Wielki Piast

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez re kibice Zagłębia 2003-05-26, 12:18 pm

dla was sportowa rywalizacja jest wtedy, gdy gracie 11/9 lub bramkarz drużyny przeciwnej bierze działkę za "chwilową niedyspozcję" - porównaj mecze Zagłębia z Odrą i Rozwojem (1 gol był wynikiem dlugoletnich ćwiczeń całego zespołu Z.S). Nie macie honoru !
re kibice Zagłębia

Re: do gołębiarza

Postprzez Gość 2003-05-26, 12:21 pm

WOJTEK napisał(a):
wcx napisał(a):
WOJTEK napisał(a):NIE CHODZI O GRATULACJE.A MÓWI CI COŚ NAZWISKO MARIANA DUSZY,BYŁEGO SĘDZIEGO?

jeszcze tydzień temu chcieliście świętować powrót na lidera, "zagłębie liderem' - a dzisiaj co? zabrakło odwagi i honoru by pogratulować Piastowi, że tak odskoczył? My wygraliśmy z Odrą grając 11:11 a wy co ?( w 11:9 każdy by tak potrafił). 4 liga coraz bliżej gołbiarze!
4 LIGA?ODPOWIEM CI JEDNYM ZDANIEM.s*******aj ZAJEBANA,GLIWICKA GNIDO.

jesteś głupszy od gówna
Gość

Postprzez WOJTEK 2003-05-26, 12:57 pm

DZIĘKI ZA ZROZUMIENIE.PRZYGANIAŁ KOCIOŁ GARNKOWI.MAM TYLKO JEDNO PYTANIE:PO CO TU ZAGLĄDASZ???
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez śmieszny 2003-05-26, 2:20 pm

DaMi napisał(a):Dzisiaj rozmawiałem z pewną osobą dobrze poimformowaną i na 95% cała liga jest ustawiana pod Chwasta , sędzia miał za zadanie wygwizdać remis w meczu z lechem i mu się to udało ( Ujek najlepszy gracz Zagłębia a wiec oposciło boisko )
A najlepsze jest to , że zawodnicy wiedzą o tym , że raczej już nie awansują ale powiedzieli , że grają już tylko dla kibiców i dla nikogo więcej !!!!!!!!! Nie wiem czy to jest bankowe ale ......

NIE GADAŁEM ZE STOLPĄ !!!!!!

BYŁO JEST I BĘDZIE ZAWSZE ZAGŁĘBIE

DaMi, nie wiem czy mamy tego samego informatora, ale mój mi powiedział że w przyszłym sezonie wchodzi odra a w następnym śląsk, a liga mistrzów załatwiona jest dla HSV.
Jednym słowem - chujowo.
śmieszny

Postprzez FAN@ 2003-05-26, 2:29 pm

PIAST c*** WIELKI JAK SZELKI !!!! :evil:
FAN@

Postprzez Fan 2003-05-26, 2:37 pm

Albo c*** WIELKI JAK BATOREGO KOMIN buahahahaa
Fan
Working Class

Postprzez Gość 2003-05-26, 6:30 pm

gliwiczanin napisał(a):Nie mam zamiaru z nikim polemizować na temat kupowania, sprzedawania pojedyńczych meczy, całych kolejek, itd. itp.

A ja z Tobą bym akurat polemizował na ten temat, ponieważ stricte łączy się on z Twymi dalszymi wywodami.

gliwiczanin napisał(a):Po pierwsze:
na forum III Ligi przeczytałem nie tak dawno wypowiedzi kibiców Zagłębia kierowane zapewne do kibiców Piasta zwiazane z tym iż dzięki "rozjemcom" z Warszawy przekrętów nie dało się zrobić (POLONIA - PIAST). Po sobotnim meczu znowu czytam, iż sedzia z Warszawy to miał nam wasz mecz zremisować - i według was to zrobił.
Ludzie, Wy przecież wmawiacie Sobie iż nie grały drużyny Zagłębie - Lech, tylko sędziowie. Czy więc sędzia kazał:
- w 28 minucie niejakiemu Panu Staweckiemu pudłować do pustej bramki Lecha
- w 77 minucie Panu Łuczywkowi z wolnego strzelać ponad bramką,
- a w 94 minucie Panu Twardawie z dwóch metrów trafić prosto w bramkarza?
Pewnie też zawodnikom Lecha, a w szczególności Panu Malinowskiemu kazał trafić prosto w waszego bramkarza pod koniec I połowy.

Oczywiście, Zagłębie powinno strzelić bramkę, ale przeciwko 11 zawodników i sędziemu trudno strzelić bramkę, lecz skąd Ty (jako kibic Piasta) możesz to rozumieć, jeśli Twa drużyna zawsze gra z przewagą 1 zawodnika (sędzia). Te sytuacje, które opisujesz, tzn. Łuczywka w 77 i Twardawy w 94 wyklarowały sie po stracie Ujka, ale chłopaki nie złożyli broni się i dalej dążyli do uzyskania bramki (grając w 10 przeciwko 12!!!). Chwała im za to!!!
A to, że też mieliśmy przygniatającą przewagę do momentu czerwonej kartki Ujka (jakże niesłusznej), widocznie tak bardzo krzyżowało plany sędziego - bo bramka wisiała w powietrzu. Za faul "od tyłu" na naszym zawodniku należała się czerwona kartka dla zawodnika z Lecha. Ale Lech nie mógł grać w dziesiątkę (przepraszam w 11 - sędzia), bo nie byłoby korzystnego remisu dla Was...

gliwiczanin napisał(a):po drugie:
zgadzam się z Wami co do tego iż Piast przegrał dosyć ważne mecze: czy to z wami, czy też z Włókniarzem. Ale to dzięki tym meczom pasjonujecie się i rozpisujecie na temat szans waszej ukochanej drużyny do samego końca, bo przewaga była już bardzo duża - i została wypracowywana przez cały sezon - również w I rundzie.

Nie prawda, dzięki tym meczom (z Nami i z Włokniarzem) wszyscy mogliśmy zweryfikować CZYSTO PIŁKARSKIE możliwości Piasta. A z drugiej strony też wszyscy widzieliśmy kilka "fantastycznych" meczy w wykonaniu Waszej drużyny: np. z MK Katowice (kuriozalna akcja w 93 minucie meczu, zamieszczona notabene u Was na stronie :shock: ), czy też z Myszkowem (karny z kapelusz w 73 minucie) o Miedzi nie wspominając.

gliwiczanin napisał(a):po piąte:
awans: jeszcze nie jesteśmy w II lidze. Pożyjemy, zobaczymy - lecz gdyby okazało sie że:
- nie awansujemy na rzecz Lecha - to im pogratulujemy koncowego sukcesu !!!
- jeżeli Wy awnsujecie - to też gratulacje bedą (przez szacunek dla wyników i końcowej tabeli)
- jeżeli jednak to MY awansujemy - to mamy cały okres transferowy na zmiany - a zawodników na rynku coraz więcej. Aha, i nie oczekujemy wtedy od was gratulacji - bo przecież zaden Zagłębiak się tak nie poniży, nieprawdaż ???

Gratulacji nie będzie; z prostej przyczyny: MOŻNA GRATULOWAĆ PRAWDZIWYM WYGRANYM, ALE NIE KUPCZYKOM.........
Gość

Postprzez Cygan - nie zalogowany 2003-05-26, 6:33 pm

Powyższy post napisałem ja, ale po raz kolejny mnie nie zalogowało... :shock:
Cygan - nie zalogowany

Postprzez bankier 2003-05-26, 6:44 pm

jeszcze może być wesoło (oczywiście zakładając wygrane zagłębia w kolejnych meczach):
- piastunki przegrywają jeden z meczy (ale nie ten z Lechem)
- remisują u siebie z zieloną górą!

i zaczyna się jazda!

tak więc teoretycznie nie wszystko stracone :)))
bankier

Ech

Postprzez Qba 2003-05-26, 7:18 pm

lepiej nie robic sobie nadzieji... wg mnie to wszystko jest ustawione...
myslicie, ze jak kupil jakas odre, to czy przegra z druzynami gorszej klasy???? nie ma takiej mozliwosci... calym sercem zycze, aby awans trafil sie lechowi! piast nie zasluguje na nic.. to, co wyprawiaja gliwiczanie wola o pomste do nieba... a moze tak lech by posunal piasta i sam zremisowal?:)
Qba

Postprzez bankier 2003-05-26, 7:28 pm

napisałem "TEORETYCZNIE" praktycznie tez wiem, ze to nie jest możliwe! :(
bankier

Postprzez Bodzio 2003-05-26, 8:10 pm

Panowie kurjozalna bramka z Myszkowem,Rozwojem popatrzcie na swoje podwórko mecz z Polonią ustawiony pod was byłem widziałem.
Brak dalszego komentarza,ponieważ macie klapki na oczach cudze widzicie swoje chowacie.
Bodzio

myszkow

Postprzez ^m@rcin^ 2003-05-26, 8:16 pm

Bodzio napisał(a):Panowie kurjozalna bramka z Myszkowem

Ktora ??? byly 4
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Bodzio 2003-05-26, 8:20 pm

Pomyśl ale znając zycie i was to wszystko było wporządku.
Bodzio

Postprzez fabian 2003-05-26, 8:40 pm

Ech, w tych Gliwicach to sami napinacze, może powinni zrobić sobie zgodę z KSP, bo na mecze chodzi ich tyle samo ;)
fabian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna