przez arek 2011-05-15, 10:01 am
A ja nie wiem co o tej całej sytuacji myśleć. Z jednej strony jestem wściekły na zarząd klubu że kolejny rok spędzimy w tym padole, podczas gdy inne kluby nawet jeśli spadały to potrafiły uporać się z tym w ciągu jednego sezonu np. Górnik, Widzew. My będziemy tu tkwili kolejny sezon i słuchali kolejnych obietnic. I znowu będą rozpalane nadzieje a potem dowiemy się że nie wyszło bo zły trener, bo działacze ŚZPN i wojewoda są przeciwko nam, bo kibice stresują młodych zawodników bo mają zbyt duże oczekiwania. Od czasu do czasu czytam o pamiętnym wygranym przez nas meczem ze Śląskiem. Tylko gdzie jest teraz Zagłębie a gdzie Śląsk?
Nie winiłbym tu za bardzo trenera bo za krótko pracował żeby go teraz rozliczać - drużynę buduje się w końcu kilka lat. Ale muszę też powiedzieć że nie widzę żadnej myśli ani pomysłu na tą drużynę. Dodałbym jeszcze że ta liga jest tak beznadziejnie słaba że nawet przeciętny trener powinien dać sobie radę z przejściem przez te rozgrywki. Największy żal do trenera mam o to że oprócz meczu z Zawiszą Zagłębie nie wygrało ani jednego meczu z drużynami z czołówki więc mówienie przez niektórych o szczęściu jest głupie i nie na miejscu.
Odnośnie samej akcji - chyba nie jest ona potrzebna bo większość rozgoryczonych i zmęczonych tym zmarnowanym sezonem osób, podobnie jak ja po prostu nie przyjdzie na ten i na kolejne mecze.
I znowu po kolejnej porcji obietnic i rozdmuchaniu nowych nadziei spotkamy się wszyscy w przyszłym sezonie z wiarą że może tym razem. I znowu wszyscy będziemy podniecać się meczami Zagłębia z przeciwnikami tymu Nielba, Swornica, Skalnik itp