Sądzisz, że to dojdzie do skutku? Wierzysz w to? Miasto nie ma kasy, Dąbrowa nas nie wesprze, o klubie nie wspomnę..
Taki projekt mógłby się pojawić, jeżeli ME 2012 miałyby odbywać się w Sosnowcu. Tak się nie stanie, więc na nowy stadion nie ma co liczyć. W ogóle po co? Dla samego wyglądu? I co będziemy się chwalić ,że "Sosnowiec to ma fajny stadion ale zawodników kiepskich"

Według informacji na stadiony.net, Ludowy może pomieścić 7500 widzów.
Teoretycznie wydaje się to mało, jednak jak widać nawet połowy stadionu nie udaje się zapełnić..
Czemu ludzie chodzą na krytą? Osobiście mnie się wydaje, że kibice z otwartej bardziej zajmują się dopingiem, z krytej natomiast oglądaniem "wspaniałego widowiska".. Ale to tylko moje zdanie i wcale nie są to pretensje do ultrasów czy coś:)
Mnie się podobał mecz z Pogonią ( byłem na krytej ) i fajnie było popatrzeć właśnie na otwartą, która była zaje.biście przystrojona, że to tak nazwę, z duża flagą i racami..
Po drugie, wydaje mi się, że widoczność z krytej jest lepsza niż z otwartej ( nie wiem czym jest to spowodowane ), a po II na krytej przecież nie pada ( w niektórych miejscach :D )
Prawda jest taka, że nowego stadionu nie doczekamy się dopóki Zagłębie nie wejdzie do ekstraklasy i nie utrzyma się tam powiedzmy przez 2 sezony...
Bo na 1 ligÄ™ taki stadion jest za dobry..

Pozdrawiam.