ZAGŁĘBIE - FINISHPARKIET 22.04.06 godzina 16.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Sir 2006-04-22, 9:04 pm

Greg1906 napisał(a):He he czyżby Teresa znowu nawywijał?

na to wygląda..choć proszę Tomano o to by cos wiecej opisal o tym zajsciu
Sir

Postprzez MrCricket 2006-04-22, 9:17 pm

Mankamentów nie będę wymieniał bo powstałby tu bardzo długi post, a poza tym zwycięzców się nie sądzi. Wszystkim, którzy tak chwalą niektórych grajków przypominam, że graliśmy z drużyną na poziomie 3-ligowego średniaka i od tej strony też spójrzcie na to. Tabela to nie jest przypadek. Nie sugerujcie się wypowiedzią Białka po meczu, bo facet znany jest z kurtuazji i tym razem to potwierdził mówiąc o "fenomenie z Drwęcy" :lol: :lol: :lol: . Tak czy siak karuzela się dalej kręci, a my róbmy swoje tzn. zdobywajmy punkty.
MrCricket

Postprzez Sir 2006-04-22, 9:23 pm

Teraz kilka słow ode mnie.

Taktyka na ten mecz to bylo 4-4-2 ----atak skrzydłami, bo srodka pomocy jak nie bylo taki nie ma nadal NIESTETY !!

Skuteczność porażajaca ---to się nie zmieniło

Brak playmakera - to się nie zmieniło

Brak dokladnych podan - to sie nie zmieniło

Brak wykonczenia akcji

Brak AKCJI 1 na 1 - raz Tyc..raz Skrzypek i raz Bartek..to ZA MAŁO

Brak 2 napastnika ---Zuban KOMPROMITACJA. Jak tak dalej pojdzie to trzebamu bedzie podziekowac...

NIE ROZUMIEM czemu Białek wystawia takiego zaw jak w ogolenie ma formy i kondycji....

NA PLUS

Piętka - dobrze ze nie ma Bębna...a tak TOCHEL stawial na Bębna

obrona ---Kloda jedenznajlepszych zawodnikow Zaglebia ---uwaazam zemarnuje sie na tej obronie..
Packzowski dzisja zagral naprawdedobrze..duzo akcji ofensywnych

Hosic bez wiekszych bledow...
Tresciniski ..przecietnie

Pomoc.... bez komentarza

Atak-- Tyc choc pownien strzelic w meczu co najmnie j2 bramki z innych sytuacji..to i tak piekna bramka i piekna wrzutka do Bednara ktory zagral glowa drewno
Sir

Postprzez Minion 2006-04-22, 10:19 pm

Malinowski według niektórych dobrze grał? Przez ile czasu ja się pytam ? 10 minut? 10 minut to nawet ja biegam bez zadyszki. Potem tracił piłki, stał , nie dobiegał : jednym słowem łamaga. Aż się musiałem upewnić ze ten wykończony to Malinowski z "8" co to kwadrans wczesniej wszedł bo nie mogłem uwierzyć.
Minion

Postprzez mezo 2006-04-22, 11:43 pm

Zaczynając od bramkarza :
Robert zdecydowanie na + kilka ładnych interwencjii.
Obrona:
Hosic i Treścinski na przecietnym poziomie dzisiaj piłka nie chciala sie ich sluchac.
Bednar-szybki dzisiaj gral powyzej przecietnej czyli tak na 4 stac go na wiecej ale dzis wykonal dobra robote.
Arek Kloda - tutaj nie ma co komentowac Wystep bez zastrzezen Zdecydowanie najlepszy obronca w druzynie swietnie gra skrzydlem.
Pomoc:
Paczkowski - zaskoczony jego postawa, Jeszcze nigdy go nie widzialem tak dobrze grajacego wynagrodzil nienajlepsza postawe HOsicia i Teresy
Morawski - bez komentarza. Zero gry. Dosrodkowania oraz wzutki w pole na poizomie zerowym. Zawodnik nie do 1-go skladu.
Butryn-to samo. Dzisiaj nic nie pokazal . Zawodnik do rezerw.
DAWID SKRZYPEK :
[/b] najlepszy zawodnik naszej jedenastki dzisiaj . Pierwsza polowa rewelacujna mysalelem ze z naszej 1-stki tylko on w pierwszej polowie kopal pilke. W drugiej stopniowo coraz sabiej ale patrzac na to co robil w pierwszych 45 minutach mozna mu to wybaczyc > Brawo Dawid.
Chylaszek-jeden strzal a tak to wystep na ocene 3-
Bartek Chwalibogowski- b.dobry wystep, 5 z duzym+ dryblowal kiwal numer 2 po Dawidzie .
Tomasz Malinowski- jeden strzal w słupek a postawa jego oceniam na 4. Na boisku byl 25 minut w tym oddal jeden strzal w slupek co daje b.dobry wynik.
Zuban- z przykrościa musze stwierdzic ze to nie ten sam Hadis ktory czarowal w rundzie jesiennej. Niestety ale z taka gra to nawet nie na 2 lige :(
Noi Tadek Tyc - numer 3 dzisiaj jak dla mnie . B. Ladna bramka strzal z dystansu ktory zaowocował bramka. ZDECYOWANIE WIECEJ TAKICH STRZALOW Powinno bylo zostac oddane na bramke bramkarza gosci . !! TO tyle ogolna postawa druzyny na 3. :(
mezo

Postprzez Deu 2006-04-23, 12:21 am

ja także dodam kilka słów od siebie:
świetny mecz Tyca, choć powinien zdobyć przynajmniej jeszcze 2 gole z tych sytuacji co miał. Jak dla mnie dobrze zagrał Chwalibogowski. Zubanovic - kompromituje się. Wariant ze Skrzypkiem w ataku o wiele lepszy. Na pochwały zasługują też Paczkowski, Bednar i Kłoda.
Gra nam się zaczęła układać, gdy ciemnoskóry obrońca gości zszedł z boiska, w pierwszej połowie czyścił wszystko. Podejrzewam, że gdyby grał w drugiej nie mielibyśmy tylu klarownych sytuacji.
Bardzo mi się podobała praca sędziego w dzisiejszym meczu !!!!!
Deu

Postprzez Columb 2006-04-23, 8:13 am

Skuteczność i brak dobrego rozgrywającego .......to niestety elementy , które awans do OE pozostawiają w sferze marzeń :( Pozdrawiam wszystkich kibiców :piwo:
Columb

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-23, 8:47 am

cyfron24 napisał(a):Do wielbicieli Skrzypka z pewnością nie należę, ale po dzisiejszym meczu należą mu się słowa uznania. Nasz stadion ma to do siebie, że nie zawsze wszystko dobrze widać. Ja odniosłem wrażenie, że dzisiaj za Dawidem nikt nie mógł nadążyć. Były dwie - trzy takie akcje, że czekał na kolegów, nie miał do kogo zagrać, bo szybciej biegł z piłką, niż oni bez. A i tak nie tracił zimnej krwii, a np. nabił obrońcę i wywalczył róg.

hmmm no ja osobiście kojarze te sytuacje kiedy nasz prawoskrzydłowy mijał przeciwników w 2 połowie ale nie miał wsparcia... tylko mała aluzja tym skrzydłowym "szalejącym" był Bednar a nie nienadążającym był Skrzypek. Bo po wejściu Chwalibogowskiego Skrzypek zszedł do środka a Bednar zajął jego miejsce na prawej pomocy... :roll:
problematyk-ziom

Postprzez Socio 2006-04-23, 11:14 am

A najbardziej wkurzajace jest dla mnie to, ze po wczorajszych wynikach sa tylko 4 pkty do bezposredniego awansu a zdaje sobie sprawe ze jestesmy za slabi na to zeby myslec o drugim miejscu. Naprawde niewiele trzeba bylo. Wystarczyl dobry rozgrywajcy, lider ktory umialby uruchamiac nasze dosc dobre skrzydla i podac do napastnikow. No ale nie ma co gdybac. Trzeba skupiac sie na wygraniu kazdego nastepnego meczu i nie kalkulowac bo spasc nie spadniemy a moze uda sie jeszcze powalczyc...
Socio

Postprzez rajchi 2006-04-23, 12:05 pm

niestety dla mnie z taką grą nie zajdziemy daleko
wszyscy grają "pod nas" ale to i tak nic nie da :(
rajchi

Postprzez asdf 2006-04-23, 7:01 pm

Zygac sie chce :x Przychodzicie na mecze dla meczu czy dla Zaglebia ?
asdf

Postprzez WOJTEK 2006-04-23, 8:49 pm

Wygrali ?? Wygrali...
To czego jeszcze chcecie ???
TO JEST 2 LIGA POLSKA A NIE HISZPANIA !!!
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez LeOnI:) 2006-04-24, 8:41 am

Najwazniejsze że mamy szanse awansować bo w piłce nożnej liczą sie wygane, a nie styl gry
LeOnI:)

Postprzez gruby 2006-04-24, 8:58 am

WOJTEK napisał(a):Wygrali ?? Wygrali...

tu się zgadzam w piłce liczą się bramki,punkty a nie styl gry za to nic nie dają więc jak wygrali nie ma sensu marudzić na gre tylko trzeba się cieszyć :wink:
gruby

Postprzez barthez 2006-04-24, 9:18 am

gruby napisał(a):
WOJTEK napisał(a):Wygrali ?? Wygrali...

tu się zgadzam w piłce liczą się bramki,punkty a nie styl gry za to nic nie dają więc jak wygrali nie ma sensu marudzić na gre tylko trzeba się cieszyć :wink:

Dla mnie to mogą grać najbrzydszą piłkę w lidze byle by awansowali.
Na dziś mamy trzech piłkarzy którzy wybijają się ponad przeciętność. Robert Piętka
(teraz przynajmniej nie martwię się że może wpaść jakiś "Farfocel"
Arek Kłoda
(jak dla mnie rewelacja, gdyby jeszcze tylko poprawił przyjęcie piłki byłby graczem kompletnym na I ligę)
Tadziu Tyc
(rewelacja ! Dobrze panuje nad piłką, niezły drybling i no ten cudowny strzał...co on do tej pory robił na ławce?!!!)
Anty bohaterem dla mnie był Zuban "dzięki" niemu przez większość meczu graliśmy w 10. Z taką formą wysłał bym go na trybuny i to na sektor gdzie rosnie trawa, niech stoi i uczy się od Tadzia co robić z piłką) Już lepszym rozwiązaniem było wpuscić Szatana i ogrywać chłopaka. Widziałem przebłyski dobrej gry naszych grajków więc potencjał w nich drzemie.
barthez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna