, żeby na hokeju był doping i którzy w własnym zakresie go organizowali nie uzyskując żadnego wsparcia.Jedyny mecz na którym był organizowany doping to mecz z Tychami kiedy do Sosnowca przyjechali kibice z Tychów. Zastanawiałem sie tylko czy ci ludzi przyszli na Tychy czy na Zagłębie? Jak później sie okazało to raczej ten pierwszy wariant.
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna