Mariusz Ujek

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mały 2005-06-12, 3:09 pm

No i wszystko jasne !! Ujo dostaje w Sosnowcu ok 9 tys. brutto . Czyli 40 % z tej kwoty jeszcze do skarbówki. Jak na tagiego grajka nie są to adekwatne zarobki . Więc nie dziwię się , że myśli o skandynawii.

PS. ( zubanovic dostaje więcej ).
mały

Postprzez Lars 2005-06-12, 3:44 pm

a wy ile zarabiacie?
ja rozumiem, ze kariera piłkarza jest krotka, rozumiem tez ze na zachodzie piłkarze dostają astronomiczne sumy. ale to jest tylko 2 liga polska wiec jak na ten poziom rozgrywek i wysokość średniej krajowej nie jest źle.

Jesli klub bedzie chciał zeby został, jeśli Ujo wykaze troche dobrej woli, to napewno zostanie. Ale ja juz pisałem ze każdy zawodnik Zagłębia jest do zastąpienia bo zaden nie jest wirtuozem.
Mimo wszystko fajnie byłoby gdyby Ujo został, przyzwyczaiłem sie, jak to sie mowi, ze Ujo to Ujo i zwykle mozna na niego liczyc, umie po meczu profesjonalnie i na zimno ocenic przebieg meczu i skomentować jego wynik, jest waznym ogniwem druzyny.
...ale klub tez ma jakis ograniczony budzet, tez ma jakies ograniczone mozliwosci finansowe, dlatego pewnie aby ten piłkarz kontynuował kariere w Zagłębiu nie tylko klub, ale jak juz pisałem Ujo tez musiałby pójść na pewnien komrpomis. ...i myśle ze i klub i zawodnik mogą być zadowoleni z takiego rozwiązania.
Wyjazd to tez nie jest jakas sielanka, obcy kraj, obcy ludzie, od nowa trzeba zacząć pracowac na własną wysoką ocene. Tu kibice, trener jak i działacze doceniają jego umiejętnośći. Wiec Mariusz i decydenci w klubie, poprostu dogadajcie sie jakos i bedzie bardzo sympatycznie.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez zgredos 2005-06-12, 6:21 pm

mały- skąd masz informacje ile zarabiają piłkarze?
zgredos

Postprzez mały 2005-06-12, 6:31 pm

zgredos napisał(a):mały- skąd masz informacje ile zarabiają piłkarze?
Od księgowej ! A jak zdobywam info do nie trudno się domyśleć.
mały

Postprzez gruby 2005-06-12, 8:28 pm

Mały tak bez urazy a myślisz że pisanie na forum o zarobkach piłkarzy to jest dobry pomysł... :roll: :roll: :wink:
gruby

Postprzez Qba 2005-06-12, 9:49 pm

twari napisał(a):Tym razem nie uda nam sie go zatrzymac! Stawiam dyche ze odjedzie! Dlatego ze za wiele czasu mu nie zostalo a taka okazja moze sie mu nie powtorzyc... zawsze to jakis odskok... okaze sie z czasem czy sluszny! Nam zostaje tylko zastanowic sie jak zalatac po nim dziure! Mysle ze jak wroci do zdrowia Lacha to zalata po nim srodek a w ataku uwazam ze Pitry - Zuban to para napastnikow ktorzy graja szybka pilke i mogli by do siebie pasowac! Stawialbym na nich...
PS.Chcialbym przegrac ta dyche... :)

Zaklad stoi !!!!! i wiedz o tym, ze jeszcze pamietam gdzie mieszkasz :D:D:D:D
Qba

Postprzez twari 2005-06-12, 9:58 pm

Qba napisał(a):
twari napisał(a):Tym razem nie uda nam sie go zatrzymac! Stawiam dyche ze odjedzie! Dlatego ze za wiele czasu mu nie zostalo a taka okazja moze sie mu nie powtorzyc... zawsze to jakis odskok... okaze sie z czasem czy sluszny! Nam zostaje tylko zastanowic sie jak zalatac po nim dziure! Mysle ze jak wroci do zdrowia Lacha to zalata po nim srodek a w ataku uwazam ze Pitry - Zuban to para napastnikow ktorzy graja szybka pilke i mogli by do siebie pasowac! Stawialbym na nich...
PS.Chcialbym przegrac ta dyche... :)

Zaklad stoi !!!!! i wiedz o tym, ze jeszcze pamietam gdzie mieszkasz :D:D:D:D

No nie ma problemu! :) Jak juz napisalem - chcialbym przegrac ta dyche! Ale juz slysze szelest dyszki ktora mi wreczysz! :D
twari

Postprzez Strooś 2005-06-12, 9:59 pm

Ja myślę, że jeśli chcemy walczyć o ekstraklasę to nie możemy sobie pozwolić na "pozbycie" się takiego zawodnika jak Ujo. Trudno byłoby go zastąpić, a w przeszłości już wiele było nietrafionych zakupów (przyp. np. Adam Bala
Strooś

Postprzez Dj_mdc 2005-06-13, 6:33 am

Ujo zostań zrób to dla nas kibiców jesteś trzonem zespołu
Dj_mdc

Postprzez mały 2005-06-13, 9:14 am

gruby napisał(a):Mały tak bez urazy a myślisz że pisanie na forum o zarobkach piłkarzy to jest dobry pomysł... :roll: :roll: :wink:
Rozumiem o co Ci chodzi ale nie podałem konkretnej kwoty tylko przybliżoną i nie całej drużyny tylko jednego zawodnika. Zrobiłem to celowo aby pokazać skalę między zarobkami "II LIGI "szwedzkie a kluby z którymi podjęto rozmowy to I LIGA tak więc kasa adekwatnie większa ( które zostały przytoczone a zarobkami u Kraju. ) Podałem to nie bez przyczyny ponieważ niektórzy twierdzą , że wystarczy drobny retusz w kontrakcie i Ujo zostanie. A tak nie jest i nie chodzi tu o dobrą wolę której kolwiek ze stron , ponieważ rozbierzności są kolosalne . Jeżeli kluby się dogadają jak mówi Ujo to będzie po temacie. A przed zarządem stoi zadanie znalezienia następcy .
mały

Postprzez twari 2005-06-13, 11:08 am

I tu sie zgadzam! Jesli klub pozwoli to Ujka juz nie ma! Powiedzial ze interesuje go awans - finansowy jak i sportowy! Czyli przejscie do 1 ligii szwedzkiej zapewnia mu jedno jak i drugie! Reszta zalezy od klubu! Raczej Ujka na sile nie beda trzymac bo z niewolnika nie ma pracownika! Zasadnicze pytanie jest nastepujace: Ile wyciagniemy z kasy Szwedow na Uja! Bo tak jak mowie on juz podjal decyzje!
twari

Postprzez asdf 2005-06-13, 11:44 am

Nie ma ludzi niezastapionych. Jezeli jest zdeterminowany zeby odejsc to plakal za nim nie bede, chodz jesli zawita kiedys na Ludowy przywitam go brawami.

Wie ktos moze jak przebiega rekonwalescencja P. Pitry ?
asdf

Postprzez mały 2005-06-13, 11:51 am

asdf napisał(a):Nie ma ludzi niezastapionych. Jezeli jest zdeterminowany zeby odejsc to plakal za nim nie bede, chodz jesli zawita kiedys na Ludowy przywitam go brawami.

Wie ktos moze jak przebiega rekonwalescencja P. Pitry ?
Wszystko jest ok. Na pierwszych zajęciach po przerwie powinien zacząć truchtać i ciwiczyć indywidualnie.
mały

Postprzez krzysztof 2005-06-13, 12:11 pm

Myślę, że Ujo pasowałby do ligi szwedzkiej, przynajmniej z wyglądu przypomina mi takiego Vikinga ;-)
A tak na poważnie, to zgadzam się z osobami które twierdzą, że nie ma w naszej drużynie grajka nie do zastąpienia. Nie ma też co robić jakiś astronomicznych kominów płacowych, bo to zaś nie wpłynie dobrze na pozostałych zawodników.
Sprawa jest do wynegocjowania pomiędzy Ujem a klubem. Jeśli zaproponowane przez klub warunki, nie będą mu odpowiadać, klub nie powinien stawać mu na przeszkodzie w robieniu kariery w Szwecji.
krzysztof

Postprzez zgredos 2005-06-13, 12:26 pm

W lidze szwedzkiej zarobki napewno są dużo wyższe, ale żeby tam grać to obcokrajowiec musi być dużo lepszy od zawodnika krajowego bo jeśli będzie siedział na ławie to większej kasy chyba mieć nie będzie. Tomek Stolpa wyjechał w tamte strony i jakoś mu się nie wiedzie, a z tego co mówił to życie tam jest bardzo drogie
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna