ZAGŁĘBIE Sosnowiec - JAGIELLONIA Białystok 27.05.2005

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez SCORPARO 2005-05-25, 5:55 pm

heh - sądząć po wpisach niektórych osób, to odnosze wrażenie że to owe "ciśnienie" jest większe niż przy naszym ostatnim meczu, wszak Jagielonia to nie jakiś tam sobie zespół z boguchwałowic.

Tak samo jak wielu Zagłębiaków odliczam dni (godziny) do tego spotkania, też nie mogę się doczekać, żyję nadzieją na przednie widowisko zakończone zwycięstwem Zagłębia.

Mój typ : ZAGŁĘBIE 2 : 1 JAGIELONIA

NADZIEJA UMIERA OSTATNIA
SCORPARO

Postprzez keff79 2005-05-25, 10:00 pm

Wykład o szowinizmie regionalnym przeprowadził ...GEBELS! :D :lol: :lol: ..no ale do rzeczy TAK! ten mecz rozgrzewa! trzeba sobie jasno powiedzieć - porażka to koniec marzeń o barażach tak dla jednych jak i dla drugich,.. co ciekawe w Białymstoku i w Sosnowcu nikt głośno nie mówi że celem jest I-liga, choć właśnie te druzyny ciągle mają realne szanse , a co do szacunku, kiszek ziemniaczanych i tam takich to musze powiedzieć że mam do tamtych stron z pewnych względów sentyment (brunetka 8) ) choć jestem rodowitym Zagłębiakiem (urodzony, zamieszkały i pewnie umarty hehhe), także nie trzeba mnie za bardzo przekonywać :twisted: jeśli miałbym wskazać drużyny zasługujące na I lige - oprócz tak oczywistych typów jak Z.S. to na bank postawiłbym Jage wyżej od Arki czy nie daj Boże Kujawiaka..
keff79

Postprzez Pesto 2005-05-26, 1:38 am

Goebbels : masz priva śmieciu :lol:

Zagłębie - jagiellonia 4:0
Pesto
kumaty

Postprzez GEBELS 2005-05-26, 8:17 am

[quote="Pesto"]Goebbels : masz priva śmieciu :lol:

I O CO TY WALCZYSZ?????????????????????????????????????
TEMAT JEST ZAGŁĘBIE-JAGIELLONIA!
SWOJE POPISY I KOŚCIELNE PODPRÓWANIE ZOSTAW SWOJEJ BABCI!-DZIĘKI BOGU FRAJERSKIE SIĘ NIE LICZY!
NIE PISZ DO MNIE U MNIE MASZ IGNORA pestko!
A TAK NA MARGINESIE Z KAD TY JESTEŚ?,ŻE SIĘ PRÓJESZ JAK STARA RURA ARKOWCU!
NAS NIE SKŁÓCISZ LECHITO-PESTO!,NIE TĘDY DROGA CWANIAKU IŁAWSKI-PESTO JESTEŚ DNEM W BAGNIE ŁODZKIM!-nie znami te nómery frajerskie,na bajer to my nie nas,won z tego forum idiotko-pesto!
z takimi tekstami mozesz się udzielać pod bódką z piwem do swego festowskiego towarzystwa wzajemnej pomocy,masz ciote to podpaski sobie kup pesto patafianie!
GEBELS

Postprzez bankier 2005-05-26, 8:35 am

Gebels po ch.... odpisujesz na forum publicznym na tekst który dostałeś na PRV? Robicie burdel z tematu - wracac do rzeczowej dyskusji a nie do szczeniackich odzywek! Ostatnie ostrzeżenie!
bankier

Postprzez Mati_1987 2005-05-26, 8:36 am

przestańcie bo ten konkurs na ilość wyzwisk.. jest strasznie nędzny... :?
GEBELS.. w poprzednich postach wielce doradzasz..żeby się nie napinać..
a teraz dałeś się sprowokować jak małe dziecko.. i wyzywasz.. opanuj się.. jeśli jesteś mądrzejszy to odpuść...
Mati_1987
Os.Piastów oficial fans

Postprzez Niedzwiad 2005-05-26, 9:51 am

Wracając do tematu meczu.
Mecz niesamowicie ważny, jak by nie było wygrana jednego zespołu może przekreślić szansę drugiego na miejsce w barażach.
Wynik jak dla mnie jest nieprzwidywalny, serce mówi, że tylko Jaga, jadnek wiem, że Wasza drużyna jest bardzo dobra i to będzie bardzo trudny mecz.
Mam nadzieję, że wygra Jaga, a Wy zaliczycie później bardzo dobry finisz w rozgrywkach wygrywacjąc z Podbeskidziem i Widzewem!!
Niedzwiad

Postprzez asdf 2005-05-26, 10:27 am

Pozegnamy juz GEBELSa ? :roll:
asdf

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-05-26, 10:51 am

Kol. NIEDZWIAD z Bialegostoku prosze przyjac do wiadomosci, ze Zaglebie nie polozy sie na LUDOWYM i powie strzelajcie bramki ile chcecie.Zaglebie bedzie gralo o 3 pkt do 95 minuty meczu, natomiast pomysl z tymi wygranymi meczami z WIDZEWEM i PODBESKIDZIEM to sprytnie Kolega wymyslil tylko nie napisal za ile?

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Niedzwiad 2005-05-26, 12:00 pm

Kolego Tadeuszu Wiśniewski nigdzie nie napisałem, że Zagłębie się położy, a wręcz przeciwnie. To, że jestem za swoją drużyną to jest chyba proste i to, że wierzę w zwycięstwo Jagi nie świdczy o tym, że Wasi kopacze będą patrzeć jak im Jaga bramki strzela.
Powiem jeszcze raz, że dla mnie sprawa wyniku jest otwarta!!
A w meczach z Widzewem i Podbeskidziem to mam nadzieje, ze urwiecie im jakieś punkty, bo gdy popatrzymy na mecze z kim te drużyny będą jeszcze grać to tylko Wasza drużyna może im odebrać punkty (co do Widzewa jest jeszcze ŁKS).
Z resztą jeżeli któraś z drużyn: Podbeskidzie, Jagiellonia, Kujawiak, Zagłębie, chce mieć jeszcze jakieś szanse na baraże to musi najpierw sama wszystko wygrywać a dopiero potem może patrzeć na wyniki Widzewa, który jak narazie jest na miejscu dającym upragnione baraże!

Co do tego pytania:
z tymi wygranymi meczami z WIDZEWEM i PODBESKIDZIEM to sprytnie Kolega wymyslil tylko nie napisal za ile?

:roll:
Niedzwiad

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-05-26, 12:34 pm

Kol.NIEDZWIAD - nasz druzyna bedzie walczyla o cala pule i badzcie przygotowani na scenariusz ze wyjedziecie z Sosnowca bez punktow a tym samym nie sugerujcie ze my wygramy z Wami a Wy wygracie z Innymi. To jest nie tak - Zaglebie bedzie gralo do konca rundy wiosennej ze wszystkimi druzynami o cala pule tj. 3 pkt.
Z calym szacunkiem do Jagielonii, ale w piatek bedzie musiala sie napracowac. Nasi pilkarze sa umotywowani w kazdym meczu i tak bedzie w piatek z tym ze z podwojna sila.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez SCORPARO 2005-05-26, 1:25 pm

Koledzy "NIEDZWIAD I TADEUSZ W." - NAPEWNO to w piątek będzie ładna pogoda, a sądzę że nie ma sensu dalej prowadzić tej polemiki na forum, ponieważ jak bedzie zobaczymy już niebawem, miejmy nadzieję że obydwa zespoły zafundują nam "piłkę" na bardzo wysokim poziomie, oraz kibice postarają się o głośny i kulturalny doping dla swoich ukochanych klubów.

POZDRAWIAM

DO BOJU ZAGŁĘBIE

NADZIEJA UMIERA OSTATNIA
SCORPARO

Postprzez IQ 2005-05-26, 3:30 pm

FRAGM. WYWIADU Z WARAKOMSKIM ZE STRONY http://jagiellonia.tk/

"Jak wypada porównanie potencjału sportowego Jagiellonii i Zagłębia?
- To bardzo podobne zespoły, bazujące na dobrej grze z tyłu. Wydaje mi się, że Jaga ma silniejszy środek pomocy, a my z kolei groźniejsi jesteśmy w ataku. Obrońcom rywali ciężko jest powstrzymywać naszych rosłych napastników.

A organizacyjnie?
- Oba kluby są dobrze poukładane jednak w Jagiellonii jest wiele szczegółów, które brajle u nas. W Białymstoku, przychodząc na trening czy mecz, masz na półce wyprane, poukładane stroje, w zapasie kilka kompletów do dyspozycji. Na treningu wszyscy wychodzą jednakowo ubrani, po prysznicu czeka na ciebie twój szlafrok. Może to śmieszne, ale takich drobnostek w Sosnowcu brakuje. Jeżeli chodzi o finanse i obozy przygotowawcze wszystko jest w najlepszym porządku."

JEŚLI W PRZYSZŁYM ROKU MA BYĆ I LIGA TO NA TAKIE DROBNOSTKI TEŻ TRZEBA ZWRÓCIĆ UWAGĘ.
PZDR
IQ

Postprzez Lars 2005-05-26, 4:12 pm

ten Warakomski z tego co widze czuje sie Jagiellonczykiem a nie Zagłębiakiem. Mam nadzieje ze latem na tej stornie obrony dojdzie do zmiany bo nielubie zawodników nieidentyfikujących się z klubem w którym grają, w dodatku 'Wara' jest całkiem przeciętnym grajkiem.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez ziuk_NYC 2005-05-26, 4:41 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):natomiast pomysl z tymi wygranymi meczami z WIDZEWEM i PODBESKIDZIEM to sprytnie Kolega wymyslil tylko nie napisal za ile?

ja to bym proponowal z Widzewem za szesc dni a z Podbeskidziem za kolejne siedem :wink: w miedzyczasie nie koniecznie musicie wygrac ze Switem 8) A tak patrzac na Wasz rozklad jazdy to walka o czwarta pozycje jest tylko i wylacznie w Waszych Zaglebiowskich rekach. Dobrze Wam bo nie musicie za duzo liczyc na innych by odbierali punkty nam, lodzianom czy bielszczanom. A w jutro niech wygra lepszy.
pozdrawiam z Nowego Jorku
ziuk_NYC
ziuk_NYC

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna