ŁKS Łódź - Zagłębie Sosnowiec 15.09.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez adamm84 2007-09-15, 10:21 pm

Kmieci ze względów wychowawczych został przesuniey do młodej OE - czyli teraz bedzie gral w mlodej OE? bo nie rozumiem?
adamm84

Postprzez novack 2007-09-15, 10:28 pm

I co Pan powie na ustawienie naszej obrony Panie Kowalik? DNO!!!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez django 2007-09-15, 10:39 pm

Na Lidze + nasza gra wyglądała beznadziejnie. Poza akcją Prymuli z 45 minuty żadnych konkretnych sytuacji, a ŁKS mógł spokojnie strzelić jeszcze ze dwie bramki. Obrona zaprezentowała się dramatycznie. Przy pierwszym golu nieudolna próba złapania na spalony, przy drugim łódzki napastnik niepokryty na 5 (!!!) metrze od bramki, przy trzecim indywidualny błąd Kłody.
Mam pytanie do będących na meczu. Jak zaprezentował się Berliński? Czy wprowadzony w drugiej połowie Pach wniósł coś do gry Zagłębia? Czy Berek zagrał aż tak słabo, że trzeba go było zdejmować, a zostawiać na boisku Berlińskiego?
django

Postprzez doom 2007-09-15, 11:25 pm

LeOnI:) napisał(a):
Lars napisał(a):jeszcze jedno.
kibice Zagłebia poswiecaja czas, pieniadze, zapierdalają do tej łodzi kilka godzin aby wejsc na stadion i zobaczyć ze nasi akurat zdecydowali ze ten mecz to oni sobie odpuszcza bo mają focha !!! no k***a mac, panowie i panie i panienki grające w naszym zespole, ja sie k***a pytam, jak tak mozna???

do marcina powyżej, naprawde niechcialbym byc na miejscu tych ktorzy sie tam wybrali i spodziewam sie z ich strony otrej krytyki skierowanej w strone naszego zespolu.

ktos tam wspomnial o motywacji, jej braku, winie trenera z tego wynikajacej.
Kolego, ja do pracy zapierdalam 6 razy w tygodniu i nikt mnie do tego nie motywuje, nie mam zadnego psychologa, motywatora i jakos pracuje.
a te przecietne panienki graja jeden mecz na tydzien, abstrachujac od tego ze jak nie bole plecow, to zas cos w łydce strzyka, nie potrafia znalezc motywacji by raz w tygodniu wykonac dobrze swoja prace za taką płace???

Niestety do łodzi nie pojechalem bo jestem chory jeżrzde na mecze i na wyjazdy też i napewno nikt nie zaluje pieniedzy ktorych wydał na ten wyjazd do Łodzi, bo karzdy wyjazd to przygoda a rozumieja to tylko ci co jerzdzą.Ale cuż widać ze jesteś z tych co nazywają sie fanem ZAGLEBIA a ci szkoda kasy na mecz i pewnie jesteś z tych co są tylko z ZAGLEBIEM jak wygrywają.Lepiej Jechać do Łodzi niż siedzieć przed kompem i pisać takie rzeczy jak TY.
h*** Z WYNIKAMI ZAGLEBIE JESTESMY Z WAMI

Błagam, zapisz się na korki z polskiego. Tego się nie da czytać.

Wracając do samej gry --- żenada, nie mam słów. Z czym do ludzi? Lepiej pakować się do tej 3 ligi już teraz.
doom

Postprzez LucasUSA 2007-09-16, 12:54 am

rossoneri napisał(a):
mysle, ze moderatorzy odpowiednio zaaraguja na Twoja glupote i nie bede sie znizal do Twojego poziomu, a z czego mam sie cieszyc ,ze jestesmy najgorsza druzyna w OE,nie majaca swojego boiska i po sezonie skazana na upadek i majaca takich zaslepionych glupota kibicow jak Ty

Wlasnie dzieki takim zaslepionym kibicom jak ja ten klub nadal istnieje.

Koles, czas na zmiane, ponawiam dobra rade o zmianie obiektu zainteresowania. Barca, Milan (maja stadiony!), a jak nie to moze Zlotka albo Malysz. Zawsze bedzie ktos na topie. Zaglebie to nie klub dla kibicow-sezonowcow.

Ponownie pytam - ulzylo ci ze przegralismy? Taaa, teraz mozesz powiedziec "a nie mowilem". Tak jak mam szacunek nawet do kazdego prawdziwego kibica, obojetnie komu kibicuje (moze to byc nawet Ruch) to takimi jak ty sie po prostu brzydze.

Ja wierze w slowa "na dobre i na zle, i w kazdej lidze".

Koniec off-topic z mojej strony, bez odbioru.

P.S. Wojtek - odpowiadajac na Twoje pytanie - naprawde nie wiem :D
LucasUSA

Postprzez fan78 2007-09-16, 1:34 am

Taaa no cóż,liczyłem chociaz na remis ale...nie zawsze sie udaje.Robson 77 czyli jedyny z piszących który widział mecz napisał ze nie było wcale żle i od 50 do 80 minuty nawet dominowaliśmy,poprostu nie zawsze wychodzi i jeszcze wiele,wiele razy w tym sezonie nie wyjdzie.Niecierpliwym kibicom sukcesu proponuje przezucic sie na Górnik,chłopaki zaczeli wygrywać,kasy w ch...,renomowany trener,trybuny pełne,za niedługo Allianz Arene wybudują,idżcie z bogiem.Posty o zwolnieniu Kowalika w których celuje mój ulubiony uzytkownik forum to mam wrażenie mieliscie napisane już od dawien dawna a teraz poprostu wcisneliscie "wyslij".Znowu sie Kowalikowi nie udało to trza mu jeszcze doj..ać!Typowe :fuckyou2:Tutaj Rafa Benitez czy Alex Ferguson by nie pomogli bo z pustego to i Salomon nie naleje.Moznaby zadać pytanie dlaczego ściągneliśmy takich piłkarzy a nie innych w przerwie zimowej,z tym ze to nie pytanie do Kowalika tylko do Baczynskiego i Szatana.
Sprawa pierwsza to Peskovic bez którego Trener nie wyobrażał sobie 1-szej jedenastki,jak sie zakonczyła?Boris jest jedną z gwiazd ligi tylko ze w barwach Górnika,a poszło o "głupią" jak na warunki OE kwote 5tyś złotych miesięcznie.Zawdzięczamy to skąpemu włascicielowi.Zamiast Borisa jest Kopył :039:
Druga sprawa to Anderson Ribas,którego Kowalik widział na llewym skrzydle.Baczyński nie zgadzał sie na sume odstępnego zaproponowaną przez FC Vilnius,działacze tego klubu szukali więc dalej.Kiedy nie udało im sie spieniężyć brazyliczyjka wrócili do naszego prezesa i zaproponowali go za darmo,ale Baczyński sie obraził i powiedział ze teraz to on niechce. :galy: Co teraz porabia Anderson?Ano zadebiutował dzisiaj w Łódzkim Klubie Sportowym i rozegrał bardzo dobre spotkanie.Kogo mamy w zamian?Otyłego Kozubka któremu nawet chodzenie przychodzi z trudem,o bieganiu nie wspomne.
Tylko te dwa przykłady pokazują jak fałszywa moze byc ocena trenera na podstawie transferów których niby dokonał.Dla mnie nie on jest winowajcą dzisiejszej dotkliwej porażki,ale piłkarzyki.Przecież wyszedł praktycznie ten sam skład który pewnie pokonał 2 tygodnie temu Jagiellonie!Moze po dwóch zwycięstwach(Okocimski,Jaga)poczuli sie królami futbolu i mysleli ze ŁKS który zdobył dotychczas jedna bramke w lidze pokonają na stojąco,a tak sie nie da.W Wodzisławiu żarli trawe razem z ziemią,była gra na ograniczu faulu a tutaj jedna żółta kartka i to w dodatku za dyskusje z sędzią :D
Po Legii Baczyński powiedział ze to niedopuszczalne żeby w meczu o punkty nie dostać żadnej kartki,mam nadzieje że bedzie konsekwetny i teraz obetnie im pensje za brak zaangażowania żeby w meczu z Groclinem już nie odstawiali nogi.Trza pchać ten wózek dalej. :) Dobranoc.
fan78

Postprzez LucasUSA 2007-09-16, 2:18 am

Dzieki, Fan78, rozsadnym postem przywrociles mi wiare w ludzi :D. Podpisuje sie pod Twoimi obserwacjami.
LucasUSA

Postprzez jarecki1 2007-09-16, 6:12 am

ilu was było
jarecki1

Postprzez siostra klary 2007-09-16, 7:13 am

Jak by ktos chciał skrót meczu....

http://rs168.rapidshare.com/files/56014 ... _skrot.avi
siostra klary

Postprzez robson_77 2007-09-16, 7:19 am

django napisał(a):Mam pytanie do będących na meczu. Jak zaprezentował się Berliński? Czy wprowadzony w drugiej połowie Pach wniósł coś do gry Zagłębia? Czy Berek zagrał aż tak słabo, że trzeba go było zdejmować, a zostawiać na boisku Berlińskiego?

Berliński grał w miarę przyzwoicie. Był bardzo często faulowany i sam często faulował. Na wynik meczu miał też wpływ niestety sędzia. ŁKS grał ostro szczególnie w pierwszej połowie, a sędzia sprawiał wrażenie, że zapomniał zabrać ze sobą kartki. W pierwszej połowie powinny być 3 zółte kartki dla piłkarzy ŁKS-u.

Berek w ofensywie grał dobrze, nieźle rozdzielał piłki, ale w defensywie był kompletnie bezużyteczny (on jest raczej zbyt delikatny). Pach miał jeden dobry strzał z wolnego, ale piłka przeleciała jakieś 20 cm nad poprzeczką (to było przy stanie 3:0).

Prawdę mówiąc nie skojarzyłem, że ten Anderson Ribas, którego testowaliśmy niedawno to ten sam piłkarz, który dzisiaj zagrał w ŁKS-ie. Dzięki Fan 78 za oświecenie. Mogę powiedzieć, że ten Brazylijczyk zagrał bardzo dobrze i na 100 % bardzo by się przydał taki piłkarz w naszej drużynie. Bardzo dobry technicznie, miał dużo przechwytów, silny fizycznie. Szkoda, że nie gra w Zagłębiu :-( Dziękujemy panie Baczyński :-(

A jeszcze odnośnie Gąsińskiego - co prawda ogólnie uważam, że jest on bardzo niepewny to jednak w meczu z ŁKS-em żadna z bramek nie obciąża jego konta. Prawdopodobnie gdyby w bramce u nas stał nawet Peskovic to na 90 % też byśmy stacili 3 bramki.

Myślę, że nasz podstawowy problem to wolni obrońcy i obawiam się, że nie będzie tak łatwo sprawić, żeby nasi obrońcy szybciej biegali. Gdyby nie ich "szybkość" to drugiej i trzeciej bramki byśmy nie stracili. Chyba jedyne rozwiązanie to po zakończeniu rundy jesiennej wymienić paru obrońców.
robson_77

Postprzez ben 2007-09-16, 8:57 am

Jestesmy slabi. bylem na meczu i sie wstydzilem. brak skrzydel !!!!!!
ben

Postprzez kuba16 2007-09-16, 10:08 am

Ja nie byłem na meczu. Nie wiem czy cześć "kibiców" udzielających się na forum pozwoli mi na wypowiedź ale cóż zaryzykuję. Po pierwsze mówicie że to wy jesteście tylko prawdziwymi kibicami a pisząc takie posty tylko wprowadzacie kłótnie na forum. Najgorszą rzeczą będzie chyba jak kibice naszego Zagłębie będom skłóceni. Nie oszukujmy się, że gra Zagłębia nie wygląda tak jak powinna. Obrona w tym meczu cóż nieporozumienie. Mimo, iż mam tylko 16 lat to moim zdaniem powinniśmy przestać się kłocić, mówić kto jest kibicem a kto nie. Bo wszystkim powinno zależeć na Zagłębiu a nie na informacji kto był na meczu a kto nie. A komentarze gry Zagłębia są dla mnie zrozumiałe. Ponieważ po 2 tygodniach jakie mieliśmy na przygotowanie przegrywamy tak wysoko z ŁKS to nie jest w porządku. To wszystko co w tej sprawie miałem do powiedzenia. Dziękuje.
kuba16

Postprzez Kamilosx 2007-09-16, 10:32 am

Kowalik mnie zaczyna denerwować. Po co wystawia Berlińskiego skoro w tamtym tygodniu tak super pracowała para Pach - Berensztajn? Teraz odsuwa Kmiecika, gościa który mimo, że jest napastnikiem kreuję grę i bierze ciężar na siebie. Nie możemy sobie pozwalać na odsuwanie zawodników z powodów wychowawczych! Nie jesteśmy Legią. Przykre to jest, ot co.
Kamilosx

Postprzez emdżej 2007-09-16, 11:53 am

Kamilosx napisał(a):Teraz odsuwa Kmiecika, gościa który mimo, że jest napastnikiem kreuję grę i bierze ciężar na siebie. Nie możemy sobie pozwalać na odsuwanie zawodników z powodów wychowawczych!

Ale nie możemy pozwalać, żeby piłkarz robił sobie co chce
emdżej

Postprzez Sachi 2007-09-16, 8:52 pm

Zaraz zostanę oje* za moją wypowiedz pewnie ale kij.

Po skrócie:
Bramkarz...jednak dajmy mu szansę, jeden meczy czy dwa. Zobaczymy jeszcze, i tak innego wyboru nie mamy.
Obrona - Do wymiany. Dwa gole padły przez to, że strzelec wyszedł na 1v1 z bramkarzem więc KTOŚ go musiał przepuścić. Jesteśmy takimi sojusznikami Legii to może zimą kogoś od nich spróbować wypożyczyć do końca sezonu choćby?
Pomoc - Berliński był delikatną pomyłką w tym meczu. Nie mówię, że nie umie grać ale układ z Jagi IMO byłby odpowiedni.
Atak - Folc + ktos -- no właśnie, kto? Prymula miał okazję strzelić nie raz ale tego nie zrobił. Próbować z nim dalej? Kmiecik -- zobaczymy jak wróci, na razie to król niewykorzystanych sytuacji ._. Bagnicki -- nie jestem w stanie nic powiedzieć. Oziębała -- a może on? Może pokazał by ładną grę? Nie wiemy.

Mr. Kowalik, czekamy na dobry ruch

Edit: Tak oglądając MOE, który określa nasz zespół pięknym mianem "czerwonej latarnii", to Szymon tak w sumie przy pierwszej bramce nie popełnił strasznego błędu. Potwierdza to tylko moją tezę, obrona do wymiany i to szybko.
Sachi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna