Górnik Polkowice - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ASTER 2006-09-29, 10:03 pm

rossoneri napisał(a):zle bo jak gra Berek z Pachem w srodku to nic dobrego z tego nie wyniknie

coś koledze się nie udało :wink:

Nie podniecajmy się tym zwycięstwem. Jeszcze długa droga do awansu.
Ważne 3 pkt.
pozdro
ASTER

Postprzez Przemek26 2006-09-29, 10:07 pm

Wypowiedź Berka:
Cieszę się ogromnie z uzyskanego rezultatu. Chcieliśmy bardzo przerwać złą passę meczów wyjazdowych w tym sezonie i to się nam udało. Jestem też zadowolony z faktu, że nie przeżyliśmy tu podobnego horroru, jak w poprzednich meczach, kiedy mimo prowadzenia traciliśmy bramki i ostatecznie przegrywaliśmy. - powiedział Berensztajn.

Pomocnik drużyny z Sosnowca przyznał również, że ten był bardzo ważny dla niego osobiście, bowiem w ostatnich meczach nie wiodło mu się za dobrze i trener nie dawał mu szansy pokazania się od pierwszej minuty.

- Faktycznie ostatnie mecze zaczynałem z ławki rezerwowych i dlatego chciałem się pokazać naszemu trenerowi z jak najlepszej strony. Nawet jak miałem siadać na ławie, to mówiłem sobie, że nie ma się co obrażać i nadal robiłem to co do mnie należało. Ciężko pracuję na treningach i to zaowocowało dobrą grą w dzisiejszym meczu. - dodał.

O strzelonym golu powiedział krótko - Podeszliśmy do piłki razem ze Sławkiem Pachem, ale to ja zdecydowałem się na strzał. Uderzyłem jak zawsze i należy się cieszyć, że to wpadło.
Przemek26

Postprzez SCORPARO 2006-09-29, 10:22 pm

...Panowie, Panowie ... Nie podniecajcie siÄ™ tak jednÄ… wyjazdowÄ… wygranÄ… !
Owszem, należy sie cieszyć rosnącą formą naszej drużyny, ale do hurraoptymizmu i "wkładaniem" nas na pozycję faworyta w rundzie wiosennej chyba za wcześnie. Cieszę sie (jak wszyscy Zagłębiacy chyba) z dzisiejszego wyniku Zagłebia w Polkowicach, ale nie widziałem gry Zagłebia w tym meczu i na jakiekolwiek komentarze (obiektywne) trzeba poczekac do momentu powrotu ludzi którym dane było zobaczyć Zagłebie w akcji na żywo.
Wygrana w Polkowicach zdecydowanie poprawia nam położenie w tabeli (o humorach nie wspomne ;) ), lecz do końca rundy jeszcze kilka spotkań pozostało i zarówno następny jak i każdy inny mecz trzeba wygrać (chyba po to wychodzi się na boisko) - niezależnie od celu jaki postawiono drużynie na początku sezonu. Niemniej jednak BRAVO Zagłębie !!!
SCORPARO

Postprzez MACIEK 86 2006-09-29, 11:43 pm

Wreszcie zwycięstwo na wyjeździe,znów kolejna nerwowa końcówka,ale z meczu na mecz Zagłebie sie rozkręca i myśle że z Polonią gra będzie jeszcze lepsza!!Wreszcie Berek i Piątkowski sie przełamali.

Pozdro dla tych co byli, i ekipy samochodowej(gregor,delfin i te sprawy)
MACIEK 86

Postprzez Tomano 2006-09-30, 12:14 am

Dobra gra do momentu straty bramki, potem coraz bardziej nerwowo i scenariusz sie powtarza, w samej koncowce to juz obrona Czestochowy!
moze jestem zbyt wymagajacy ale wkurwia mnie jak pilkarze po szczelonych bramkach biegna wszedzie tylko nie do swoich fanow, tak wlasnie bylo dzisiaj w Polkowicach!
Tomano
Adventure Group

Postprzez reprezentant 2006-09-30, 2:28 am

Bylem,widzialem!Wspaniale!!!!!...sie czuje!:)Wygrał lepszy zespol.Przewaga i dojrzalosc w grze byla widoczna.Swietnie Berensztajn a do tego wspaniala bramka.Stracony gol to rikoszet od nogi zdaje sie Teresy.Gąsiński nie mial raczej wiekszych szans,za to kolejny raz zagral kapitalnie.Interwencja z 3minuty to jest szok!Bardzo dobra gra zespolu nawet po straconej bramce.Fakt,Gornik rzucil sie na nich ale bronili sie naprawde madrze czego dowodem jest wynik!Jeszcze raz gratulacje i czekam na Polonie!Zdrowko i Dobranoc![/b]
reprezentant

Postprzez emdżej 2006-09-30, 7:55 am

Pierwsza połowa nudna jak flaki z olejem. Ale przynajmniej zwieńczona bardzo ładnym golem w doliczonym czasie. Druga bramka też była ładna. Szkoda tej bramki Witkowskiego bo znów zrobiła się nerwówka, ale tym udało się dobrze zagrać z tyłu, a kontry były groźne i mogły roztrzygnąć mecz, ale zabrakło trochę (sytuacja Paczkowskiego). Ja oprócz strzelców bramek pochwalę Bednara za ambicję. Za to, że po długim opatrywaniu, z rozcietą i zabandażowaną głową wrócił na boisko.
Dodam jeszcze, że akcje ofensywne wreszcie nie były chaotyczne, a naprawdę ładnie rozgrywane, składne i przemyślane.
Ostatnio edytowano 2006-09-30, 9:12 am przez emdżej, łącznie edytowano 1 raz
emdżej

Postprzez Misiex 2006-09-30, 9:10 am

Jakby ktoś chciał jeszcze zobaczyć pierwszą bramkę dla Zagłębia to zapraszam na stronę www.Gornik.Polkowice.pl , jest tam wrzucony rzut wolny Berensztajna! Jest też pierwsza część galerii ze strony fotoreporterów Po(L)kowickich więc również zapraszam do obejrzenia fotek! A jak poszukacie dobrze na stronie to znajdziecie komiks z Morasiem w roli głównej :).

Pozdro z Po(L)kowic.
Misiex

Postprzez Sir 2006-09-30, 10:31 am

Marcin Morawski: Nie mam pojęcia dlaczego kibice Zagłębie mnie tak nie lubią...Zawsze krzyczeli tylko solarium i żel na włosach. W solarium byłem tylko kilka razy przed ślubem! Nie wiem właśnie dlaczego tak mnie traktują.

:D :D
Sir

Postprzez mezo 2006-09-30, 10:33 am

Wczoraj Zagłębie pokazalo klase i zagrało konsekwentnie co udokumentowalo wygraną.
Muszę sie przyznac, ze nie wierzylem w wygrana , do tego wygraną z jak narazie bardzo dobrze spisująca sie ekipa Gónika Polkowice. Wygraną piłkarze sprawili mi , nam jakze miła niespodzianke. Martwi to ze po raz kolejny slabo gramy na tylach . Obrona ostatnio szwankuje. Do gry wrócil Arek Kłoda, mimo tego ze ma solidnego i z dnia na dzien coraz lepiej poczyniajacego sobie Bednara, jak wiemy konkurencja na pozycji jeszcze nikomu nie zaszkodzila. Cieszy fakt ze Jarek Piątkowski zaczyna coraz lepiej grac i do tego udokumentowal to strzeleniem bramki. Skrzydla zaczyna pracowac z dnia na dzien coraz lepiej. Cieszy takze to ze zawodnicy wchodzacy z ławki rezerwowych wcale nie odstaja od kolegow wychodzacych na boisko w pierwszej 11-stce. (J. Paczkowski)
Do meczu z JagÄ… jeszcze daleko ale jesli tam bedzie wygrana to z mojej strony porazka z Kmita oraz remis z Lechia zostana im wybaczone.
Nie chcialbym zeby po rundzie jesiennej Zagłebie bylo ponownie stawiane w roli faworyta , zeby powotrzyla sie sytuacja sprzed obecnej rundy .... Wszyscy wiemy jakie mialo to skutki. Dopiero teraz , gdy presja awansu troche spadla , Zagłębie zaczyna cos grac i co najwazniejsze zdobywac punkty.
P.S. Marcin Morawski: Nie mam pojęcia dlaczego kibice Zagłębie mnie tak nie lubią...Zawsze krzyczeli tylko solarium i żel na włosach. W solarium byłem tylko kilka razy przed ślubem!
:shock: Nie wiem czy rzeczywiscie tak powiedzial ale jesli jednak to sa jego slowa ... Czy my go nie lubimy. ?? :twisted: Poprostu jestesmy zazdrosni o jego fryz i opalenizne.
mezo

Postprzez Misiex 2006-09-30, 12:02 pm

mezo napisał(a): P.S. Marcin Morawski: Nie mam pojęcia dlaczego kibice Zagłębie mnie tak nie lubią...Zawsze krzyczeli tylko solarium i żel na włosach. W solarium byłem tylko kilka razy przed ślubem!
:shock: Nie wiem czy rzeczywiscie tak powiedzial ale jesli jednak to sa jego slowa ... Czy my go nie lubimy. ?? :twisted: Poprostu jestesmy zazdrosni o jego fryz i opalenizne.

Powiedział to rzeczywiście ;). To jest dosłowny cytat jego słów. Ja nie wiem dlaczego wy go tak nie lubicie :P. A tego solarium to już wogóle nie rozumiem :D.

Pozdro z Po(L)kowic.

www.Gornik.Polkowice.pl - za chwilę druga część fotorelacji!
Misiex

Postprzez Tomano 2006-09-30, 12:30 pm

Ja tam Marcina bardzo lubie i nie mialem wczoraj nic zlego na mysli;) Moras trzymaj sie :lol:
Tomano
Adventure Group

Postprzez warchlak 2006-09-30, 7:43 pm

Moraś tyś przecież naszym idolem :lol: :lol: co do meczu to niestety ale nie stał na jakimś wielkim poziomie ale liczy się cenne zwycięstwo. bramka Berensztajna bardzo ładna i mam nadzieje że ten dziad wreszcie spłaci dług wobec Zagłębia za to że go chcieli :wink:
warchlak
Prowokator

Postprzez laki 2006-10-01, 8:15 am

Kiedy bedzie avik na stronie głównej z Polkowic
laki

Postprzez mezo 2006-10-01, 8:58 am

Nie będzie.
mezo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników