Polskie drużyny w europejskich pucharach

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez slawojka 2005-08-26, 12:39 pm

A Lens znów zawita do Wielkopolski
slawojka

Postprzez Fan 2005-08-26, 1:02 pm

Jeśli ktoś chce obejrzec skrót meczu Legii to niech zassysa z tego linka:
http://www.netfiles2.com/PU/Zurich-LegiaPU.avi
Fan
Working Class

Postprzez Kolumb 2005-09-15, 10:26 pm

Gra Wisly w dzisiejszym dniu żenująca.To chyba koniec tej drużyny.Engel jest jednak naprawdę kiepskim trenerem.Plus tylko dla Cantoro (jezeli on sie stara o polskie obywatelstwo to niech je dostanie bo przydalby sie w reprezentacji).Polska piłka to rozpacz,dno i wodorosty.Remis Groclinu można uznac za niespodzianke. :roll:
Kolumb

Postprzez Lars 2005-09-16, 6:43 am

tak dla porównania:

- Bułgaria:
Auxerre (Fra) 2 - 1 Levski Sofia (Bul)
Bolton W. 2 - 1 Lokomotiv Plovdiv
Leverkusen (Ger) 0 - 1 CSKA Sofia (Bul)

3 drużyny z szansami na awans. Bułgaria już ma silniejszą lige od nas.

- Dania:
CSKA Moscow (Rus) 3 - 1 FC Midtjylland (Den)
Hamburger SV 1 - 1 FC Copenh'gen (Den)
Brondby (Den) 2 - 0 Zurich (Swi )

Dania też przed nami

-Rumunia:
Feyenoord (Hol) 1 - 1 Rapid Bu'rest (Rom)
Valerenga Oslo 0 - 3 Steaua B'rest (Rom)
Dinamo Bu'rest (Rom) 5 - 1 Everton

Rumunia to już chyba poziomem ligi o klase lepsza od nas.

za rok dwa jesli nie przestaniemy sie cofać dalej w tył mając takich pseudo-dziłaczy jak Walter czy Cupiał a cała reszta dalej pojdzie do przodu wyminie nas Cypr a mistrz polski bedzie grał w intertoto.
Nie moze byc tak ze jeden z wymienionych wyzej pajaców obrazą sie bo wydał troche grosza a jego zespoł wciąż nie gra w LM. Gdyby sobie obejrzał mecz Lyonu z Realem zobaczyłby jak wiele jego zespołowi do tej LM brakuje, że połowa jego drużyny po 45' nie miała by sił aby chodzić a co dopiero biegać. Wiec tacy zawodnicy tak naprawde nie kosztują fortuny a Cupiał myśli że wydał na tą drużyne tyle ile Abramovic na Chelsea. Teraz Walter. ale tu krócej - bo ten juz jest pajacem do kwadratu. Spłacił długi Legii to już nie da ani złotówki na transfer bojąc sie zainwestować choćby grosza w polką piłke a tłumaczy to długofalową polityką zarządu.
Drzymała...chyba najrozsądniejszy z naszych wszystkich prezesów. ale jak wszyscy sobie zdają sprawe oprócz niego tak małe 'wiejskie' miasteczko na czele z producentem owiewek nie może zbyt wiele osiągnąć.
Dmoszyński...on zaś uważa że wydaje grubą kase na zespół sprowadzając słąbych serbów i zatrzymując ciągle w druzynie dobrego lecz bez ambicji Jelenia.
KGHM i Zagłebie Lubin wraz z zarządem i radą nadzorczą. najwieksi pajace ligi. wydają sporo kasy z państwowych pieniedzy aby budować tak marną druzyne. a tak naprawde z tak poteznym sponsorem wydaje mi sie ze to jedyny polski zespoł ktory stac na zbudowanie dobrego zespołu i gre w LM. tlyko ze tam panuje taka biurokracja ze nikt niewie co sie dzieje...jak to w panstwowym 'przedsiebiorstwie'

źle sie dzieje z poziomem polskiej piłki ligowej i jesli tak dalej pójdzie mozemy na wiele lat stać sie zasciankiem europejskiej piłki...za Danią...Bułgarią...a nawet Cyprem.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez PTAQ84 2005-09-16, 7:21 am

z całego spotkania wisły godny zapamiętania był tylko fakt o zagłębiu sosnowiec :D
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez kwachu 2005-09-16, 8:59 am

Zgadzam się z larsem - dobra diagnoza. Ja bym jeszcze zapytał - ile ludzi mieszka w Danii, Holandii, Belgii??? Razem nie mieszka ich tylu co w Polsce. Wnioski nasuwają się same...
Polska piłka klubowa spada na dno i zanurza się w mule. Nie mieści mi się w głowie jak po takich 2 meczach z Grekami w eliminacjach LM można zagrać taką kaszanę ze słabymi Portugalczykami. To nie był nawet poziom polskiej II ligi.
Grodzisk - nikt na nich nie liczył, a tu niespodzianka. Życze im awansu do kolejnej rundy, bo znowu tracimy punkty do rankingu. Najgorsze jest to, że przyszłość rysuje się tragicznie. Może awans kadry na mundial coś ruszy?? Ale chyba sam w to nie wierzę.
kwachu

Postprzez gruby 2005-09-16, 9:22 am

A mnie najbardzie z meczu Wisły cieszy postawa Marka Saganowskiego byłego Legionisty, :lol: znowu Tyskie będzie trudno dostępne,jak dla mnie pozykanie przez Wisłe Kryszałowicza jest zwykłą pomyłką widać Engel go lubi :roll:
gruby

Postprzez twari 2005-09-16, 9:37 am

Kryszalowicz dla Engela to taki Malocha dla Tochela! :D Kiedys na niego stawial, kiedys ten duzo strzelal... i moze kiedys sie chlopak przelamie! :)
K. bylby wzmocnieniem gdyby teraz byl rok 2000! A dzis ten facet jest juz wypalony! Tak jak Kuzba.
Mecz - straaaszna kaszana.
Fakt o Zagłębiu Sosnowiec mile mnie zaskoczyl! 8)
twari

Postprzez asdf 2005-09-16, 9:49 am

Piekna i jakze radujaca me serce porazka Wiselki
asdf

Postprzez slawojka 2005-09-16, 9:54 am

twari napisał(a):Fakt o Zagłębiu Sosnowiec mile mnie zaskoczyl! 8)

Mógłby ktoś coś przybliżyć dla tych którzy mieli ten mecz głęboko?
Będę wdzięczny.... :)
slawojka

Postprzez zgredos 2005-09-16, 10:25 am

Wisła !!! co ??? Valerenga !!! co ??? Dynamo !!! co ??? Vitoria !!!

Noi gdzie są miłośnicy białej gwiazdy :lol:
zgredos

Postprzez Lars 2005-09-16, 10:26 am

slawojka napisał(a):
twari napisał(a):Fakt o Zagłębiu Sosnowiec mile mnie zaskoczyl! 8)

Mógłby ktoś coś przybliżyć dla tych którzy mieli ten mecz głęboko?
Będę wdzięczny.... :)

ano nasz kochany komentator wymieniał druzyny ktore grały z druzynami z portugalii w europejskich pucharach
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez SCORPARO 2005-09-16, 1:37 pm

...najbarzdiej jest mi żal po tym meczu tylko jednego "talentu"..... Jurka Engela - marnuje się tam...
reszta na odpowiednim poziomie (czytaj WSTYD).
SCORPARO

Postprzez W@llace 2005-09-16, 1:53 pm

Co tu dużo pisać Wisła dała ciała i tyle.Kompletnie nie istaniała na boisku.Dobrze skomentował raz Szpaku : Vitoria sobie gra jak na treningu,rozgrywali piłke jak chcieli,Wisła kopala do przodu wiadomo z jakimi rezultatami.Totalne dno!

Miło zaskoczył mnie i pewnie nie tylko mnie Groclin ,niespodziewałem się,że wywiezie 1pkt :wink:
W@llace

Postprzez wieszczu 2005-09-16, 2:41 pm

Wszechobecna krytyka pod adresem piłkarzy Wisły jest jak najbardziej uzasadniona.Jakby nie patrzeć zagrali beznadziejnie słabo.Jednak mecz meczowi nie równy i w rewanżu możemy ujrzeć zupełnie inną Wisłę.Stać ich na to,aby z tego dwumeczu wyjść z twarzą.Mam nadzieję,że pokażą swoją prawdziwą wartość;co zresztą już nie raz udowadniali.Nie mówię tutaj o awansie Wisły,bo to na chwilę obecną lekko zachacza o utopię.W każdym bądz razie trzymam kciuki za Wisełkę,a tym którzy się cieszą wczorajszą porażką polskiego klubu życzę powodzenia w poszukiwaniu mózgu.
wieszczu
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna