Zagłębie Sosnowiec - Radomiak Radom 17 września, 15:30

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Schabu 2005-09-17, 8:36 pm

Pierwsze siedem minut do momentu zdobycia bramki dobre,widać było zaangażowanie chłopaków.Niestety póżniej mecz przypominał wszystkie pozostałe z tego sezonu aż do przerwy.

Według mnie punktem kulminacyjnym meczu była akcja z 42 minuty Radomiaka kiedy to Piętka fantastycznie obronił akcję sytuacyjną. :!: :!:
Wydaję mi się że ta sytucja zaważyła na losach meczu.

Druga połowa to popis dwóch aktorów PITRY I PIĘTKA :!: :!: :!:

Galakticos Pitry strzelił 4 gole :!: Portero Piętka za to wyciągnął kapitalnie w 4 sytuacjach stuprocentowych :!:

Jak dla mnie do tego towarzystwa warto dodać jeszcze kolejny bardzo dobry występ Wolańskiego :!:

Mam nadzieję że ten mecz będzie przełomowym momentem w grze Zagłębia i w najbliższych meczach będziemy znów mogli cieszyć się z kolejnych zwycięstw tak jak to było wiosną.
Schabu

Postprzez Sir 2005-09-17, 8:37 pm

Teraz kilka słów z mojej strony.

Pierwsza połowa kiepska w wykonaniu naszych graczy. Nie mieli pomysłu na konstruowanie ataków. Dobrze ze strzelislismy wreszcie szczęsliwa bramkę. Po strzeleniu gola nasi troche siedli...Lachowski powinien grac jako ofensywny pomicnik a nie defensywny ..!!

Co do Wojtka Małochy to nie rozumiem dlaczego tak niektorzy o nim się zle wypowiadają?? w dzisiejszym meczu zagral przyzwoicie. Nie zmarnowal zadnej sytuacji, bo tak owej nie mial. Walczyl ambitnie na boisku dzisaj czego wczesniej u niego nie zauwazylem!

Linia obrony - w pierwszej polowie slabo spisywal sie Adżem!!! Mial duzo start. Za to w drugiej troszkę Trescinki pozwalal sie w latwy sposob ogrywac. HOSIC dobra gra. Pewny punkt obrony. Trzeba powiedziec o Warakomskim. Dawno już go nie widzialem w pierwszej 11. To bylo dobre posuniecie. Widac ze ma chlopak ambicje i jest walczeny i chce mu się pokazac!

Pomoc - Chylaszek przeciętny mecz tego zawodnika. Niby sie staral ale nie wychodzilo. Lachowski w drugiej polowie dobre spotkanie.
Jedyna uwaga do drugiej polowy to jego glupota. Po co ta zolta kartka? Bezmyslne zachowanie. Kapitanowi to nie przystoi!
Nie powinien grac Wolanski w srodku pomocy. To nie jest miejsce dla niego!!! Albo na prawym skrzydle ( choc uwazam ze teraz na prawyms krzydle powinien grac KŁODA - duzo lepszy od Skrzypka ) albo tak jak ww drugiej polowie w ataku...

Co do ataku - to Pitry 1 i 2 bramka to przypadek. Oczywscie roweniez umeijetnosc ustawienbia sie przy pierwszej a przy driugiej szczescie bo przeciez zaloze sie ze chcial tą pilkę wrzucac a nie strzelac...
Za to przepiekna 4 bramka...

Nikt jeszcze tutaj nie wspomnial o 3 bramce!! Przepiekne akcja!! Dynamisczne wejscie w pole karne KLODY i przepuszczenie bodajze Wolanskiego....

Robert Piętka....wyszedl mu mecz. Mam nadzieje ze Tochel w natepnym meczu posadzi Bębna na lawce.....i zobaczymy jak w kolejnyc hspotkaaniach spisze sie Pietka.....jesli tak jak dzisiaj to mamy klasowego wreszcie GK...

WYDAJE MI SIĘ ZE NAJWIEKSZY POSTEP W GRZE PRZEZ CALY ROK ZANOTOWAL ARKADIUSZ KŁODA Zgodzicie się ze mną....???

Pozdrawiam Sir
Sir

??

Postprzez Diouf39 2005-09-17, 8:49 pm

Wszystko w zasadzie zostało powiedziane. Nie zgodzę się tylko z jednym, - Warakomski w I połowie chyba nie wiedział gdzie się znajduje, bo to co wyprawiał to historia. Najlepsi na boisku: Pitry, Piętka i Kłoda.
Dzięki za dzisiaj i czekamy na wtorek i sobotę.
Diouf39

Postprzez emdżej 2005-09-17, 8:50 pm

No i gdzie są ci co narzekali na grę Pitrego ostatnio? I gdzie są ci co śmiali się ze mnie kiedy broniłem Piętkę przed krytyką?
emdżej

Postprzez mdc dg 2005-09-17, 8:51 pm

Pierwsza połowa w wykonaniu naszych grajków słaba, po przerwie zagrali lepiej i to przyniosło efekty.Piętka powinien zagościć w bramce na dłużej dzisiaj pokazał się z jak najlepszej strony.Mecz napewno nie był zachwycający ale 4:0 robi wrażenie.
mdc dg

Re: ??

Postprzez MACIEK 86 2005-09-17, 8:51 pm

Diouf39 napisał(a):Dzięki za dzisiaj i czekamy na wtorek i sobotę.

z Piastem gramy we wtorek :twisted:
MACIEK 86

Re: ??

Postprzez Diouf39 2005-09-17, 9:01 pm

MACIEK 86 napisał(a):
Diouf39 napisał(a):Dzięki za dzisiaj i czekamy na wtorek i sobotę.

z Piastem gramy we wtorek :twisted:

Z terminarza: Piast Gliwice - Zagłębie Sosnowiec 24.09.05 godz.15:30
Diouf39

Postprzez zgredds 2005-09-17, 9:07 pm

to i ja dorzucę coś od siebie świetny mecz przedewszystkim Roberta ( Marcin wpuściłby ze 2-3 ) Przemka ( Kapitalne wyczucie i tzw. nos do ustawiania się w polu karnym) Arka Kłody ( zapiepszał aż miło) Marcina Morawskiego( zagęszczenie środka i zmienia W.M zadecydowały o losach meczu) Nie wiem jeszcze na jakiej podstawie Pan Tochel wystawia Pana W.M widać to było dzisiaj niby Wojtekl biegał starał się ale druzyna mając jego na boisku gra jedynie skrzydłami i próbuje dośrodkowywać, jednak Wojtek to juz nie jest ten WOjtek sprzed kilku lat, moim zdaniem powinien wychodzić na koncówki gdy wynik jest niepewny i wtedy mozna coś zdziałać wygrać ważna główkę czy strzelić coś w koncówce po stałym fragmencie gry. Ogólnie rzecz ujmując pierwsz apołowa do bani :| dobrze ze Robert wyciągnął piłke sytuacyjną w 42 minucie, natomiast druga połowa już dużo lepsza poukładana gra i rewelacyjni Pitry i Piętka
zgredds

Postprzez MrCricket 2005-09-17, 9:16 pm

Nie popadajmy w skrajności. Jeszcze dużo meczy przed nami. Jednak Radomiak to team bardzo przeciętny, co prawda gra tam kilku znanych kopaczy, ale najlepsze lata mają oni dawno za sobą. W tym składzie, będą mieć duże problemy z utrzymaniem się w 2 lidze. Pitry strzelił dziś 4 bramki, ale wszyscy wiemy, że lepiej jakby strzelił po jednym w poprzednich meczach-bo miał ku temu okazje. Efekt punktowy byłby lepszy. Nie piszę tego, żeby umniejszyć zasługi Zagłębia, ale dlatego, że Radomiak to nie Widzew, Jaga czy Ruch itd. Z Heko, też powinien być taki wynik, a skończyło się remisem. Z Pitrego i Piętki nie robiłbym w tej chwili, aż takich bohaterów. Być może był to przełomowy mecz dla nich-czego im życzę, ale muszą to udowodnić w kolejnych meczach, o ile ten drugi wogóle dostanie szansę. Oby tak dalej :)
MrCricket

Postprzez warchlak 2005-09-17, 10:02 pm

pierwsza połowa baaaaardzo nudna. myślałem że usne. jedyny celny strzał na bramke to był gol Pitrego. szkoda że Adaś Bała gwiazda A klasy nie pograł troche dłużej bo może Radomiak przegrał by jeszcze wiecej :lol: druga połowa o wiele lepsza ale też nie rewelacyjna. gdyby nie Pitry i Piętka (do którego się dzisiaj przekonałem i mam nadzieje ze to nie był jednorazowy tak dobry występ) to wynik mógł by być inny. co do mojego ulubieńca Drewniaka uważam że dzisiaj nie było aż tak tragicznie ponieważ piłke dotknął aż 2-3 razy z czego chyba raz główką :lol: :lol:
warchlak
Prowokator

Postprzez Greg1906 2005-09-17, 10:05 pm

Two men show.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez SkOwRoN 2005-09-17, 10:06 pm

Wynik nareszcie satysfakcjonujący, pasujący do drużyny która chce walczyć o ekstraklasę!

Zawodnik meczu : PRZEMEK PITRY :)

Zawodnicy którzy pokazali "najmniej" :

według mnie to MAŁOCHA i CHYLASZEK..

Daniel wszystkie piłki (przynajmniej w II połowie ) tracił :(
SkOwRoN

Postprzez maras24 2005-09-17, 10:27 pm

Wynik zdecydowanie lepszy niz gra szczególnie w 1 połowie bo 2 już całkiem przyzwoita.Po 8 kolejkach twierdze że zdecydowanie najlepszym zawodnikiem naszej drużyny jest Arek Kłoda!!Chłopak gra w każdym meczu na wysokim poziomie!!Dziś nie pozostaje nic innego jak przyklasnąć Pitremu i Piętce BRAVO BRAVO BRAVO oby tak w każdym meczu!!To zwycięstwo było bardzo potrzebne bo 4:0 to już nie przypadek!!Ja zauwazyłem że po bramce na 2:0 chłopaki zaczeli grac w końcu to czego wszyscy oczekujemy na luzie na spokojnie i przede wszystkim skutecznie!!Jest 15 pkt jest 3 miejsce jest pięknie...OBY TAK DALEJ!!!
maras24

Postprzez Wally 2005-09-18, 1:16 am

Wynik nad podziw dobry, gra taka sobie. Szkoda, że Przemek nie wykorzystał swoich szans z Wrocławia i z meczu z Heko, bo wolałbym trzy razy po 1:0 niż dwa remisy i wysokie zwycięstwo. Ale gratulacje, może chłopaki się przełamali i teraz będzie lepiej. Prawdziwym sprawdzianem będzie mecz wyjkazdowy z Piastem, bo gliwiczanie na prawdę dobrze grają w tym sezonie.

PS: Wielkie gratulacje dla Przemka Pitrego!!! Bardzo dobrze Robert Pietka, widać też się przełamuje i będzie z niego pożytek. Arek Kłoda jak zwykle na swoim dobrym poziomie :)
Wally

Postprzez olo69 2005-09-18, 9:06 am

Pitry, Piętka, Treściński, Kłoda, Zagłębie
Trener przy obsadzie pozycji bramkarza chyba wróci do starego rozwiązania - bramkarz broni do przegranego meczu
olo69

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna