Zagłębie-Widzew 12.04 Środa 16:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2006-04-12, 8:23 pm

Jesteśmy teraz w miejscu w którym bylismy jesiesia zeszłego sezonu. I oby w przyszłym sezonie była II liga na ludowym, bo powiedzmy sobie prawdę awans poległ i oby utrzymanie nie poległo.
Dziisja był mecz walki. Ale bezradnej walki . Pomysł na gre był ale wykończenie nie istniało.a Widzew grał ciniutko jeśli to ma byc kandydat na I lige to chyba podwórkową. Mecz ze Śląskiem powinien byc wygrany a dzisiaj tym bardziej .
Co do trybun . Mam nadzieje że "prawdziwi dziennikarze" będący dzisiaj na Ludowym opiszę cała prawdę z wydarzeń na trybunach i zrobią naprawdę dużo szumu wokół tego .
Przemek26

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-04-12, 8:27 pm

Jest trudno zrozumiec dlaczego pilkarze nie maja kondycji
a przeciez mieli zagwarantowany trening specjalistyczny z Pania od
tanca towarzyskiego, druga sprawa to specjalista od motoryki
ktory trenowal z druzyna.
Pilkarze sami byli zadowoleni z przygotowania do rundy i po jednym
ze spotkan twierdzili ZE INNYCH LAPIA SKURCZE A ONI MOGA BIEGAC
BEZ PROBLEMU - jak to rozumiec w swietle Waszych wypowiedzi.

Pozostane przy mojej wersji z trenerem KT - zlo tkwi w braku wlasnie
tego szkoleniowca, Zaglebie pewnikiem graloby lepiej. Prosze nie rozumiec mojej wypowiedzi iz nasz druzyna awansowalaby do I ligi.
Brakuje pilkarzom sprawdzonego przywodcy - oczywiscie tym ktorzy
chca grac i byli z trenerem na dobre i zle.

Kielbasa odblokowal sie to moze nasi w najblizszym czasie zaczna
strzelac bramki, wyznam ze przyjemnie oglada sie jak Legia gra w 30 minut z LECHEM - wygrywa 3-0

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez mdc dg 2006-04-12, 8:28 pm

Mecz bardzo nudny.Gra w wykonaniu naszych AMATORÓW żałosna i tyle.Zacznijcie się nastawiać na baraże bo z tą grą tylko to nam pozostaje.To jak panowie może jakiś spacerek w któryś dzień na trening naszych panienek :?:
mdc dg

Postprzez 1910 2006-04-12, 8:43 pm

a Widzew grał ciniutko jeśli to ma byc kandydat na I lige to chyba podwórkową. Mecz ze Śląskiem powinien byc wygrany a dzisiaj tym bardziej .

he he no tylko , że to Widzew zgarnął komplet punktów i o to chodziło więc w sumie co za różnica w jakim stylu , poziom zaplecza ekstrakalsy jest jaki jest , przecież awns i tak musi spowodować rotacje w każdej drużynie niezależnie od tego , która tam awansuje :lol: ale życzę Wam spokojnego utrzymania w lidze i mam nadzieję , że powalczycie jeszcze :P miałem fajna kumpelę z Sosnowca , więc nie wszyscy w Łodzi nie odrózniają Zagłębia od Śląska :lol:
pozdro dla Sosnowiczan z Łódeczki !!! :lol:
1910

Postprzez Grzegorz 2006-04-12, 8:45 pm

Szkoda gadać. Ide spać bo chce zapomnieć że byłem na Ludowym.
Grzegorz

Postprzez krzysztof 2006-04-12, 8:58 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Jest trudno zrozumiec dlaczego pilkarze nie maja kondycji
a przeciez mieli zagwarantowany trening specjalistyczny z Pania od
tanca towarzyskiego, druga sprawa to specjalista od motoryki
ktory trenowal z druzyna.
Pilkarze sami byli zadowoleni z przygotowania do rundy i po jednym
ze spotkan twierdzili ZE INNYCH LAPIA SKURCZE A ONI MOGA BIEGAC
BEZ PROBLEMU - jak to rozumiec w swietle Waszych wypowiedzi.

Pozostane przy mojej wersji z trenerem KT - zlo tkwi w braku wlasnie
tego szkoleniowca, Zaglebie pewnikiem graloby lepiej. Prosze nie rozumiec mojej wypowiedzi iz nasz druzyna awansowalaby do I ligi.
Brakuje pilkarzom sprawdzonego przywodcy - oczywiscie tym ktorzy
chca grac i byli z trenerem na dobre i zle.

Bo nie sztuką jest zabiegać sie w 1 połowie a w drugiej statystować.
U nas zabrakło przede wszystkim gry bez piłki, wyprzedzania przeciwnika wtedy kiedy trzeba i wykończenia akcji. Jakiś tam pomysł na gre był, gorzej z realizacją.
Trudno łatwo się pisze trudniej wykonuje.
krzysztof

Postprzez Socio 2006-04-12, 9:05 pm

Mecz bardzo slaby. Morawski najlepszy ??? Chyba bylismy na innym meczu. Jego zadaniem bylo rozgrywanie pilki a ile celnych mial podan, ile prostopadlych zagran do napastnikow ?? A ile strat i kopniec 'byle do przodu'. Wlasciwie oprocz Pietki i obroncow dramat. Nie wiem co sie stalo z tymi zawodnikami. Kol. Tadeusz mowiac o przywodczej roli KT chyba sie troche pogubil bo KT faktycznie BYL kims takim ale juz dawno przestal i trzeba sie z tym pogodzic. Niech cieszy ze teraz on nie prowadzi tego zlepku pilkarzykow i nie przegrywa kolejnych meczy. Jestem rozczarowany tym co ogladam w wykonaniu Zaglebia. Po co byly te obietnice ? Czy trener na tyle sie zagubil ze nie widzial jak slabych graczy ma i jak fatalnie sa przygotowani (niektorzy po 20 min maja ciemno przed oczami ze zmeczenia). Gdzie ta druzyna na I lige na budowe ktorej KT mial 4 lata !!! Gdzie ? Co to za zawodnicy: Jankowski,Chylaszek,Butryn,Morawski, Chwalibogowski ze nie wspomne o innyc gwiazdach ktore sie tu przewinely typu Malocha, Slupecki, Kitowicz,Jaroszek,Twardawa, Kozminski - to mieli byc super gracze. Co jest ? Nagle sie okazuje ze mamy gorszy sklad niz rok temu i dlatego bez Pitrego, Ujka, Luczywka super wiosna sie nie powtorzy. Fart sie skonczyl. Prawda jest brutalna. Mamy slabych graczy i tyle.
Socio

Postprzez arek 2006-04-12, 9:34 pm

Po zdjęciu trenera Tochela pisałem że będzie walka o utrzymanie i niestety miałem rację. Ta porażka była całkowicie zasłużona. Nie wiem co się stało z tą drużyną - oni nie potrafią skonstruować najprostrzej akcji, ta gra to jakieś nieporozumienie, jeden haos. Niby dużo biegania, pośpiech ale zawodnicy Widzewa zawsze ubiegali naszych. Nigdy nie widziałem na naszym stabionie takiej nieudolności i bezsilności.
Najgorsze że nie ma winnych tego co się dzieje.
Trener Tochel nie jest winien bo zabrano mu drużynę po dwóch kolejkach, trener Białek też nie bo nie on przygotowywał drużynę i nie on dobierał zawodników, piłkarze też nie bo biegają i podobno bardzo chcą ale psychika się zacięła, prezes Rudy też nic nie spieprzył bo on nic nie robi, właściciel Włoch też zrobił wszystko co mógł czyli zapewnił naprawdę dobre warunki i zmienił trenera no a prezydent Górski zaciera ręce bo w końcu ma wytłumaczenie żeby nic nie zrobić. No i wszyscy są zadowoleni. Pozostaliśmy jeszcze my - KIBICE
arek

Postprzez musztra 2006-04-12, 9:40 pm

Szkoda kontuzji Arka Kłody bo ten zawodnik to jeden z najlepszych jak nie najlepszy zawodnik tej rundy w Zagłębiu,fatalne wrzutki,zero strzałów z dystansu co do Morawskiego ambicji nie można mu zarzucić ale umiejętności nie te.Brakuje lidera takiego jakim był Ujek co by o nim nie pisać był najlepszym zawodnikiem na przestrzeni kilku latach w Zagłębiu a teraz grzeje ławe w Bełchatowie :?
musztra

re

Postprzez Qba 2006-04-12, 9:59 pm

Cygan, Morawski stanowil zagrozenie??? chyba dla Zaglebia! ten pilkarz dzis byl tak nieudolny, ze juz jakis inwalida by sie lepiej spisal, nie ma to jak miec drybling a'la Ronaldinho, strzal jak Roberto Carlos, no tak w sumie przy jego wzroscie (wyzszy, niz Crouch) mozna miec problemy z koordynacja ruchowa.... ZENADA!!!!!!! gra w powietrzu Zubana wygladala jak by w jakies klasy gral, wyskakiwal tysiac piecset razy i nie zdarzylo mu sie chociaz pilki musnac, Lachowski w ogole niewidoczny, Kloda cos tam gral, Hosicowi i Teresie przydarzaly sie bledy (ktore mogly nas kosztowac "lepszy wynik"), Pietka niepewnie, Tyca znowu "slonce oslepilo", Bednar to nie ten sam czlowiek co w meczu ze Slaskiem, Paczkowski gral w football, ale amerykanski, wyzej dosrodkowywac nie mogl, w ogole dzisiaj nasza taktyka opierala sie na zalozeniu "podamy do bramkarza Widzewa, moze wpadnie z pilka do bramki"......eeech dalej mi sie nie chce pisac...

reasumujac: W TEJ DRUZYNIE DZISIAJ NIE BYLO ZADNEGO DOBREGO ZAWODNIKA, przecietnie zagral Kloda, tyle wg mnie, reszta to byla zbieranina nieudolnosci i kalectwa, AKS Niwka by ich ogral i to dosc wysoko!!!! przykro mi to mowic, ale z taka gra szybko awansujemy, ale do III ligi...
Qba

re

Postprzez Qba 2006-04-12, 10:08 pm

dodam jeszcze, ze calosci pieknego widowiska dodal debil-delegat, a na 100-lecie bedzie awans, ale rezerw do okregowki, bo na takim poziomie moze grac 3/4 obecnego skladu...

sorry, ze drugi post, ale mi sie cos pierniczy, jak wszystko to wszystko.......
Qba

Postprzez sympatyk 2006-04-12, 11:09 pm

jaki byl zamiar zatrudniania nowego trenera?druzyna miala poczuc nową siłę,iść do przodu bo kazdy zawodnik mial nową szanse przy innym spojrzeniu nowego trenera na druzynę,hcęć pokazania się zawodnika nowemu trenerowi,psychika druzyny i morale mialy isc do góry.i co?jest jeszcze gorzej bo teraz wiemy ze szans na awans wlasciwie juz nie ma.pan rudy poniósł porażkę swej decyzji i ciekawe czy poniesie konsekwencje.rudy,czemu nie negocjowales z murinio?byl za drogi?szkoda...
sympatyk

Postprzez ASTER 2006-04-12, 11:26 pm

Nasi kopacze są beznadziejni !!!
........
przesadziłem i tyle, poniosło mnie :evil:
...........

OBYŚMY SIĘ UTRZYMALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!:
Ostatnio edytowano 2006-04-13, 11:48 pm przez ASTER, łącznie edytowano 2 razy
ASTER

Postprzez emdżej 2006-04-12, 11:34 pm

ASTER napisał(a):Ja bym ich na jeden wysłał - do Oświęcima. Niech się dowiedzą

Tutaj kolega chyba sporo przesadził :shock:
emdżej

Re: re

Postprzez Cygan 2006-04-12, 11:44 pm

Tytułem wstępu: nie bierzcie mnie za "obrońcę", tudzież adwokata Morawskiego, bo naprawdę jestem daleki od tego! Nie pisałem wcześniej, że Morawski był najlepszym zawodnikiem, a jedynie jednym z najlepszych, pośród całej miernoty. Daleki jestem od chwalenia naszych grajków w dzisiejszym meczu, ale na tle "słabizny", tacy zawodnicy jak: Morawski, Kłoda Hosic nawet Lachowski w jakiś sposób wyróznili się (należy rozumieć w odpowiedniej skali: tak 1- 10 to 3). I nie, żebym Morawskiego uważał, za świetnego gracza; w/g mnie jest za słaby na 2 lige, ale jednak dziś (II połowa) nie grał aż tak tragicznie (czego nie można niestety powiedzieć o kilku innych grajkach).
No, ale o czym my tu piszemy, skoro np. Socio twierdzi, że Morawski był dziś rozgrywajacym?! W takim razie mieliśmy takowych dziś 2 (jeszcze Lacha), a za to defensywnego nie było? Jeżeli taka jest wiedza kibiców na temat zadań i pozycji graczy, to już wiem na czym opiera się ocena ich gry...
Ps: Krzysztof - akurat Twój post był ostatni i zacytowałem go. Nie bierz przypadkiem tego do siebie.
Cygan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna