ODRA OPOLE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Sadek 2004-05-15, 8:38 am

Łoo gorąco dzisiaj oby sie troszke ochłodziło
Sadek
dj. transfer

Postprzez WOJTEK 2004-05-15, 11:42 am

250 ODRY ??? HMMMMM... JAKOŚ NIE WIERZĘ.ALE OBYM SIĘ MYLIŁ. :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Kry's 2004-05-15, 2:25 pm

gładkie 4:0 -to moja prognoza 8)
troszke się pogódka schrzaniła.ale to nic!! :wink:
Kry's

Postprzez BrzydaL 2004-05-15, 6:37 pm

I zwyciestwo 3:2 bylo ciezszko. Gdyby Odra wykorzystala te dwa słupki... , ale my tez mielismy okazje. Sedziowie do dupy, najpierw powinien byc karny , potem niebylo spalonego... .
BrzydaL

Postprzez Asja 2004-05-15, 7:02 pm

pada deszcz pada deszcze Zagłębie wygrało mecz ..... :D

szkoda tylko że sędziowie jacyś dziwnawi .... :?
Asja
Gwiazda

Postprzez DaMi 2004-05-15, 7:45 pm

Nie liczy się wynik liczą się 3 pkt które przybliżają nas do awansu. Na koniec sezonu nikt nie będzie pamiętał nawet o tym meczu :wink:
DaMi

Postprzez CharoN^ 2004-05-15, 8:46 pm

Mecz stał na dobrym poziomie. Napewno przeszkadzała grzązka murawa i warunki atmosferyczne, ale chłopaki zagrali przyzwoity mecz i zwyciężyli z trudnym i dobrze umotywowanym przeciwnikiem, jakim niewątpliwie była Odra. Pierwsza bramka strzelona bardzo szybko (co staję się już tradycyjne :)) przez Teresę po wrzutce z prawej strony. Widać że Daniel jest "królem" pola karnego, świetnie gra głową, a na dodatek potrafi się znaleźć i dołożyć nogę jak rasowy napastnik (co właśnie uczynił dzisiaj w 7-8 min.). W 25.min wynik na 2-0 podwyższył były zawodnik Odry - Lacha. Myślałem że teraz pójdzię jak po maślę ... Zimny prysznic dla Zagłębiaków po zdobyciu drugiej bramki, 2 słupki w dość niedługim okresie czasu przez zawodników z Opola. Mieliśmy sporo szczęścia ... ale jak to mówią "szczęścię sprzyja lepszym". Na przerwę piłkarze zeszli przy prowadzeniu Sosnowiczan 2:0. Odra rozpoczęła II część spotkania od mocnego uderzenia, w 50. min Lisiński zdobył bramkę (oczywiście nie widziałem). Następnie bramka Skrzypka na 3:1, w 67 min, napewno trochę uspokoiła podopiecznych K. Tochela. Na odpowiedź Odry nie trzeba byłu długo czekać, po 5 minutach (72 min) bramkę zdobył Sobotta, po niepewnej interwencji Sławka. Jednak moim zdaniem nie można mieć do niego większych pretensji, było strasznie ślisko, piłka nabrała szybkości po "kaczce" i wyślizgnęła się z rąk naszego goalkeepera. Pod koniec trochę neruwy, ale w sumie Zagłębie kontrolowało przebieg spotkania, oczywiście oprócz paru fragmentów.

Sedziowie poniżej krytyki - karny na Mariuszu w II połowie ewidentny, i brak spalonego przy sytuacji bramkowej dla Zagłębia. Z drugiej strony trzeba przyznać że w I połowie sędzia odgwizdał spalonego, którego z mojego punktu widzenia nie było ...

Gratulację dla podopiecznych trenera Tochela, ważne jest zwycięstwo, ważne są 3 punkty ! Także godna uwagi postawa Opolan, którzy grali otwarta i dobrą piłkę na Ludowym.

pozdrawiam wszystkich, którzy nie przestraszyli się pogody i zjwili na Ludowym.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez NHK12 2004-05-15, 8:51 pm

Trzeba przyznać nie było łatwo 3-2 i 3 pkt jednak zostają w Sosnowcu.Rydel nie popisał się przy bramce nr 2 , mimo że murawa była śliska i padał deszcz bramkarz takie piłki powinien łapać ( Kahn też takie błedy popełnił ,a uważa sie go za najlepszego golkipera świata) :D .Mimio nie najlepszej pogody uważam że publika zrobiła swoje stawiając się w dużej ilości.Brawo dla FB03 ,brawa należą się również fanom OKS za to że przybyli i bawili się mimo niekorzystnego wyniku (oprawa meczu w wykonaniu Odry całkiem spoko ,podobały mi się stroboekopy na tle rozwiniętych pasów materiału , bravo.) 2 liga 2 liga ZAGŁEBIE.
Pozdrawiam.
NHK12

Postprzez xXx_1906 2004-05-15, 9:12 pm

Mecz byl naprawde ciekawy i trudny. Odra nie zamknela dostepu do bramki tylko grala otwarta pilke i to mi sie podoba. Gdyby nie pogoda to wszystko byloby super od strony pilkarskiej.
xXx_1906

Postprzez kapi 2004-05-15, 9:27 pm

Lachociąg strzelil bramke i nigdzie nas nie wyjebalo :)
Coz, porazka w tym meczu szokiem nie jest... ale k...a bylo blisko.
Najzabawniejsze bylo na stadionie "sedzia c***" w Waszym wykonaniu :)

No coz... powodzenia w II lidze, wiochy precz!
kapi

Postprzez viking 2004-05-15, 9:45 pm

to prawda Sławek miał dzisiaj sporo szczęścia ...aż w końcu się skończyło...bałem się że jak będzie wiecej strzałów w światło bramki to przejdą mu po rękawicach.....Stolpa mnie rozczarował i to chyba już drugi raz , cos u nas nie umie się pokazać.......Dawid zrobił swoje i rajd LACHOWSKIEGO PRZY DRUGIEJ BRAMCE SPOKO PIERWSZA LIGA.......kibice naprawdę wielkie brawa za doping przy takim syfie jaki lał się z nieba na Lechu musi być lepsza pogoda ...........Krzysiu dzięki TOBIE druga liga nasza!!!!!!!!!!!!!! 8)
viking

Postprzez CZaRnYY 2004-05-15, 10:45 pm

sadomen napisał(a):Łoo gorąco dzisiaj oby sie troszke ochłodziło

Ochłodziło sie, ale troche za bardzo :D
CZaRnYY

Postprzez Leyton 2004-05-15, 11:06 pm

kapi napisał(a):Lachociąg strzelil bramke i nigdzie nas nie wyjebalo :)
Coz, porazka w tym meczu szokiem nie jest... ale k...a bylo blisko.
Najzabawniejsze bylo na stadionie "sedzia c***" w Waszym wykonaniu :)

No coz... powodzenia w II lidze, wiochy precz!

Muszę powiedzieć, że Odra była moim zdaniem najlepszym zespołem jaki zagrał na Ludowym w ostatnich miesiącach. A kibice Odry? Gdyby nie liczna wizyta kiboli WKS, to przyznałbym wam bezapelacyjne PIERWSZE MIEJSCE.
PS. Pamięć mam dobrą i pamiętam swój wyjazd na Odra-MCKS Czeladź dawno, dawno temu.... Nie ważne. Dzisiaj za doping BIG + i z a oprawę też. Dla piłkarzy również duży plus. Szkoda, że kolejny sezon w 3 lidze. Cóż takie życie.
Leyton

Postprzez fabian 2004-05-15, 11:35 pm

Leyton, z calym szacunkiem dla chlopakow z WKS, to w pierwszej polowie Odra byla przewazajaca. Na prawde z piknikowego punktu widzenia chlopaki sie swietnie zaprezentowali. Lepiej od WKSu niestety. Ten ich zaspiew ciagly... pierwsza liga :oops:
Ostatnio edytowano 2004-05-16, 10:03 am przez fabian, łącznie edytowano 1 raz
fabian

Postprzez Franz 2004-05-15, 11:40 pm

Jakoś sobie tego nie wyobrażam, aby Odra tutaj przyjechała i przez 90 minut stała cicho w deszczu. Rozgrzewali się bo im było zimno. Myślę, że gdyby mecz ze Śląskiem odbywał się przy podobnej pogodzie, doping kibiców WKS-u wyglądał by zupełnie inaczej...
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna