20.09.2005 Odra Wodzisław Śląski - Zagłębie Sosnowiec PP

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Wally 2005-09-20, 10:16 pm

Nie po to traciłem ostatnie swoje pieniądze, żeby patrzeć na taki żenujący poziom prezentowany przez naszych zawodników. I uwierzcie mi, że Bęben to teraz będzie zawsze rezerwowym. Jak on wybija piłkę wprost pod nogi napastnika Odry i jest sytuacja sam na sam.. I on miał czelność wyzywać naszych kibiców, gdy się denerwowali, że faulował kolesia z Heko przed polem karnym. Ten gość popełniał gafy, ale w meczu z Odrą miarka się przebrała. Ja osobiście nie chce widzieć już tego bramkarza w bramce Zagłębia. Szkoda słów po takim meczu. Ciekawe co będzie jak Zagłębie nie wygra w Gliwicach? Nie będzie żadnego usprawiedliwienia, co do naszego oszczędzania sił i slabszego składu w Wodzisławiu. A młodzi niech się uczą w A-klasie, bo mecz z pierwszoligowcem, to nie na ich siły...
Wally

...

Postprzez Krawiec 2005-09-21, 8:47 am

Słaba gra całego zespołu. Począwszy od Marcina , który w pierwszej połowie zrobił podobny numer jak w Bielsku czyli nie wiedzieć czemu interweniował i wybił piłkę wprost pod nogi rywala. W drugiej połowie trochę ładnych interwencji MB ale przy pierwszych dwóch bramkach jakoś zniknął z pola widzenia. Obrona słabiutko , jedynie Malinowski cośtam grał. Wyróżniał się Morawski i Chwalibogowski no i oczywiście Kłoda, który wszedł w ostatnich minutach spotkania. Małocha jak zwykle symulaował grę - chociaż raz zagrał celnie z pierwszej piłki co mnie mocno zaskoczyło. Reszta zawodników zagrała bryndzę.
Przeciwnicy nie grali nic wielkiego ale troche kombinacyjnej piłki i nasi obrońcy nie wiedzieli co się dzieje. Na wyróżnienie zasługiwał Zganiacz. Takiego zawodnika najbardziej brakuje Zagłębiu - drugi Czerwiec za swoich dobrych czasów.

I jeszcze o stronie nie piłkarskiej tego spotkania. Chłopaki ze 100%Zagłębie są źli na zarząd Odry z powodów opisanych na stronie głównej , a ja powiem dla przeciwwagi coś o kibicach. Otóż zaskoczyli mnie pozytywnie, bo zazwyczaj na stadionach odwiedzonych przeze mnie uaktywniał się jakiś kozak lub jakaś grupka, która produkaowała hasła typu " komuchy", "gierki", "hanysy" (bełchatów, kielce), a na Śląsku zazwyczaj byliśmy " gorolami" "bolszewikami" itp itd . W Wodzisławiu Śląskim nie słyszałem ani jednego tego rodzaju hasła i nie wyczuwaliśmy - bo mówię teraz też w imieniu ludzi z którymi tam byłem - żadnej wrogości , chociaż nie kryliśmy komu kibicujemy.

Zatem można powiedzieć, że prezes Serwotka i spółka nie dostosowali się do gościnności kibiców klubu , który reprezentują.
Krawiec

Postprzez mdc dg 2005-09-21, 9:22 am

Gra naszych AMATORÓW beznadziejna :!: Bęben to co zagrał to poprostu parodia zresztą cały zespół grał tak jakby musieli wyjść na murawe za kare.Co teraz pan Tochel powie o naszej drużynie skoro wyznaje zasade "pokaż mi swoją ławkę a ja wam powiem jaki macie zespół".Więc my tego zespołu nie mamy panie trenerze i z tych zawodników co niby "pukają" do pierwszego składu nic nie będzie.Nadają się na gre na boiskach może czwartoligowych i nic więcęj.Szkoda że sztab szkoleniowy podeszedł do tego meczu w taki sposób :(
mdc dg

Postprzez asdf 2005-09-21, 9:36 am

Kolo paly jakich puchar. Najwazniejsza jest liga. Ja rozumiem ze wszyscy macie aspiracje ze ho ho i "szkoda kasy na taka gre" ale zastanowcie sie co lepsze: gryzc trawe I skladem, mozliwe kontuzje itp po to by wywalczyc dobry wynik w Wodzislawiu i w nastepnym meczu dostac z Legia przy czym na Piascie ktory slaby wcale nie jest, zobaczyc zmeczonycych zawodnikow ? Bardzo dobrze niech graja rezerwowi. Niech nabieraja obycia nie w A klasie tylko wlasnie z zespolem I ligowym. Nie wiem jak tam u was z taktyka ale w kazdym sporcie nabiera sie skilla sparingujac z lepszym.

8=====o z wynikami ZAGLEBIE jstesmy z Wami !!

Marcin <klask> <klask> Beben
asdf

Postprzez MarcelZS 2005-09-21, 9:56 am

Tym razem zgadzam się z kolegą "asdf", choć wymiar porażki i gra II składu napewno nie mogły zachwycić, co do Marcin B. to bym go posadził na ławce w Gliwicach, nawet gdyby miało pzestać sprzyjać szczeście Piętce (którego na forum kilkakrotnie ganiłem za to co prezentował.)
Natomiast Pięce potrzeba PEWNOŚCI SIEBIE, a to może zyskac wychodząc w 11 i po dobrych interwencjach.

Pozatym bilet na rewanż powinny być za przysłowiową "zete".
MarcelZS

Postprzez adas 2005-09-21, 12:39 pm

Z NIEOFICJALNYCH INFORMACJI, MOGĘ POWIEDZIEĆ ŻE W GLIWICACH ZAGRA PIĘTKA, ALE JAK BĘDZIE NAPRWDE TO SIĘ OKAŻE
adas

Postprzez PTAQ84 2005-09-21, 4:13 pm

MarcelZS napisał(a):
Pozatym bilet na rewanż powinny być za przysłowiową "zete".

napewno się z tobą zgodzę bo rewanż napewno tłumów nie przyciągnie zważywszy na pierwsze spotkanie więc tym bardziej klub powinien zrobić jakiś ukłon w strone kibiców ale oczywiście to od nas nie zależy 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-09-21, 4:28 pm

MarcelZS napisał(a):Pozatym bilet na rewanż powinny być za przysłowiową "zete".

I jeszcze kilbaski powninny byc za darmo :cry: :lol:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Wodzisław Śląski - jak Racibórz, Śląsk Cieszyński...

Postprzez Blajpios 2005-09-21, 6:11 pm

Dopowiadając do głosu kol. Krawca napiszę, że niekoniecznie mnie zaskoczyło to odmienne zachowanie kibiców w Wodzisławiu. Rzecz w tym, że region Wodzisławia, podobnie jak np. nieodległe Raciborskie, Śląsk Cieszyński, odbiegają do Górnego Śląska - a z kolei względem regionów, które miały szczęście mentalnie lepiej już wyzwolić się od komunistycznego naznaczenia, też się różnią z kolei mniejszą awersją do pozostałości "po dawnym systemie".
Co więcej, warta zauważenia jest w tych obszarach Śląska istotna różnica względem "górnoślązactwa", czyli tego, co próbuje się wmówić, że jest synonimem wręcz śląskości samej w sobie - już oczywiście nawet nie mówiąc, że usiłuje się wmówić także, że takim symbolem jest i wobec tego, co fałszywie nazywa się całym województwem nie katowickim ale śląskim...
Oczywiście - jest do rozważenia zakres takiego zauważenie odrębności i bogactwa różnych rejonów Śląska i zakres poparcia tych innych śląskich niż górnośląskie elementów. Faktem jest też bowiem, że jednocześnie jest niebezpieczeństwo wsparcia przesadnych tendencji separatystycznych, które siłą rzeczy w rejonie rozciągniętym między 3 państwami będą większe niż w rejonie podzielonym między wpływy historyczne 2 państw. Niemniej - z racji choćby historycznych, czyli po prostu prawdy - warto to przypominać, że Śląsk jest rzeczywistośdią szerszą niż to, co pod wpływem germanizacji przymusowej udało się osiągnąć propagandystom na skrawku między Gliwicami a Katowicami.
Ze względu na tę odczuwaną różnicę w innych rejonach Śląska - można łatwiej też znaleźć wspólny z nimi język obrony przed górnoślązyzacją; zarazem w grę wchodzi tu swoista wspólnota z najbardziej pierwotną warstwą związków śląskości z Polską, które - jak wiemy - zwłaszcza w tamtych rejonach Śląska łatwiej przetrwały niż na Górnym Śląsku, choć przecież to na Górnym Śląsku z kolei były one wśród pielęgnujących polskie korzenie być może jeszcze silniejsze, co też jest warte docenienia (nie popadajmy w skrajność - de facto proniemieccy i antypolscy są tylko niektórzy na Górnym Śląsku, często sfrustrowani swoją niewydolnością).
Tak więc, wracając do tematu - nie zaskoczyła mnie ta postawa kibiców w Wodzisławiu Śląskim. To raczej - wyobcowaną postawą jest ta prezentowana przez zarząd (już owa miła pani sekretarka wydająca akredytacje pokazuje, że raczej jest spośród "zwykłych Wodzisławian"). Zarząd bowiem zdaje się sięgać czasów i mentalności minionej, klikowatości kolesiów, komunistycznych jeszcze umocowań - bo czyż np. p. Socha, to nie jest ten znany z uwikłania w typowe takie metody w czasach PRLu, gdy był na zapleczu kadry? Tak więc - to ta mentalność raczej jest wyobcowana (podobnie jak np. p. Fudalija w pobliskiej nam Szczakowiance, cokolwiek by mówić z kolei o prawnych racjach jego walki z PZPN): jako mentalność "dawnych układów". Klimat otwarty i gotowości do porozumienia prezentowany przez "zwykłych Wodzisławian" - jak najbardziej jest zaś godzien zauważenia i podjęcia.
Blajpios

Postprzez gruby 2005-09-22, 10:56 am

adas napisał(a): Z NIEOFICJALNYCH INFORMACJI, MOGĘ POWIEDZIEĆ ŻE W GLIWICACH ZAGRA PIĘTKA, ALE JAK BĘDZIE NAPRWDE TO SIĘ OKAŻE

bez nawet nieoficjalnych informacji też mi się tak zdaje :wink:
gruby

Postprzez LeOnIdAsC!! 2005-10-03, 2:59 pm

asdf napisał(a):Kolo paly jakich puchar. Najwazniejsza jest liga. Ja rozumiem ze wszyscy macie aspiracje ze ho ho i "szkoda kasy na taka gre" ale zastanowcie sie co lepsze: gryzc trawe I skladem, mozliwe kontuzje itp po to by wywalczyc dobry wynik w Wodzislawiu i w nastepnym meczu dostac z Legia przy czym na Piascie ktory slaby wcale nie jest, zobaczyc zmeczonycych zawodnikow ? Bardzo dobrze niech graja rezerwowi. Niech nabieraja obycia nie w A klasie tylko wlasnie z zespolem I ligowym. Nie wiem jak tam u was z taktyka ale w kazdym sporcie nabiera sie skilla sparingujac z lepszym.

8=====o z wynikami ZAGLEBIE jstesmy z Wami !!

Marcin <klask> <klask> Beben
szkoda tego meczu z odra ale coz liga jest warzniejsza dobrze ze nasi rezerwowi sie ogrywaja w taki meczu niz ze slabymi drurzynami w a-klasie
LeOnIdAsC!!

Postprzez YOOSHKY 2005-10-03, 3:09 pm

po co odkurzasz stare tematy? Nikogo juz to raczej nie obchodzi. Wiekszosc juz o tym zapomniala a Ty wznawiasz dyskusje. Po co?
tematy do zamkniecia.
YOOSHKY

Postprzez slawojka 2005-10-03, 3:10 pm

YOOSHKY napisał(a):po co odkurzasz stare tematy? Nikogo juz to raczej nie obchodzi. Wiekszosc juz o tym zapomniala a Ty wznawiasz dyskusje. Po co?
tematy do zamkniecia.

popatzr na forum YOOSHKY, gośc tu przyszedł ponabijac posty... :roll:
slawojka

Postprzez YOOSHKY 2005-10-03, 3:15 pm

slawojka napisał(a):
YOOSHKY napisał(a):po co odkurzasz stare tematy? Nikogo juz to raczej nie obchodzi. Wiekszosc juz o tym zapomniala a Ty wznawiasz dyskusje. Po co?
tematy do zamkniecia.

popatzr na forum YOOSHKY, gośc tu przyszedł ponabijac posty... :roll:

koles jest nie zly :? nie mam nic przeciwko odkurzaniu ale tematow ciagle aktualnych. niech napisze swoja opinie o meczu Zaglebia z Polonia sprzed 3 lat.

Na debiucik proponuje karteczke i pozamykanie podobnych tematow.
YOOSHKY

Postprzez Gibson_mdc 2005-10-03, 3:24 pm

koles uspokuj sie po co nam jakas historie przypominasz
Gibson_mdc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna