Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez STACH PL 2011-07-15, 7:05 pm

Najlepsze co na dzień dzisiejszy możemy zrobić to trzymać kciuki za prezesa, nową drużynę,czas na weryfikację będzie w przerwie zimowej.Pamiętajcie,że bardzo możemy pomóc wysoką frekwencją i dopingiem :!: I nie chce od dzisiaj słyszeć o jakimś rozłamie w Zagłębiu bo internetowe fora aż huczą o naszej nieporadności :!: Pamiętacie slogan: BYŁO JEST I BĘDZIE.....Pozdrawiam
STACH PL

Postprzez August 2011-07-15, 7:36 pm

Krzysztof Szatan nie jest zainteresowany przejęciem akcji, którymi dysponują dziś Dariusz Kozielski i Grzegorz Książek.

Szatan, były właściciel Zagłębia rozmawiał w piątek z Agnieszką Czechowską-Kopeć, wiceprezydent miasta odpowiedzialną m.in. za sport. - Pani prezydent jest pełna energii i chce pomóc Zagłębiu. Przypomniałem m.in. mój pomysł na klub, który zakładał, że Zagłębie stanie się samofinansującym się przedsiębiorstwem [Szatan chciał m.in., żeby klub zarabiał dzięki zarządzaniu własnym hotelem - przyp. red.]. Szkoda, że nie posłuchano mnie trzy lata temu. Nie byłoby takiej tragedii jak teraz - mówi Szatan, który nie jest zainteresowany przejęciem akcji Kozielskiego i Książka (mają 51 proc.).

Przypomnijmy, że Szatan sprzedał akcje jesienią ubiegłego roku. Transakcja zakładała, że Szatan odzyska pieniądze jakie pożyczył spółce, ale na razie do tego nie doszło. - Nie chcę akcji. Uważam, że powinno przejąć je miasto (ma 49 proc.). To jedyna szansa dla klubu - podkreśla.

Dodajmy, że kontrakty z Zagłębiem podpisało w piątek dwóch nowych piłkarzy - napastnik Konrad Koźmiński i obrońca Patryk Rumiński.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1SCUMEUkT

Czytając wypowiedzi Szatana tym bardziej przekonuję się, że to nie tylko złodziej i cwaniak ale po prostu beczelny i prymitywny głupek.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2011-07-15, 11:46 pm

Rozwiń temat,bo ja (może tylko ja)nie rozumiem .Wiem że np. Cupiał też pożyczał kasę Wiśle ,bo są jakieś śmieszne przepisy.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2011-07-15, 11:52 pm

RUDI napisał(a):Rozwiń temat,bo ja (może tylko ja)nie rozumiem .Wiem że np. Cupiał też pożyczał kasę Wiśle ,bo są jakieś śmieszne przepisy.

A co tu jest do rozumienia ? Facet był wyłącznym włascicielem klubu -spółki, której źródłem finansowania były głownie poeniądzw wpeirw od Włochów, a potem juz tylko z Miasta. Pieniadze zeżarł i jeszcze chciał, żeby mu Miasto dało ziemię i kredyty poręczyło czyli wcześniej czy później spłaciło. Przypomnij sobie urojone pomysły ze środulska górką plus działania Hytrego z samochodami.
August

Postprzez RUDI 2011-07-16, 12:02 am

A powiedz tak szczerze (i nie myśl że bronie Szatana ) co ty byś zrobił?masz kasę ,to co znaczy że jesteś Matka Teresa? wkładasz w coś jakieś pieniądze i co liczysz na zysk czy na stratę.Ty wpłacając pieniądze do banku uważasz że muszą procentować,a gdzie on napisał czy powiedział że chce tą kasę natychmiast .Który sponsor wkładając kasę w piłkę nie oczekuje zysku ,chyba tylko araby ,bo oni robią to dla rozrywki.
RUDI

Postprzez RUDI 2011-07-16, 12:10 am

A nie było takiej sytuacji,że włosi też żądali przekazania gruntów wokół stadionu ?tylko znalazł sie ktoś mądry i nie przekazał?
RUDI

Postprzez August 2011-07-16, 12:16 am

RUDI napisał(a):A powiedz tak szczerze (i nie myśl że bronie Szatana ) co ty byś zrobił?masz kasę ,to co znaczy że jesteś Matka Teresa? wkładasz w coś jakieś pieniądze i co liczysz na zysk czy na stratę.

Przede wszystkim poszukałbym porządnego(ych) menago, który za dobre pieniądze byłby w stanie opracować plan rozwoju spółki, na który składałaby się m.in. oferta sponsorska oraz strategia marketingowa. Do Rady Nadzorczej zamiast pociotków zaprosiłbym kilka znanych osób zwiazanych z regionem jak i lokalnym biznesem. Prezes dostałby bonus w postaci procentu od każdej umowy sponsorskiej i kasy, jaka wpłynęłaby na konto klubowe. W każdym razie w zyciu bym nie poszedł pijany na posiedzenie Rady Miasta i nie wydzwaniałbym do Arcelora żeby umówić się z panem Mittalem.

RUDI napisał(a):wkładasz w coś jakieś pieniądze i co liczysz na zysk czy na stratę

Zastanów się lepiejdla ilu prywatnych firm podstawowym żródłem przychodu są pieniądze publiczne otrzymywane w taki sposób jak w ostatnich latach
August

Postprzez RUDI 2011-07-16, 12:38 am

Dobre pieniądze ,dobry menago ,rozwój spółki,facet po prostu nie miał pojęcia o prowadzeniu klubu piłkarskiego(Cupial ma?.Wojciechowski ma? Solorz ma?)może chcial być lokalnym patriotom? porwał sie z motyką na słońce.Porównaj sobie wielkie kluby Europy ,co nie są zadłużone ?żyją praktycznie na kredyt.A wracajac do pociotków ,może myślał że lepiej ufać komuś kogo sie zna ,zrobiłbyś inaczej? Gwarantuję że wkładając jakąś kasę chciałbyś miec nadzór kogoś kto cię przekonał że można mu zaufać ,czy to rodzina czy pociotki,pijany? dla mnie powiem ci szczerze mógłby być nawet codziennie nawalony,aby tylko mój klub istniał i przysparzał mi radości .
RUDI

Postprzez rossoneri 2011-07-16, 12:48 pm

juz po sparingu :(niestety gra i poziom naszej druzyny ciagle spada w dol:(((
nie wiem po co podpisywane sa kontrakty z Ruminskim lub Gruntem???
dla mnie niezrozumiale
juz nawet Lachowski znizyl sie do ich poziomu
bramkarzy sie pozbyli ,ale poziom tych co przyszli po nich jest porownywalny,jak nie slabszy
Strojek stanal w miejscu,myslalem ze sie chlopak bedzie rozwijal,a niestety jest klapa
Jarczyk jak juz tutaj ktos wyzej napisal przecietniak jak na 2 lige i nie dziwne ze nie ma ofert i nikt go nie chce
Grunt to juz calkowita pomylka,lepszy zespol wykorzysta jego bledy

pomoc ??? srodek pola to nawet z taka slaba druzyna sobie nie radzi:(((
klepanie podaniami przewaznie do tylu
Stefanski i Kozminski dzisiaj jezdzcy bez glowy ,niby szybkosc jest,ale nic z tego
Lacha procz bramki nic wielkiego
napastnik,chyba Jankowski z Kutna nie wiem jak on strzelil ponad 20 bramek w tamtym sezonie ,chyba ze to byla jakas liga parafialna:)
ogolnie zenada,zero pomyslu ,czytalem wczesniej o pressingu ze grali we wczesniejszych meczach,niestety ja nie widzialem zadnego pressingu

drugi zespol wystarczylo 25 min zeby sie spakowac i wracac do domu
rossoneri

Postprzez gargamele 2011-07-16, 2:39 pm

Co Ty w gadasz chłopaku..Chyba na innym sparingu byłeś.Co Ty,Barcelone chciałes zobaczyć???To na Camp Nou,a nie na Ludowy!Strojek grał całkiem przyzwoity mecz!Lachowski,z pewnością najlepszy zawodnik tego meczu.Fakt,M.Grunt zaprezentował się bardzo,bardzo przecietnie.Spójrz na to w taki sposób;wygrali,kilka sytuacji było,zespół jest budowany w oparciu o 2-3starzych zawodników,reszta młodzież!Jak dla mnie,wygląda to całkiem przyzwoicie.Nieżle,podobno,z Podbeskidziem,wygrana z Polonia,wygrana i remis Radzionków...tak więc radziłbym przyhamować z krytyką.Zagłebie gra na pewno lepiej niż w poprzedniej rundzie.Patrzac nawet na zimowe sparingi a teraz to jest o wiele lepiej.
gargamele

Postprzez MrCricket 2011-07-16, 3:34 pm

Czy to jest temat o sparingach ?
MrCricket

Postprzez Sarmat 2011-07-16, 3:35 pm

Nie ma tragedii , nawet to że biegają po tym boisku , a nie chodzą to sukces. Dajmy szanse młodym chłopakom występującym w szeregach Zagłębia. Podsumowaniem będzie pierwszy mecz który będzie o punkty. Sparingi rządzą się swoimi prawami . Do boju Zagłębie .
Cieszy drużyna złożona w większości z "naszych" i tak niech już ku*wa będzie.
Sarmat

Postprzez swiezy52 2011-07-16, 5:26 pm

zbiegamy z tematu panowie... przeniescie prosze dyskusje tutaj viewtopic.php?f=1&t=3447&view=unread#unread
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez królikopiotr 2011-07-16, 6:25 pm

Podoba mi sie stanowczosc tonu trenera Stacha mówiąca o tym że kto będzie w najlepszej dyspozycji zagra w Łowiczu Nie odpuszczać wygrywać walczyć.....
To równiez bedzie bardzo pomocne przy szukaniu sponsorów...bo kto chce cokolwiek inwestować w słaby 2 ligowy klub???
Tylko w perspektywiczny klub ktokolwiek moze włożyć pieniądze....A jesli nie ma celu (awansu) kto wyłoży kase...
Mowienie o utrzymaniu 2 ligowego bytu jest antymarketingowe i antypromocyjne dla Zaglebia
królikopiotr

Postprzez lopez 2011-07-16, 10:38 pm

większość z nas chciała by pewnie żeby nasze ukochane ZAGŁĘBIE grało jak najwyżej w szczeblu ligowym ale trzeba trzymać się razem.http://www.youtube.com/watch?v=9fxk28IS ... re=related
lopez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna