Zagłębie - Miedź (9.05.2009 - godz. 17:00)

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie - Miedź (9.05.2009 - godz. 17:00)

Postprzez Landryn 2009-05-08, 8:27 am

Frekwencja wzrasta więc dobrze :D
Biała obowiązkowa a jak nie masz to 5zł w sklepie najzwyklejsza !
Landryn

Postprzez August 2009-05-08, 9:01 am

Ciekawa wypowiedź Kudyby:

Kto lepszy: Pierścionek czy Kudyba?
Michał Grzyb / sosnowiec.info.pl
Który z trenerów zainkasuje trzy punkty?
W sobotę na Stadionie Ludowym dojdzie do pojedynku nie tylko piłkarskiego, ale także trenerskiego. Na sosnowiecki obiekt przyjedzie Miedź Legnica, której trenerem jest były szkoleniowiec Zagłębia – Janusz Kudyba.

W sosnowieckim zespole nadal nie ma pełnego składu z powodu kontuzji. Istny szpital pojawił się po meczu z Unią Janikowo. Z gry wypadło wielu zawodników m.in. Michał Filipowicz. Do treningów powrócił Piotr Smolec i Tomasz Łuczywek. O ile występ Łuczywka jest niemal pewny, to Smolca już nie bardzo. – Piotrek miał dwa tygodnie nogę w gipsie. Od dwóch dni zaczął ćwiczyć. Ta noga jest jeszcze zwiotczała i niesprawna w 100%.

Nie chcę go wpuszczać na kilka minut, bo jakby mu się odnowił uraz, to sezon ma chłopak z głowy. – wyjaśnia Piotr Pierścionek.

- Smolec ma ambicję i wole walki, ale czy jego dyspozycja by nam pomogła? Ma braki w treningu i przygotowaniu fizycznym. Gdybyśmy grali z kontrataku, to pasuję do tego idealnie, jednak konstruując atak pozycyjny nie odnalazł by się na boisku – dodaje szkoleniowiec.

Urazy leczyli także Krzysztof Myśliwy i Arkadiusz Kłoda, ale możliwe jest, że przeciwko Miedzi pojawią się na boisku. – Chłopaki wyszli wczoraj na trening z zaciśniętymi zębami i trenowali z pozostałą częścią zespołu. Mnie taka sytuacja nie odpowiada, bo takie nie wyleczone kontuzje mogą mieć powikłania w przyszłości. Ja mam teraz w kadrze 13 piłkarzy na mecz z Legnicą. Tutaj nie ma mowy o zdrowej rywalizacji. – mówi trener.

W Sosnowcu pojawi się Janusz Kudyba, który był szkoleniowcem sosnowiczan, przed przyjściem Pierścionka. Pod jego wodzą Miedź w dwóch spotkaniach zdobyła cztery punkty. To więcej, niż z Zagłębiem w pięciu meczach. – Wygraliśmy z Elaną po dobrym pojedynku. Z Rakowem zdobyliśmy punkcik, który też był ważny. Zespół powoli pojmuję moją taktykę i podejście do meczu. – tłumaczy Kudyba. – Mój pobyt w stolicy Zagłębia był krótkim epizodem. Nie chcę aby podczas mojej obecności były jakieś podteksty. Teraz liczy się tylko Miedź i niech tak pozostanie. – dodaje.

Szkoleniowiec odniósł się także do postawy sosnowiczan pod jego wodzą. - Powiem może złośliwie. Czytając wypowiedzi piłkarzy (głównie jednego – czyżby Myśliwy?) w portalach i prasie ręce mi opadały. Niektórzy zawodnicy są tacy, że jak nie idzie, to szukają alibi i najlepiej jest zgonić wtedy wszystko na trenera, zajęcia, taktykę itd. Poczekajcie jeszcze cztery mecze i jak nie zdobędziecie punktu, to samo będą mówić o Piotrze Pierścionku. – wyjaśnia.

Trener Zagłębia zapytany o to, czy nie boi się, że Kudyba znajdzie nasze słabe punkty i wygra spotkanie odpowiedział. – Szkoleniowiec zna piłkarzy, ale nie zna mojej filozofii gry. Nie możemy się oglądać na przeciwnika i jego ławkę. Musimy zaprezentować swój futbol i zapisać kolejne punkty.

Zastanawia jeden fakt. Po bardzo dobrym okresie w Gawinie, Janusz Kudyba przyszedł do Zagłębia i nie potrafił powtórzyć tego wyczynu z naszą drużyną. Potem podjął się pracy w Miedzi Legnica i w dwóch spotkaniach zrobił więcej niż w Sosnowcu przez pięć meczów. Jak wyjaśnić tą sytuację? Niestety nikt nie zna odpowiedzi, nawet Kudyba.

Początek spotkania o godzinie 17:00.
http://www.sosnowiec.info.pl/sport/kto- ... ,1,4,14366
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez bolo73 2009-05-08, 9:21 am

August napisał(a):Zastanawia jeden fakt. Po bardzo dobrym okresie w Gawinie, Janusz Kudyba przyszedł do Zagłębia i nie potrafił powtórzyć tego wyczynu z naszą drużyną. Potem podjął się pracy w Miedzi Legnica i w dwóch spotkaniach zrobił więcej niż w Sosnowcu przez pięć meczów. Jak wyjaśnić tą sytuację? Niestety nikt nie zna odpowiedzi, nawet Kudyba.

Rzeczywiście jest to dziwna sytuacja i w tym momencie może nasuwać się człowiekowi tylko jeden wniosek a mianowicie taki, że w Zagłębiu mamy sporo obiboków i leni, którym nie bardzo zależy na tym aby przyłożyć się do sumiennego wykonywania powierzonych im obowiązków i mają wszystko gdzieś.Niestety ale tak to wygląda bo innego racjonalnego wyjaśnienia powyższej kwestii nie znajduję.Fakt, że nie mamy w składzie wirtuozów futbolu ale zadam Wam proste pytanie: czy Kotwica Kołobrzeg, Raków Częstochowa takowych posiadają? Nie mówiąc już o takich ekipach jak Chemik Police, Polonia Słubice, Nielba Węgrowiec.Wszystkie te ekipy przyjechały na Ludowy jak po swoje i otrzymały to czego pragnęły.Pytanie dlaczego tak się stało pozostawiam każdemu do indywidualnej odpowiedzi.
bolo73

Postprzez Blajpios 2009-05-08, 10:09 am

bolo73 napisał(a):
August napisał(a):Zastanawia jeden fakt. Po bardzo dobrym okresie w Gawinie, Janusz Kudyba przyszedł do Zagłębia i nie potrafił powtórzyć tego wyczynu z naszą drużyną. Potem podjął się pracy w Miedzi Legnica i w dwóch spotkaniach zrobił więcej niż w Sosnowcu przez pięć meczów. Jak wyjaśnić tą sytuację? Niestety nikt nie zna odpowiedzi, nawet Kudyba.

Rzeczywiście jest to dziwna sytuacja i w tym momencie może nasuwać się człowiekowi tylko jeden wniosek a mianowicie taki, że w Zagłębiu mamy sporo obiboków i leni, którym nie bardzo zależy na tym aby przyłożyć się do sumiennego wykonywania powierzonych im obowiązków i mają wszystko gdzieś.Niestety ale tak to wygląda bo innego racjonalnego wyjaśnienia powyższej kwestii nie znajduję.Fakt, że nie mamy w składzie wirtuozów futbolu ale zadam Wam proste pytanie: czy Kotwica Kołobrzeg, Raków Częstochowa takowych posiadają? Nie mówiąc już o takich ekipach jak Chemik Police, Polonia Słubice, Nielba Węgrowiec.Wszystkie te ekipy przyjechały na Ludowy jak po swoje i otrzymały to czego pragnęły.Pytanie dlaczego tak się stało pozostawiam każdemu do indywidualnej odpowiedzi.

Tak, to są rzeczywiście rzeczy "dziwne i niepojęte", jakaś "zagadka". Ale z odpowiedziami - nie spieszyłbym się za bardzo. Jakąś odpowiedzią byłoby to, co - jak pamiętam - kiedyś H. Kostka mówił po nieudanym bodaj jednym sezonie trenowania Zagłębia. "To jest specyficzny region, specyficzny więc klub - trener spoza niego, ze Śląska nie trafia, trzeba ich mentalności". Tylko zbyt pospiesznie tego też nie można przyjąć. Po pierwsze - nie miał sukcesu, to tak mówił - można się zastanawiać. Po drugie - wtedy grało więcej chyba "z regionu" niż obecnie. Można próbować więc w inną stronę. Grali przeciw np. Kudybie. Ale - praktycznie grają tak często, m.in. w słynnej aferze korupcyjnej, gdy kupowali i sprzedawali mecze, jak wygodniej (o czym już niektórzy zapominają, chcąc przywrócić do gry w Zagłębiu tych specjalistów). No, tak - tylko czy to możliwe kilka sezonów, skład prawie cały zmieniony a ta mentalność wciąż trwa - da się zmienić trenerów, zawodników a tej "gry przeciw" nie? No to jeszcze inaczej - "obiboki". Ale - czy tak można powiedzieć, gdy w ostatnim meczu zdecydowana większość obserwatorów mówiła, że zaangażowanie niezwykłe i ambitnie grali, przeważali. Hm. Jeżeli zawodnik bodaj w pierwszej połowie doznał kontuzji, która po meczu okazała się złamaniem ręki a przecież grał bez pięciu minut cały mecz: to też trochę nie wygląda jak obiboki. Tak więc - fenomen jakiś jest i dziwna zagadka nie rozwiązana jak na razie, niemniej z wnioskami trzeba by ostrożnie...
Natomiast naprawdę - ten mecz i ma trochę zagadek - i jest bardzo istotny. Przegrany - powoduje znowu dla Zagłębia "spadek w dół". Wygrany - daje duże wzmocnienie. Obecnie - wydaje się, że (cokolwiek jest w tle zagadki) P. Pierścionek ma pewne szanse na przełamanie tych negatów i warto wesprzeć, obojętnie, co sądzi się o jego kwalifikacjach. Jeżeli wygra - one tylko wzrosną. Natomiast sytuacja jest bardzo niełatwa. Gdy miał napastnika "wypracowanego przez siebie" (K. Myśliwego) - został zwolniony. Teraz - K. Myśliwy nie strzela. M. Filipowicz, jedyny "jako tako napastnik, choć z pomocnika" - który strzelał: kontuzja. Więcej napastników nie ma. Jeżeli Zagłębie wygra ten mecz, to naprawdę pójdzie do przodu. Nawet remis nie jest tragiczny, choć bardzo oddala cel. Tak więc - jeden z kilku najbliższych meczów prawdy, a ponieważ najbliższy: to po prostu - mecz prawdy.
Blajpios

Postprzez Schabu 2009-05-08, 11:58 am

Obawiam się,że będzie bardzo ciężko o wygraną pomijając już nawet nieudolność naszych kopaczy.
Kudyba zna tu doskonale zawodników i dlatego będzie ciężko.
Po za tym wydaje mi się,że nadspodziewanie dobrze zadebiutował w roli trenera Miedzi.
Być może to tylko chwilowe,ale jednak.
Po drugie problem rzeczywiście ciekawy skoro w Zagłębiu mu nic nieszło,a w Legnicy na rzaie idzie
Schabu

Postprzez bolo73 2009-05-08, 1:17 pm

Blajpios!
Pisząc "obiboki" miałem na myśli całokształt "osiągnięć" tych Panów w przeciągu sezonu a nie tylko ostatni mecz, po którym to faktycznie zebrali pozytywne oceny. Jednak spójrzmy szerzej i tu mam na myśli chociażby mecze e Słubicami i Wągrowcem, po których kibice wygwizdali zawodników.Ogólnie rzecz ujmując uważam, ze zbyt dużo meczów w tym sezonie w wykonaniu piłkarzy Zagłębia po prostu "się odbyło".
bolo73

Postprzez turku 2009-05-08, 1:29 pm

Zakładając że wcześniej grali przeciwko Kudybie, teraz powinni grac podwójnie zmotywowani. Więc nawet jeśli przegrają, czego im oczywiście nie życzę, widowisko powinno być przednie i nie powinniśmy się wstydzić za naszych grajków.
turku

Postprzez mariusz76 2009-05-08, 2:33 pm

W tym sezonie naszym grajkom nawet Jose Mourinho by nie pomógł. Za nie długo pobijemy rekord guinness'a w zwalnianiu trenerów i ich przyjmowaniu!!! :czerwona:

P.S
yahaya 1906 sprawdź błędy i literki!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez August 2009-05-08, 2:54 pm

Nie marudzić tylko przyjść na mecz i wierzyć w zwycięstwo. Tyle ile przeszli kibice Zagłębia w ciągu powiedzmy oatatniego ćwierćwiecza nie przeszli chyba inni. I pewnie jak trzeba będzie to przejdą.
August

Postprzez flex 2009-05-08, 3:10 pm

Blajpios napisał(a):Tak więc - fenomen jakiś jest i dziwna zagadka nie rozwiązana jak na razie, niemniej z wnioskami trzeba by ostrożnie...

Ostrożnie stwierdzam, że my jako kibice drużynie średnio pomagamy, a czasami ją pogrążamy.
Wiadomo jak w sporcie jest ważna psychika i wiara we własne umiejętności.
Gdy przez 60 % gry na boisku lecą bluzgi i próbuje się ośmieszać własną drużynę to takie są efekty.
Właściciele się zmieniali, trenerzy się zmieniali, zawodnicy się zmieniali ale ilość bluzg pozostaje ta sama.
Powiem wprost, nie bywam osobiście na meczach Górnika Z., Lecha, Jagiellonii, Ruchu, GKS Katowice czy Wisły, jednak oglądam mecze w C+. Przeanalizujcie sobie wyniki tych drużyn w porównaniu do zachowania kibiców na trybunach.
Pewne jest, że sukcesy drużyny wpływają na atmosferę na trybunach i odwrotnie.

Dobra nie zaśmiecam dalej tematu bo nie o tym tu powinna toczyć się dyskusja.
flex
Administrator

Postprzez turku 2009-05-08, 4:47 pm

flex napisał(a):Ostrożnie stwierdzam, że my jako kibice drużynie średnio pomagamy, a czasami ją pogrążamy.
Wiadomo jak w sporcie jest ważna psychika i wiara we własne umiejętności.
Gdy przez 60 % gry na boisku lecą bluzgi i próbuje się ośmieszać własną drużynę to takie są efekty.
Właściciele się zmieniali, trenerzy się zmieniali, zawodnicy się zmieniali ale ilość bluzg pozostaje ta sama.
Powiem wprost, nie bywam osobiście na meczach Górnika Z., Lecha, Jagiellonii, Ruchu, GKS Katowice czy Wisły, jednak oglądam mecze w C+. Przeanalizujcie sobie wyniki tych drużyn w porównaniu do zachowania kibiców na trybunach.

OK. Może masz po częsci rację pisząc żę kibice zamiast dodawać animuszu piłkarzom deprymują ich swoim zachowaniem i tymi bluzgami.
Ale zauważ z kim my przegrywamy. To nie jest Wisła Kraków czy Legia. To są zespoły z pipidówek o których nikt wcześniej Sosnowcu nie słyszał.
Co innego dostać baty od Lecha czy Legii co innego przegrać z Wągrowcem który kojarzy mi się jedynie z wągrami a nie futbolem na najwyższym poziomie.
Jak spadać to z wysokiego stołka, póki co Zagłębie na razie spada ze stołeczków. I pogrąża się w tym marazmie. No ale ok koniec tego OT
turku

Postprzez kret75 2009-05-08, 4:51 pm

Janusz Kudyba: „Interesuje nas zwycięstwo”
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... 9D,1,4,783

Już w sobotę na Stadionie Ludowym będzie gościł Janusz Kudyba, były trener Zagłębia Sosnowiec, który obecnie prowadzi zespół Miedzi Legnica. Szkoleniowiec ma jeden cel - trzy punkty.

Trener Kudyba nie ukrywa, iż długo nie wahał się nad przejęciem legniczan. - Znam ten zespół, gdyż pochodzę z Dolnego Śląska. Więc można powiedzieć, że mam trochę ułatwione zadanie. Umówiłem się z działaczami, iż podpisze dwumiesięczną umowę i dopiero później zobaczymy, co z tego wyniknie - tłumaczy były trener Zagłębia.

Miedź jest zagrożona spadkiem z ligi, jednak po zmianie trenera zespół prezentuje się dość okazale. Najpierw legniczanie zremisowali bezbramkowo z Rakowem. - Częstochowianie są niewygodnym przeciwnikiem. Powinniśmy wygrać ten mecz, przeważaliśmy przez całe spotkanie. Odezwał się stary problem, czyli brak skuteczności. Drużyna powoli łapie moją filozofię gry i w pojedynku z Elaną Toruń, który wczoraj rozegraliśmy awansem, zaprezentowali się zdecydowanie lepiej - relacjonuje Kudyba. Zespół z Legnicy pokonał Elanę 2:1. - Straciliśmy bramkę w 45. sekundzie gry, jednak podziałało to na nas mobilizująco. Prowadziliśmy grę, a decydującą bramkę zdobyliśmy w 93. minucie - nie kryje radości trener Miedzi.

Pomimo wywalczonych 4 punktów, Janusz Kudyba czuje duży niedosyt, dlatego do Sosnowca jedzie po zwycięstwo. - Musimy wygrać z Zagłębiem, gdyż potrzebujemy trzech punktów, jak ryba wody. Mamy szansę uciec ze strefy zespołów zagrożonych barażami i będziemy wszystko robić, by to osiągnąć. Myślę, że fakt, iż pracowałem w Sosnowcu może nam pomóc, gdyż poznałem tą drużynę - wyjaśnia szkoleniowiec legniczan. Kudyba nie ukrywa, iż wraca na „Ludowy” podwójnie zmobilizowany. - Oczywiście, że chcę coś udowodnić sosnowieckim działaczom. Każdy ma swoje ambicje, na pewno jest też lekka zadra. Myślę, jednak w kategoriach czystej złości sportowej, nie mam na myśli, żadnych złych intencji. W Legnicy gram podobną taktyką, co w Sosnowcu. Dlatego dopiero po 90 minutach będziemy mądrzejsi i ocenimy kto był lepszy - zapowiada trener najbliższego rywala Zagłębia.

Kudyba chyba chce się zemścić za to że został :czerwona:
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez django 2009-05-08, 10:23 pm

Trener Kudyba chce wreszcie wygrać na Stadionie Ludowym

Janusz Kudyba, jako trener Zagłębia jeszcze na Stadionie Ludowym nie wygrał. Teraz będzie próbował dokonać tej sztuki z drużyną Miedzi Legnica. I choć sam zainteresowany mówi, żeby w tym meczu nie doszukiwać się podtekstów, to chyba nie da się ich uniknąć.

W Sosnowcu przyznają, że pomysł zatrudnienia Janusza Kudyby okazał się chybiony. Zagłębie pod jego wodzą straciło bezpieczną przewagę nad strefą barażową, przegrywając po drodze z outsiderami ligi, takimi jak Polonia Słubice, czy Chemik Police. Władze klubu zarzucają mu złe przygotowanie drużyny do sezonu, czego efektem miały być gnębiące ostatnio sosnowiczan kontuzje. Piłkarze nie krytykują Kudyby wprost, ale przyznają, że jego następca Piotr Pierścionek kładzie większy nacisk na taktykę i dokładność w defensywie. Twierdzą też, że poprawiła się atmosfera w szatni.

- Jak czytam, co opowiadają niektórzy piłkarze, to mnie to śmieszy - odpowiada Kudyba. - Nie twierdzę, że nie popełniałem błędów, ale zawodnicy znaleźli sobie dobre alibi dla własnej słabej gry. Najłatwiej jest zwolnić trenera, przecież w Sosnowcu w ciągu dwóch lat było ich już kilkunastu. Widocznie nie tu leży problem. Kilku piłkarzy Zagłębia zagrało parę meczów w ekstraklasie i poczuło się bardzo pewnie. Nie było między nami nici porozumienia, a w szatni też prowadzili własną politykę. Życzę Zagłębiu jak najlepiej, ale chcąc w przyszłym sezonie awansować, muszą zacząć od zmian personalnych.

- Myślę, że piłkarze będą chcieli udowodnić coś nie tylko sobie, ale też panu Kudybie - mówi obecny trener Zagłębia Piotr Pierścionek. Pod jego wodzą sosnowiczanie grają lepiej, od czterech kolejek nie tracą bramek, mimo to po ostatnim meczu znaleźli się w strefie barażowej. Wszystko przez kiepską skuteczność. W spotkaniu z Miedzią o bramki może być jeszcze trudniej, bo kontuzjowani są prawie wszyscy napastnicy.

Przed tygodniem rękę złamał najlepszy wiosną strzelec Zagłębia Michał Filipowicz. Piłkarz ten w poniedziałek usłyszał od lekarza, że już w tej rundzie nie zagra, we wtorek przeszedł operację, a w czwartek… trenował już z drużyną! - To prawdziwy twardziel. Uczestniczy w zajęciach, oczywiście w sobotę jeszcze nie zagra, ale mam nadzieję, że będzie do mojej dyspozycji w dwóch ostatnich meczach sezonu - mówi Pierścionek. Szansę na występ przeciwko Miedzi ma natomiast Krzysztof Myśliwy. - Z zaciśniętymi zębami i grymasem bólu, ale wrócił już do treningów. Krzysiek jest gotowy oddać zdrowie za ten klub, moim zdaniem stał się prawdziwym Zagłębiakiem - chwali pochodzącego z Kielecczyzny piłkarza Pierścionek.

Kontuzję wyleczył już Bartłomiej Socha, ale mimo problemów w ofensywie trener wcale nie jest przekonany do wystawienia go przeciwko Miedzi. - Bartek miał poważny uraz. Co prawda jest już zdrowy, ale mam wrażenie, że cały czas boi się o nogę, bo trenuje bardzo zachowawczo, nawet nie na 50 procent - mówi Pierścionek. Nie boi się za to Arkadiusz Kłoda, który przed tygodniem mocno naciągnął mięsień i powinien pauzować przez trzy tygodnie. - Widzę, że pali się do gry. Co prawda nie brał udziału w treningach, ale ostateczna decyzja zapadnie po konsultacji z lekarzem - mówi Pierścionek.

Wobec problemów kadrowych w ofensywie, sposobem na wygranie meczu mają być dla Zagłębia stałe fragmenty gry, które sosnowiczanie szlifowali na treningach przez cały tydzień. - Mamy nadzieję, że piłkarze z Legnicy nie będą się murowali na własnej połowie, tak jak ostatnio robiła to Unia Janikowo. Jeżeli zagrają ofensywnie, to będziemy świadkami dobrego spotkania - przewiduje trener Zagłębia.

Miedź pod wodzą Kudyby jeszcze nie przegrała, notując remis z Rakowem Częstochowa i zwycięstwo z Elaną Toruń. - Trzy punkty wywiezione z Sosnowca, to byłaby wielka sprawa. Drużyna nabrałaby wiatru w żagle, a później czekają na nas już łatwiejsi przeciwnicy. - mówi Kudyba i przyznaje, że zawodnicy Zagłębia, z którymi pracował przez kilka miesięcy raczej nie są go w stanie niczym zaskoczyć. W drużynie gości zabraknie tylko pauzującego za kartki Jarosława Mikutela i kontuzjowanego od dwóch tygodni Sylwestra Kreta. Wracają za to Adam Kłak i Krzysztof Kotlarski.

Zagłębie Sosnowiec - Miedź Legnica / Sb 09.05.2009r. godz 17:00

Przewidywane składy:

Zagłębie Sosnowiec: Gostomski - Wróbel, Białek, Balul, Pajączkowski, Bodziony, Skórski, Szatan, Pietrzak, Myśliwy, Hustava.

Miedź Legnica: Dżuldinow - Żółtowski, Bakrac, Kotlarski, Smarduch, Musiałowski, Kłak, Garuch, Łodyga, Ochota, Ilków-Gołąb.

Źródło: http://www.sportowefakty.pl/pilka/2009/ ... owym-zapo/
django

Postprzez August 2009-05-08, 10:57 pm

Powyższy tekst ze Sportowych Faktów świadczy, że było "coś" nie tak pomiędzy grajkami a Kudybą. Mam zatem nadzieję, że zagrają w sobotę jak goście z jajami i wygrają bo zacząłem podejrzewać , że te cipki naprawdę poświęciły parę punktów po to by załatwić Kudybę.
August

Postprzez kiełbacha 2009-05-09, 6:22 am

Czym sie różni sprzedawanie meczów od grania przeciwko trenerowi jednakowo pierdolenim kibiców.Czy ktoś zabrania piłkarzowi treningów idywidualnych. natomiast macie racje jest co jest i musimy ich wspierać bo oni nie poniosą konsekwencji tylko my bedziemy jezdzić po jesze gorszych pierdołowach niż teraz
kiełbacha

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna