Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2011-05-23, 12:31 pm

tiktak napisał(a):Pisanie o tej patologii to już jest czysta perwersja.

Tylko pejcza brak :lol:
Ale trudno się nie zgodzić, że póki będzie Kaziu to sport szans na rozwój w mieście nie ma.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2011-05-23, 2:09 pm

Jeszcze wracając do pikniku przy Ludowym... tak dla kontrastu.

Pogoda dopisała. Festyn na "GieKSie" wyjątkowo udany. A te widoki...
12:26, 2011-05-23

Ponad 1500 osób
odwiedziło 22 maja stadion GKS-u Katowice, gdzie trwał zorganizowany przez klub festyn rodzinny. Na mieszkańców miasta i kibiców czkało wiele atrakcji.

Podczas festynu rozegrany został turniej piłkarski, w którym zagrały cztery drużyny: ekipa Urzędu Miasta, drużyna pracowników klubu, zespół Stowarzyszenia Kibiców "SK 1964" oraz drużyna Strażników Czarnego Złota - kibiców, którzy przed rundą wiosenną wylicytowali karnety z limitowanej edycji.

Rozgrywki prowadzone były systemem każdy z każdym. Turniej wygrali zawodnicy Urzędu Miasta Katowice, którzy odnieśli komplet zwycięstw. Drugie miejsce zajęli kibice ze Stowarzyszenia "SK 1964", trzecie pracownicy Klubu, a czwarte Strażnicy Czarnego Złota.

Oprócz emocji piłkarskich na przybyłych na Bukową gości czekały inne atrakcje:
• samochody rajdowe Grzybek Team
• wóz strażacki z 30-metrową drabiną
• pokaz powietrznych ewolucji modelu śmigłowca
• strzelnica paintballowa
• boisko do koszykówki ulicznej
• tenis stołowy
• turniej PlayStation FIFA 11

Przez cały dzień na Bukowej przy dobrej muzyce można było smacznie zjeść, zwiedzić stadion, spotkać byłych i obecnych piłkarzy "GieKSy" oraz skorzystać z biletowej promocji - kupując bilet na mecz z KSZO Ostrowiec, można było otrzymać gratis bilet na spotkanie z Pogonią Szczecin.

źródło: sportslaski

Owszem, zdaje sobie sprawę, że ludzi się na takie pikniki wołami nie zaciągnie, ale to chyba kolejny argument, że firma marketingowa lepiej niech się weźmie za tarcie chrzanu! U nich 1500 ponad osób u nas przewinęło się może 200 (to bardzo optymistyczna wersja).
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-05-23, 2:17 pm

PawełK napisał(a):U nich 1500 ponad osób u nas przewinęło się może 200 (to bardzo optymistyczna wersja).

Paweł, pod warunkiem, że widziałeś potrójnie. Sam widziałeś, że były pustki. Zołnierzyki to sie chyba dobrze wynudziły bo nie miał kto już do nich podejść. Poza tym i tak większość z "odwiedzających" stanowili rodzice z dziećmi z Akademii Piłkarksiej. Pozostaje pytanie: dla kogo to było ?
August

Postprzez Qcu20 2011-05-23, 10:47 pm

Prezes zakładał 3 warianty na wiosnę, bo dobrze wiedział, że najprawdopodobniej spełni się trzeci wariant i dla mnie ten właśnie trzeci wariant to taki akt asekuracji. Przecież potem Prezes powie kibicom "ja nie obiecywałem awansu, mówiłem, że możliwy jest trzeci wariant". Fajnie, tylko, czy zostały poczynione jakieś sensowne kroki, żeby spróbować spełnić pierwszy wariant?

Tak kolego, August - to ja napisałem, że organizacyjnie nie byliśmy gotowi do walki o awans. I trzeba zacząć od samej góry na piłkarzach kończąc.

Ja sobie tylko zadaje pytanie, czy Oni chcieli wejść? To są zawodnicy mający w większości najlepsze lata za sobą, ta liga ich przerasta, a jeżeli nie przerasta to to jest ich II ligowy poziom i z taką grą i z takimi zawodnikami w I lidze byśmy sobie rady nie dali i piłkarze dobrze o tym wiedzą. Dla Nich awans zakończyłby się bezrobociem i to piłkarze też wiedzą.
Prezes teraz powinien być konsekwentny i wywalić zawodników, którzy nie spełnili Jego i kibiców oczekiwań, a wiadomo są tacy. Co do trenera to nie wiem, bo można by rzec kolokwialnie trener ma racje "zremisowaliśmy bo nie wygraliśmy" i nikt Mu tutaj racji nie odmówi.

Już kiedyś pisałem i teraz też się zastanawiam, czy kol. August nie ma racji, żeby to wszystko rozpierdzielić, wziąć wychowanków i zagrać od V ligi i z roku na rok piąć się w górę, tak jak zrobiła to Lechia Gdańsk, czy wspomniane Jaworzno.

Tu nie ma pomysłu na NIC, powstała fajna baza treningowa, infrastruktura i w zasadzie tyle.

Co do kibiców, to Ci "wierni" co chodzą od lat i tak będą chodzić nawet gdyby Zagłębie grało ligę podwórkową i chwała Im za to, ale jeżeli ja pójdę do restauracji i podadzą mi gówno zamiast jedzenia i powiedzą "trudno" to już tam więcej nie pójdę i nikomu nie polecę.

Dla klubu moja nieobecność na meczu jako jednostki nie robi znaczenia, ale niech tak jak ja pomyśli większe grono osób, to robi się z tego ładna sumka.
Tyle w tym temacie.
Qcu20

Postprzez August 2011-05-24, 7:48 am

Qcu20 napisał(a):Tak kolego, August - to ja napisałem, że organizacyjnie nie byliśmy gotowi do walki o awans

Nie neguję Towich racji, razi mnie po postu goła prawda o tym, że przez ostatnie lata steaciliśmy mnóstwo czasu i pieniędzy.

Qcu20 napisał(a):Już kiedyś pisałem i teraz też się zastanawiam, czy kol. August nie ma racji, żeby to wszystko rozpierdzielić, wziąć wychowanków i zagrać od V ligi i z roku na rok piąć się w górę, tak jak zrobiła to Lechia Gdańsk, czy wspomniane Jaworzno.

Tylko tak po prawdzie ile razy mozna zaczynać od początku ? Chyba tyle ile trzeba. Ja żałuję, że 3 lata temu nie zdecyodwano się,mimo planów, zgłosić klubu do 4 ligi.
August

Postprzez tiktak 2011-05-24, 8:33 am

Spokojnie z tą V ligą. Juniorzy wygrywali sparingi z Czarnymi, więc nie jest tak źle. Problem jest gdzie indziej. Do rozpieprzenia tego interesu potrzebna jest wola właścicieli. Ile można by wyciągnąć z miasta na 4 czy 3 ligowy klubik.? Ile zarabiałby prezesik, trenerek czy ten trzeci od dzielenia się z manamegerami? Obecna sytuacja jest dla paru ludzi(ków) optymalna, niestety.
tiktak

Postprzez PawełK 2011-05-24, 8:34 am

August napisał(a):żałuję, że 3 lata temu nie zdecyodwano się,mimo planów, zgłosić klubu do 4 ligi.

Teraz to jest gdybanie co by było, gdyby...
Myślę, że gro ludzi by wieszało psy, że nikt nie podjął rękawicy. Poza tym nie ma gwarancji, że byśmy nie utknęli tu gdzie jesteśmy obecnie. Miał być budżet na poziomie 10 mln zł, miało być utrzymanie pomimo kar za korupcje. Było biadolenie, że graliśmy z potężnym bagażem psychicznym itp. Jagiellonia pomimo -10 pkt utrzymała się w lidzę co jeszcze bardziej obnażyło słabość zawodników ubranych w koszulki ZS w sezonie, w którym graliśmy w Orange Ekstraklasie. Kilku z nich zostało i w kolejnym mieliśmy zamiast szybkiego powrotu szczebel wyżej, baraże o utrzymanie.

Zmieniły się władze, które miały mieć lepsze spojrzenie na to wszystko, a mimo to dalej jesteśmy w punkcie wyjścia. Wracając do 3 wariantów to niestety, ale trzeci mówił o stworzeniu drużyny z wychowanków i 3-4 sezonach na atak na I ligę.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-05-24, 8:40 am

PawełK napisał(a):Teraz to jest gdybanie co by było, gdyby...

Nie gdybam, po prostu żałuję. I ztego co pamiętam to Baczyński nawet jak został Prezeem u Szatana też nie chciał tego "awansu" bo chłop myślał realistycznie. Oczywiście masz rację, iż ze społecznego punktu widzenia prawdopodobnie byłoby ogólne niezadowolenie. Ale chodzi mi o realia.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2011-05-24, 5:35 pm

Miałem siedziec cicho i nic nie mówic ale przeciez to mój Klub - pierwsza rzecz o która
nalezy zadbac to jest budzet na miare I ligi grając w II lidze.
Druga rzecz to nalezy podziekowac trenerowi obecnemu Ojrzynskiemu a w jego miejsce
zakontraktowac Piotra Mandrysza - który na 200% awansuje z Zagłebiem. Kilka tysiączków
na transfery i jedziemy z tym koksem - gwarantuje ze z Piotrem Mandryszem AWANSUJEMY.
Mam jeszcze plan awaryjny ale nie podam zatrzymam na ostatnia chwile.
czy ja dobrze doczytałem ze Ojrzynski ma odejsc do Odry? A jeszcze jedno powinni wrócic
Pająk i Bolek do druzyny.
Walczymy o I lige za rok - i tak trzymamy.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Qcu20 2011-05-24, 5:56 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Miałem siedziec cicho i nic nie mówic ale przeciez to mój Klub - pierwsza rzecz o która
nalezy zadbac to jest budzet na miare I ligi grając w II lidze.
Druga rzecz to nalezy podziekowac trenerowi obecnemu Ojrzynskiemu a w jego miejsce
zakontraktowac Piotra Mandrysza - który na 200% awansuje z Zagłebiem. Kilka tysiączków
na transfery i jedziemy z tym koksem - gwarantuje ze z Piotrem Mandryszem AWANSUJEMY.
Mam jeszcze plan awaryjny ale nie podam zatrzymam na ostatnia chwile.
czy ja dobrze doczytałem ze Ojrzynski ma odejsc do Odry? A jeszcze jedno powinni wrócic
Pająk i Bolek do druzyny.
Walczymy o I lige za rok - i tak trzymamy.
Pozdrawiam tadeusz

A za rok kolego Tadeuszu napiszesz,też napiszesz, że walczymy o I ligę i na pewno się uda!
Przecież to takie proste, dać "kilka" tysiączków na transfery, zatrudnić Mandrysza i awans sam się wywalczy.
Żeby był awans zawodnicy i sztab szkoleniowy oraz Zarząd musi tego chcieć. Umiejętności, ambicja i wola walki też jest tutaj sprawą nadrzędną.

Jak dla mnie klubem powinien rządzić po I ktoś kto się na tym zna, po drugie ktoś, kto ma w sercu Zagłębie i będzie chciał wznieść się z nim na wyżyny, który będzie robił wszystko dla dobra i klubu, a nie swojego dobra.
To musi być fanatyk po prostu.

Może to przykre, ale uważam, że tak jak miejsce Wisły, czy Legii jest w Ekstraklasie, tak niestety miejsce Zagłębia na dzień dzisiejszy jest w II lidze grupa Zachodnia i nie inaczej.
Qcu20

Postprzez pelepapa 2011-05-24, 7:57 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Druga rzecz to nalezy podziekowac trenerowi obecnemu Ojrzynskiemu a w jego miejsce

Tylko , zeby nie było tak jak ostatnio (okolo 2 lata temu )gdy Mandrysz był przymierzany do Zagłębia to chciał klauzuli , że moze nas porzucic w kazdej chwili gdy dostanie oferte z wyzszej ligi.
pelepapa

Postprzez peterrabit3 2011-05-24, 8:14 pm

Jesli juz mowa o zmianie trenera to ja proponuje wykonac telefon do Krzysztofa Tochela
To najlepszy trener w ostatnich 25 latach
Fakt - był umoczony...a kto nie był??
Taki np pan Piszczek nawet gra z orzełkiem na piersi...
powiem krócej
Jest szansa na reaktywacje BAT- u z mlodszym Adamczykiem w środeczku :-)
PS Z trenerem to nie żartowalem
peterrabit3

Postprzez sadola80 2011-05-26, 1:57 pm

Samozadowolenie po remisie z taką potęgą jak Wągrowiec oznacza sięgnelismy dna.Czas na zmiany i to szybko.Błazenady dość
sadola80

Postprzez PawełK 2011-05-27, 9:33 am

Wracając jeszcze do pikniku, to dziś ukazał się w Dzienniku Zachodnim, dodatku Sosnowiec dosyć ciekawy artykuł. Przepisałem, bo nie mogłem znaleźć tego w Internecie...

„Siwy” porwał do zabawy

PIŁKA NOŻNA. Spora popularnością cieszył się zorganizowany w sobotę na terenach przy Stadionie Ludowym Zagłębiowski Piknik Rodzinny. Imprezę odwiedziło ponad 600 osób.
- Piknik był bardzo udany. Większość odwiedzających stanowili rodzice z dziećmi, co było dla nas jednym z priorytetów – powiedział rzecznik Zagłębia Michał Wasik.
Dla gości pikniku przygotowano szereg atrakcji. Były m.in. spotkania z piłkarzami Zagłębia Sosnowiec, ale też pokazy walk rycerskich czy popularne „dmuchańce” dla najmłodszych. Największą frekwencję można było jednak zaobserwować w czasie konkursu prowadzonego przez Tomasza Łuczywka. Popularny „Siwy” przeprowadził konkurs strzałów na mini bramkę.
- To niezwykły człowiek, który swoją charyzmą i niezwykłym podejściem do najmłodszych porwał ludzi i zachęcił do zabawy wszystkie dzieci bez względu na wiek i płeć – chwalą w klubie swojego wychowanka i jak dodają, z uwagi na sukces spotkania, planują kolejne.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-05-27, 9:59 am

Jak na tej imprezie było 600 osób to na mecze Zagłębia przychodzi ze 20 tys.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna