przez MrCricket 2006-12-09, 9:25 pm
Jeśli chodzi o trio naszych grajków to trzeba pochwalić Chwalibogowskiego za asystę i rajdy lewą stroną do jakich nas przyzwyczaił w Zagłębiu. Lachowski grał zbyt krótko, żeby go oceniać, ale mimo tego, że był to mecz towarzyski walczył o każdą piłkę. Jedynie Treściński mi się nie podobał, jest ociężały i szybkościowo odstawał od przeciwników. Pitry w piłkę grać potrafi, ale grał zbyt egoistycznie i nic pożytecznego z tego nie wynikało. Co do pozostałych grajków duże wrażenie wywarł na mnie Garguła, on ma papiery na dużej klasy rozgrywającego, dla mnie to taki polski Rosicky :wink: Ponadto Łobodziński, Iwański, Ćwielong też prezentują się solidnie. Zwłaszcza ten ostatni, to może być kolejny Błaszczykowski.
Starałem się unikać komentarza na tematy kibicowskie wokół tego meczu, bo najważniejszy jest cel jaki mu towarzyszył i nie przeszkadza mi nawet, że zawodnicy Zagłębia grali pod szyldem Górnego Śląska. Za kilka dni większość zapomni, że był taki mecz, ale zachowanie niektórych 'kibiców" (???) gwizdających na Fabiańskiego, przy takiej okazji to naprawdę jest ŻENADA :(