Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Smazu 2009-07-07, 5:24 pm

Koźmiński?prosze prosze... nie sądziłem ze kiedyś znajomi w Zagłębiu beda grac.Tylko że ten Koźmiński to jedna wielka niewiadoma.. Gdyby grał w 1 lidze Szkockiej to by było coś a druga liga Szkocka czy w której te Peterhead jest nie robi wrażenia,więc nie liczył bym na niego zbytnio...Miło , ze teraz na prawde siegamy po rodowitych Sosnowiczan ;-) Korepciak przejdzie do Zagłębia czy jeszcze musi zostać sprawdzony?
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez yahaya 1906 2009-07-07, 5:30 pm

Jesli dobrze pamietam on ma na nazwisko Korepta a nie Korepciak.
yahaya 1906

Postprzez emdżej 2009-07-07, 5:33 pm

yahaya 1906 napisał(a):Jesli dobrze pamietam on ma na nazwisko Korepta a nie Korepciak.

Może od razu zacznij też poprawiać piszących "Lacha", że on się nazywa Lachowski? :lol:
Dokładnie :-) // Smazu
emdżej

Postprzez mamut17 2009-07-07, 5:55 pm

Dwuletni kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec podpisał dzisiaj Konrad Koźmiński.

Wraca on do klubu po pięciu latach - w Zagłębiu występował w sezonie 2003/04 i już w swoim debiutanckim meczu z Rozwojem Katowice zdobył bramkę. Później wpisywał się na listę strzelców jeszcze dwukrotnie. Jego karierę w Zagłębiu przerwała kontuzja. W ostatnich dwóch sezonach Koźmiński występował w szkockim Peterhead FC.

źródło: 100% Zagłębie Sosnowiec
-> http://www.90minut.pl/news/96/news96653 ... owiec.html

No nareszcie. Oby byl taki dobry jak go wszyscy zachwalaja. 8)
mamut17

Postprzez Blajpios 2009-07-07, 5:57 pm

emdżej napisał(a):
yahaya 1906 napisał(a):Jesli dobrze pamietam on ma na nazwisko Korepta a nie Korepciak.

Może od razu zacznij też poprawiać piszących "Lacha", że on się nazywa Lachowski? :lol:
Dokładnie :-) // Smazu

A ja sobie myślę, że to i dobry znak ;-) Dobry znak - dlatego, że pisał przecież nasz nowy gwiazdor mikrofonu, czyli dobrze, że się przeraził, iż ktoś mógłby go brać za kolegę znanego "gwiazdora mikrofonu formatu wielkich telewizji", co wielu nazwisk czy nazw zagranicznych nie potrafi wymówić i przekręca mniej więcej właśnie z taką "bliskością", jak od Korepty oddalony jest Korepciak! :lol:
Dla jasności! Nie dokuczam tu nikomu tylko trochę humoru w tej sytuacji widzę, mam nadzieję, że Kol. yahaya 1906 się nie obrazi, a wydaje mi się, że przecież ostatnio zajął się reporterką w Radio Zagłębie i dobrze mu szło. A rzeczywiście, w takim "środowiskowym" radio, to ma chop czasem lekkiego zgryza, czy zachować się jak kolega z boiska, kibic przy odnoszeniu się do danej osoby, używając boiskowych "ksywek", czy też "wystąpić oficjalnie"...
Żeby zaś nie kołować coraz dalej, tylko wrócić do tematu, to dodam, że ostatecznie, gdyby rzeczywiście jeszcze doszedł Korepta, Filipowicz, jest już Lachowski i Koźmiński, zostałby Bensz zadowolony lub przyszedłby np. Budka - to nie byłoby rewelacji, jednak nie byłoby też tragicznie. Przy rozwiązaniu wszystkich planowanych do rozwiązania kontraktów, można by jeszcze spokojnie czekać na jakąś jedną większą niespodziankę, pod koniec okienka albo na dwóch rozwojowych. Kadra nie prezentowałaby się wtedy oszałamiająco, ale jeszcze nie tragicznie, tak mi się wydaje, mogłoby więc w razie czego nawet zostać na sfinalizowaniu tych zmian, o których mowa.
Blajpios

Postprzez emdżej 2009-07-07, 6:23 pm

Blajpios napisał(a):Kol. yahaya 1906 się nie obrazi, a wydaje mi się, że przecież ostatnio zajął się reporterką w Radio Zagłębie i dobrze mu szło.

To był Yokozuna_OSP ;-)
emdżej

Postprzez greno37 2009-07-07, 6:42 pm

Koledzy! Zawodnik grający dziś na pomocy w naszej drużynie Marcin Juszkiewicz nr 25 zajefanie ! Takiego pomocnika myślę trzeba teraz w Zagłębiu! Ale czy to tylko ja tak widzę?.......
greno37

Postprzez August 2009-07-07, 6:48 pm

Ciekawe co z Filipowiczem ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez hellboyek 2009-07-07, 7:04 pm

11.pl: Konrad Koźmiński podpisał kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec
Konrad Koźmiński, który w sezonie 2003/2004 reprezentował już barwy sosnowieckiego klubu, podpisał dziś dwuletni kontrakt z drugoligowcem.

Koźmiński ostatnio występował w szkockim odpowiedniku drugiej ligi, w drużynie Peterhead. - Jestem bardzo zadowolony, że negocjacje szczęśliwie się zakończyły - powiedział we wtorek zawodnik. - Na razie trenujemy dwa razy dziennie, więc okres przygotowawczy dopiero się rozpoczyna. W Szkocji na pewno czegoś się nauczyłem, przede wszystkim walki. W Zagłębiu czuje się bardzo dobrze, a w tym sezonie gramy o awans - dodał Koźmiński.

Zawodnik nie chciał na razie dywagować na temat jego pozycji w pierwszej jedenastce. - Mamy do rozegrania kilka sparingów. Niewątpliwie Krzysiek Myśliwy jest bardzo dobrym zawodnikiem i chciałbym, abyśmy razem zagrali w ataku – dodał. Koźmiński podpisał dwuletni kontrakt z klubem.

To nie koniec transferowych spekulacji w Sosnowcu. Praktycznie pewien pozostania w drużynie jest Adrian Pajączkowski, który w środę ma złożyć podpis na nowej umowie. W podobnej sytuacji jest Arkadiusz Kłoda. Bliski pozostania w Sosnowcu jest również Michał Filipowicz. Zagłębie porozumiało się z Piastem Gliwice w sprawie możliwości jego angażu i piłkarz negocjuje nowy kontrakt.

Trener Piotr Pierścionek zapowiedział, że potrzebuje w drużynie dwie, równorzędne pary napastników. Czy w tym wypadku na angaż może liczyć Kamil Korepta? - Na razie trenujemy z konkretną liczbą zawodników i wszystkich testujemy - powiedział po wtorkowym sparingu szkoleniowiec Zagłębia.

Z drużyną może pożegnać się Michał Skórski, który w środę zagra w barwach Hetmana Zamość w spotkaniu sparingowym z Avią Świdnik. Trener Pierścionek zapowiedział jednak, że nie chce aby zawodnik na stałe żegnał się z Zagłębiem, tylko został wypożyczony. Razem z nim do Zamościa uda się wypożyczony do Czarnych Sosnowiec Piotr Wolny.

http://www.11.pl/rytm_pilki/Konrad_Kozm ... Sosnowiec/
hellboyek

Postprzez Blajpios 2009-07-07, 9:20 pm

emdżej napisał(a):
Blajpios napisał(a):Kol. yahaya 1906 się nie obrazi, a wydaje mi się, że przecież ostatnio zajął się reporterką w Radio Zagłębie i dobrze mu szło.

To był Yokozuna_OSP ;-)

o, kurcze, rzeczywiście wpadka. :kiepsko: I cały dowcip mi upadł... :-( Mam nadzieję, że ani jeden ani drugi się nie obraził.
Blajpios

Postprzez Zagłębiak_1906_ 2009-07-07, 9:31 pm

Mam pytanie, gdzie teraz gra Bartosz Muc?
Zagłębiak_1906_

Postprzez zimek 2009-07-07, 10:00 pm

dolacze sie dodajac pare slow dzieki za radio Zaglebie szczegolnie w waznych meczach dla mnie to jedyny kontakt z klimatem Zaglebia oczywiscie bedac w kraju jestem na Ludownym zreszta zawsze tak planuje urlop aby choc raz byc bo 2 razy to juz szczyt marzen. Komentowanie spoko ale te docinki z boku sorki za bardzo u mnie cala rodzina slucha a tam ku... sie sypia pozd dobry pomysl do delikatnej poprawki :niezle:
zimek

Postprzez LucasUSA 2009-07-08, 1:34 am

Ja sie dolacze do powyzszego komentarza - to radio dla wielu z nas duzo znaczy - dziekujemy! No i nie zapominajmy o TVZS - tez wielkie dzieki!(off topic, ale warto podkreslic role naszych zaglebiowskich mediow :) )
LucasUSA

Postprzez August 2009-07-08, 7:42 am

Podczas sparingu ze Szczakowianką Jaworzno (2:1), Zagłębie testowało Marcina Juszkiewicza. Zawodnik fryzurą przypomina Edgara Davidsa, stylem gry… trochę też.

To właśnie Juszkiewicz prezentował się najlepiej z testowanych piłkarzy, ostatnio występował w Concordii Piotrków Trybunalski (zespół dwukrotnie przegrał w barażowym spotkaniu ze Stalą Rzeszów i spadł do III ligi). W minionym sezonie rozegrał 35 spotkań i strzelił 2 bramki, był wyróżniającym się piłkarzem zespołu z Piotrkowa Trybunalskiego. Juszkiewicz w tym roku skończył 26 lat, występuje na środku pomocy, jest wychowankiem Igloopolu Dębica. - Wcześniej również grałem na obu skrzydłach, jestem uniwersalnym pomocnikiem - wyjaśniał po meczu. Wychowanek zespołu z Dębicy zagrał bardzo dobry mecz. Pokazał, iż wie czego trener oczekuje od środkowego pomocnika. Dobrze grał z pierwszej piłki, dużo podań kierował do przodu, dobrze współpracował z zawodnikami na skrzydłach, dodatkowo popisał się kilkoma efektownymi odbiorami piłki. - Wcześniej byłem przymierzany do Polonii Bytom, tam się nie udało załapać do kadry. Obiecałem trenerowi, że jak nie wypali w Bytomiu to przyjadę na testy, decyzja, dotycząca mojej przyszłości należy do szkoleniowca - zdradził po sparingu Juszkiewicz.

W bytomskiej Polonii piłkarz Concordii wystąpił w dwóch sparingach. Oba bytomianie zremisowali. Z MKS Kluczbork Juszkiewicz strzelił pierwszą bramkę dla Polonii, która przegrywała już 0:2 (wynik końcowy - 2:2). Następnie takim samym rezultatem zakończyło się spotkanie z Piastem Gliwice (tutaj piłkarz rozegrał tylko ostatnie 30 minut). - Polecił mi go trener Concordii Andrzej Dec, z którym grałem kiedyś w Hetmanie Włoszczowa. To dobra rekomendacja, bo Andrzej polecił mi też kiedyś Rafała Grzyba - mówił (dla sport.pl) po sparingu z MKS-em Damian Bartyla, prezes Polonii.

Juszkiewicz ma ważny kontrakt z Concordią. Trener Pierścionek nie chciał jeszcze dokładnie odnosić się do tego zawodnika. - Gdyby doszedł nam dobry zawodnik na środek pola, wtedy moglibyśmy przesunąć Marcina Lachowskiego do ataku, na pewno byłoby to dobre rozwiązanie - wyjaśniał po sparingu ze Szczakowiankom.

Czy Juszkiewicz, który jest ulubieńcem kibiców Concordii, trafi do Sosnowca? Na pewno na to pytanie poznamy niebawem odpowiedź.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... a,1,4,1098
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Koterwa 2009-07-08, 9:07 am

Z bramkarzami sytuacja jest wyjaśniona. W klubie zostaje Adam Bensz, jest to świetny fachowiec. Rywalizować o miejsce w składzie będzie z nim Adrian Masarczyk - tłumaczył po meczu trener bramkarzy, Grzegorz Kurdziel.
Koterwa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna