Nie ma zgody na transmisje w Tele5. !!!!!!!!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez DaMi 2005-03-13, 3:08 pm

preclix napisał(a):Witam.Przepraszam ze nie do tematu alejest to dla mnie bardzo wazne.
Jestem z Rzeszowa mam do zaoferowania vlepki Stali Rzeszów czy ktos byl by chetny do wymiany??moje gg:1409951

http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?t=3301
DaMi

Postprzez LucasUSA 2005-03-13, 6:37 pm

Tomano napisał(a):Troche zejde z głownego watku, tak sobie czytam ten temat i nie moge sie nadziwic jak duzo w nas kibicach jest pasji, pomyslow, szczerych checi, a jak malo tych cech wykazuja osoby ktore biora pieniadze za prosperowanie Zagłebia. Mam wrazenie ze gdyby w klubie znalazl sie jeden moze dwa etapy dla ludzi zaangazowanych wiele spraw wygladaloby zupelnie inaczej, lepiej (utopia) Praca w takim klubie sportowym jak Zagłebia wymaga poza umiejetnosciami serca do tego co sie robi, a wlasnie tego widze u naszych decydentow najmniej :?

Tomano, moim zdaniem problem w Zaglebiu polega na swoistej hermetycznosci zarzadu i klubu. Dyr. Rudy rzadzi jak jakis bog na Olimpie, i niestety mam wrazenie, ze nasza kibicowska "masa" malo go interesuje. Wystarczy poczytac forum, zeby przekonac sie, ze jest to blad. Tak jak piszesz, mnostwo tu pasji i ludzi, ktorzy naprawde potrafia cos zrobic, maja wiedze i pomysly. Czasem niestety mam wrazenie, ze przewaza wsrod wlodarzy Zaglebia spojrzenie, ze kibice to dodatek, nawet nie najwazniejszy, do dzialalnosci klubu. "Mamy kibicow, bo troche glupio by bylo grac przy pustych trybunach, ale tak wlasciwie to co to za roznica - klub bedzie funkcjonowac i bez kibicow - w koncu Wloch placi i nasze cieple posadki sa nie zagrozone". Nie uwazam, ze Dyr. Rudy przed podjeciem kazdej decyzji powinien isc na Patelnie i pytac o zdanie, ale jakas komunikacja musi istniec. Uderzylo mnie to, ze nie sprobowano zorganizowac prezentacji zawodnikow takze dla kibicow - czyzby wstydzono sie nas, moze nie jestesmy godnym towarzystwem dla Prezesa Motto? Przeciez mozna bylo wynajac jakis lokal, sprzedac nawet bilety, czy wpuszczac wlascicieli karnetow itd. A tak kolejny przyklad, ze klub sie moze obejsc bez kibicow - sztuka dla sztuki.
Strona Zaglebia jest moim zdaniem dosyc opiniotworcza - stanowi trybune dla przedstawiania pogladow kibicow. Czy tak trudno byloby Dyr. Rudemu udzielic wywiadu raz na tydzien czy nawet miesiac i dac nam znac co w klubie slychac? Powiedzmy wyjasnic, jakie sa jego argumenty w sprawie telewizji? Moze by nas przkonal? A ile niedomowien by to zaoszczedzilo? Tak samo z transferami itd. Niestety, mam wrazenie, ze nie jestesmy postrzegani jako rownorzedni patrnerzy. Zyjemy jakby w dwu innych swiatach. A przeciez kibice maja tez swoje prywatne zycie, wiele osob pracuje badz bedzie pracowac na eksponowanych stanowiskach w przyszlosci :wink: - czemu tego lobby nie wykorzytac? Musimy sie zastanowic, jak my, kibice, mozemy stanowic sile, z ktora klub sie liczy, jak sie zorganizowac i czy w ogole jest to realne. Marzy mi sie sytuacja, w ktorej jak szef Stowarzyszenia Kibicow walnie reka w swoje biurko, to na biurkach Dyrektora i Prezesa podskakuja telefony :)

P.S. Troche nie na temat, ale jednak w glownym watku pod tytulem: " Po co klubowi transmisje telewizyjne, po co klubowi kibice, po co klubowi mali reklamodawcy - po co robic cokolwiek poza liczeniem na laske Wlochow?" A kto nie idzie do przodu, ten sie cofa.
LucasUSA

Postprzez Zibi33 2005-03-15, 6:43 pm

Moim zdaniem szkoda,że Zagłębie nie wyraziło zgody na transmisje meczów w Tele5.
Uwazam że nie ma zagrożenia ,że będzie mniej ludzi przychodziło na mecze ponieważ Nasze Zagłębie ma naprawdę wiernych kibiców i kto chodzi na mecze będzie na nie przychodził,ponadto Tele5 jest dostępne w telewizji kablowej,a nie kazdy ma do niej dostęp.
Jestem przekonany że więcej byłoby korzyści niż strat,jest szansa na przyciągnięcie reklamodawców,których zachęciłaby duża(mam nadzieję)frekwencja na stadionie,uważam również że wiele osób które zobaczyłyby mecz w telewizji zechciałyby zobaczyć następne mecze Zagłębia na żywo.
Dodatkowo uważam że transmisje to dobra forma promocji klubu i przypomnienie się kibicom którzy zapomnieli o Zagłębiu, a chyba jeszcze wszyscy pamiętamy jak na meczu z Widzewem w pierwszej lidze było 22tys.ludzi.
Uważam że klub może więcej zyskać niż stracić.
Zibi33

Postprzez Siara 2005-03-16, 3:13 pm

ja tez tak uwazam ze wlasnie moze zachecic transmisja do obejrzenia meczu na zywo na stadionie a nie przyciagnie kibicow przed tv.
Siara
Żółta kartka

Postprzez CZaRnYY 2005-03-16, 4:40 pm

Mogliby pokazać jeden mecz z Ludowego - może niektórzy ludzie nieodwiedzający ludowego przełamali by stereotyp, że u nas na meczu tylko burdy, chamstwo i że ogólnie jest niebezpiecznie na meczach Zagłębia, bo znajomy znajomego, który ma z koleji znajomego kiedyś pare lat temu dostał kamieniem na meczu...

Niestety ludzie, którzy obawiają się chodzić na mecze istnieją, a jak by raz w TV zobaczyli fajną atmosferę na trybunach, oprawę jakąś to może by zmienili trochę swój pogląd i frekwencja by mogła wzrosnąć.
CZaRnYY

Postprzez Gość 2005-03-16, 5:13 pm

Przypominam że TVP3 dogadała się z Zagłębiem. Tylko Tele5 postawiło niepoważne warunki. Tak że ludzie zobaczą Ludowy w telewizji i to chyba na tym lepszym kanale :)

Pozdrawiam!
Gość

TV5 można obejrzeć dalej niż w woj. katowickim

Postprzez Blajpios 2005-03-16, 5:38 pm

Morpheus napisał(a):Przypominam że TVP3 dogadała się z Zagłębiem. Tylko Tele5 postawiło niepoważne warunki. Tak że ludzie zobaczą Ludowy w telewizji i to chyba na tym lepszym kanale :)

Pozdrawiam!

Tak "dla dopełnienia pełnego obrazu", to jednak trzeba zaznaczyć, że mogą tv5 obejrzeć ludzie np w regionach północnych Polski, gdzie jest na kablówkach oraz kibice także w reszcie kraju i innych państw, czyli "Zagłębiacy na Obczyźnie" korzystający z satelitarnych przekazów. Nie wnikam tu w kwestię rozstrzygnięcia, co należałoby, bo - jak wspomniałem kiedyś - mam za mało danych, by oceniać. Jednak, to mogę oceniać: mam nadzieję, że wydający decyzję (choćby p. dyr. Rudy) - wzięli to pod uwagę, mieli świadomość. Jeżeli bowiem nie brali, to niestety, świadczy to o pozostałościach postpeerelowskiej ciasnoty horyzontów i nie wróży dobrze (np - w perspektywie "rytmu dwuletniego", mogą im się skończyć horyzonty po awansie do I ligi w 2006 a tymczasem można mieć 2008 europejskie puchary a 2010 Liga Mistrzów ;-) choćby tak).
Więc - mam nadzieję, że tę szerokość horyzontów mają włodarze klubu - i brali to pod uwagę przy odnośnej decyzji.
Mają tę szerokość horyzontów na miarę Europy?
Blajpios

Postprzez Qni 2005-03-16, 11:35 pm

Za granica mozna ogladac i Tele5 i TVP3 Regionu Mazowsze za pomoca Cyfry+. Trasmisja bedzie jednak na kanale ogolnym TVP3 i bedzie mozna obejrzec mecze. :P

Szkoda tylko ze Zaglebie nie dogadalo sie z Tele5.
W zwiazku z tym, ze wiele osob chcialo by zobaczyc mecz jeszcze raz (ci co byli na meczu) lub pierwszy raz (ci co mieszkaja w Nepalu :D ) proponuje:
Nagrywac mecze na kamerze cyfrowej i umieszczac, do sciagniecia, w necie poprzez programy (emule lub kaaza) w formacie `avi` lub `mpeg`. Wiem ze jakis czas temu mozna bylo sciagnac sobie tylko bramki ze strony Zaglebie.Sosnowiec.pl, ale wiem ze oficjalnie nie mozna juz tego robic (II liga to nie III).
Jesli osoba kompetentna mogla by ustosunkowac sie do tej qnicepcji bylo by super.
Qni

Postprzez Froger 2005-03-22, 12:44 am

Froger

Postprzez Siara 2005-03-22, 9:56 am

Chociaz ten jeden wyjazd sie obejrzy z polkowic,a przynajmniej Ci co nie pojada, ale reszta tez moze byc ciekawa mnie interesuje rodzima pilka mimo wszystko ;) z checia obejrze i trzecia lige:)
Siara
Żółta kartka

Postprzez Siara 2005-03-30, 2:12 pm

Transmisje beda , ma byc III IV i kilka zespolow z drugiej ligi ktore maja co pokazac w tv,troche ludzi na trybunach krzeselka historia-zasluzone kluby...
transmisje nie beda jednak na zywo,beda retransmisje bo jak wypowiadal sie ktos z tele5 do transmisji na zywo trzeba miec lepsza technologie niz ta posiadana przez nich ;)
Siara
Żółta kartka

re

Postprzez Qba 2005-03-30, 4:46 pm

jest jutro transmisja z Polkowic na jakims kanale?
Qba

Re: re

Postprzez Dawid. 2005-03-30, 5:00 pm

Qba napisał(a):jest jutro transmisja z Polkowic na jakims kanale?

No właśnie :!: Podajcie kanał i godzine
Dawid.

Postprzez Wally 2005-03-30, 5:31 pm

Jeśli mam dobre info, to będzie retransmisja w piątek :? Ja swój wyjazd uzależniam, od tego czy wygram dziś coś kasy czy nie :wink: Wolę sobie obejrzeć mecz na żywo, a potem ten sam w TV 8)
Wally

Postprzez Tomano 2005-03-30, 5:34 pm

Bardzo slusznie Wally :idea: 8)
Tomano
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników