Zagłębie - Śląsk 08.04

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mdc dg 2006-04-08, 6:29 pm

Niech ci amatorzy lepiej w.pierdalają do solarium i na dyskoteki tam oni dopiero brylują.To co oni grają męczy kibica.Obniżyć nieudacznikom pensje o połowe to może zaczną grać.
mdc dg

Postprzez adas 2006-04-08, 6:30 pm

W PORÓWNANIU DO GDAŃSKA MECZ WYGLĄDAŁ CIUT LEPIEJ. CIUT NIE WYSTARCZY JEDNAK MOIM ZDANIEM NAWET NA UTRZYMANIE MIEJSCA W ŚRODKU TABELI. DZIŚ ZAWIEDLI KOLEJNY RAZ WSZYSCY. PIERWSZA POŁOWA TO JAK DLA MNIE DOBRA JEDYNIE GRA BEDNARA, KTÓREGO WRZUTKI TRAFIAŁY WPROST NA GŁOWY, LECZ CÓŻ Z TEGO, JAK STRZAŁY BYŁY WPROST W BRAMKARZA . DLA MNIE ZASTANAWIAJĄCE JEST JEDNAK TO, ŻE NIE ODDAJEMY STRZAŁÓW Z DYSTANSU. NA SIŁE CHCEMY WEJŚĆ Z PIŁKĄ DO BRAMKI. W DRUGIEJ POŁOWIE O MAŁO NIE PRZYSNĄŁEM I DOBRZE, ŻE KIBICE Z WROCŁAWIA (BO NASI WOGÓLE) KRZYCZELI. GRA=DOPING=0. TAKA MOJA OCENA DZISIEJSZEGO I POPRZEDNICH DWÓCH SPOTKAŃ.[/i]
Ostatnio edytowano 2006-04-09, 7:36 am przez adas, łącznie edytowano 1 raz
adas

Postprzez MrCricket 2006-04-08, 6:41 pm

Plan był dobry- strzelić szybko bramkę i potem kontrować. Niestety nie udało się i potem wszystko wyglądało delikatnie mówiąc nie najlepiej. Środek pola mamy zbyt słaby i można pogdybać czy jeśli grałby Lacha to wyglądałoby to lepiej. Brakowało rozgrywającego i lewego obrońcy.
Bramkarzy mamy trzech, a na tych pozycjach dzisiaj nie miał kto grać.
Paczkowski starał się jak mógł na tej lewej obronie, ale momentami był zagubiony jak małe dziecko w hipermarkecie. Kłoda dobry w odbiorze, ale jego kilka podań beznadziejnych. Bednar z konieczności na lewej stronie ciągle szukał prawej nogi, a Skrzypek groźny tylko z początku meczu tzn. wtedy gdy jeszcze miał siły biegać. Bajera to zawodnik, po którym widać, że wie o co chodzi w piłce - potrafi się dobrze ustawić, odegrać, ale dzisiaj zepsuł wszystko co mógł i ocenić trzeba go negatywnie. Co zaś tyczy się Śląska to dobrze sądziłem przed meczem , że to nie jest tak mocna drużyna jak pokazuje tabela. W pierwszej połowie byliśmy znacznie lepsi i ich jedyny pomysł na strzelenie bramki to stałe fragmenty. Jedyne co mi się podobało w ich grze to agresja w środku pola i przechwyty w ważnych momentach.

Awans dalej możliwy, ale tylko matematycznie, bo realnie na to patrząc i zakładając, że nie będzie "kolejek cudów" to nie ma co się łudzić.

Race-no comment :evil: :shock: :(
MrCricket

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2006-04-08, 6:47 pm

P.Stanislawa na gre Zaglebia rzekła by: BOŻESZ TY MÓJ TOŻ TO TRAGEDIA.

Zobaczymy co bedzie dalej. Wiara zawsze pozostaje.
CzArNe*KoRoNkOvE

Postprzez Przemek26 2006-04-08, 8:41 pm

Dal tych co chcą awansu to przegrany remis. Dla pozostałych to 2 punkty urwane Śląskowi. Pierwsze 8-10 minut bardzo dobre i powinno być po meczu dla Śląska. Potem juz coraz gorzej a druga połowa poniżej krytyki.
Morawski i Wolański dno. Szkoda że Tadziu Tyc wszedł tak późno. Widać że to zawodnich z tych którym zależy. Ale sędziowanie . Te kurwy w żółtych koszulkach powinny przed Ludowym wisieć. Sorry ale w drugiej połowie mimo fatalnej gry zagłebia robili wszystko by Zagłebie nie wygrało. A jak juz piłkarze Śląska podchwycili sędziego (że wystarczy krzykmąć ała) to juz gwizdał dla nich.
Mimo wszystko cos było lepiej ale dalej jest słabiutko.
Zobaczymy w środę .
Debiut sektorówki PIERWSZA KLASA
Przemek26

Postprzez gothblack 2006-04-08, 9:17 pm

Koniec złudzeń.Stało się to czego sie spodziewałem.My kibice możemy być rozczarowani i zawiedzeni,ale jeśli w najważniejszym sezonie od kilku lat klub oddaje (co prawda po perypetiach) najlepszych zawodników Ujo,Siwy,Pitry to czego się można spodzieawć??....ano mizerii i to zobaczyliśmy.......i obym się mylił,ale tak będzie do końca rundy......,a potem niech BÓG ma nas w opiece......
gothblack

Postprzez tetes 2006-04-08, 9:42 pm

moim zdaniem z taka gra ZAGLEBIE bedzie walczyc o utrzymanie !!!!
tetes

Postprzez wieszczu 2006-04-09, 6:59 am

Poziom tego meczu zarówno z jednej jak i drugiej strony żenujący,a przecież spotkał się wicelider z zespołem mającym do niedawna apiracje pierwszoligowe.Owszem,w porównaniu do spotkań w chorzowie czy Gdańsku było nieco lepiej,ale to nie zmienia faktu,że przez 3/4 meczu odnosiło się wrażenie,iż jesteśmy na lidze okręgowej.Największe mankamenty to jak dla mnie ogromna ilość niecelnych podań,dokładne dośrodkowanie w pełnym biegu graniczyło niemal z cudem,wybijanie piłki do przodu na zasadzie a nuż coś z tego wyjdzie mogło doprowadzić do szewskiej pasji.Panowie to jest koniec marzeń,koniec złudzeń.Czas zejść na ziemię,niestey.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez viking 2006-04-09, 8:12 am

po przeczytaniu komentarza na stronce

http://zaglebie.sosnowiec.pl/mecz/wiecej.php3?idkol=388

nie mogę dojść do siebie.

Zastanawiam się czy kibice byli na tym samym meczu co nasz nowy trenejro????

bez komentarza raczej :(
[/quote]
viking

Postprzez UK 2006-04-09, 10:05 am

Żenada :!: Powinni finansowo to odczuć, nie ma wydajności, nie ma wyników :twisted:
To nie była i nie jest gra na awans. Swoją drogą mecz słaby poziomem pokazanym na zielonej murawie. Sędziowanie - szkoda nerwów.
UK

Postprzez Przemek26 2006-04-09, 12:23 pm

MAM GORĄCĄ PROŚBĘ . JEŻELI KOMUŚ SIĘ UDAŁO ŚCIĄGNĄĆ FILMIK Z DEBIUTU SKTORÓWKI TO BARDZO BYM PROSIŁ O PRZESŁANIE MI GO MAILEM NA ADRES : przemeks-25@tlen.pl
PRÓBUJĘ OD WCZORAJ GO POBRAĆ I KLAPS NIE DAJĘ RADY.
Z GÓRY DZIĘKUJE.
Przemek26

Postprzez janosikdg 2006-04-09, 12:53 pm

CzArNe*KoRoNkOvE napisał(a):P.Stanislawa na gre Zaglebia rzekła by: BOŻESZ TY MÓJ TOŻ TO TRAGEDIA.

Zobaczymy co bedzie dalej. Wiara zawsze pozostaje.

dokładnie...masz racje :lol:
janosikdg

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-04-09, 1:36 pm

Kiedy przed meczem na Naszym Forum powiedzialem ze bedzie
REMIS odpowiedziano mi ALE PAN WYMYSLIL, no coz takie zycie
troche pojecia i wyczucia mam. Slask nie przyjechal na Ludowy
po to by polozyc sie a Zaglebie bedzie strzelac bramki. Po to by
zdobyc bramke trzeba napracowac sie a nasi pilkarze najwyrazniej
nie maja ochoty na prace. Prosze powiedziec mi CZY NASI ZAWODNICY
GRYZLI TRAWE PRZEZ 90 minut i jeszcze wiecej ?
Sledzilem transmisje jak nigdy dotad i wiedzialem ze nic nie bedzie.
Powiem dlaczego otoz sklad ustawilbym inaczej, napewno Bednar nie
na lewej stronie. W ataku Bajera z Zubanem ale w kazdej chwili wchodzi
Tyc nie tak pozno. linia pomocy na prawej stronie Bednar w srodku pomocy Chylaszek z Wolanskim na lewej stronie Chwalibogowski obrona
oczywiscie tak jak ze Slaskiem a gdy wyzdrowieje Adzem wchodzi do skladu noi oczywiscie Lacha - to po pierwsze.
Po drugie druzyna jest przygotowana motorycznie i gra przez 90 minut
na pelnych obrotach i jeszcze troche, nie ma inaczej.
Mimo nowego trenera - druzyna nie grala tak jak Wy KIBOLE ZAGLEBIA
zyczylibyscie sobie, mozna zagrac slabiej, ale do licha 3 pkt musza
zostac w Sosnowcu.
O awansie nie mysle - bo sie moze wiele wydarzyc - ale jedno jest jasne
trzeba te 5 spotkan wygrac jedo po drugim i wowczas zobaczymy co dalej
Licze na CUD iz druzyna obudzi sie i zacznie grac swoje.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Przemek26 2006-04-09, 2:12 pm

SERDECZNIE DZIĘKUJĘ ZA PRZESŁANIE FILMU Z DEBIUTEM SEKTORÓWKI.
Przemek26

Postprzez warchlak 2006-04-09, 3:11 pm

początek meczu był bardzo obiecujący w naszym wykonaniu, jednakże czym dłuzej trwał mecz tym nasze gwiazdeczki grały coraz gorzej. Śląsk tez niczego wielkiego nie pokazał ale jednak potrafił dowieść rezultat korzystny dla siebie do końca. a my cóż chyba czekamy na baraże o utrzymanie :?
warchlak
Prowokator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna