Sparingi Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Slav 2004-07-13, 2:52 pm

Wrażeń, tak sportowych!!! GKS to słabeusze mają skład chyba na III lige hehe Rumuny!!
Slav

Postprzez WOJTEK 2004-07-13, 2:55 pm

Slav napisał(a):Wrażeń, tak sportowych!!! GKS to słabeusze mają skład chyba na III lige hehe Rumuny!!
ZA TO GÓRNIK ZAWOJUJE EUROPEJSKIE SALONY.NA PEWNO.RADZĘ UWAŻAĆ,KOLEGO.NASZE FORUM CZYTAJĄ LUDZIE Z BYTOMIA. :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez slawojka 2004-07-13, 2:58 pm

Slav napisał(a):Te slawojka czy Ci sie podoba czy nie to moje miasto nazywało sie kiedyś Beuthen i lepiej prosperowało za niemca niż dzisiaj.. :? bo polacy to nieudacznicy i złodzieje którzy nic nie potrafią..tylko kraść.. :evil:

Potrfią kraść, zwłaszcza ci na najwyższych stołkach, ale to nie powód żeby odpierdzielac szopki z niemieckim nazewnictwem. Czujesz przywiązanie do potomków Hitlera? To co tu jescze robisz? Granice otwarte... Auf wiedersehen!!
slawojka

Postprzez Slav 2004-07-13, 4:45 pm

Czuje przywiązanie do mojego miasta!! Beuthen Uber Alles!! a może mój dziadek był niemcem co?? i co teraz??? powiesz mi że mieszkam na obczyźnie?? U nas w Bytomiu do dzisiaj są ulice nazwane np. Eistreichera albo Grottgera...
A co do Wojtka to powiem tak: Górnik jeszcze zawojuje Europe i będzie wielki!! a że tu Bytomskie włażą to niech se włażą każdy wie że w Bytomiu jest wiele fan-clubów innych ekip w zależności gdzie się mieszka..
Slav

...

Postprzez Krawiec 2004-07-13, 5:13 pm

Nawet jeśli twój dziadek był Niemcem to jego przodkowie przywędrowali na Górny Śląsk z zachodu. Nie wiem czy wiesz ale Bytom był kiedyś cześcią Małopolski - to taka ciekawostka, o którą mozesz zapytać nauczyciela historii.

W każdym bądź razie reprezentujesz prymitywny sposób postrzegania innych na Górnym Śląsku - czyli u sasiadów zza zachodniej granicy jest wg ciebie wieczny dobrobyt i nawet gówna mniej śmierdzą, a Polska to wszystko co najgorsze.

Trzeba by ci tu zrobic wykład historyczny o planie Marshalla dla Niemiec o zniszczeniu Polskich elit podczas 2 wojny i o okupacji sowieckiej PRL-u. Może wówczas pojąłbyś skad dzisiaj biorą sie różnice .

Moznaby też powiedzieć , że ta precyzja i organizacja niemiecka, którą tak się zapowietrzacie, doprowadziła do masowej zagłady milionów istnień ludzkich - ale to cie penie nie wzrusza.

Szkoda też gadać o obecnej sytuacji Niemiec , przeżywających kryzys społeczny i ekonomiczny - bo pewnie nie jesteś w temacie.

Lepiej byłoby ignorować takie prymitywne wpisy i skupiać się na sparingach Zagłębia.
Krawiec

Postprzez IQ 2004-07-13, 5:38 pm

ulica Grottgera ????????? :shock: :shock: :shock: :shock:

Idź do szkoły (nawet w wakacje)
Podpowiem Ci że to taki malarz, zasłynął szczególnie obrazami o temetyce powstańczej - powstanie styczniowe, polskie powstanie styczniowe

W Sosnowcu też jest taka ulica
IQ

Postprzez Slav 2004-07-13, 5:47 pm

Krawiec co Ty jesteś jakiś nauczyciel historii?? Ty mnie nie ucz bo ja historie znam.
Z zachodu?? a co to ma do rzeczy skąd pochodzili przodkowie mojego dziadka..był niemcem i tyle...
a Co do ciekawostek to Śląsk należał kiedyś do Czech wiesz? ciekawe czy o tym słyszałeś? może nie..
Prymitywnie spostrzegam mówisz..bo taka jest prawda możesz jechać na niemców ile wlezie ale swoją rzetelnością i pracą przed wszystkim do czegoś doszli a nie Polacy (złodzieje). Owszem kradną wszędzie ale Polak to jest Polak..a po drugie nie napisałem że Polska to wszystko co najgorsze..
Co Ty mi wyjeżdzasz z planem Marshalla polskie elity to pogrzebali sowieci w Katyniu nie tylko niemcy...i uważasz że dzieki tym czystkom Polska jest teraz taka biedna to żal mi Cie naprawde..tak sobie to tłumacz.
To że klepiemy biede to w gł. mierze zawdzieczamy wspaniałom Ruskim przyjaciołom którzy wzięli nas po II wojnie św. w "swoją opiekę". Dzięki nim mieliśmy PRL i 50 lat zacofania ekonomicznego...tak więc Krawiec poczytaj lepiej podręczniki zanim zabierasz głos..
Co do masowych mordów to były one wynikiem wdrażania ideologi Hitlera w życie..i skad możesz wiedzieć czy mnie to nie rusza? ja nie jestem germanofilem..
Dla ciebie prymitywizmem jest że ktoś napisał że jego dziadek był niemcem albo że mieszka na Ślasku.. no to gratuluje racjonalnego podejscia do sprawy..
Slav

Postprzez ATR 2004-07-13, 5:53 pm

NIE ODPOWIADAJCIE NA TEGO TYPU POSTY I PISZCIE NA TEMAT :evil: HP WAM ZAMKNĘLI TO NIE MACIE JUŻ GDZIE DYSKUTOWAĆ NA TAKIE TEMATY :?:
Ostatnio edytowano 2004-07-13, 5:55 pm przez ATR, łącznie edytowano 1 raz
ATR

Postprzez Slav 2004-07-13, 5:53 pm

Ok co do Grottgera to sie pomyliłem sugerowałem sie nazwiskiem a nie interesuje sie malarswtem..akurat..
Ale wiem że były jeszcze inne ulice tylko musze dojść ich nazw..
Slav

Postprzez bankier 2004-07-13, 6:00 pm

tak właśnie - wybierz się na długi spacer... może zabłądzisz i już do nas nie wrócisz...

ps. jakbyś nie zauważył jest to temat o sparingach Zagłebia - więc jeśli chcesz to pisz - ale o następnych przeciwnikach sosnowiczan w meczach kontrolnych...

bez pozdro
bankier

Postprzez Slav 2004-07-13, 6:06 pm

Ok sorry ale to slawojka zaczęła temat..sama sie przyczepiła..
Co do sparingów no to nieźle pojechaliście Śląsk he he szkoda że nie gra cie z nami to Górnik by wam wcisnął z 5 :D
Slav

Postprzez WOJTEK 2004-07-13, 6:15 pm

Slav napisał(a):Ok sorry ale to slawojka zaczęła temat..sama sie przyczepiła..
Co do sparingów no to nieźle pojechaliście Śląsk he he szkoda że nie gra cie z nami to Górnik by wam wcisnął z 5 :D
TAK.SAMA ZACZĘŁA TEMAT . :lol: :lol: :lol: A GÓRNICZKA BY NAS POKONAŁA 5:0.ALE UBAW KOLEŚ ROBISZ. :twisted:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Slav 2004-07-13, 7:05 pm

A kto zaczął sie przywalać do Beuthen? Wojtuś? może ja????????

I nie Górniczka bo mnie rozbawiasz takimi tekstami :lol:
Myśle że byłoby 5:1 po samobójczej jednej :D
Slav

Postprzez WAB 2004-07-13, 7:22 pm

Nie odpisujcie temu gówniarzowi i jemu podobnym. Jemu o to chodzi.
WAB

Postprzez Slav 2004-07-13, 7:33 pm

WAB ten gówniarz to 77 rocznik wiec na pewno sam jestes gówniarzem w stosunku do mnie!
Slav

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna