Polonia Słubice - Zagłębie Sosnowiec 22.05.2010 godz. 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Polonia Słubice - Zagłębie Sosnowiec 22.05.2010 godz. 17:00

Postprzez pyla 2010-05-22, 10:30 pm

mlodychw napisał(a):Tracę coraz bardziej nadzieje na I ligę :-( :czerwona:

Ja do końca byłem niepoprawnym optymistą ale po dzisiejszym dniu musimy sobie jasno powiedziec 1 liga nie w tym roku trzeba bylo byc Mistrzem Świata aby przy tak sprzyjającym terminarzu i takim składzie nie zrobic awansu.Wg. mnie całe zło zaczeło się od kuriozalnej decyzji pseudowojewody o zamknięciu stadionu , ale teraz już za póżno możemy sobie tylko pgdybac.
pyla

Postprzez Sir 2010-05-22, 10:55 pm

Po prostu piłkarsko i organizacyjnie nie zasłuzyllismy na ten awans i tyle.
Sir

Postprzez django 2010-05-22, 11:56 pm

pyla napisał(a):Wg. mnie całe zło zaczeło się od kuriozalnej decyzji pseudowojewody o zamknięciu stadionu , ale teraz już za póżno możemy sobie tylko pgdybac.

Tak k***a. Wojewoda budował tą drużynę, wojewoda ją trenował i wojewoda jej nie płacił. A po boisku biegało 11 wojewodów.
django

Postprzez Sir 2010-05-23, 12:24 am

Tylko dziwią mnie niektóre wypowiedzi zawodników. Oni powinni byc TAK WKURWIENI z powodu ich BEZNADZIEJNEJ postawy w ostatnich meczach....nawet wywiad z Lachą po mecze w Zielonej Górze...taka bezradność...a to są przeciez doświadczenie zawodnicy...Bednar, Kłoda, Hosic, Pająk, Kłus...gdzie ten pazur?
Sir

Postprzez matt75 2010-05-23, 10:01 am

Zgadzam się z django nie ma co zganiać na wszystko tylko nie na piłkarzy i nasz zarząd.decyzja zapadła o zamknięciu stadionu i tyle w temacie.Nie ma tłumaczenia że nasze grajki grają bez kibiców bo jakby nie było to byliśmy tam pod bramą i zdzieraliśmy gardła w błocie i deszczu,a oni grali tak jakby im nogi powiązali.kadra niby na awans a z awansu lipa.
matt75

Postprzez tiktak 2010-05-23, 10:20 am

Sir napisał(a):Tylko dziwią mnie niektóre wypowiedzi zawodników. Oni powinni byc TAK WKURWIENI z powodu ich BEZNADZIEJNEJ postawy w ostatnich meczach....nawet wywiad z Lachą po mecze w Zielonej Górze...taka bezradność...a to są przeciez doświadczenie zawodnicy...Bednar, Kłoda, Hosic, Pająk, Kłus...gdzie ten pazur?

A mnie się wydaje że wymieniłeś tych, którym moze nie zależeć na awansie (może oprócz Kłusa i Lachy) Dziwne kiksy Hosica w kilku ostatnich meczach???? Że w/w maja najwyższe kontrakty to nie ma wątpliwości.
tiktak

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-05-23, 11:02 am

Obejrzałem film z meczu w Słubicach i wiele innych - ta druzyna gra foolball na dobrym I ligowym
poziomie z jednym wyjatkiem - trener nic nie robil ze skutecznoscia stad jej brak i upatrzyl sobie
stałą jedenastkę i sądzil ze tym sposobem zrobi AWANS nic mylnego.
Okazuje sie LIlo i Flejterski to sa bardzo przydatni dla druzyny zawodniocy i nalezało nimi grac
znacznie wczesniej a gdzie podział sie mój ulubieniec Wojciech Białek - ktory w polu karnym
przeciwnika radzi sobie bardzo dobrze i zdobywał bramki.
Nie bede sie znęcał nad tymi co to krytykowali Prusa, Lilo , Flejterskiego - zapamietajcie ze to
sa bardzo dobrzy zawodnicy tylko nie dostali szansy a Prus opuszcza Zagłębie.
Dajmy temu trenerowi czas a swoim doswiadczeniem pomoze naszej druzynie w kazdym
elemencie gry - czas, czas i jeszcze czas a w nowym sezonie napewno beda zmiany.
Jedna zasadnicza sprawa aby działacze nie przeszkadzali trenerowi tylko pomagali.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Krzysztof_Ju 2010-05-23, 11:26 am

django napisał(a):
pyla napisał(a):Wg. mnie całe zło zaczeło się od kuriozalnej decyzji pseudowojewody o zamknięciu stadionu , ale teraz już za póżno możemy sobie tylko pgdybac.

Tak k***a. Wojewoda budował tą drużynę, wojewoda ją trenował i wojewoda jej nie płacił. A po boisku biegało 11 wojewodów.

Ja pójdę jeszcze dalej, całe zło zaczęło się od tego jak Kazimierz Górski odwiedził szatnię Zagłębia, wiadomo co im wtedy powiedział ? ;-)

A na poważnie to najwyraźniej w Zagłębiu jest do dupy system wynagrodzeń. Kopacze powinni dostawać do ręki tylko podstawę, ewentualnie niewielką premię za dobry wynik w meczu, ale gro pieniędzy powinna być zamrożona i wypłacona na koniec sezonu tylko wtedy kiedy został założony cel sportowy. Tak właśnie powinny być sformułowane kontrakty bez względu na ich wielkość, ale ta podawana wielkość to jest chore w przypadku kopaczy 3-cio ligowych.

Ktoś pisał że takie końcówki sezonu to specjalność Zagłębia. A co Wy chcecie skoro kopacze dobrze zarabiają i nie mają motywacji o której napisałem wyżej? Kiedyś było takie powiedzenie: "czy się stoi czy się leży ..... tysiące się należy", ale to było za komuny. Widać te obyczaje przetrwały w Zagłębiu. Dodatkowo piłkarzyki wiedzą, a nawet i na forach wyczytują ze jak tylko będzie awans to potrzeba wzmocnień, a to przecież oznacza że dla niektórych przyjdzie pora na rozstanie z tym klubem. Oto cała tajemnica "spadku formy" bo w przypadku braku awansu ich szansa na pozostanie w klubie jest już dużo większa. Aby to zmienić jest tylko jeden sposób. Kasa dla nich nie powinna być na stole tylko na boisku i wypłacana dopiero (poza kwotą na bułki i banany ;-) ) po uzyskaniu celu końcowego.
Krzysztof_Ju

Postprzez alisamyyen 2010-05-23, 11:47 am

Sir napisał(a):Po prostu piłkarsko i organizacyjnie nie zasłuzyllismy na ten awans i tyle.

Piłkarsko , organizacyjnie i przede wszystkim MENTALNIE nie zasłużyliśmy na ten awans.Niestety w głowach naszych kopaczy nie zadomowiła się informacja-GRAMY O AWANS.przegraliśmy mentalnie bo wcześnie przestaliśmy wierzyć w awans.Jest jeszcze jeden aspekt-czy wszyscy w klubie chcieli tego awansu,zarząd,działacze,Szatan,miasto.....
alisamyyen

Postprzez maly__kibic 2010-05-23, 11:55 am

pisaliście tu o tym, że należałoby po zdobytym awansie zrobić wzmocnienia,
co może być powodem ich słabej gry ze względu na strach o utratę pracy, okej .

ale ja to widzę jeszcze tak, że jeśli każdy z nich zaprezentowałby się najlepiej jak
potrafi, odgrywając w 200% dobrze wykonaną pracę [oczywiście z pozytywnym dla nas skutkiem]
to przecież niekoniecznie 90% straciłaby pracę. Jeśli widać, że pracownik stara się, a oprócz
starań widać też efekty to nie ma powodu, żeby go zwalniać, tak ?

Nie mówiąc o tym, że wygrywaliśmy z zespołami pierwszoligowymi, a więc naszych piłkarzy
stać na sukces nawet bez wzmocnień, właśnie w takim składzie jaki jest teraz !
maly__kibic

Postprzez jackie57 2010-05-23, 1:20 pm

maly__kibic napisał(a):pisaliście tu o tym, że należałoby po zdobytym awansie zrobić wzmocnienia,
co może być powodem ich słabej gry ze względu na strach o utratę pracy, okej .

ale ja to widzę jeszcze tak, że jeśli każdy z nich zaprezentowałby się najlepiej jak
potrafi, odgrywając w 200% dobrze wykonaną pracę [oczywiście z pozytywnym dla nas skutkiem]
to przecież niekoniecznie 90% straciłaby pracę. Jeśli widać, że pracownik stara się, a oprócz
starań widać też efekty to nie ma powodu, żeby go zwalniać, tak ?

Nie mówiąc o tym, że wygrywaliśmy z zespołami pierwszoligowymi, a więc naszych piłkarzy
stać na sukces nawet bez wzmocnień, właśnie w takim składzie jaki jest teraz !

Wystarczyło zagrać na 90% swoich umiejętności.
jackie57

Postprzez LucasUSA 2010-05-23, 2:43 pm

A mi z calego skrotu najbardziej podobala sie tajemnicza brunetka 8) Dzieki niej warto bylo sie przez ten skrot przemeczyc, bo inaczej szlag by mnie trafil, jak mozna bylo nic nie strzelic z takich sytuacji...
Pisalem wczesniej, ze nie zdziwie sie, ze Lilo i Mysliwy dostana szanse - nie mylilem sie. Niestety, Pierscionek mial swoje, nie zawsze merytoryczne, preferencje.
LucasUSA

Postprzez patrios91 2010-05-23, 2:58 pm

Desantis napisał(a):Po co awansować do pierwszej ligi jeśli się dostaje kasę jak w ekstraklasie a przynajmniej jest pewne miejsce w składzie???? Inna sprawa to to że po tym sezonie dla takich ludzi jak Hytry w Zagłębiu nie powinno być miejsca!! Hytry wyp.....!!! :czerwona: Przed rundą wiosenną ktoś napisał że przy takim terminarzu i zapleczu punktowym sztuką by było NIE AWANSOWAĆ....witamy w KRAINIE CZARÓW ;-(

Dostaje sie kase jak w Ekstraklasie bo pan Hytry narobil kominow placowych jeszcze sie tym chwalac po zwolnieniu Pierscienia. Jak sie rozpieszcilo druzyne tak sie teraz(gdy kasy nie ma) gra. Nie awansowac w tym sezonie to wyczyn niczym Copperfield. :-)

Co do meczu to kogo nam brakuje...obroncy,pomocnika,bramkarza....a morze napastnika ? Obstawiam napastnika jak w kazdym meczu w tym zasranym sezonie. Nareszcie dali pograc Lilo i ladnie sie chlopak zaprezentowal. Szkoda,ze juz koncowka sezonu. Ciekaw jestem czy Nielba nas dogoni.. :redface:

P.S Piekne panie z ochrony. Zaloze sie,ze potrafia wiecej w swojej pracy niz nasze obiboki z ochrony. Brunetce pan operator wpadl w oko ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-05-23, 3:03 pm

Co do Lilo, to wchodząc na zmiany za kadencji Pierścionka grał słabo i nie pokazał niczego, co mogłoby go przybliżyć do pierwszego składu. Krzysiek Myśliwy opowiada teraz, ze zmarnował trzy sety, bo nie czuł piłki. Ręce opadają jak takie rzeczy opowiada gość, który profesjonalnie zajmuje się piłką nożną.
django

Postprzez patrios91 2010-05-23, 3:09 pm

django napisał(a):Co do Lilo, to wchodząc na zmiany za kadencji Pierścionka grał słabo i nie pokazał niczego, co mogłoby go przybliżyć do pierwszego składu. Krzysiek Myśliwy opowiada teraz, ze zmarnował trzy sety, bo nie czuł piłki. Ręce opadają jak takie rzeczy opowiada gość, który profesjonalnie zajmuje się piłką nożną.

Mysliwy jeden z pierwszych do odejscia po sezonie. To nie czucie pilki to mu dolega od poczatku sezonu. Wypalil sie chlop i tyle.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack