Janusz Kudyba - były trener Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Janusz Kudyba - nowy trener Zagłębia Sosnowiec

Postprzez 321 2009-03-30, 12:05 am

osobiście też jestem za pozostawieniem Kudyby, ale pod warunkiem podpisania z nim umowy na 2-3 lata. Skoro ten sezon jest już stracony, to jest to idealny moment na rozpoczęcie budowania składu na 2011 rok.
Tylko długofalowe decyzje mogą coś przynieść. I wierzę, że ten trener jest w stanie zbudować zespół na miarę naszych oczekiwań.
Jeżeli już kogoś miałbym wywalić to właśnie tych "wywalaczy i przeklinaczy". ot znaleźli sobie co poniektórzy złoty sposób na wszystkie bolączki - Wziąć nowego trenera i po 2 meczach zwyzwać i wywalić. Może lepiej zwyzywać obcych trenerów - nie trzeba będzie ich co chwilę zatrudniać i zwalniać? Zamiast takiego destrukcyjnego myślenia potrzebne nam jest budowanie... a to trwa, ale za to przynosi efekty.
Zależy Wam na klubie? napiszmy list intencyjny i zbierzmy tysiąc podpisów pod tekstem stwierdzającym, że kibice Zagłębia chcą aby Kudyba związał się z klubem przynajmniej na 2-3 kolejne lata i oczekujemy, że w tym czasie doprowadzi zespół do 1 ligi.
sprawa będzie jasna - cel postawiony, my będziemy spokojnie przyglądać się jego pracy, Kudyba będzie go spokojnie realizował (o ile klub wspomoże go odpowiednimi zawodnikami), a jak nie podoła zadaniu to mu podziękujemy.
Tak się buduje profesjonalny zespół.
321

Postprzez mariusz2109 2009-03-30, 7:24 am

emdżej napisał(a):Nie mam zamiaru tu bronić Kudyby, ale mam nadzieję, że powiecie mi jedno. A mianowicie co ma trener do tego, że "wielki piłkarz" nie potrafi podać celnie do kolegi stojącego kilka metrów obok? Trener ma im taktykę ustalać, treningi prowadzić czy uczyć ich jak prosto piłkę kopnąć? Tej umiejętności wczoraj nie widziałem.

Jest to bardzo proste.To trener jest z piłkarzami na treningach i on odpowiada za to jak mają podawać piłki.Jeśli nie to sięga się po zawodników z ławki,a jak to nie pomoże to jest jeszcze młodzież która chętnie zagra.Jak wszystkie warianty są do dupy to nie podejmuje się pracy z takim klubem.Jeszcze jedno to trener sprowadził czterech kopaczy ,to albo wcisnoł nam gówno albo kompletnie nie zna się na futbolu
mariusz2109

Postprzez Przemek26 2009-03-30, 9:01 am

mariusz2109 napisał(a):
emdżej napisał(a):Nie mam zamiaru tu bronić Kudyby, ale mam nadzieję, że powiecie mi jedno. A mianowicie co ma trener do tego, że "wielki piłkarz" nie potrafi podać celnie do kolegi stojącego kilka metrów obok? Trener ma im taktykę ustalać, treningi prowadzić czy uczyć ich jak prosto piłkę kopnąć? Tej umiejętności wczoraj nie widziałem.

Jest to bardzo proste.To trener jest z piłkarzami na treningach i on odpowiada za to jak mają podawać piłki.Jeśli nie to sięga się po zawodników z ławki,a jak to nie pomoże to jest jeszcze młodzież która chętnie zagra.Jak wszystkie warianty są do dupy to nie podejmuje się pracy z takim klubem.Jeszcze jedno to trener sprowadził czterech kopaczy ,to albo wcisnoł nam gówno albo kompletnie nie zna się na futbolu

Po sparingch mówiłem że trzeba go wyj****** że nie będzie awansu a spadek że Filipowicz, Hustawa czy Gostowmski powinni zostać usunięci z zespołu, że Szatan to pomyłka w składzie że Łuczywek to największy błąd Zagłębia.

I sądzę że trafiłem w 10
Tyle że teraz tak bardziej na spokojnie, czy jest winny trener. Miał w Gawinie zespół i lidera owszem trwało to , ale tam miał ludzi pracujących , którzy dzielili treningi z pracą. A tu co ma "gwiazdy' k***a "zawodowców" którzy mają to w dupie kasa jest i to jest numer 1 , reszta to h***.

Fakt Kudyba posprowadzał co poniektórych ale kiedy masz wiadome że możesz szukać na rynku gdzie za przyjście piłkarza nie trzeba zapłacić nawet 1 grosika to raczej wybór był żaden. Sprowadził zaciąg Gawiński z nadzieję że będą grali swoje , ale nasze gwiazdki chyba szybko ich ustawiły bo u nas się opierdala a nie zapierdala.
Przemek26

Postprzez 321 2009-03-30, 10:25 am

mam nadzieję, że Kudyba ma jaja i nie da sobie wyrostkom w kaszę dmuchać. I - skoro jak pisze Przemek26 - u nas się opierdala, to winien ich opierdolić, a jak to nie poskutkuje, to wypierdolić na krzywy ryj.

Tylko żeby tak mógł zrobić, najpierw musiałby mieć pewność, że będzie miał czas na stworzenie zespołu i wtedy mógłby ogrywać na ich miejsce juniorów. I koło się zamyka
321

Postprzez OLiver 2009-03-30, 11:09 am

Taka jest mentalnosc w Polsce.U nas sie zwalnia trenera po 2 przegranych meczach ,zamist dac mu szanse .Nawet jak zmienimy trenera to co to da ,przyjdzie kolejny i powie "walczymy o awans".Choc jestem przeciwko trenerowi Kudybie (tak jak przemek) za brak jakich kolwiek pomyslow na gre to dal bym mu szanse ,wiosne mamy z glowy ,wiec trzeba zaczac przygotowywac zespol na jesien.
OLiver

Postprzez MarcelZS 2009-03-30, 4:39 pm

Swoją drogą to kto jak nie on przygotował zespół na wiosnę????

Nie biegają, nie walczą, przegrywają wszytkie pojedynki, a mentalnie to babiniec, szkoda jeszcze że nie płaczą na koniec. Już nie wspomne że taki młodziak Bodziony ma nadwagę, żenada!!!
Ambicja ZERO, szacunek do kibiców i pracodawcy ZERO!!!

Im trzeba ostrego trenera, może być wefista, oby tylko wpoi im walkę, nieczego nie oczekuję, jak walki po Zagłębiu, a nie bidolenia po meczu.

Swoją drogą, to taki zespół jaki kapitan, drugi mecz i druga zamiana, dno !!!

Nie mówię że Kudyba się nienadaje, ale takich grajków trzeba gonić, a nie wpajać im taktykę, do taktyki trzeba mieć umiejetności.
MarcelZS

Postprzez krzysiu 2009-03-30, 5:57 pm

MarcelZS napisał(a):
...

Nie mówię że Kudyba się nienadaje, ale takich grajków trzeba gonić, a nie wpajać im taktykę, do taktyki trzeba mieć umiejetności.

Całkowicie się zgadzam. Z taką "wolą walki i ambicją" to mogliby nie dać rady nawet kilku drużyną z okręgówki. Mam nadzieję, że nie marzy im się awans. Obecnie należy się skupić na zakończeniu sezonu w dziesiątce, aby uniknąć baraży, które mogłyby się skończyć niekoniecznie naszym zwycięstwem i nie zwalać potem na ujemne punkty ani cokolwiek innego.
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez LukaszB 2009-03-30, 6:00 pm

:niezle:Niech trener Kudyba zostanie,jest dobrym szkoleniowcem,dlatego bawia mnie wypowiedzi na temat bylego trenera pana Copjaka,ze byl lepszy,z nim bysmy awansowali itp.to po prostu skandal!wypisywac takie glupoty...Pan Kudyba musi zostac,nie ma potrzeby znowu zmieniac szkoleniowca i mowic ze z nastepnym awansujemy,ze bedzie lepszy itp.Janusz Kudyba nie zostal sprowadzony na darmo do klubu,widac ze ma jakas wizje i nie chce zle,nie wiem jak bedzie ale 1dno jest pewne Kudyba powinien zostac!Jak ma Polska pilka wogole osiagac sukcesy(czy Zagłębie)jak u nas tak jak kolega wyzej napial juz po 2 lub 3 przegranych zwalnia sie trenera i go krytykuje...Spojrzmy na trenera Manchesteru U.pana Fergussona,on gdy zostal trenerem tego wielkiego klubu nie od razu odnosil sukcesy,one dopiero pozniej zaczely przychodzic...Dlatego pan Janusz Kudyba niech dalej prowadzi Zagłębie,nie ma sensu przerabiac znowu kolejnej zmiany trenera...Pozdrawiam!!! ;-)
LukaszB

Postprzez August 2009-03-30, 7:10 pm

O ile sie nie mylę Kudyba podpisał kontrakt na 1,5 roku. I powinien go wypełnić. Niech wreszcie ktoś poprowadzi drużynę przez jeden cały sezon.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-03-30, 7:20 pm

To ze trener ma posade pewna to jest gwarant - trenerowi i druzynie nalezy pomóc w jaki
sposób otóz nasza druzyna caly okres przygotowawczy trenowała w Sosnowcu ze wzgledu na
brak KASY nie było zadnego obozu przygotowawczego.
Po pierwsze - przed takimi meczami jak w Policach, Kołobrzegu , Zielona Góra powinni nasi
zawodnicy wyjechac z Sosnowca w czesniej, aby moc byc razem, potrenowac w spokoju z dala
od normalnosci Sosnowieckiej,mam na mysli 3 dni takiego mini zgrupowania,
Po drugie jestem zdania iz Dyrekcja Klubu winna jednak wystapic do PZPN o zwrot - 4 pkt
moze znajdzie sie pare złotych, aby te sprawe uruchomic - punkty te wywalczyli zawodnicy
Zagłebia i naleza sie one druzynie.
A po tym meczu z Polonią moze byc tylko lepiej.-
Pozdrawiam Tych prawdziwych Zagłebiaków,
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez joz.joz01 2009-03-31, 2:56 pm

Zagłębie ma kasę na rozbudowę stadionu a nie ma kasy żeby przygotować piłkarzy do rundy wiosennej. Stadion mógł poczekać bo nie spieszy nam się do ekstraklasy a w przypadku awansu do 1 ligi dostalibyśmy licencje do grania nawet przy takim stadionie jak był.
joz.joz01

Postprzez novack 2009-03-31, 2:59 pm

joz.joz01 napisał(a):Zagłębie ma kasę na rozbudowę stadionu a nie ma kasy żeby przygotować piłkarzy do rundy wiosennej. Stadion mógł poczekać bo nie spieszy nam się do ekstraklasy a w przypadku awansu do 1 ligi dostalibyśmy licencje do grania nawet przy takim stadionie jak był.

Człowieku, czy Ty urwałeś się z choinki?!!!

Nie łaska mu normalnie, kulturalnie wyjaśnić, że się pomylił??
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez dziejus 2009-03-31, 3:05 pm

Drugi post wiec wyjasniam.Za rozbudowe stadionu,budowe nowych boisk,remonty placi Urzad Miejski bo jest wlascicielem tych obiektow.Za przygotowanie pilkarzy do sezonu[raczej brak przygotowania] placi wlasciciel klubu.No i stypendia [za wysokie]funduje UM.
dziejus

Postprzez greno37 2009-04-13, 9:20 am

Panie Januszu nikt nie domaga się pana dymisji ale proszę przerwać milczenie i powiedzieć CO JEST GRANE?
greno37

Postprzez LukaszB 2009-04-13, 9:27 am

:niezle: Pan Kudyba powinien zostac!!!!!!
LukaszB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna