Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez królikopiotr 2011-07-01, 8:38 pm

Czy ktos juz cos wie o spotkaniu ( mam nadzieje z Naszymi nie ex zawodnikami)?????
Moze zmienili zdanie lub wstrzymali sie z decyzją??
królikopiotr

Postprzez Cygan 2011-07-01, 8:50 pm

Stach trenerem - Stanek trenerem bramkarzy....

90minut.pl http://www.90minut.pl/news/161/news1611 ... owiec.html
Zgodnie z zapowiedziami Piotr Stach został nowym trenerem Zagłębia Sosnowiec - donosi "Gazeta Wyborcza".

Ostatnio pracował jako dyrektor sportowy pierwszoligowego GKS-u Katowice.

W sztabie szkoleniowym Zagłębia znalazł się też Robert Stanek, który będzie odpowiadał za szkolenie bramkarzy.

źródło: Gazeta.pl

Wybór trenera bramkarzy mnie negatywnie zaskoczył.... Koleś handlował kiedys punktami aż miło - odsunięto go po cichu - jeździł na TIRach a teraz znów wskazkuje na karuzelę....
Cygan

Postprzez jondek 2011-07-01, 8:52 pm

Już słysze ten zaśpiew:trzeba było być,kumaci wiedzą,kto był-ten wie.Na forach innych klubów,kibice dzielą się każdą,nawet błachą informacją,bo to jednoczy i cementuje ludzi.I to póżniej przenosi się na frekwencje i doping na stadionie.Jak z przepływem informacji na naszym forum jest,każdy widzi.Jak jest na stadionie,też.Wiem.Jak ci tu nie pasuje,zmień forum.To też znam. :kiepsko:
jondek

Postprzez królikopiotr 2011-07-01, 8:59 pm

jondek napisał(a):Już słysze ten zaśpiew:trzeba było być,kumaci wiedzą,kto był-ten wie.Na forach innych klubów,kibice dzielą się każdą,nawet błachą informacją,bo to jednoczy i cementuje ludzi.I to póżniej przenosi się na frekwencje i doping na stadionie.Jak z przepływem informacji na naszym forum jest,każdy widzi.Jak jest na stadionie,też.Wiem.Jak ci tu nie pasuje,zmień forum.To też znam. :kiepsko:

JA MIESZKAM W CHELTENHAM UK= 2000 KILOMETROW OD SOSNOWCA
królikopiotr

Postprzez yahaya 1906 2011-07-01, 9:53 pm

jondek napisał(a):Już słysze ten zaśpiew:trzeba było być,kumaci wiedzą,kto był-ten wie.Na forach innych klubów,kibice dzielą się każdą,nawet błachą informacją,bo to jednoczy i cementuje ludzi.I to póżniej przenosi się na frekwencje i doping na stadionie.Jak z przepływem informacji na naszym forum jest,każdy widzi.Jak jest na stadionie,też.Wiem.Jak ci tu nie pasuje,zmień forum.To też znam. :kiepsko:

A potem w podpisach czy wypowiedziach piszą "Brat bratu bratem".Żałosne postępowanie.RysioLubicz pewnie zaraz się odezwie w obronie tych osób :) kolejny "brat".
yahaya 1906

Postprzez tigers96 2011-07-01, 10:21 pm

A kto wam broni wchodzić na kibicowskie forum? a poza tym, osoby, które poświęcają czas i zdrowie na jeżdżenie na Zagłębie, wchodzenie w rózne inicjatywy, mają chyba prawo pisać brat-bratu-bratem, skoro udzielają się aktywnie kibicowsko i mają coś w tym temacie do powiedzenia. A co do spotkania, to powstaje nowy klub, tworzony całkowicie przez kibiców, aktywnie zaangażowanych w życie kibicowskie. Klub wystartuje w B klasie, a żadna z grup kibicowskich nie będzie chodziła na mecz na 2(3) ligi, tylko wszystko będzie poświęcane B klasie i odbudowie klubu od podstaw.
tigers96

Postprzez LucasUSA 2011-07-02, 12:48 am

Wracajac do tematu, troche pelniejszy artykul:

Likwidacja Zagłębia i B klasa? ''Była taka dyskusja''

Gdy w Zagłębiu trwoga to do Leszka Baczyńskiego. Klubem znowu zarządza prezes na trudne czasy. Trenerem został Piotr Stach.

Po czwartkowym zamieszaniu związanym z odwołaniem prezesa Marka Adamczyka życie w klubie ze Stadionu Ludowego wraca do normy. Baczyński dał się przekonać władzom miasta i akcjonariuszom spółki, by po raz trzeci pokierować klubem z fotela prezesa.

- Zawierzyłem pewnym osobom, które tak jak ja uważają, że Zagłębie i Sosnowiec zasługują na coś więcej niż druga liga. Teraz zabieramy się do ciężkiej pracy - mówi Baczyński, który rozpoczął swoje rządy od wizyty w szatni zespołu.

- Mówił krótko, ale dosadnie. Wrócił entuzjazm, którego w klubie tak ostatnio brakowało - usłyszeliśmy na Kresowej.

Baczyński powierzył prowadzenie drużyny byłym piłkarzom Zagłębia. Pierwszym trenerem został Piotr Stach, a szkoleniowcem bramkarzy Robert Stanek. W sztabie szkoleniowym jest jeszcze Sebastian Klata, ale to może się zmienić.

Dariusz Kozielski, jeden z akcjonariuszy Zagłębia podkreśla, że ostatnie dni przyniosły wiele trudnych decyzji. - Kierowaliśmy się przede wszystkim dobrem klubu - zapewnia.

Adamczyk kierował zarządem jednoosobowo. Baczyński ma współpracować z Grzegorzem Pazerą. Były członek rady nadzorczej spółki ma m.in. odpowiadać za marketing.

Arkadiusz Chęciński, szef rady miasta, zdradza, że w ostatnich dniach w Sosnowcu dyskutowano nawet o likwidacji klubu i rozpoczęciu rywalizacji w B klasie! - Myślę jednak, że warto dać Zagłębiu, ludziom za nie odpowiedzialnym, jeszcze jedną szansę. Szkoda, że większość pieniędzy, jakie Sosnowiec mógł w tym roku przekazać na spółkę już zostało wykorzystane. Budżet na nowy sezon będzie przez to niezbyt duży. Mimo wszystko jakaś iskra optymizmu wciąż się tli - mówi.

Chęciński, który podkreśla, że w dzisiejszych realiach trzeba się wycofać z planów fuzji z Czarnymi Sosnowiec. Zagłębie miało dzięki temu zyskać rezerwy w czwartej lidze. W ramach oszczędności klub ma też zrezygnować z przedsezonowego zgrupowania w Dzierżoniowie.

W sobotę zespół trenera Stacha rozegra dwa sparingi - rano z GKS-em Katowice, a popołudniu z MKS-em Kluczbork.

Wojciech Todur, GW Katowice

Więcej... http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... z1QttpqXpb
LucasUSA

Postprzez RUDI 2011-07-02, 1:20 am

tigers96 napisał(a):A kto wam broni wchodzić na kibicowskie forum? a poza tym, osoby, które poświęcają czas i zdrowie na jeżdżenie na Zagłębie, wchodzenie w rózne inicjatywy, mają chyba prawo pisać brat-bratu-bratem, skoro udzielają się aktywnie kibicowsko i mają coś w tym temacie do powiedzenia. A co do spotkania, to powstaje nowy klub, tworzony całkowicie przez kibiców, aktywnie zaangażowanych w życie kibicowskie. Klub wystartuje w B klasie, a żadna z grup kibicowskich nie będzie chodziła na mecz na 2(3) ligi, tylko wszystko będzie poświęcane B klasie i odbudowie klubu od podstaw.

A o czym ty piszesz grupo kibicowska ,ja za bardzo nie mogę pojąć o co ci biega(i chyba nie tylko ja) ,ty możesz chodzić nawet na rozgrywki między gimnazjalne ,i jaki to klub powstaje ,kibice z twojego klubu mogą zbudować, ale chyba wirtualny na komputerze.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Lars 2011-07-02, 9:20 am

Lacha jest w składzie na sparing z GKS-em :brawo: :brawo: :brawo:

wie ktoś co się dzieje z Adrianem Markiem?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez django 2011-07-02, 9:41 am

Lacha zostaje. Marek podobno ma grać w IV lidze.
django

Postprzez Lars 2011-07-02, 9:48 am

django napisał(a):Lacha zostaje. Marek podobno ma grać w IV lidze.

Masz na myśli Czarnych? Czy jakiś inny konkretny IV-ligowy zespół?
a po drugie, dlaczego taka decyzja? jest aż tak słaby, czy o co chodzi?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez django 2011-07-02, 9:55 am

Odnośnie Marka coś takiego obiło mi się o uszy. Jaki to konkretnie klub nie jestem w stanie powiedzieć, bo nie wiem.
django

Postprzez bbartek 2011-07-02, 2:24 pm

Po raz pierwszy od dłuższego okresu czasu opinie pisane na forum są optymistyczne...co jest dowodem zaufania dla nowego Prezesa i Trenerów( troche słabiej).
Super , że Lacha zagrał w sparingu pomimo, że życzyłem mu lepszego Klubu, ale to było kiedy nie było jeszcze zmian.
Jeżeli Lacha zostanie to też będzie ważny znak dla nas, że jest szansa na pozytywne zmiany.
Bardzo mocno wierzę, po raz kolejny, że tym razem się uda (, uporządkowanie spraw finansowych, ambitna drużyna, awans sportowy...).
Szkoda, że pomysł posiadania drużyny rezerwowej ( Czarni) nie ma wsparcia ....?)
Panie Prezesie, niech Pan podejmie odważna decyzje !
bbartek

Postprzez bbartek 2011-07-02, 6:30 pm

Prosze Prezesa o spotkanie z inicjatorami powołania Nowego Klubu bo właśnie teraz jest potrzebna ZGODA dla odbudowy Zagłębia.
Narzekamy na brak sponsorów a teraz do tych nielicznych będa przychodzić 2 Kluby ( Zagłębie)! To jest chore i nie do zaakceptowania.
Proszę tez inicjatorów powołania Nowego Zagłębia o ponowne rozważenie tego pomysłu i rozmowy z L.Baczynskim.
bbartek

Postprzez jondek 2011-07-02, 6:35 pm

Macierewicz móglby u was praktykować a Mrożek się uczyć :lol: :redface:
jondek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna