II liga 2004/05

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2004-08-15, 9:02 pm

BRAMKARZ, NAPASTNIK, POMOCNIK. MIELI BYĆ PODSTAWOWYMI KOPACZAMI.A CO JEST ? KAŻDY WIDZI.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez bankier 2004-08-15, 9:12 pm

Pomocnik - zgodze się! jednak nie można tak mówić o piłkarzach którzy praktycznie nie mieli okazji do wykazania się! jeden mecz małochy niczego nie przesądza! a kontuzje w sporcie się zdarzają - i nie ma co winić za to trenera! dziwi mnie, ze uważasz, iz złym transferem był bramkarz. kurdziel od początku sezonu prezentuję się całkiem przyzwoicie - i dlatego kitowicz nie ma na razie szans na ligowy debiut w naszych barwach... widać, ze ta rywalizacja wnosi wiele dobrego do naszej druzyny!

i jeszcze jedno - nie mam zamiaru nikogo bronić - zawodnicy sami wystawiaja sobie ocenę swoja grą... a Kłoda i Morawski juz pokazali, że Zagłebie będzie miało z nich pozytek w II lidze!

ps. czekam jeszcze na Pitrego

8)
bankier

Postprzez ARAS1906 2004-08-16, 2:20 pm

A ja z innej beczki!!!!!!!
Wiem, że były duuuże nadzieje, a narazie jest jak jest, ale co mają powiedzieć w Bielsku????? :roll: Takie transfery i tyle samo punktów co Zagłębie...... A miało być polskie galacticos :twisted:
Ps. Jednocześnie uprzedzając pytania odpowiadam - mnie też gów** obchodzi Podbeskidzie....
ARAS1906
Środula

Postprzez zgredos 2004-08-16, 2:31 pm

Podobnie jak bankier uważam, że transfer Kłody i Morawskiego to są dobre zakupy. W sobote obaj grali z kontuzjami a w porównaniu ze zdrowym Drzymontem... kto był to widział
zgredos

Postprzez IQ 2004-08-16, 4:21 pm

Nie róbmy z Drzymonta jedynego winowajcy - skoro popełnił błąd to na boisku jest jeszcze 10 innych piłkarzy którzy mają asekurować się wzajemnie. Dwie bramki padły z dogrania z boku a to nie jest miejsce gdzie Drzymomnt miał ewentualnie być. Czyli obok Drzymonta błędy popełnili najprawdopodobniej boczny obrońca i pomocnik lub ktoś jeszcze inny - nie mam zapisu to nie mogę powiedzieć na 100 % kto jeszcze. Bronię Drzymonta też dlatego, że jak zrobimy taką atmosferę nagonki a Tochel go wystawi z Mławą to obawiam się, że niektórzy będą na niego od początku gwizdać w myśl zasady, że "Drzymont jest słaby i już" Jest to nasz wychowanek który w III lidze zbierał b.dobre recenzję i w piłkę grać potrafi. Mam nadzieję, że jeszcze się przełamie i pokaże jak jest solidnym graczem - czego mu życzę. Inną ciekawostką jest brak Antczaka (z przyczyn rodzinnych) w sobotnim meczu - często jest krytykowany, ale jak go nie było to obrona zagrała katastrofalnie - przypadek czy nie ???
IQ

Postprzez barbuk 2004-08-16, 4:47 pm

ARAS1906 napisał(a):A ja z innej beczki!!!!!!!
Wiem, że były duuuże nadzieje, a narazie jest jak jest, ale co mają powiedzieć w Bielsku????? :roll: Takie transfery i tyle samo punktów co Zagłębie....

Gwoli ścisłości Podbeskidzie ma 4 punkty (remis na ŁKS-ie i zwycięstwo u siebie z Kujawiakiem), natomiast Zagłębie ma 3 punkty. Ale w tabeli oba zespoły sąsiadują ze sobą. Zgodzić sie należy z Tobą, że w Podbeskidziu nie ma takiej gry, jakiej wszyscy się spodziewali. Dlatego czekamy sobie na lepszą grę.

Obyśmy nie czekali za długo, bo może być za późno...... :?
barbuk

Postprzez slawojka 2004-08-25, 8:52 am

A dziś dojdzie do arcyciekawego meczu na naszym drugoligowym szczeblu. SZCZAKOWIANKA - ŚWIT :D Co prawda ranga nie ta co w pamiętnym meczu i nie ma też świaniarza Szymańskiego, ale prestiż na pewno olbrzymi
slawojka

Postprzez Asja 2004-08-25, 2:14 pm

Asja
Gwiazda

Postprzez slawojka 2004-08-26, 9:33 am

Bełchatów i Korona pomału odjeżdżają, to było do przewidzenia, natomiast zaskoczeniem - sporym jak dla mnie - jest postawa Kujawiaka, który stracił punkty tylko w Bielsku. Będzie w sobotę bardzo wymagającym rywalem. ze Szczakowianki uchodzi powietrze, Mława bije Polkowice 3:0 - to chyba największa sensacja kolejki. Pięć kolejek za nami, peleton już się bardzo rozjechał, tracimy już 8 pkt do liderów, a 7 pkt do trzeciego gwarantującego awans miejsca. W sobotę jest szansa zmniejszyć dystans, zwłaszcza do upragnionej 3-ej lokaty.
slawojka

Postprzez czeladzianin 2004-08-26, 9:49 am

Witam po dłuższej przerwie (ślub i podróż poślubna) zasmuciłem się troszkę wchodząc na stronkę naszego kochanego Zagłębia, najbardziej zasmucił mnie remis z Mławą, polepszyło mi się po wczorajszym remisie na wyjeździe. Czas zacząć grać u siebie przecież to był zawsze nasz atut. Jak na razie chłopcy nie mogą wykożystać przewagi swoich śmieci. Wiara ma w Zagłębie mówi, że z Kujawiakiem już będzie wesoło i zwycięsko. Pozdrowienia dla wszystkich. Bardzo brakowało mi Zagłębia na azjatyckim kontynencie, już mi lepiej!!! 8)
czeladzianin

Postprzez Erazmus 2004-08-29, 1:49 pm

Zadziwia wysoka pozycja Kujawiaka i na minus 1 punkt Zagłębia zdobyty na Ludowym .
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez zgredos 2004-08-29, 5:30 pm

Erazmus napisał(a):Zadziwia wysoka pozycja Kujawiaka i na minus 1 punkt Zagłębia zdobyty na Ludowym .

Szkoda, że nie widziałeś jaki ten Kujawiak jest słaby. Przez 60 min. grali w przewadze i nic nie pokazali jeden strzał jedna bramka. To Zagłębie w tym sezonie gra tak słabo a nie przeciwnicy są tak dobrzy.
Pozdrowienia
zgredos

Postprzez Erazmus 2004-08-29, 6:07 pm

zgredos napisał(a):
Erazmus napisał(a):Zadziwia wysoka pozycja Kujawiaka i na minus 1 punkt Zagłębia zdobyty na Ludowym .

Szkoda, że nie widziałeś jaki ten Kujawiak jest słaby. Przez 60 min. grali w przewadze i nic nie pokazali jeden strzał jedna bramka. To Zagłębie w tym sezonie gra tak słabo a nie przeciwnicy są tak dobrzy.
Pozdrowienia

Wiele osób u nas nie może zrozumieć jak się to dzieje że po wygraniu w cuglach III ligi idzie Wam tak słabo w II. Jeśli to pech to prędzej czy później zaczniecie zdobywać punkty . Gorzej jeśli to jednak jest różnica klas między III a II ligą która uniemożliwia zdobywanie punktów. W każdym razie we Wrocławiu czekamy na dobre wiadomości z Sosnowca i awans w tabeli.

Pozdrawiam
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez zgredos 2004-08-29, 6:49 pm

Moim zdaniem to ani nie pech ani nie różnica klas między III a II ligą. W Zagłębiu po awansie ktoś robi krecią robote. Zaczeło się od nie wpuszczenia TV i ludzi którzy chcieli wspomóc finansowo Zagłębie na Ludowy. Mam nadzieje,że wkońcu ludzie ci usiądą przy okrągłym stole i dogadają się.
Ps. Nie ma tego złego... W przyszłym sezonie znowu będą piękne mecze we Wrocławiu i Sosnowcu
zgredos

Postprzez Monti 2004-08-30, 8:57 am

zgredos napisał(a):Ps. Nie ma tego złego... W przyszłym sezonie znowu będą piękne mecze we Wrocławiu i Sosnowcu

Pewnie i bedzie ale dla formalności dodam że drugoligowy :).
Monti
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna