Unia Janikowo - Zaglebie Sosnowiec 20.09.2008 godz.16:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez jojo200 2008-09-23, 12:15 am

witam
Na meczu byłem i tylko pech Uni uratował Was od przegranej, Unia też grała w osłabieniu.A co się tyczy stadionu w tej klasie rozgrywkowej to możecie tylko pozazdrościć.Stadion jest w ciągłej rozbudowie ale to co już jest robi wrażenie.Wasz stadion przy stadionie uni to żenada.Prąd jest tylko trzeba wiedzieć gdzie-podpowiem w pomieszczeniu z napisem media.
jojo200

Postprzez Bartos 2008-09-23, 12:44 am

jojo200 napisał(a):witam
Na meczu byłem i tylko pech Uni uratował Was od przegranej, Unia też grała w osłabieniu.A co się tyczy stadionu w tej klasie rozgrywkowej to możecie tylko pozazdrościć.Stadion jest w ciągłej rozbudowie ale to co już jest robi wrażenie.Wasz stadion przy stadionie uni to żenada.Prąd jest tylko trzeba wiedzieć gdzie-podpowiem w pomieszczeniu z napisem media.

tak bardzo siÄ™ napinasz tylko po co?
My dobrze wiemy jak wyglÄ…da nasz stadion i wiemy jaki jest zacofany :(
niestety to fakt ale obojętnie jaki jest nasz stadion to nie raz zdarzały się mecze z kompletem publiczności a doping i oprawa były na najwyższym poziomie.
U nas wielokrotnie na stadionie było więcej ludzi niż mieszka w całym Janikowie łącznie z dziećmi i babciami (info dla mniej zorientowanych - 9 131 mieszkańców Janikowa - stan na 2007 rok wg Wikipedii)

Fajnie, że macie zajebistą trybunę ... szkoda tylko, że zawsze będą tam siedzieć wieśmaki :) A Ekstraklasę to tylko będziecie mogli zobaczyć w telewizji :)

To że nas pech uratował to też Twoje zdanie i zganianie na pecha nic tu nie da.
Może po prostu pech oddał nam to co nam zabrał np. w przegranym meczu z Kotwicą w którym prowadziliśmy do 90 minuty.

a to, że wiesz gdzie jest prąd oznacza że jesteś mega gość ... pewnie pociotek sołtysa :)
Tylko po ch... olere prąd w jakieś budzie ... prąd był potrzebny w miejscu nagrywania meczu czyli w miejscu, które jest bardzo blisko linii bocznych a zarazem jest to miejsce z którego dobrze widać każdy metr boiska :)
Bartos

Postprzez michaelus 2008-09-23, 12:45 am

Klaara napisał(a):trohe amatorka......bateria do kamery chyba nie kosztuje az tyle pieneidzy...zreszta starcza na ok 60 minut......wiec nawet ja mam w domu kamere i dwie baterie.....wiec nie za bardzo rozumiem, te afere o brak prądu.....

Sam robię skróty co prawda A klasowej drużyny, ale zawsze i wiem, że bateria dostarczana do typowej kamery czy to HDD, czy na miniCD starcza na ok. 100 min nagrywania. Na A klasowy mecz to wystarcza (biorąc pod uwagę to, że znajdę w przerwie gniazdko gdzieś w budynku klubowym i podładuję kamerę 10 min, albo dokręcę ostatnie 5 min aparatem fotograficznym ;-)), ale 2-ligowy zespół powinien mieć w swojej TV trochę więcej niż tylko skróty meczów. Dlatego rozumiem, że mocy mogło braknąć. Inna sprawa to to, że kluby na takim szczeblu rozgrywkowym powinny mieć coś a la trybunka prasowa z kilkoma gniazdkami.

Jednak biorąc pod uwagę całokształt - fajnie, że powstałą TV Zagłębie. Oczywiście na początku mogą zdarzyć się różne potknięcia, ale jak twórcy kilka razy twardo zderzą się z rzeczywistością to potem będą już przygotowani na wszystko.
michaelus

Postprzez jojo200 2008-09-23, 2:57 am

Do Bartos sołtys to jest na wsi a co do meczów ekstraklasy to wolę pojechać na Lecha niż jakąś gorolowską drużynę,musiałem tak napisać bo twoja wypowiedź pozostawia wiele do życzenia.I co z tego że byliście w ekstraklasie, mogę się tylko zapytać z czym i kto wam dał licencje.Tak się śmiejesz z małych miejscowości ale oni mają porządne obiekty.A taki wielki sosnowieć co ma? stadion wizytówkę? byliśmy w drugiej lidze zawsze było od 4-6 tyś ludzi.Na mecze przyjeżdżają kibice z Inowrocławia jak i bydgoszczy tak że to też wieśniaki?
Janikowo to miasto ale tego chyba zapomniałeś doczytać.
jojo200

Postprzez PawełK 2008-09-23, 5:16 am

jojo200 napisał(a):Do Bartos sołtys to jest na wsi a co do meczów ekstraklasy to wolę pojechać na Lecha niż jakąś gorolowską drużynę,musiałem tak napisać bo twoja wypowiedź pozostawia wiele do życzenia.I co z tego że byliście w ekstraklasie, mogę się tylko zapytać z czym i kto wam dał licencje.Tak się śmiejesz z małych miejscowości ale oni mają porządne obiekty.A taki wielki sosnowieć co ma? stadion wizytówkę? byliśmy w drugiej lidze zawsze było od 4-6 tyś ludzi.Na mecze przyjeżdżają kibice z Inowrocławia jak i bydgoszczy tak że to też wieśniaki?
Janikowo to miasto ale tego chyba zapomniałeś doczytać.

Fajnie, że macie nową trybunę, dodaj tylko, że nie skończoną. Prąd jak piszesz był w baraku z napisem media, około 70 metrów od "trybuny prasowej" na której nawet nie było paneli pod laptop. Nie jest winą kibiców z Sosnowca, że Stadion Ludowy wygląda jak wygląda mimo wszystko warunki licencyjne dla OE były spełnione a jakbyś sie ruszył poza swoje miasto to byś widział że są gorsze stadiony - Białystok, Bytom. Jeździj sobie do Poznania na Ekstraklasę - ciekawe co na to koledzy po szalu:) I na koniec piszesz że przyjeżdża Inowrocław i Bydgoszcz to ja Ci napisze, że: "Przyszliście chamy dlatego, że my tu gramy". Co do samego meczu to wygrał LEPSZY:)
PawełK
pyszałek

Postprzez YOOSHKY 2008-09-23, 5:37 am

jojo200 napisał(a):Prąd jest tylko trzeba wiedzieć gdzie-podpowiem w pomieszczeniu z napisem media.

Nie odpowiadam na pozostałą część posta.
No to wasz organizator urwał się z choinki albo pracuję 2 dni. Interweniowaliśmy u niego gdy okazało się że nie ma gdzie podpiąć sprzętu, interweniował również nasz dyrektor Lula, bezskutecznie - podobno nic się nie dało zrobić. Może celowo?
Chyba że był 200 m od trybuny w barakach które robią za tymczasowy budynek klubowy

EDIT:
Wasz stadion większy już nie będzie, będzie maił tą jedną trybunę, lekko wyremontują tą małą po przeciwnej stronie. W sumie na 5 tys. ludzi (po co aż tyle?). Gdzie macie światło, podgrzewana murawę. Z resztą Wy nawet w II (starej) lidze byliście wioskowym klubem. Wasze miejsce jest w III.

Żenujące Wasze wyzwiska na meczu w kierunku naszych zawodników w stylu "wieśniaki z Sosnowca" :)
YOOSHKY

Postprzez STS_1906DG 2008-09-23, 6:56 am

A będzie w TV mecz z Unią czy tez skróty?

P.S. Po co sie napinacie z jakimś wieśniakiem ;)
STS_1906DG

Postprzez PawełK 2008-09-23, 6:58 am

STS_1906DG napisał(a):A będzie w TV mecz z Unią czy tez skróty?

Nie będzie własnie z braku możliwości podpięcia się do prądu.
PawełK
pyszałek

Postprzez django 2008-09-23, 8:02 am

jojo200 napisał(a):witam
Na meczu byłem i tylko pech Uni uratował Was od przegranej, Unia też grała w osłabieniu.A co się tyczy stadionu w tej klasie rozgrywkowej to możecie tylko pozazdrościć.Stadion jest w ciągłej rozbudowie ale to co już jest robi wrażenie.Wasz stadion przy stadionie Uni to żenada.Prąd jest tylko trzeba wiedzieć gdzie-podpowiem w pomieszczeniu z napisem media.

Zamiast pierdolić głupoty, to byś się lepiej wieśniaku nauczył pisać poprawnie nazwę swojej drużyny.
django

Postprzez jls 2008-09-23, 8:54 am

Panowie kończcie tą żenadę bo słuchać hadko- jakby powiedział Podbipięta herbu Zerwikaptur.
jls

Postprzez MartinZS 2008-09-23, 9:33 am

django napisał(a):Na meczu byłem i tylko pech Uni uratował Was od przegranej,

:D
django napisał(a):Zamiast pierdolić głupoty, to byś się lepiej wieśniaku nauczył pisać poprawnie nazwę swojej drużyny.

I po co te nerwy ?
To że ktoś jest analfabetą nie znaczy że musimy go od wieśniaków wyzywać.
MartinZS

Postprzez Blajpios 2008-09-23, 3:28 pm

Martius napisał(a):
django napisał(a):Na meczu byłem i tylko pech Uni uratował Was od przegranej,

:D
django napisał(a):Zamiast pierdolić głupoty, to byś się lepiej wieśniaku nauczył pisać poprawnie nazwę swojej drużyny.

I po co te nerwy ?
To że ktoś jest analfabetą nie znaczy że musimy go od wieśniaków wyzywać.

ani od analfabetów... Koledzy, naprawdę nie wiecie, że wyzywając od wieśniaków, analfabetów itp w takich sytuacjach, takich reakcjach: pokazujecie, jakie kompleksy i zadry mogą tkwić w Waszych sercach i z czym sobie nie radzicie? Prawdopodobnie to jakiś kilkunastolatek, przeżywa piękne chwile patriotyzmu lokalnego - a musi przełknąć gorycz porażki. Czy na trochę napinki zaraz trzeba zbluzgać go? To piękna rzecz, że chce być dumny ze swojej własnej "Małej Ojczyzny" - a sami, niby domagając się, by zauważono w kraju Zagłębie a nie Śląsk: czy macie "czynić drugiemu, co niemiłe", zbluzgać jego przywiązanie? I jaki ślad zostawicie - Wielkiego Zagłębia? Czy śmiesznego, co nosi się za panisko a słoma z butów i bieda też wygląda. Może i trochę mu się należało, jeżeli wchodzi po to, by drażnić i prowokować - ale są naprawdę ważniejsze rzeczy, by się nimi zajmować a i to, czy zostawi się złe wspomnienie po Zagłębiu jako śmieszno-durnie udającym wielkość, czy też uda się pokazać naprawdę wielką klasę nie dającą się prowokować napinkom piętnastolatków: to też w tych ważnych rzeczach jest.
Blajpios

Postprzez YOOSHKY 2008-09-23, 7:57 pm

I tym miłym akcentem kończymy ten wątek....
YOOSHKY

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: jaca661966