Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
florian napisał(a):Odpowiem Ci tak. Byłem blisko dwóch ludzi, którzy siedzieli dzisaj blisko siebie i w ten sposób sobie rozmawiali. Osoby , jedna zwiazana z klubem, druga zainteresowana. Z ich rozmów wynikało jednoznacznie( to co napisałem w poprzednim poście)
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Pragne zwrocic uwage co bardziej oddanych Sympatykow iz na skompletowanie skladu
na runde jesienna mamy 1 i pół tygodnia jako ze przygotowania zaczynaja sie 2 Lipca
a pierwszy mecz 25 lipca br.- to jest czas na przygotowanie.
Ciekaw jestem czy bedzie jakies zgrupowanie, czy jest to wystarczajaca ilość czasu aby
zawodnicy nie byli zmeczeni, nie było skurczy w trakcie meczu - 4 i wiecej zawodników.
Jesli to bedzie POWTÓRKA Z ROZRYWKI - to w następnym sezonie mamy BARAZE albo
jeszcze gorzej.
Czy bedzie zmiana treneraPan Piotr nie jest 100% pewny swojego stanowiska a w trakcie
rundy mówilo sie o zmianie trenera i wzmocnieniach.
Ja cierpliwy CZEKAM i Pozdrwiam
Tadeusz
django napisał(a):Tadeusz Wisniewski napisał(a):Pragne zwrocic uwage co bardziej oddanych Sympatykow iz na skompletowanie skladu
na runde jesienna mamy 1 i pół tygodnia jako ze przygotowania zaczynaja sie 2 Lipca
a pierwszy mecz 25 lipca br.- to jest czas na przygotowanie.
Ciekaw jestem czy bedzie jakies zgrupowanie, czy jest to wystarczajaca ilość czasu aby
zawodnicy nie byli zmeczeni, nie było skurczy w trakcie meczu - 4 i wiecej zawodników.
Jesli to bedzie POWTÓRKA Z ROZRYWKI - to w następnym sezonie mamy BARAZE albo
jeszcze gorzej.
Czy bedzie zmiana treneraPan Piotr nie jest 100% pewny swojego stanowiska a w trakcie
rundy mówilo sie o zmianie trenera i wzmocnieniach.
Ja cierpliwy CZEKAM i Pozdrwiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Dawidov - ja sorry ale całe tygodnie i miesiace wszyscy gadaja ze KASA bedzie bo
Wisła gra na Ludowym i Własciciel bedzie mial banknoty wpływajace OKNAMI i DRZWIAMI
słysze ze niebawem następny sponsor szykuje Kase - o jakiej V lidze ty mówisz - przeciez
na tym FORUM robiono mini kalkulacje i jest ona minimalnie mniejsza od włoskiej.
Więc o co tu chodziPowiem tak jesli mamy isc rok po roku w góre a zatrzymac sie w OE
to musi to byc sensowne działanie poparte budzetem i na tym koncze. Jeszcze jedno wszyscy
trenerzy chca miec KADRE zamknieta na dzien rozpoczecia przygotowan.
Pozdrawiam Tadeusz
August napisał(a):Z naszych informacji wynika, że tą osobą jest doktor Krzysztof Ficek, były lekarz kadry olimpijskiej, przygotowujący do Igrzysk między innymi Otylię Jędrzejczak. Ficek rzeczywiście ma opinię jednego z najlepszych w Polsce specjalistów od ortopedii i motoryki, ale też na jego karierze kładzie się cieniem udział w głośnej aferze dopingowej. Francuski sąd skazał go na rok więzienia w zawieszeniu za wypisywanie litewskiemu kolarzowi Raimondasowi Rumsasowi, recept na niedozwolone środki.
Z Odry Wodzisław najprawdopodobniej odejdzie Adam Stachowiak. Dotychczas numerem dwa w klubie był Adam Bensz, jednak golkiperowi 30 czerwca kończy się okres wypożyczenia z sosnowieckiego Zagłębia. Gdzie zatem zagra Adam Bensz?
W barwach Odry Wodzisław między słupkami dotychczas prym wiódł Adam Stachowiak, natomiast Adam Bensz na boisku pojawiał się raczej epizodycznie. W marcu, gdy Stachowiak był kontuzjowany, Bensz rozegrał dwa mecze ligowe, w których zaprezentował się poprawnie i puścił dwie bramki. Poza dwoma ligowymi występami, wypożyczony z Zagłębia Sosnowiec golkiper rozegrał cztery spotkania w Pucharze Ekstraklasy, 180 minut w Pucharze Polski i dwa mecze w Młodej Ekstraklasie. Teraz przychodzi czas na konkretne decyzje.
Zarówno Odra Wodzisław Śląski, jak i Zagłębie Sosnowiec potrzebują bramkarza. Oba kluby na różnych poziomach ligowych, będą walczył o różne cele. Zagłębie zapowiada awans do 1. ligi, a Odra ponownie powalczy o środek tabeli Ekstraklasy. I właśnie klasa rozgrywkowa może mieć duże znaczenie.
Klub z Wodzisławia w poniedziałek wznawia treningi i na razie będzie w nich uczestniczył zarówno Adam Bensz, jak i Adam Stachowiak, który został wystawiony na listę transferową. - Rozmawiałem przed wyjazdem z trenerem i on mnie widzi w drużynie w przyszłym sezonie - powiedział naszemu serwisowi bramkarz wypożyczony do Wodzisławia.
Decyzje, gdzie zagra Bensz na razie nie zapadły. Prawdopodobnie konkretne kroki zostaną podjęte już w przyszłym tygodniu. Sam zainteresowany na razie nie chce komentować, gdzie wolałbym spędzić kolejny sezon. - Na pewno mile wspominam czasy gry w Sosnowcu. Tam miałem miejsce między słupkami. W Wodzisławiu cały czas bronił Adam Stachowiak. Nie ukrywam, że może być tak, że wrócę do Sosnowca, ale istnieje także możliwość, że zostanę w Wodzisławiu - przekonuje zawodnik. Wszystko jednak w rękach działaczy.
W Sosnowcu nie ukrywają, że Bensz byłby dużym wzmocnieniem, jednak nie wyklucza się opcji, że zawodnik może zostać w Wodzisławiu. - Jeśli z Wodzisławia popłynie do nas konkretna oferta, jesteśmy gotowi Adama sprzedać - zapewnia dyrektor klubu Jerzy Lula.
Jednak czy Bensz zostając w Wodzisławiu, w razie odejścia Adama Stachowiaka, będzie mógł liczyć na pozycję pierwszego golkipera?
Sobotnim meczem z Polonią/Sparta Świdnica, Zagłębie Sosnowiec zakończyło nieudany sezon 2008/2009. Sosnowiecki klub miał walczyć w barażach, jednak nie o utrzymanie, a o awans do I ligi.
Jakie zmiany czekają sosnowiecki klub? Według wstępnych zapowiedzi ogromne! Zaczynając od góry, najprawdopodobniej z drużyną zostanie trener Piotr Pierścionek. - Zaufane osoby mówią mi, że będę pracował dalej. Ja osobiście chcę pracować z Zagłębiem, a pod moją wodzą drużyna się zmieni - powiedział po meczu z Polonią szkoleniowiec.
Prace przed nowym sezonem trener zaczyna już w przyszłym tygodniu. Spośród wszystkich młodzieżowych drużyn, Piotr Pierścionek wybierze maksymalnie dwóch zawodników, którzy mogą zasilić szeregi drużyny. A ilu piłkarzy odejdzie z klubu? Nieoficjalnie jest lista zawodników, którzy mają zakończyć swą "przygodę" z Sosnowcem, jednak na razie włodarze Zagłębia milczą. Trener Pierścionek jednak ma swoich kandydatów. - Z drużyną powinno pożegnać się 8-9 zawodników - twierdzi, jednak nazwisk nie podaje.
Pierwszą zmianą, do jakiej dojdzie wkrótce, powinno być zatrudnienie osoby odpowiedzialnej za przygotowania fizycznego. - Czterech, pięciu zawodników w trakcie meczu prosi o zmiany, bo nie wytrzymują i łapią ich skurcze. Tak nie może być - mówił trener Pierścionek. Jak poinformował, wkrótce do klubu ma przyjść osoba, która zmieni ten stan rzeczy. Szkoleniowiec Zagłębia zapewnił, ze ma wielkie zaufanie do nowego pracownika i przekonywał, że piłkarze będą dużo lepiej przygotowani do sezonu.
Jacy piłkarze zagrają w Sosnowcu? Na liście transferowej przygotowanej przez trenera Pierścionka, nieoficjalnie znajdują się nazwiska, które będą miały stanowić o sile ofensywy sosnowieckiego zespołu. Jednak trener widzi potrzebę nowych zawodników także na inne pozycje. - Na każdą pozycję potrzebujemy minimum dwóch zawodników - powiedział stanowczo.
Szkoleniowiec szczególnie narzekał na braki w pomocy. - Nie może tak być, że mamy tylko jednego zawodnika odpowiadającego za poczynania ofensywne w drużynie - grzmiał na konferencji. To jednak się zmieni, gdyż kontrakt z drużyną podpisał Marcin Lachowski, a według nieoficjalnych informacji to nie jedyne wzmocnienie na tę pozycję.
Problemem jest również obsada bramki. - Potrzebujmy dwóch bramkarzy. Adrian Masarczyk jest kontuzjowany i nie jest gotowy, aby grać - przekonuje szkoleniowiec. Z drużyny na pewno odejdzie Maciej Gostomski, który wraca do Warszawy. Przygodę z Odrą Wodzisław kończy natomiast Adam Bensz, czy jednak są szanse na jego powrót do Sosnowca? Na razie zawodnik nie chce komentować pogłosek o jego powrocie, a w sosnowieckim klubie biorą pod uwagę ewentualność sprzedaży Bensza do Wodzisławia (o Adamie Benszu piszemy tutaj).
Niejasna jest przyszłość Michała Filipowicza, który najprawdopodobniej wróci do Piasta Gliwice. Czy jednak będzie tam grał? Mało prawdopodobne jest jednak, aby został w Sosnowcu. Chęć gry wyraża natomiast Adrian Pajączkowski, który nie ukrywa, że chciałby w Zagłębiu zostać jeszcze co najmniej na kolejny rok i walczyć o awans.
Lista transferowa zawodników Zagłębia ma pojawić się już na dniach, jednak jak powiedział trener Pierścionek, klub wolałby, aby najpierw pozyskać zawodników, a później sprzedawać.
Po zapowiedziach kibice mogą oczekiwać gorącego okna transferowego, jednak działacze sosnowieckiego klubu już kilkakrotnie w przeszłości obiecywali "gruszki na wierzbie", więc i tym razem fani najpierw muszą poczekać na rezultaty.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników