Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez florian 2009-06-20, 11:28 pm

Odpowiem Ci tak. Byłem blisko dwóch ludzi, którzy siedzieli dzisaj blisko siebie i w ten sposób sobie rozmawiali. Osoby , jedna zwiazana z klubem, druga zainteresowana. Z ich rozmów wynikało jednoznacznie( to co napisałem w poprzednim poście)
florian

Postprzez August 2009-06-21, 6:28 am

florian napisał(a):Odpowiem Ci tak. Byłem blisko dwóch ludzi, którzy siedzieli dzisaj blisko siebie i w ten sposób sobie rozmawiali. Osoby , jedna zwiazana z klubem, druga zainteresowana. Z ich rozmów wynikało jednoznacznie( to co napisałem w poprzednim poście)

Pożyjemy zobaczymy. Faktem jest, że w klubie zmiany są konieczne.
Ostatnio na łamach naszego portalu Arkadiusz Kłoda przyznał, iż najprawdopodobniej zostanie w Zagłębiu Sosnowiec. Wczoraj, po wygranym barażu z Polonią/Sparta Świdnica, zapytaliśmy o przyszłość Adriana Pajączkowskiego.

Tej dwójce kluczowych piłkarzy Zagłębia w czerwcu kończą się kontrakty. - Jestem zdecydowany zostać w Sosnowcu. Chciałby grać tutaj w kolejnych sezonach. Jednak jeszcze nie rozmawiałem z działaczami na temat mojej przyszłości, dopiero jesteśmy umówieni na takie spotkanie - tłumaczy Pajączkowski.

Pajączkowski pokazał, iż jest niezwykle pracowitym piłkarzem. Świetnie wykonuje stałe fragmenty gry, jest niezwykle dynamiczny i waleczny. Nasz lewoskrzydłowy odniósł się do ostatniego spotkania. - Cieszymy się, że wygraliśmy w tym dwumeczu. Byliśmy lepszym zespołem. Myślę, że wynik jest zasłużony. Na pewno w drugim spotkaniu było sporo nerwów. Prowadziliśmy tylko jedną bramką, więc każda strata mogła nasz sporo kosztować - wyjaśnia.

Czy w przyszłym sezonie uda się wywalczyć awans, czyli cel jaki zespół miał postawiony przed niedawno zakończonymi rozgrywkami? - Pierwszy transfer, mam na myśli Marcina Lachowskiego, pokazuje, iż na pewno będziemy walczyć o jak najlepszy rezultat. Mam nadzieję, że cel, który mieliśmy już postawiony w minionym sezonie, osiągniemy - zapowiada Pajączkowski.

My również mamy taką nadzieję. Liczymy, iż za rok, po ostatnim spotkaniu, nasi piłkarze będą się cieszyć z awansu do klasy wyżej, a nie z utrzymania w II lidze.

http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... u,1,4,1031
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez 2alibaba 2009-06-21, 11:18 am

coś czuje,że powrót Lachowskiego bedzie jedynym Hitem transferowym w tej zapowiadanej rewolucji spowodowanej utrzymaniem sie w 2 lidze... :redface:
2alibaba

Postprzez NHK12 2009-06-21, 1:48 pm

chitem :czerwona:
NHK12

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-06-21, 1:52 pm

Pragne zwrocic uwage co bardziej oddanych Sympatykow iz na skompletowanie skladu
na runde jesienna mamy 1 i pół tygodnia jako ze przygotowania zaczynaja sie 2 Lipca
a pierwszy mecz 25 lipca br.- to jest czas na przygotowanie.
Ciekaw jestem czy bedzie jakies zgrupowanie, czy jest to wystarczajaca ilość czasu aby
zawodnicy nie byli zmeczeni, nie było skurczy w trakcie meczu - 4 i wiecej zawodników.
Jesli to bedzie POWTÓRKA Z ROZRYWKI - to w następnym sezonie mamy BARAZE albo
jeszcze gorzej.
Czy bedzie zmiana trenera ? Pan Piotr nie jest 100% pewny swojego stanowiska a w trakcie
rundy mówilo sie o zmianie trenera i wzmocnieniach.
Ja cierpliwy CZEKAM i Pozdrwiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez django 2009-06-21, 2:41 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Pragne zwrocic uwage co bardziej oddanych Sympatykow iz na skompletowanie skladu
na runde jesienna mamy 1 i pół tygodnia jako ze przygotowania zaczynaja sie 2 Lipca
Ciekaw jestem czy bedzie jakies zgrupowanie, czy jest to wystarczajaca ilość czasu aby
zawodnicy nie byli zmeczeni, nie było skurczy w trakcie meczu - 4 i wiecej zawodników.
jeszcze gorzej.
Czy bedzie zmiana trenera ? Pan Piotr nie jest 100% pewny swojego stanowiska a w trakcie
Tadeusz

Nie będzie zgrupowania, nie będzie zmiany trenera, a na skompletowanie składu mamy teoretycznie czas do końca sierpnia, bo wtedy zamyka się okno transferowe. Najpilniejsze jest teraz chyba uzupełnienie wniosku licencyjnego, bo na to mamy jeszcze tylko 3 dni.
django

Postprzez davidov83 2009-06-21, 3:12 pm

django napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Pragne zwrocic uwage co bardziej oddanych Sympatykow iz na skompletowanie skladu
jeszcze gorzej.
Tadeusz

Ale na co ty czekasz?po co nowy trener?Tadeusz z toim mysleniem to klub by gral w 5 lidze!chyba ze bys mial grube banki w kieszeni i pilkarzy z premiership.Jestem za Pierscieniem caly czas to dobry trener ma swoja koncepcje teamu!brak mu tylko odpowiednich osob obok niego co juz dawno podkreslal!Przede wszystkim zaczol bym jak jzu sam trenejro wspomnial od "fizola"bo takiego od czasu odejscia ryngla brak!Bo jesli takiego ów nie znajdziemy to zespol nadal bedzie gral 60 min a pozniej wymiana calej 11 bo chlopaki sil nie beda mieli!poniej poszulak bym jakiegos stopera z prawdziwego zdarzenia i jescze kogos z obrony!oraz jednego pomocnika jescze i napadziorow 2 co najmniej!
davidov83

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-06-21, 3:55 pm

Kol. Dawidov - ja sorry ale całe tygodnie i miesiace wszyscy gadaja ze KASA bedzie bo
Wisła gra na Ludowym i Własciciel bedzie mial banknoty wpływajace OKNAMI i DRZWIAMI
słysze ze niebawem następny sponsor szykuje Kase - o jakiej V lidze ty mówisz - przeciez
na tym FORUM robiono mini kalkulacje i jest ona minimalnie mniejsza od włoskiej.
Więc o co tu chodzi ? Powiem tak jesli mamy isc rok po roku w góre a zatrzymac sie w OE
to musi to byc sensowne działanie poparte budzetem i na tym koncze. Jeszcze jedno wszyscy
trenerzy chca miec KADRE zamknieta na dzien rozpoczecia przygotowan.Nie moge wytrzymac
przeciez przed Szatanem Zaglebie bylo stawiane za wzor przygotowania druzyna, witaminy, odrzywki
obozy kondycyjne - pilkarze wychwalali na lewo i prawo - Gdzie to wszystko - ten młody człowiek od
przygotowania fiz. był jednym z lepszych w branzy - Gdzie on jest ? Musze powiedziec ze V liga to
dopiero bedzie jak Własciciel tak dalej bedzie kierowal Klubem.
Wracajac do Licencji - stawiam pytanie a dlaczego nie ma jeszcze Umowy z trenerem załaczonej do
Wniosku o Licencje? Moze jednak w Klubie mysli sie o zmianie.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez django 2009-06-21, 4:13 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Dawidov - ja sorry ale całe tygodnie i miesiace wszyscy gadaja ze KASA bedzie bo
Wisła gra na Ludowym i Własciciel bedzie mial banknoty wpływajace OKNAMI i DRZWIAMI
słysze ze niebawem następny sponsor szykuje Kase - o jakiej V lidze ty mówisz - przeciez
na tym FORUM robiono mini kalkulacje i jest ona minimalnie mniejsza od włoskiej.
Więc o co tu chodzi ? Powiem tak jesli mamy isc rok po roku w góre a zatrzymac sie w OE
to musi to byc sensowne działanie poparte budzetem i na tym koncze. Jeszcze jedno wszyscy
trenerzy chca miec KADRE zamknieta na dzien rozpoczecia przygotowan.
Pozdrawiam Tadeusz

Widzę, że wierzysz we wszystkie wypowiedzi, które pojawiają się na forum i bierzesz je za pewnik :-) . To co ktoś gdzieś napisał może być prawdą, ale nie musi. Kalkulacje są szacunkowe, bo nikt tutaj tak naprawdę nie wie niczego na pewno.Pieniądze na pewno będą większe w tym sezonie, ale sztuką jest je sensownie wydać, a niestety tutaj mam obawy. A co do zamknięcia kadry, to masz rację, ale chcieć a móc to dwie różne rzeczy.
django

Postprzez adamdor 2009-06-21, 5:53 pm

Ja myslę że niema co liczyć na jakieś powalające transfery.Trener spokojnie dysponując tą kadrą powinien dać sobie doskonale radę w nowej rundzie. Zmiany są konieczne ale od tego jest trener i jego wizja drużyny.Myślę że da sobie z tym radę.Dla drtużyny potrzeba dużo spokoju.Duża presja z jak ą grają zawodnicy na pewno nie pozwala im na pokazanie swoich wszystkich atutów.Co do trenera nie można wszystko zwalać na poprzedników .To nie wypada mówić kto tu przademną pracował i co zrobił.
adamdor

Postprzez Zaglebiak92 2009-06-21, 6:36 pm

Bierzmy Chmiesta z wolnego :) :) :) Arka ma z nim kontrakt rozwiązać :-)
Zaglebiak92

Postprzez August 2009-06-21, 6:54 pm

Większość trenerów zgadza się z tym, że najważniejsze w drugiej lidze jest przygotowanie motoryczne. Z podobnego założenia wychodzi Piotr Pierścionek i chce, by z Zagłębiem Sosnowiec współpracował specjalista najwyższej klasyOd czasu odejścia z klubu Pawła Ryngiera w Sosnowcu nie było specjalisty od przygotowania motorycznego. Odczuwali to piłkarze, którym sił starczało na 60-70 minut. W końcówce sezonu zdarzało się, że zawodnicy prosili o zmiany, bo nie byli w stanie dograć meczu do końca. - Nie chcemy, by taka sytuacja się powtórzyła. Dlatego zgłosiłem zarządowi potrzebę zatrudnienia specjalisty. To fachowiec najwyższej klasy - mówi Piotr Pierścionek.

Z naszych informacji wynika, że tą osobą jest doktor Krzysztof Ficek, były lekarz kadry olimpijskiej, przygotowujący do Igrzysk między innymi Otylię Jędrzejczak. Ficek rzeczywiście ma opinię jednego z najlepszych w Polsce specjalistów od ortopedii i motoryki, ale też na jego karierze kładzie się cieniem udział w głośnej aferze dopingowej. Francuski sąd skazał go na rok więzienia w zawieszeniu za wypisywanie litewskiemu kolarzowi Raimondasowi Rumsasowi, recept na niedozwolone środki.

W Zagłębiu szykuje się też rewolucja kadrowa. Trener Pierścionek chce zostawić tylko szkielet zespołu, który z trudem utrzymał się w II lidze. - Odejdzie około dziesięciu piłkarzy. Niebawem powinna pojawić się lista z nazwiskami. Najpierw chcę jednak wiedzieć kogo będę miał na ich miejsce - mówi. W Sosnowcu na pewno nie zagrają już: Maciej Gostomski (wraca do Legii), Słowak Pavol Hustava i Bartłomiej Socha. Kontrakty kończą się Adrianowi Pajączkowskiemu i Arkadiuszowi Kłodzie, ale obaj chcą je przedłużyć.

Nie udało się ściągnąć do Sosnowca Martina Matusa. Słowak, który był wysoko na liście życzeń trenera Zagłębia, postanowił zostać w pierwszoligowym Podbeskidziu. - Niemniej szukamy cały czas napastnika o podobnej charakterystyce. Silnego, dobrze grającego głową. Mamy na oku trzech takich piłkarzy, myślę że najbliższy tydzień powinien przynieść rozstrzygnięcia - mówi Pierścionek. Cały czas prowadzone są też rozmowy z Robertem Żbikowskim, który w minionym sezonie grał w GKS Jastrzębie.
http://www.sportowefakty.pl/pilka/2009/ ... aglebiu-s/
August

Postprzez django 2009-06-21, 7:25 pm

August napisał(a):Z naszych informacji wynika, że tą osobą jest doktor Krzysztof Ficek, były lekarz kadry olimpijskiej, przygotowujący do Igrzysk między innymi Otylię Jędrzejczak. Ficek rzeczywiście ma opinię jednego z najlepszych w Polsce specjalistów od ortopedii i motoryki, ale też na jego karierze kładzie się cieniem udział w głośnej aferze dopingowej. Francuski sąd skazał go na rok więzienia w zawieszeniu za wypisywanie litewskiemu kolarzowi Raimondasowi Rumsasowi, recept na niedozwolone środki.

Ficek to jest też specjalista od leczenia kontuzji, więc może kadra by nam się tak nie sypała i Arek Kłoda wreszcie by sobie pograł. Mam nadzieję, że Szatan nie uzna, że specjalista od motoryki jest tak samo potrzebny jak marketing.
django

Postprzez August 2009-06-21, 7:42 pm

W Wyborczej piszą za to o możliwym powrocie Ryngiera
August

Postprzez hellboyek 2009-06-22, 7:59 am

11.pl: Nieznana przyszłość Adama Bensza
http://www.11.pl/rytm_pilki/nieznana_pr ... ma_bensza/

Z Odry Wodzisław najprawdopodobniej odejdzie Adam Stachowiak. Dotychczas numerem dwa w klubie był Adam Bensz, jednak golkiperowi 30 czerwca kończy się okres wypożyczenia z sosnowieckiego Zagłębia. Gdzie zatem zagra Adam Bensz?

W barwach Odry Wodzisław między słupkami dotychczas prym wiódł Adam Stachowiak, natomiast Adam Bensz na boisku pojawiał się raczej epizodycznie. W marcu, gdy Stachowiak był kontuzjowany, Bensz rozegrał dwa mecze ligowe, w których zaprezentował się poprawnie i puścił dwie bramki. Poza dwoma ligowymi występami, wypożyczony z Zagłębia Sosnowiec golkiper rozegrał cztery spotkania w Pucharze Ekstraklasy, 180 minut w Pucharze Polski i dwa mecze w Młodej Ekstraklasie. Teraz przychodzi czas na konkretne decyzje.

Zarówno Odra Wodzisław Śląski, jak i Zagłębie Sosnowiec potrzebują bramkarza. Oba kluby na różnych poziomach ligowych, będą walczył o różne cele. Zagłębie zapowiada awans do 1. ligi, a Odra ponownie powalczy o środek tabeli Ekstraklasy. I właśnie klasa rozgrywkowa może mieć duże znaczenie.

Klub z Wodzisławia w poniedziałek wznawia treningi i na razie będzie w nich uczestniczył zarówno Adam Bensz, jak i Adam Stachowiak, który został wystawiony na listę transferową. - Rozmawiałem przed wyjazdem z trenerem i on mnie widzi w drużynie w przyszłym sezonie - powiedział naszemu serwisowi bramkarz wypożyczony do Wodzisławia.

Decyzje, gdzie zagra Bensz na razie nie zapadły. Prawdopodobnie konkretne kroki zostaną podjęte już w przyszłym tygodniu. Sam zainteresowany na razie nie chce komentować, gdzie wolałbym spędzić kolejny sezon. - Na pewno mile wspominam czasy gry w Sosnowcu. Tam miałem miejsce między słupkami. W Wodzisławiu cały czas bronił Adam Stachowiak. Nie ukrywam, że może być tak, że wrócę do Sosnowca, ale istnieje także możliwość, że zostanę w Wodzisławiu - przekonuje zawodnik. Wszystko jednak w rękach działaczy.

W Sosnowcu nie ukrywają, że Bensz byłby dużym wzmocnieniem, jednak nie wyklucza się opcji, że zawodnik może zostać w Wodzisławiu. - Jeśli z Wodzisławia popłynie do nas konkretna oferta, jesteśmy gotowi Adama sprzedać - zapewnia dyrektor klubu Jerzy Lula.

Jednak czy Bensz zostając w Wodzisławiu, w razie odejścia Adama Stachowiaka, będzie mógł liczyć na pozycję pierwszego golkipera?

11.pl: Trener Pierścionek zostanie, jakie zmiany w Sosnowcu?
http://www.11.pl/rytm_pilki/trener_pier ... _sosnowcu/

Sobotnim meczem z Polonią/Sparta Świdnica, Zagłębie Sosnowiec zakończyło nieudany sezon 2008/2009. Sosnowiecki klub miał walczyć w barażach, jednak nie o utrzymanie, a o awans do I ligi.
Jakie zmiany czekają sosnowiecki klub? Według wstępnych zapowiedzi ogromne! Zaczynając od góry, najprawdopodobniej z drużyną zostanie trener Piotr Pierścionek. - Zaufane osoby mówią mi, że będę pracował dalej. Ja osobiście chcę pracować z Zagłębiem, a pod moją wodzą drużyna się zmieni - powiedział po meczu z Polonią szkoleniowiec.

Prace przed nowym sezonem trener zaczyna już w przyszłym tygodniu. Spośród wszystkich młodzieżowych drużyn, Piotr Pierścionek wybierze maksymalnie dwóch zawodników, którzy mogą zasilić szeregi drużyny. A ilu piłkarzy odejdzie z klubu? Nieoficjalnie jest lista zawodników, którzy mają zakończyć swą "przygodę" z Sosnowcem, jednak na razie włodarze Zagłębia milczą. Trener Pierścionek jednak ma swoich kandydatów. - Z drużyną powinno pożegnać się 8-9 zawodników - twierdzi, jednak nazwisk nie podaje.

Pierwszą zmianą, do jakiej dojdzie wkrótce, powinno być zatrudnienie osoby odpowiedzialnej za przygotowania fizycznego. - Czterech, pięciu zawodników w trakcie meczu prosi o zmiany, bo nie wytrzymują i łapią ich skurcze. Tak nie może być - mówił trener Pierścionek. Jak poinformował, wkrótce do klubu ma przyjść osoba, która zmieni ten stan rzeczy. Szkoleniowiec Zagłębia zapewnił, ze ma wielkie zaufanie do nowego pracownika i przekonywał, że piłkarze będą dużo lepiej przygotowani do sezonu.

Jacy piłkarze zagrają w Sosnowcu? Na liście transferowej przygotowanej przez trenera Pierścionka, nieoficjalnie znajdują się nazwiska, które będą miały stanowić o sile ofensywy sosnowieckiego zespołu. Jednak trener widzi potrzebę nowych zawodników także na inne pozycje. - Na każdą pozycję potrzebujemy minimum dwóch zawodników - powiedział stanowczo.

Szkoleniowiec szczególnie narzekał na braki w pomocy. - Nie może tak być, że mamy tylko jednego zawodnika odpowiadającego za poczynania ofensywne w drużynie - grzmiał na konferencji. To jednak się zmieni, gdyż kontrakt z drużyną podpisał Marcin Lachowski, a według nieoficjalnych informacji to nie jedyne wzmocnienie na tę pozycję.

Problemem jest również obsada bramki. - Potrzebujmy dwóch bramkarzy. Adrian Masarczyk jest kontuzjowany i nie jest gotowy, aby grać - przekonuje szkoleniowiec. Z drużyny na pewno odejdzie Maciej Gostomski, który wraca do Warszawy. Przygodę z Odrą Wodzisław kończy natomiast Adam Bensz, czy jednak są szanse na jego powrót do Sosnowca? Na razie zawodnik nie chce komentować pogłosek o jego powrocie, a w sosnowieckim klubie biorą pod uwagę ewentualność sprzedaży Bensza do Wodzisławia (o Adamie Benszu piszemy tutaj).

Niejasna jest przyszłość Michała Filipowicza, który najprawdopodobniej wróci do Piasta Gliwice. Czy jednak będzie tam grał? Mało prawdopodobne jest jednak, aby został w Sosnowcu. Chęć gry wyraża natomiast Adrian Pajączkowski, który nie ukrywa, że chciałby w Zagłębiu zostać jeszcze co najmniej na kolejny rok i walczyć o awans.

Lista transferowa zawodników Zagłębia ma pojawić się już na dniach, jednak jak powiedział trener Pierścionek, klub wolałby, aby najpierw pozyskać zawodników, a później sprzedawać.

Po zapowiedziach kibice mogą oczekiwać gorącego okna transferowego, jednak działacze sosnowieckiego klubu już kilkakrotnie w przeszłości obiecywali "gruszki na wierzbie", więc i tym razem fani najpierw muszą poczekać na rezultaty.
hellboyek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników