Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
pyla napisał(a):Blajpos wydaje mi się że żle mnie zrozumiałeś pisząc ,,dziękuje za takich kibiców ,, miałem na myśli ze dla prawdziwego kibica ZAGŁĘBIA odległośc 10 km.nie jest barierą ani usprawiedliwieniem aby nie byc na meczu. Masz racje że Ci podstarzali kibice jak Ja kiedyś powymierają ale nie chciałbym dożyc czasów aby ze względu na odległośc do stadionu wynajmowac lektyke i dowozic niezadowolonych w celu jego zapełnienia.Zgadzam się że budowa stadionu to daleka pieśń i boje się mało tego jestem pewny że po 21.11.10 wszyscy nowo wybrani na pytanie o nowy stadion dostaną zbiorowej amnezji./ bardzo chciałbym sie mylic/
pyla napisał(a):Jeżeli lokalizacja nowego czy modernizacja obecnego Ludowego na Kresowej nie podoba się tylko dlatego że kibice z Dąrowy i Będzina mają za daleko to ja dziękuje za takich kibiców, Chodziłem na Ludowy mając 10 lat teraz dobiegam 60 i ze względu na miejsce zamieszkania dojeżdżam na ZAGŁĘBIE 50 km. i wcale nie jest to dla mnie jakimś utrudnieniem, uważam Ludowy za miejsce kultowe.Darian może dla ciebie Kresowa to zadupie dla mnie nie , na Ludowym przeżywałem lata świetności ZAGŁĘBIA jak i porazek i na nim chciałbym doczekac extraklasy. Chciałbym wierzyc że budowa czy modernizacja obecnego to nie są tylko obiecanki przed wyborcze a po wyborach wszystko będzie po staremu. Jest to moje prywatne zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzac
Darian napisał(a):pyla napisał(a):Jeżeli lokalizacja nowego czy modernizacja obecnego Ludowego na Kresowej nie podoba się tylko dlatego że kibice z Dąrowy i Będzina mają za daleko to ja dziękuje za takich kibiców, Chodziłem na Ludowy mając 10 lat teraz dobiegam 60 i ze względu na miejsce zamieszkania dojeżdżam na ZAGŁĘBIE 50 km. i wcale nie jest to dla mnie jakimś utrudnieniem, uważam Ludowy za miejsce kultowe.Darian może dla ciebie Kresowa to zadupie dla mnie nie , na Ludowym przeżywałem lata świetności ZAGŁĘBIA jak i porazek i na nim chciałbym doczekac extraklasy. Chciałbym wierzyc że budowa czy modernizacja obecnego to nie są tylko obiecanki przed wyborcze a po wyborach wszystko będzie po staremu. Jest to moje prywatne zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzac
Nie zaprzeczam historii i nikt nie zmaże pięknej karty zapisanej przez Ludowy w kartach historii polskiej piłki nożnej ale bądźmy realistami bo to se nevrati. Już nie będziemy mieli po kilkanaście tysięcy osób na tym stadionie. Czasy sie zmieniają jak i zmieniają się wymagania ludzi. Dzisiaj już nie wystarczy sama marka Zagłębie i Ludowy żeby ściągnąć wielkie rzesze ludzi. Potrzeba nowego impulsu i całkiem kompletnie nowego spełniające wysokie wymogi i jakość obiektu który będzie magnesem do ściągniecia ludzi na Zagłębie.
Odnośnie określenia zadupia miałem na myśli że obecne usytuowanie stadionu przy Katowicach sprawia że obiekt jest peryferyjnie położony dla większości zagłębiaków. Ba sporo nawet nie wie gdzie tak naprawdę leży ten obiekt (osoby z Czeladzi, Będzina, Dąbrowy czy jeszcze innych miejscowości, w szczególności gdy jest to ich pierwszy raz).
Prawda jest taka że siła Zagłębia jest w regionie. Sam Sosnowiec to za mało aby myśleć o większej ilości osób na meczu. Dlatego też musi być to miejsce bardziej centralne dla innych miejscowości jeżeli chcemy mieć więcej ludzi na stadionie. Dodatkowym argumentem za nową lokalizacja są nieuregulowane sprawy gruntowe na Ludowym.
I to tyle z mojej strony odbiegania od tematu.
Cygan napisał(a):Darian napisał(a):pyla napisał(a):Jeżeli lokalizacja nowego czy modernizacja obecnego Ludowego na Kresowej nie podoba się tylko dlatego że kibice z Dąrowy i Będzina mają za daleko to ja dziękuje za takich kibiców, Chodziłem na Ludowy mając 10 lat teraz dobiegam 60 i ze względu na miejsce zamieszkania dojeżdżam na ZAGŁĘBIE 50 km. i wcale nie jest to dla mnie jakimś utrudnieniem, uważam Ludowy za miejsce kultowe.Darian może dla ciebie Kresowa to zadupie dla mnie nie , na Ludowym przeżywałem lata świetności ZAGŁĘBIA jak i porazek i na nim chciałbym doczekac extraklasy. Chciałbym wierzyc że budowa czy modernizacja obecnego to nie są tylko obiecanki przed wyborcze a po wyborach wszystko będzie po staremu. Jest to moje prywatne zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzac
Nie zaprzeczam historii i nikt nie zmaże pięknej karty zapisanej przez Ludowy w kartach historii polskiej piłki nożnej ale bądźmy realistami bo to se nevrati. Już nie będziemy mieli po kilkanaście tysięcy osób na tym stadionie. Czasy sie zmieniają jak i zmieniają się wymagania ludzi. Dzisiaj już nie wystarczy sama marka Zagłębie i Ludowy żeby ściągnąć wielkie rzesze ludzi. Potrzeba nowego impulsu i całkiem kompletnie nowego spełniające wysokie wymogi i jakość obiektu który będzie magnesem do ściągniecia ludzi na Zagłębie.
Odnośnie określenia zadupia miałem na myśli że obecne usytuowanie stadionu przy Katowicach sprawia że obiekt jest peryferyjnie położony dla większości zagłębiaków. Ba sporo nawet nie wie gdzie tak naprawdę leży ten obiekt (osoby z Czeladzi, Będzina, Dąbrowy czy jeszcze innych miejscowości, w szczególności gdy jest to ich pierwszy raz).
Prawda jest taka że siła Zagłębia jest w regionie. Sam Sosnowiec to za mało aby myśleć o większej ilości osób na meczu. Dlatego też musi być to miejsce bardziej centralne dla innych miejscowości jeżeli chcemy mieć więcej ludzi na stadionie. Dodatkowym argumentem za nową lokalizacja są nieuregulowane sprawy gruntowe na Ludowym.
I to tyle z mojej strony odbiegania od tematu.
Bzdura. Na Poznań jeżdżą kibice z odległości nawet 150 km od stadionu (widzieliśmy nie raz jadąc autem na mecz do Poznania - już 150km od Poznania było widać auta pyrusów z szalikami wywieszonymi za oknem). A Ludziom z Bedzina ma przeszkadzać te paręnaście kilometrów....
Nigdy nie dogodzisz każdemu i nie podstawisz mu stadionu pod okno.....
Blajpios napisał(a):a najbardziej ludziom z Piastowa nie przeszkadza te paręset metrów. Dobrze jest wtedy przekonywać tych, co mają 10 kilometrów do Ludowego, że nie przeszkadza ludziom z Wielkopolski jechać 150 kilometrów. Ale jadą w miejsce jako tako usytuowane dla tej Wielkopolski - a nie na peryferie, gdzieś do Rawicza. Każdy wie, że nie da się wszystkim pod domem ustawić - to niech ci, co mają pod domem obecnie pomyślą sobie, że możliwe jest, że najlepsza lokalizacja będzie 10 kilometrów od ich domu. To i tak nie te 150 kilometrów, które tak chwalą u Wielkopolan. Jeżeli innym Zagłębiakom tłumaczą, że może nie przeszkadzać te parę kilometrów, to niech dopuszczą, że im też może nie przeszkadzać. Wybrać zaś będzie należało - pewnie około 2030 roku - tę lokalizację, która dla regionu Zagłębia Wielkiego będzie najlepszą. Czy to nie logiczne?
Cygan napisał(a):Blajpios napisał(a):a najbardziej ludziom z Piastowa nie przeszkadza te paręset metrów. Dobrze jest wtedy przekonywać tych, co mają 10 kilometrów do Ludowego, że nie przeszkadza ludziom z Wielkopolski jechać 150 kilometrów. Ale jadą w miejsce jako tako usytuowane dla tej Wielkopolski - a nie na peryferie, gdzieś do Rawicza. Każdy wie, że nie da się wszystkim pod domem ustawić - to niech ci, co mają pod domem obecnie pomyślą sobie, że możliwe jest, że najlepsza lokalizacja będzie 10 kilometrów od ich domu. To i tak nie te 150 kilometrów, które tak chwalą u Wielkopolan. Jeżeli innym Zagłębiakom tłumaczą, że może nie przeszkadzać te parę kilometrów, to niech dopuszczą, że im też może nie przeszkadzać. Wybrać zaś będzie należało - pewnie około 2030 roku - tę lokalizację, która dla regionu Zagłębia Wielkiego będzie najlepszą. Czy to nie logiczne?
Chłopie, jak już pier..lniesz jakimś tekstem, to pomyśl ze dwa razy...
Po pierwsze PIASTÓW nie Piastowa.... I to pisze człowiek z Zagłębia? Wstyd panie BlajpiosPo drugie - to nie moja wina, że akurat Ludowy leży tam gdzie się urodz\iłem....
Po 3 - nie przeszkadzało by mi 150 km na dojazdy na Zagłębie i nigdzie nie powiedziałem, że musi tu być Ludowy -
Po 4 jak masz mi głupio odpisywać, to proszę lepiej nie pisz nic - wystarczająco sie ośmieszyłes tym Piastowem![]()
Blajpios napisał(a):Niech Zagłębie pod wodzą nowego większościowego właściciela (choć nie rozstrzygającego), czyli Miasta, po prostu rozwija się a potem dopiero, jak do Mistrzostwa dojdzie, to będzie czas na Stadion. (Dla wyjaśnienia - obecnie więKszościowym właścicielem, tak dla ostudzenia naiwnych, którzy tu już popuszczają wodze marzeń - jest Miasto. Nie jest ono jednak - większościowym udziałowcem w znaczeniu pakietu kontrolnego, niemniej, to prawie 50 procent głosów; dopiero potem idzie G. Książek - a potem D. Kozielski. Niestety. Nie jest dobrze, gdy nie ma jasności co do pakietu większościowego - a tym bardziej, gdy jeszcze propaganda zaciemnia stan faktyczny. Po co to komu i dlaczego?)Blajpios
Blajpios napisał(a):Cygan napisał(a):Blajpios napisał(a):a najbardziej ludziom z Piastowa nie przeszkadza te paręset metrów. Dobrze jest wtedy przekonywać tych, co mają 10 kilometrów do Ludowego, że nie przeszkadza ludziom z Wielkopolski jechać 150 kilometrów. Ale jadą w miejsce jako tako usytuowane dla tej Wielkopolski - a nie na peryferie, gdzieś do Rawicza. Każdy wie, że nie da się wszystkim pod domem ustawić - to niech ci, co mają pod domem obecnie pomyślą sobie, że możliwe jest, że najlepsza lokalizacja będzie 10 kilometrów od ich domu. To i tak nie te 150 kilometrów, które tak chwalą u Wielkopolan. Jeżeli innym Zagłębiakom tłumaczą, że może nie przeszkadzać te parę kilometrów, to niech dopuszczą, że im też może nie przeszkadzać. Wybrać zaś będzie należało - pewnie około 2030 roku - tę lokalizację, która dla regionu Zagłębia Wielkiego będzie najlepszą. Czy to nie logiczne?
Chłopie, jak już pier..lniesz jakimś tekstem, to pomyśl ze dwa razy...
Po pierwsze PIASTÓW nie Piastowa.... I to pisze człowiek z Zagłębia? Wstyd panie BlajpiosPo drugie - to nie moja wina, że akurat Ludowy leży tam gdzie się urodz\iłem....
Po 3 - nie przeszkadzało by mi 150 km na dojazdy na Zagłębie i nigdzie nie powiedziałem, że musi tu być Ludowy -
Po 4 jak masz mi głupio odpisywać, to proszę lepiej nie pisz nic - wystarczająco sie ośmieszyłes tym Piastowem![]()
Chłopie, gdy ja tam chodziłem, to jeszcze Osiedla Piastów nie było. Fakt, sam nie wiem, jak mi się napisało tego Piastowa, bo choć to nie czasy mojej młodości, gdy powstało to osiedle, to jednak rzecz jasna wiem, gdzie jest. I gdyby mi ktoś mówił, że taką pomyłkę zrobię, ciężko by mi było uwierzyć. Przepraszam za to zamieszanie, jakkolwiek mogę domyślać się, jaką drogą poszła interferencja myśli, która miała tę nieszczęsną wypadkową pomylenia podwarszawskiego Piastowa z Osiedlem Piastów.
Tyle, że nie zmienia to nic, jeżeli chodzi o meritum sprawy. I jeżeli nie jest winą kogoś, że urodził się w pobliżu Ludowego - to może on jednak po korzystaniu przez ileś lat z "przywileju bliskości" wznieść się ponad to i pomyśleć z punktu widzenia ogólnych racji regionu. Jak napisałem - trzeba się liczyć z tym, że na przykład dopiero koło 2030 roku będzie czas decyzji ostatecznej. Natomiast już teraz warto koło tego tematu sobie przepracować pewne stereotypy, by móc odpowiednio działać "po drodze". Tu akurat - jak to ktoś zacytował w innym wątku - najsensowniejsza linia wydaje się najmłodszego z kandydatów na Prezydenta Miasta Sosnowca.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników