Kłopoty Zagłębia??

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Kry's 2005-07-18, 9:52 pm

Elijash napisał(a):maly,

nie sztuka jest awansowac na super spektakularnych transferach, wywalajac wbrud kasy! Sztuka jest awansowac tanioo wystarczajacym nakladem!

Tylko tak mozna zbudowac cos naprawde super dzialajacego. Ogolnie polityka klubu podoba mi sie, jedyne zastrzezenia mam tylko do naszego remonciku, ale i ten jak widac ostatnio ma sie coraz lepiej!

zatem panowie, kolejny raz to powtarzam wiecej wiary, bez paniki!

Oczywiście że nie sztuka ,to pokazał nam trener Stawowy dokoptował tylko do składu K.Węgrzyna i M. Bojarskiego i maja skład na środek ekstraklasy i podobnie mysli K Tochel tylko że on ma zwiazane ręce i,stara sie facet jak może z tego składu jaki ma wykrzesać jak najwięcej,jestem pewny że ma problemów co niemiara ,ale facet trenuje i nie narzeka i chwała mu za to!
Kry's

Postprzez mike79 2005-07-19, 1:21 pm

Polityka włodarzy klubu, polegająca na werbowaniu zawodników z kartą na ręku MA SENS i jest jak najbardziej racjonalna,zwłaszcza w klubach o ograniczonych (pewnych ale niebyt wysokich) środkach finansowych.Jest jednak JEDNO ALE - na poziomie ekstraklasy, chcąc grać o coś więcej niż o utrzymanie NALEŻY DYSPONOWAĆ JUŻ POKAŹNYM ZAPASEM GOTÓWKI, A SKŁAD DRUŻYNY UZUPEŁNIAĆ (czy też wzmacniać) o ZAWODNIKÓW AKURAT POTRZEBNYCH, A NIE TYLKO WOLNYCH.

PS. Wyżej wymieniono trenera Stawowego i zespół CRACOWI.Wg mnie (i pewnie nie tylko mnie) zeszłoroczne wyczyny tej drużyny to był KLASYCZNY WYSTRZAŁ BENIAMINKA.W tym sezonie może okazać się że drużyna oparta na graczach wywodzących się z boisk trzecioligowych( wzmocniona tylko kilkoma graczami ogranymi w ekstraklasie) może mieć ogromne problemy z pozostaniem w ektraklasie.

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Cygan 2005-07-19, 3:22 pm

mike79 napisał(a):Polityka włodarzy klubu, polegająca na werbowaniu zawodników z kartą na ręku MA SENS i jest jak najbardziej racjonalna,zwłaszcza w klubach o ograniczonych (pewnych ale niebyt wysokich) środkach finansowych.Jest jednak JEDNO ALE - na poziomie ekstraklasy, chcąc grać o coś więcej niż o utrzymanie NALEŻY DYSPONOWAĆ JUŻ POKAŹNYM ZAPASEM GOTÓWKI, A SKŁAD DRUŻYNY UZUPEŁNIAĆ (czy też wzmacniać) o ZAWODNIKÓW AKURAT POTRZEBNYCH, A NIE TYLKO WOLNYCH.

PS. Wyżej wymieniono trenera Stawowego i zespół CRACOWI.Wg mnie (i pewnie nie tylko mnie) zeszłoroczne wyczyny tej drużyny to był KLASYCZNY WYSTRZAŁ BENIAMINKA.W tym sezonie może okazać się że drużyna oparta na graczach wywodzących się z boisk trzecioligowych( wzmocniona tylko kilkoma graczami ogranymi w ekstraklasie) może mieć ogromne problemy z pozostaniem w ektraklasie.

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!

Z jednym sie nie zgodzę. Cracovia moim zdaniem będzie walczyć o pierwszą piatkę! Wystarczy popatrzeć na dotychczasowe osiagniecia i transfery (z tymże niektóre niezatwierdzone): Grzegorz Baran (O - Górnik Wieliczka), Michał Karwan (O - Górnik Zabrze), Mariusz Mowlik (O - Lech Poznań), Maciej Murawski (O - AS Áris (Saloniki)), Dariusz Pawlusiński (P - GKS Bełchatów), Paweł Kaczmarek (Kaszubia Kościerzyna)

Zastanawia mnie inny fakt: Co mariusz ujek miał na myśli, mówiąc o kłopotach Zagłębia? Czy chodzi o kasę? Pożyjemy, zobaczymy....
Cygan

Postprzez Sir 2005-07-20, 11:44 am

Kłopoty Zagłębia - nie nadający się stadion na grę w pierwszej lidze, nie ma funduszy na nowe kontrakty z zawodnikami z wyższej półki ( a co dopiero na transfery... )
Sir

Postprzez twari 2005-07-20, 6:36 pm

Sir napisał(a):
Kłopoty Zagłębia - nie nadający się stadion na grę w pierwszej lidze, nie ma funduszy na nowe kontrakty z zawodnikami z wyższej półki ( a co dopiero na transfery... )

oraz:
- ustabilizowany skład
- jakdotąd najlepszy zespól 2 ligii w trwającym roku
- najbardziej wypłacalny i stabilny finansowo klub wydający każdy grosz z rozwagą (nie ma przykładu na to że chociaż raz nie wypłacono pieniedzy pilkarzom)

siejecie defektyzm! :)
twari

Postprzez mike79 2005-07-20, 8:30 pm

Kol. Cygan - może nie na temat ale W NAWIĄZANIU DO TEGO CO NAPISAŁEŚ, odezwij się po zakończonym sezonie i jeśli Cracowia będzie w "piątce" to masz DUŻY BROWAR !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Do Mike79

Postprzez bidzej 2005-07-21, 8:58 am

Wierz mi MIke79 ze Cygan sie odezwie :lol: :lol: :lol:
masz to jak w banku :D
bidzej

Postprzez YOOSHKY 2005-07-21, 9:55 pm

Cygan napisał(a):Zastanawia mnie inny fakt: Co mariusz ujek miał na myśli, mówiąc o kłopotach Zagłębia? Czy chodzi o kasę? Pożyjemy, zobaczymy....

Wg dzisiejszego "Sportu" budzet Zaglebia 4 mln PLN, tyle co Widzew, większy ma Jaga - 6 mln i Ruch - 5 mln. Więc mamy jeden z większych
YOOSHKY

Postprzez YOOSHKY 2005-07-21, 10:10 pm

1. Jaga - 6,0
2. ŁKS, Kujawiak, Ruch - 5,0
3. Polkowice, Zagłębie, Widzew - 4,0
4. Podbeskidzie, KSZO - 3,5
5. Lechia, Piast - 3,0
6. Śląsk, Finish.. - 2,5
7. ŚNDM, Heko - 2,0
8. GKS - 1,5
9. Radom, Polonia - 1,0

Więc juz tak nie przesadzajcie z tymi kłopotami
YOOSHKY

Postprzez twari 2005-07-21, 10:20 pm

I w dodatku potrafimy tymi pieniędzmi niezle dysponowac! Taki Ruch ma o 25% więcej od nas a mimo to jest slabiutki sportowo!! A taka ŁKSa, Kujawiak czy Jagna sa bogatsze a mimo to nie przeszkodzilo nam to na wiosne aby ich pojechac! :)
twari

Postprzez YOOSHKY 2005-07-21, 10:25 pm

twari napisał(a):I w dodatku potrafimy tymi pieniędzmi niezle dysponowac! Taki Ruch ma o 25% więcej od nas a mimo to jest slabiutki sportowo!! A taka ŁKSa, Kujawiak czy Jagna sa bogatsze a mimo to nie przeszkodzilo nam to na wiosne aby ich pojechac! :)

Nie wiem czy do końca masz racje bo te budzety sa na sezon 2005/2006 ktory jeszcze sie nie zaczał, ale możliwe że masz, przynajmniej chciałbym :) Jednak nie mozna mowic o klopotach
YOOSHKY

Postprzez MrCricket 2005-07-22, 6:58 am

Po tych budżetach widać gołym okiem kto stawia sobie za cel awans , a kto utrzymanie. Zdziwiła mnie tylko wysokość budżetu Ruchu, czyżby mieli cel awansować ? Dziwne to trochę, bo całkiem niedawno słyszałem wypowiedź jednego z działaczy Ruchu, który stwierdził ,że klub nie jest w stanie zapewnić takich warunków jakie chcieliby niektórzy zawodnicy i dlatego sprowadzają takich. Teraz gołym okiem widać jak Zagłebie jest dobrze poukładane (jak na polskie warunki) i mimo średniego budżetu ma lepszych piłkarzy od niektórych bogatszych ekip oraz chce walczyć o 1 lige. Moim zdaniem tacy zawodnicy jak przyszli teraz do Ruchu to w 1 składzie Zagłębia nie mieliby czego szukać.
MrCricket

Postprzez kwachu 2005-07-22, 9:00 am

Ruch 5 mln??? Chyba ktoś sobie jaja robi. Przeciez oni mają problemy ze skompletowaniem składu, a transfery robią takie:

http://www.90minut.pl/news.php?id=304796

może to miało być 0,5 mln :?: :wink:
kwachu

Postprzez YOOSHKY 2005-07-22, 9:06 am

bo budzet to budzet a zniego trzeba pokryc biezace wydatki a takze zaległe długi........
YOOSHKY

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-07-22, 10:11 am

BuBy_MaDnEss_#4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna