przez CharoN^ 2004-05-15, 8:46 pm
Mecz stał na dobrym poziomie. Napewno przeszkadzała grzązka murawa i warunki atmosferyczne, ale chłopaki zagrali przyzwoity mecz i zwyciężyli z trudnym i dobrze umotywowanym przeciwnikiem, jakim niewątpliwie była Odra. Pierwsza bramka strzelona bardzo szybko (co staję się już tradycyjne :)) przez Teresę po wrzutce z prawej strony. Widać że Daniel jest "królem" pola karnego, świetnie gra głową, a na dodatek potrafi się znaleźć i dołożyć nogę jak rasowy napastnik (co właśnie uczynił dzisiaj w 7-8 min.). W 25.min wynik na 2-0 podwyższył były zawodnik Odry - Lacha. Myślałem że teraz pójdzię jak po maślę ... Zimny prysznic dla Zagłębiaków po zdobyciu drugiej bramki, 2 słupki w dość niedługim okresie czasu przez zawodników z Opola. Mieliśmy sporo szczęścia ... ale jak to mówią "szczęścię sprzyja lepszym". Na przerwę piłkarze zeszli przy prowadzeniu Sosnowiczan 2:0. Odra rozpoczęła II część spotkania od mocnego uderzenia, w 50. min Lisiński zdobył bramkę (oczywiście nie widziałem). Następnie bramka Skrzypka na 3:1, w 67 min, napewno trochę uspokoiła podopiecznych K. Tochela. Na odpowiedź Odry nie trzeba byłu długo czekać, po 5 minutach (72 min) bramkę zdobył Sobotta, po niepewnej interwencji Sławka. Jednak moim zdaniem nie można mieć do niego większych pretensji, było strasznie ślisko, piłka nabrała szybkości po "kaczce" i wyślizgnęła się z rąk naszego goalkeepera. Pod koniec trochę neruwy, ale w sumie Zagłębie kontrolowało przebieg spotkania, oczywiście oprócz paru fragmentów.
Sedziowie poniżej krytyki - karny na Mariuszu w II połowie ewidentny, i brak spalonego przy sytuacji bramkowej dla Zagłębia. Z drugiej strony trzeba przyznać że w I połowie sędzia odgwizdał spalonego, którego z mojego punktu widzenia nie było ...
Gratulację dla podopiecznych trenera Tochela, ważne jest zwycięstwo, ważne są 3 punkty ! Także godna uwagi postawa Opolan, którzy grali otwarta i dobrą piłkę na Ludowym.
pozdrawiam wszystkich, którzy nie przestraszyli się pogody i zjwili na Ludowym.