Zagłębie Sosnowiec - Bałtyk Gdynia 6 listopada 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Bałtyk Gdynia 6 listopada 17:00

Postprzez wojtas sc 2010-10-31, 10:12 pm

Smazu napisał(a):Zawodnicy mają głęboko kibiców co pokazali w Słubicach(i nie tylko) a Wy jeszcze chcecie ich mobilizować :lol: Otwórzcie wreszcie oczy ;-)

do smazu
to mam pytanie co do twoje go postu :!:

„Wydział Dyscypliny [„WD”] Polskiego Związku Piłki Nożnej [„PZPN”] na posiedzeniu w dniu 28.10.2010r. po zapoznaniu się z raportem delegata – Pana Tadeusza Kędziora z meczu pomiędzy drużynami Zagłębia Sosnowiec [„Klub”] – Nielba Wągrowiec, w którym to raporcie ww. delegat wskazał na brak odpowiedniego zabezpieczenia porządku na stadionie, eksponowanie przez kibiców Klubu napisów i znaków o treści nawołujących do waśni i nienawiści.

postanowił:

uznać Klub winnym popełnienia przewinienia dyscyplinarnego określonego w § 9 ust. 3 w zw. z § 9 ust. 7 Regulaminu Dyscyplinarnego PZPN oraz wymierzyć Klubowi karę zakazu rozgrywania meczów z udziałem publiczności na całym obiekcie sportowym w miejscowości będącej siedzibą Klubu w wymiarze 1 (jednego) meczu, nadając niniejszemu orzeczeniu rygor natychmiastowej wykonalności.

to co proponujesz ?
wojtas sc

Postprzez janeker 2010-10-31, 10:12 pm

Dobry wieczór
nasuwa się automatycznie kilka wniosków:
1. sprawców tego kolejnego ciosu dla klubu należy szukać pośród siebie a dopiero później na zewnątrz.
wiadomo, że w PZPN mamy od dawna przechlapane i wszystko co innym uchodzi na sucho na nas spada z wyjątkową surowością.
2. idea powołania Stowarzyszenia Kibiców jest moim zdaniem słuszna. Czy oznacza to, że Stowarzyszenie
przejęłoby odpowiedzialność za podobny wygłup i jak zareagowałoby na pojawienie się na stadionie takich "Dzieł sztuki"?
3. nie popisał się Pan Prezes, który po cichu rozgrzeszył kiboli-malarzy a przy okazji znalazł pretekst do rozwiązania kontraktu z piłkarzem, którego zatrudnienie w Klubie było decyzją kontrowersyjną.
4. tym sposobem znów znaleźliśmy się (Klub) na czołówkach tytułów prasowych. Zamiast podziwiać umiejętności naszych piłkarzy sugeruje się, że Sosnowiec to nadal wiocha, a wokół klubu i piłkarzy gromadzą się podejrzane typy
5. poza wszystkim; przecież przygotowywana była akcja PUSTY LUDOWY. No to PZPN nam to załatwił
Pozdrawiam
janeker

Postprzez Strooś 2010-10-31, 10:13 pm

To, że nasi grajkowie dają nam powody do frustracji to jedna sprawa.
Akcja ze Stolpą to druga sprawa.
Decyzja pzpnu o zamknięciu stadionu to trzecia sprawa.
O ile sprawa Stolpy ma związek z zamknięciem stadionu to postawa naszych grajków i związana z tym frustracja kibiców nie powinna upoważniać co poniektórych do wypowiedzi w stylu "brawo pzpn"
W przeciwnym razie radzę już dzisiaj przerzucić się np na Polonię Bytom.
Strooś

Postprzez swiezy52 2010-10-31, 10:16 pm

rossoneri napisał(a):swiezy52 i august ,a dlaczego nie piszecie o idiotach ,ktorzy to zrobili Stolpie ??? akurat widzialem sie z Tomkiem Stolpa w niedziele o 21 godz i byl trzezwy ,prowadzil auto ,a dlaczego nie mialby isc z zona,czy ze znajomymi na kregle ????!!! chcialbym widziec Was co robicie w wolnych chwilach,dla mnie zachowanie kibicow tam i na treningu jest zenujace i tylko swiadczy o ich glupocie,ale niestety taka publika teraz przewaza w Sosnowcu,a Adamczyk jakim byl pilkarzem,takim i jest prezesem

potepiam to co sie stalo... ja widzialem pana S na meczu i jakos sladow pobicia nie widzialem a ponoc zostal POBITY, jak juz napisalem potepiam zachowanie kibicow ktorzy go "POBILI" chociaz wiadomo jaka byla sytuacja. ale mniejsza z tym.
owszem rozumiem ze czlowiek moze wyskoczyc gdzie chce ale sam on jak juz August wspomnial PODDAL SIE KARZE wiec aniolkiem raczej nie byl.
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Qcu20 2010-10-31, 10:21 pm

Jak dla mnie ta decyzja pzpn'u jest nam na rękę. Tak jak mówi kolega August, nie zrobi to nam większej krzywdy. W poprzednim sezonie, gdzie była walka o awans, zamknęli stadion dzień przed meczem z Polkowicami, śmierdziało przekrętem, i każdy się wkurzył. To było wymierzone w klub i zgadzam się z tym. Ale to piłkarze powinni mieć jaja i wygrać tamten mecz ( potem wszystkie przegrywali z drużynami z dołu tabeli, co ewidentnie świadczy o tym, że nie chcieli tego awansu). Teraz też powinni wygrać i pokazać pzpn i nam kibicom, że walczą i chcą grać i wygrywać. Miała być akcja pusty Ludowy, i jest akcja pusty Ludowy.
Kto ponosi za to winę? Kibice, którzy wywiesili ten transparent? Na pewno, ale co z władzami klubu, które pozwoliły, żeby ten transparencik sobie wisiał przez cały mecz? Tłumaczenie, że bali się zamieszek jest tak samo durne i idiotyczne jak Łuczywka, że byli zbyt zmęczeni, żeby podejść do kibiców. To co się wyprawia w tym klubie to naprawdę śmiech na sali..
Mimo, że wg mnie decyzja pzpn jest nam na rękę, to i tak uważam, że klub powinien się odwołać, ot tak dla zasady.

Sądzę, że jakby pograli tak nasi kilka razy bez kibiców to trochę dałoby im to do myślenia?
Chyba, że Kozielski wpadnie na pomysł, żeby za awans do I ligi zapłacić jakąś fajną kwotę?
Trochę ambicji..
Jak dla mnie jesienią nic się już nie zmieni, zobaczymy co będzie na wiosnę.
A chyba nam wszystkim dobrze zrobi, że nie pooglądamy sobie tej drużynki przez kilka miesięcy.
Qcu20

Postprzez wojtas sc 2010-10-31, 10:21 pm

swiezy52 więc ? co proponujesz
wojtas sc

Postprzez Qcu20 2010-10-31, 10:24 pm

wojtas sc napisał(a):swiezy52 więc ? co proponujesz

Rozegrać mecz na innym stadionie? Bo ten zakaz dotyczy tylko CHYBA stadionu Ludowego?
Qcu20

Postprzez wojtas sc 2010-10-31, 10:30 pm

Qcu20 napisał(a):Jak dla mnie ta decyzja pzpn'u jest nam na rękę. Tak jak mówi kolega August, nie zrobi to nam większej krzywdy. W poprzednim sezonie, gdzie była walka o awans, zamknęli stadion dzień przed meczem z Polkowicami, śmierdziało przekrętem, i każdy się wkurzył. To było wymierzone w klub i zgadzam się z tym. Ale to piłkarze powinni mieć jaja i wygrać tamten mecz ( potem wszystkie przegrywali z drużynami z dołu tabeli, co ewidentnie świadczy o tym, że nie chcieli tego awansu). Teraz też powinni wygrać i pokazać pzpn i nam kibicom, że walczą i chcą grać i wygrywać. Miała być akcja pusty Ludowy, i jest akcja pusty Ludowy.
Kto ponosi za to winę? Kibice, którzy wywiesili ten transparent? Na pewno, ale co z władzami klubu, które pozwoliły, żeby ten transparencik sobie wisiał przez cały mecz? Tłumaczenie, że bali się zamieszek jest tak samo durne i idiotyczne jak Łuczywka, że byli zbyt zmęczeni, żeby podejść do kibiców. To co się wyprawia w tym klubie to naprawdę śmiech na sali..
Mimo, że wg mnie decyzja pzpn jest nam na rękę, to i tak uważam, że klub powinien się odwołać, ot tak dla zasady.

Sądzę, że jakby pograli tak nasi kilka razy bez kibiców to trochę dałoby im to do myślenia?
Chyba, że Kozielski wpadnie na pomysł, żeby za awans do I ligi zapłacić jakąś fajną kwotę?
Trochę ambicji..

Jak dla mnie jesienią nic się już nie zmieni, zobaczymy co będzie na wiosnę.
A chyba nam wszystkim dobrze zrobi, że nie pooglądamy sobie tej drużynki przez kilka miesięcy.

i tu się z tobą zgodzę
wojtas sc

Postprzez wojtas sc 2010-10-31, 10:31 pm

proponuje stadion czarnych , klatka przyjezdnych jak na myszkowie
wojtas sc

Postprzez kibic hools 2010-10-31, 10:37 pm

my tu gadu gadu
więc panowie co robimy ?
jaka decyzja (nie pzpnu ) tylko nas kibiców co do meczu z Bałtykiem
kibic hools

Postprzez Qcu20 2010-10-31, 10:37 pm

wojtas sc napisał(a):proponuje stadion czarnych , klatka przyjezdnych jak na myszkowie

A stadion czarnych spełnia wymogi licencyjne na II ligę? Ja tak tylko rzuciłem hasło o tym stadionie, nie wiem czy coś takiego wchodzi w grę:) Agust jest "mózgiem" ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu rzecz jasna) i czekam na Jego wypowiedź :)
Qcu20

Postprzez Qcu20 2010-10-31, 10:41 pm

kibic hools napisał(a):my tu gadu gadu
więc panowie co robimy ?
jaka decyzja (nie pzpnu ) tylko nas kibiców co do meczu z Bałtykiem

Jak, co robimy? Siedzimy na dupie i czekamy, co się da wymyślić.
Nawet gdyby dało się rozegrać mecz na innym stadionie to nie wiem czy jest sens to robić.
Jak dla mnie to piłkarze i zarząd powinien pomyśleć tym razem nie o sobie ale o kibicach i sam coś zaproponować.
Chyba, że nie chcą, żeby ktoś to oglądał i w sumie się nie dziwię :)
Qcu20

Postprzez wojtas sc 2010-10-31, 10:52 pm

Qcu20 napisał(a):
Jak, co robimy? Siedzimy na dupie i czekamy, co się da wymyślić.

meldujemy się pod ludowym ?
wojtas sc

Postprzez Dobromir01 2010-10-31, 11:10 pm

Szkoda Kasy na wynajmowanie innego obiektu poza Sosnowcem, aby rozegrać mecz z Bałtykiem
( w Sosnowcu nie możemy)
Poza tym frekwencja była by raczej śladowa.
PZPN nic nie robi aby przyciągnąć widzów i sponsorów na stadiony, tylko karze wszystkich którzy chcą zapłacić swoje pieniądze za oglądanie tej padaki.
Leśne Dziadki dają licencje klubom na rozgrywanie meczy na stadionach bez sektora gości a jeśli go nawet posiadają to maja w dupie, że nie wpuszcza się na nie kibiców.( np. rzekomy remont)
Na meczu Nielbą ie było żadnych napisów i znaków nawołujących do waśni i nienawiści.
To było w trybie przeszłym " Gdyby Stolpa nie skakała to by wpierdol nie dostała"
Policja zajmuje się " sprawą" i nikomu chyba jeszcze żadnych zarzutów nie postawiono.
Jeśli takowe zaistnieją, to będą dotyczyły samych zainteresowanych z imienia i nazwiska.
PZPN postanowił za to ukarać wszystkich "sympatyków" Zagłębia Sosnowiec
Za ta żenadę odpowiedzialni są:
Wydział Dyscypliny
Artur Jędrych (przewodniczący)
Arkadiusz Bereza (wiceprzewodniczący)
Piotr Grochulski (wiceprzewodniczący)
Arkadiusz Karasiński (sekretarz)
Mikołaj Bednarz
Miłosz Borowiecki
Jan Grzelka
Kamil Kosior
Marek Kopacz
Sławomir Wasilewski
Mariusz Modelski
Radomir Szaraniec

Proponuje aby pieniądze przeznaczone na zakup biletów przekazać na pomoc dla kibica.
Akcja jest taka zamiast na Ludowy wspieramy chłopaka. :brawo:
Podajcie nr konta
Ostatnio edytowano 2010-10-31, 11:32 pm przez Dobromir01, łącznie edytowano 2 razy
Dobromir01

Postprzez Lars 2010-10-31, 11:12 pm

po 1, transparent był niepotrzebny, przez grupke "wielkich" kibiców Zagłębia około tysiąc normalnych i dokońca wiernych kibiców ma zjebany weekend.
po 2, pzpn - czym jest to scierwo, że wedle swoich upodobań i sympati karze kluby jak im sie podoba? zobaczycie do czego doprowadzicie, do kleski na euro, bo nawet z grupy nie wyjdziemy, do tego ze mistrz polski bedzie grał od I rundy kwalifikacje ligi mistrzow, a na polskie nowe stadiony bedzie chodzilo zamiast 20-30 tys kibiców marne 5-8 tysiecy w ekstraklasie a niżej szkoda gadac.
za transparent idiotów karzecie sympatyków, resztke sympatyków polskiego bagna polskiej ligi. przez 20 lat oszukiwaliscie nas ze cala ta historia działa się naprawde, ze walczono o mistrzostwo, o puchar, o awans. teraz wyganiacie nas ze stadionów bo jestescie na tyle mierni, zepsuci i skazani na słabosc, że nie potraficie sobie poradzic z bandą wyrostków. musicie wyprosic ze stadionu wszystkich. za co wy zarabiacie pieniadze?!?! wy k***a jebane pozostałosci komunistycznego systemu wzajemnej adoracji i szacunku dla jedynie prawych wspaniałomyślnych decydentów. Zapytam was pzpnowskie świnie jak Krystyna Janda jako Antonina Dziwisz nijakiego Tadeusza Morawskiegow "Przesłuchaniu". "Czy wy sami w to wierzycie?"
Każdemu z was, leśne dziadki, życzę jak najgorzej. Mam was dość!!!
Dlatego nasi przodkowie walczyli o demokrację, żeby takie jebane świnie jak wy nie decydowały o tym czy w najbliższą sobotę po południu pójde na mecz, czy będę sobie musiał szukać innego zajęcia bo za nie winność zostałem pozbawiony prawa do udziału w imprezie masowej - po raz kolejny k***a pozbawiony!!!
Od wielu lat wypowiadam się na forum, ale dziś byłem zmuszony użyć tak ostrego języka, aby móc dokładnie opisać to co czuje gdy pojawia się w głowie myśl pzpn - pieprzone szkodniki.
PiS stworzył wariata swoją postawą, kogoś kto chciał ich zlikwidować, pzpn - wy takiego wariata tworzycie od 20 lat. jestescie odważni - to fakt - bo ja po tych wszystkich aferach, decyzjach, skandalach, bałbym się należeć do pzpn.
ZAGŁĘBIE TO MY !!!
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna