Zagłębie Sosnowiec- Lechia Zielona Góra 28 sierpnia 19:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec- Lechia Zielona Góra 28 sierpnia 19:0

Postprzez jackie57 2010-08-28, 9:07 pm

~Suchy1906~ napisał(a):po meczu stwierdzam iż Adam jest bardzo mocnym punktem zespołów z którymi gra ZAGŁĘBIE... :czerwona:

Dziwię się, że trener "ściąga " nowego bramkarza do drużyny i go nie wystawia do gry. Przecież widać, że Adam Bensz gra słabo od początku sezonu. Za całym szacunkiem, ale to nie jest Mateusz Prus.
jackie57

Postprzez arek 2010-08-28, 9:11 pm

Wstyd mi że muszę brać udział w takich upokorzeniach. Po pierwsze wstyd mi że muszę chodzić na mecze z drużynami o których nie przyszłoby mi do głowy że w ogóle istnieją. Po drugie wstyd mi że te drużyny zamiast czuć respekt i strach przed wielkim Zagłębiem, wzbudzają takie uczucia przed naszymi grajkami. Wstyd mi że ciągle na swoim stadionie musimy drżeć o wynik i gonić remisy. I wstyd mi że po każdym takim meczu jeszcze się podniecam i z niepokojem śledzę grę i wyniki konfrontacji z gigantami naszej ligi jak Grudziądz czy Chojnice.
I za każdym razem obiecuję sobie że nie upokorzę się i nie przyjdę na mecz z jakąś wiochą dopóki nie będzie to przynajmniej mecz w I lidze i za każdym razem wbrew sobie łamię swoje słowo.
I po takim meczu jak dzisiaj zastanawiam się czy nie lepiej byłoby rozgonić całe to towarzystwo i zacząć wszystko od nowa, począwszy od zawodników a skończywszy na pseudodziałaczach tak jak kiedyś rewolucja nastąpiła w Lechu? Tu nie ma nic. Nie ma stadionu, nie ma działaczy, nie ma sponsorów, nie ma prawdziwych kibiców w Radzie Miasta ani w UM, nie ma edukacji w szkołach, nie ma profesjonalnego szkolenia młodzieży. Jest tylko głupia nadzieja na cud że może znowu Ruch wygra i da nam awans.
I nie chcę już słuchać że na dobre i na złe - ja chyba większość meczy Zagłębia obejrzałem w Ekstraklasie (ówczesnej I lidze) i nie mogę już patrzeć na tą padlinę i na tych żelowych chłopców.
A jak to się robi po nieudanym sezonie w Widzewie, Zabrzu, Jagielloni, Polkowicach czy Arce polecam naszym prezesom.
arek

Postprzez Sosnowieczanka 2010-08-28, 9:15 pm

Wychodze z założenia , że nie ma ludzi nie zastąpionych.... Ale z całym szacunkiem dla Bensza :zolta: :!: , bo zaczęło sie od meczu z Pelikanem kiedy w ostatniej chwili zatrzymywał piłkę na lini bramkowej...a skończyło się na dzisiejszym "kiksie" (na 1:2)...Moja tolerancja dla Bensza jest" zerowa"... Choć wiem ,że to co zrobił dla Zagłebia znaczy bardzo wiele... Ale nie może jeszcze przez 2 lata ,czyli do konca kontraktu jechać na kilku składnych interwencjach...
A tak ogólnie to mecz ciekawy, a przede wszystkim walka do końca...!!! :brawo: :brawo:
,Benszu wracaj do formy i wkńccu zacznij bronić..!!! ;-)
Sosnowieczanka

Postprzez yahaya 1906 2010-08-28, 9:24 pm

Sosnowieczanka napisał(a):Wychodze z założenia , że nie ma ludzi nie zastąpionych.... Ale z całym szacunkiem dla Bensza :zolta: :!: , bo zaczęło sie od meczu z Pelikanem kiedy w ostatniej chwili zatrzymywał piłkę na lini bramkowej...a skończyło się na dzisiejszym "kiksie" (na 1:2)...Moja tolerancja dla Bensza jest" zerowa"... Choć wiem ,że to co zrobił dla Zagłebia znaczy bardzo wiele... Ale nie może jeszcze przez 2 lata ,czyli do konca kontraktu jechać na kilku składnych interwencjach...
A tak ogólnie to mecz ciekawy, a przede wszystkim walka do końca...!!! :brawo: :brawo:

Nie wiadomo czy się skończyło na dzisiejszym meczu.Tego co grali nie dało się oglądać :-( .
yahaya 1906

Postprzez jackie57 2010-08-28, 9:28 pm

yahaya 1906 napisał(a):
Sosnowieczanka napisał(a):Wychodze z założenia , że nie ma ludzi nie zastąpionych.... Ale z całym szacunkiem dla Bensza :zolta: :!: , bo zaczęło sie od meczu z Pelikanem kiedy w ostatniej chwili zatrzymywał piłkę na lini bramkowej...a skończyło się na dzisiejszym "kiksie" (na 1:2)...Moja tolerancja dla Bensza jest" zerowa"... Choć wiem ,że to co zrobił dla Zagłebia znaczy bardzo wiele... Ale nie może jeszcze przez 2 lata ,czyli do konca kontraktu jechać na kilku składnych interwencjach...

Nie wiadomo czy się skończyło na dzisiejszym meczu.Tego co grali nie dało się oglądać :-( .

Nie skończyło się na dzisiejszym meczu, o ile trener nie zmieni bramkarza. Dziwię się, że nie zrobił tego do tej pory.
jackie57

Postprzez jackal29 2010-08-28, 10:02 pm

akcja jest taka ze Bensz oddaje pątaka

szkodz słów...
jackal29

Postprzez yahaya 1906 2010-08-28, 10:03 pm

W 2 bramce dla Lechii widać jednak że piłka odbiła się od naszego po czym zmyliła Bensza.
yahaya 1906

Postprzez Lokens 2010-08-28, 10:07 pm

Co prawda Bensz dzisiaj zawiódł na całej lini, ale do tej pory bronił niczemu sobie. Nie rozumiem ludzi, którzy najpierw go chwalą, a po jednej wpadce wyzywają od najgorszych. A co do reszty składu, brawo dla Lachowskiego, grał dzisiaj konkretnie za cały zespół
Lokens

Postprzez bonus11 2010-08-28, 10:09 pm

Tak troszke zmienila,poniewaz leciała w środek,ale Zioło zwolnił piłke i była ona do wyjęcia,ale Adam to Adam. To co odwalił przy pierwszej bramce to Kabaret po raz kolejny w jego wykonaniu :czerwona:
bonus11

Postprzez Sir 2010-08-28, 10:21 pm

O których piłkarzach Lachowski dokładnie mówił w swojej wypowiedzi?
Sir

Postprzez django 2010-08-28, 10:56 pm

Sir napisał(a):O których piłkarzach Lachowski dokładnie mówił w swojej wypowiedzi?

Nietrudno się domyślić, kto dzisiaj "bujał w obłokach" przy bramkach dla Lechii. Chojnacki mówi, że na dzień dzisiejszy nie ma równorzędnego zmiennika na bramkę. To po co wziął tego Ukraińca, jeżeli jest słabszy od Bensza, będącego w takiej formie? Zresztą wszystkie letnie transfery wyglądają na niewypały. Snadny w drugim kolejnym meczu marnuje setę, ale tą dzisiaj to w stylu godnym Grzesia Kmiecika. Nie wiem kto miał decydujący głos przy transferach, ale jeżeli trener, to myślę, że prezes zimą powinien mu ten decydujący głos odebrać. O ile oczywiście Chojnacki wcześniej nie wyleci, a na to się zanosi. Nie wygląda to wszystko dobrze. W każdym kolejnym meczu takie same męczarnie, w ogóle nie widać progresu w grze tej drużyny.
django

Postprzez August 2010-08-28, 11:42 pm

Ciężko cokolwiek pisać. Takie grajki jak Mielec, Zioło czy Bensz plus Chojnacki to nawet nie tyle niski poziom co wręcz dywersja. Im szybciej znikną z Sosnowca tym lepiej. Tyle, że tak szybko nie znikną. Nie łudźmy się. Na chwilę obecną nie ma szans na awans.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Qcu20 2010-08-29, 12:00 am

Ehhh..

No pierwsza bramka Bensza, nie da sie ukryc, w drugiej odbila sie od nogi zawodnika i Go zmylila..
Wiadomo, jeden bramkarz by obronil, inny nie..
Jakby nie bylo, Bensz ratowal nasz zespol wielokrotnie, ale ma tez powazne bledy...
Tak to jest ze bramkarz ma przerypane, kazdy blad sie wytyka..
A krzyki i brawa po kazdej udanej interwencji Bensza ( strzal typu podanie) na pewno mu nie pomoga..

Warto sie zastanowic ile ozywienia wniesli mlodzi, glownie Cyganek ktory pomyslal i strzelil dwa razy z daleka..
Chwile pozniej uderzenie Strojka - piekny rogal w slupek..
Stracilismy dwie glupie bramki i przez to przegralismy mecz, sadze ze gdybysmy wygrali to nikt nie powiedzialby nic zlego o naszej grze, od pierwszej polowy "siedzielismy" na rywalu..

Cieszy postawa Lachowskiego oraz jego pomeczowe wypowiedzi, jak to powiedzial.."na boisku powinno sie palic od naszej gry i biegania.."
Ogolnie to walczyli do konca i probowali, tego nie mozna im odmowic...
uwazam ze zabraklo szczescia..

Taka mala dygresja: dziwi mnie zachowanie kibicow z krytej, ktorzy wyzywaja na pilkarzy i klub, po czym gdy Zaglebie strzeli bramke to skacza i sie bawia jak male dzieci..

Jak to sie mowi.. Jezeli Zaglebie wygra to "wygralismy ten mecz.." jezeli przegra mowi sie ze "przegrali.."
Qcu20

Postprzez rossoneri 2010-08-29, 7:36 am

Bensz to parodia bramkarza -nie wiem czy zamknal oczy przy pierwszej bramce ze nie trafil w pilke??? zawalil w Grudziadzu zawalil z Lechia ,jak dla mnie lawka bez dyskusji, para stoperow wiadomo od dawna ze to jest mlyn dla napastnikow przeciwnej druzyny,Marek-wroc!!!! najlepszy nasz pilkarz w tym sezonie cofniety na obrone ,by gral pupil chyba Chojnackiego na sile ,LILO beznadzieja totalna powinien byc wyjebany po tym meczu ,rozwiazanie kontraktu natychmiastowe, wejscie Strojka potwierdza blad niby trenera Chojnackiego ,Snadny to jest wielka pomylka ,jakby inaczej potoczyly by sie ostatnie dwa mecze jakby wykorzystal swoje sytuacje!!!!!!!!!! wolny ja zolw zero startu do pilki i instynktu strzeleckiego ,to nastepny znak ze Chojnacki nie ma pojecia o niczym i zmiany ,czy my naprawde nie mamy kogo wposcic na boisko????? Bielawski ????????? Filipowicz???? zenujace ,Chojnacki brak honoru bo po takim meczu powinien podziekowac za wspolprace dziad jebany

Może grzeczniej? Ostrzeżenie // Smazu
rossoneri

Postprzez Monty Python 2010-08-29, 8:08 am

Sory, że nie w temacie ale jeżeli ktoś znalazł po meczu portfel na trybunie krytej i byłby chętny do zwrotu to czeka nagroda
Monty Python

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna