Zagłebie - Elana

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez moher 2008-08-10, 3:32 am

no to zimny prysznic na łeb. Zarówno jeżeli chodzi o wynik jak i o kibicowanie.
Miało byc ladnie i przyjemnie. A tu Elana zagrała mądrą piłke i bezradne Zagłebie nic nie mogło zrobić.
Pierwsze kolejki o niczym nie mówią, kto jest na prawdę mocny okaże sie pozniej.
Po dobrych dwoch pierwszych meczach Zagłebie moze juz tak nie błyszczec a z kolei Elana po kiepskim początku moze się rozkręcic i ostro namieszac.
Nigdy nic nie wiadomo.

Na trybunach Zagłebie słabiutko!!!

Elany bardzo konkretna liczba(jestem pod wrazeniem) i oprawe mowiac szczerze tez chyba lepsza mieli.

No coz to nie byl dzien Zaglebia.
W tej lidze wszystko jest mozliwe i zakladanie przed meczem łatwego zwyciestwa jest bezpodstawne.
Na pewno kibicowsko grupa zachodnia jest dużo silniejsza od "bladej" grupy wschodniej.
Pozdrawiam
moher

Postprzez mario999 2008-08-10, 7:08 am

A ja powiem tak. Uwazam Pierscionka za perspektywicznego mlodego trenera ale niema ludzi nieomylnych a nasz trener robi 3 duze bledy:
1. Tracimy na skrzydle chyba jedynego zawodnika ktory potrafi wygrac pojedynek jeden na jeden a tym samym stworzyc przewage tym zawodnikiem jest Arek Kloda
2.Mamy w srodku zawodnika ktory niezagral w calym meczu jedenego nawet dobrego prostopadlego podania w vkierunku napastnikow co cechuje srodkowego pomocnika a jego rzuty rozne wolaja o pomste i takie cholowanie pilki to mozna tak robic w trampkarzach, tym zawodnikiem jest Pawel Cygnar
3. Jedynym zawodnikiem ktory umie zagrac i uruchomic napastnikow jest Dawid Bartos ale on znowu marnuje sie na obronie i tego nierozumiem
Podsumowujac my niemamy srodka niemamy takiego zawodnika ktory jest takim zawodnikiem. Moim zdaniem duet Łuczywk jako defensywny i Bartos ofensywny i nasz srodek wygladalby zdecydowanie lepiej a zyskalyby na tym skrzydla bo i Arek Kloda jak i Pawel Cygnar sa to zawodnicy ktorzy wiecej daja druzynie grajac na tych pozycjach.
Takie jest moje zdanie i chyba nietylko moje.
mario999

Postprzez Lars 2008-08-10, 7:54 am

najlepiej tylko wszystko krytykowac przed kompem...
ja tez jestem czesto bardzo krytyczny co do wystepow Zagłebia czy tego co sie dzieje wogoł klubu, ale tych ktorzy teraz wyzywają i Trenera i Zawodników - nie rozumiem.
moze jedna rada, przychodzcie na mecz trzeźwi i wejźcie pozor że to tylko 3 liga i poziom jest jaki jest a przeciwnik przez wieksza czesc meczu stara sie nie stracic bramki. bo potem jak sie czyta niektore komentarze mozna sie wyrzygać.
pozdro dla normlanych
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez mayday77 2008-08-10, 9:55 am

Elanie udało się nie przegrać w Sosnowcu

- Przyjechaliśmy tu po to, by nie przegrać i cel osiągnęliśmy - cieszył się po meczu obrońca gości Marcin Wróbel. Rzeczywiście, piłkarzom z Torunia udało się bramkowo zremisować z jednym z kandydatów do awansu. Zawdzięczają to głównie szczęściu i rzadko spotykanej nieskuteczności rywali.
Komplet punktów, jaki Zagłębie wywalczyło w dwóch pierwszych kolejkach tego sezonu sprawił, że Elana rozpoczęła mecz tylko z jednym napastnikiem, za to z dwoma defensywnymi pomocnikami. Już pierwsze minuty pokazały, jak będzie wyglądał obraz gry. To sosnowiczanie narzucali warunki, goście ograniczali się do kontrataków. Większość z nich bez problemu rozbijali obrońcy i pomocnicy Zagłębia, jednak dwa z nich okazały się naprawdę groźne. Przy pierwszym gospodarzy uratował stoper Adrian Marek, który ofiarnym wślizgiem zablokował napastnika Elany. Druga była zaskakująca, bo nastąpiła po okresie zdecydowanej przewagi Zagłębia. Piłkę w środku pola stracił rozgrywający słaby mecz Paweł Cygnar, a Adam Młodzieniak idealnie wyłożył ją do Karola Bilskiego, który wygrał pojedynek oko w oko z bramkarzem gospodarzy. To był jedyny celny strzał, jaki torunianie oddali w pierwszej połowie.

Utrata gola tylko podrażniła zawodników Zagłębia, którzy od początku meczu co chwilę zagrażali bramce Przemysława Kryszaka. Golkiper Elany bohaterem meczu jednak nie został, bo kunszt musiał pokazać tylko przy kąśliwym uderzeniu Krzysztofa Myśliwego. Poza tym gospodarze albo strzelali niecelnie, albo niegroźnie, albo też ich uderzenia trafiały w obrońców rywala. Bezradność sosnowiczan dobrze obrazuje sytuacja, w której Rafał Bałecki dobre kilka sekund przymierzał się do strzału na pustą bramkę, by wreszcie uderzyć wysoko nad poprzeczką. Nieporadność gospodarzy przerwał dopiero Arkadiusz Kłoda. Po dograniu Bałeckiego zdecydował się na strzał głową, a piłka po odbiciu od poprzeczki skozłowała centymetry za linią bramkową i wypadła z powrotem na boisko. Tym razem szczęście opuściło graczy Elany, a zadowolony Kłoda przyznał później, że to jego pierwsza bramka zdobyta w meczu o punkty.

Wydawało się, że Zagłębie złapało wiatr w żagle i w drugiej połowie zapewni sobie trzy punkty. Elana natomiast szybko postanowiła bronić korzystnego wyniku i efekt był taki, że dziesięciu jej piłkarzy przebywało stale w okolicach własnego pola karnego, długimi momentami ograniczając się tylko do wybijania piłki jak najdalej od bramki. Tymczasem z każdą minutą z podopiecznych trenera Pierścionka jakby schodziło powietrze. Nie radzący sobie ze sforsowaniem popełniającej niewiele błędów obrony torunian, piłkarze Zagłębia wyglądali na coraz bardziej zrezygnowanych. - Wszystko było dobrze do 20. metra od bramki rywali. Tam potrzebna jest największa kreatywność, a zarazem prostota gry. Tego nam zabrakło - ocenił Pierścionek. W dodatku o zmianę musiał poprosić Kłoda i po zejściu rozgrywającego, drużynie już kompletnie zabrakło pomysłów. Na szczęście kontuzja kolana nie okazała się poważna i pomocnik Zagłębia najprawdopodobniej wystąpi w wyjazdowym meczu, na który sosnowiczanie jadą do Słubic.

Zagłębie Sosnowiec - Elana Toruń 1:1 (1:1)
0:1 - Bilski 24'
1:1 - Kłoda 39'

Składy:

Zagłębie Sosnowiec: Gostomski - Bartos, Białek, Marek, Łuczywek, Wolny, Cygnar, Kłoda (77' Bodziony), Pajączkowski (70' Smolec), Bałecki (62' Smółka), Myśliwy.

Elana Toruń: Kryszak - Zamiatowski, Świderek, B. Kowalski (78' M. Kowalski), Wróbel, Charzewski (66' Kowalczyk), Czarnecki, Loda, Atanacković, Młodzieniak, Bilski (90' Woroniecki).

Żółte kartki: Bilski, Loda, Kryszak (Elana) oraz Łuczywek (Zagłębie).

Sędzia: Tomasz Grabowski (Opole).

Widzów: 4000.

Najlepszy piłkarz Zagłębia: Arkadiusz Kłoda.
Najlepszy piłkarz Elany: Karol Bilski.

Najlepszy piłkarz meczu: Arkadiusz Kłoda.

Źródło:www.SportoweFakty.pl
mayday77

Postprzez Minion 2008-08-10, 10:14 am

Gra Zagłebia: obrona i srodek pola coraz lepiej, Jedna stracona bramka w wyniku kontry nie przesądza o całosci.
Zawodnicy pokazali pazur. Z podstawowej 11-tki nikt nie odpuszczał, była walka prawie o każdą piłkę. Zaskakująco dobrze zawodnicy są zmotywowani! Dziekuje im za to, bo widziałem juz mecze w których ziewałem, a tu jednak z przyjemnoscią obejrzałem i pasjonowałem sie wydarzeniami na boisku.
Wynik na minus wiadomo, ale atak tradycyjnie jest najsłabszą naszą stroną, chociaz tylko skutecznosci a nie walki można odmówic naszym napadziorom.
Doping nie był wcale taki zły!!! Słyszalny i gęsty. (siedziałem na "krytej").O niebo lepszy niz Ruchu (bo Elany to tam wiele nie było). Jesli ktos uwaza ze przy tej liczbie był zły to jest sklerotykiem. Minus: oprawa. Ale patrząc na liczbę przelewów dokonanych w tym celu to ja sie wcale nie dziwię.
Ogolnie: mecz na plus. Szkoda wyniku, szwankowała dokładnosc, ale jestem zadowolony. Bo bedzie coraz lepiej.
Minion

Postprzez OLiver 2008-08-10, 10:45 am

Szkoda straconych punktow,ale tak niestety bedziemy grac u siebie.Kazda druzyna ktora przyjedzie do Sosnowca bedzie sie bronic i czekac na kontre (przyklad Elany-1 strzal na bramke w 1 polowie).My musimy w miare mozliwosci zaczac u siebie grac atakiem pozycyjnym ,choc kazdy wie ,ze to bedzie bardzo trudne.Wiecej punktow bedziemy zdobywac na wyjazdach niz u siebie!
OLiver

Postprzez neti 2008-08-10, 12:42 pm

wiecej pilek z pomocy do napastnikow, takich, zeby dotknac i gool ;) czemu Bartos nie jest ofensywnym pomocnikiem?

[ Dodano: 2008-08-10, 1:56 pm ]
http://www.sosnowiec.info.pl/galerie/za ... n-,13,1,31
neti

Postprzez kanel 2008-08-10, 2:12 pm

Brakuje pomocnika z "oczami dookoła głowy" ,szkoda że jak atakowaliśmy to np 4 razy jednym i tym samym skrzydłem brakowało przerzucenia gry w pewnym momencie na drugie skrzydło!Obrona zagrała rewelacyjnie!Szkoda też tej niewykorzystanej kontry z naszej strony!Ale z meczu na mecz powinno być coraz lepiej!Na pewno chłopaki mają dużo ambicji i to widać w grze!
kanel

Postprzez STS_1906DG 2008-08-10, 4:20 pm

moher napisał(a):Elany bardzo konkretna liczba(jestem pod wrazeniem) i oprawe mowiac szczerze tez chyba lepsza mieli.

1. gdzie ty widziałeś jakąś oprawe Zagłębia
2. konkretna liczba, tyle że połowa z Chorzowa
STS_1906DG

Postprzez Bartos 2008-08-10, 4:37 pm

no ... to wrzucilem juz troszke moich fotek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

cała galeria - 128 fotek tradycyjnie na:
http://zaglebie.1com.pl/zaglebie-elana/index.html
Bartos

Postprzez dedi 2008-08-10, 6:40 pm

STS_1906DG
Masz rację - u nas oprawy nie było ;) dobrze że się odzywaliście chłopaki bo ten ruch by nas zakrzyczał - a najbardziej mnie wkurw*** "Kto nie skacze ten z Sosnowca" Ja myślałam że jakaś żałoba czy co?

Elana była minęła - myślmy pozytywnie o kolejnych wygranych
dedi

Postprzez STS_1906DG 2008-08-10, 6:48 pm

ze strony Elany:

Tego dnia w sektorze gości zasiadło ponad 1000 osób !!! W tym 160 Elana, 750 Ruch Chorzów, 100 KS Myszków, 20 Jeziorak Iława, 1 WfcG...

moher masz odpowiedź.
STS_1906DG

Postprzez Klaara 2008-08-10, 8:31 pm

właśnie na tvs w informacjach pokazali bramki z naszego meczyku...jak wrzuca informacje na swoja strone trzeba bwedzie podac linka...
Klaara

Postprzez Zaba ;] 2008-08-10, 9:21 pm

ej czemu nie ma zadnych fotek z elany na stronce zagłębia ;/ ?
Zaba ;]

Postprzez kret75 2008-08-10, 11:26 pm

Klaara napisał(a):właśnie na tvs w informacjach pokazali bramki z naszego meczyku...jak wrzuca informacje na swoja strone trzeba bwedzie podac linka...

o to link; http://www.tvs.pl/index.php?id_materialu=947
kret75
Osiedle Piastów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna