Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez mariusz76 2009-06-15, 9:15 pm

No ja bym chciał i nie tylko pewnie ja, aby znalazł się odpowiedni trener na to stanowisko!!! Pierścień out!!! No chyba że znów będziemy walczyć o utrzymanie to niech sobie zostanie. To taka ironia z mojej strony!!!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez django 2009-06-15, 9:20 pm

mariusz76 napisał(a):No ja bym chciał i nie tylko pewnie ja, aby znalazł się odpowiedni trener na to stanowisko!!! Pierścień out!!! No chyba że znów będziemy walczyć o utrzymanie to niech sobie zostanie. To taka ironia z mojej strony!!!

A ja gratuluję Pierścionkowi odwagi w forsowaniu niepopularnej sprawy. Potencjalnie najlepszy transfer od czasu przyjścia Myśliwego, którego zresztą też ściągnął Pierścionek.
django

Postprzez Blajpios 2009-06-15, 9:43 pm

Tak, przy okazji a propos wypowiedzi o poszukiwanym trenerze, dla którego wyautować należy P. Pierścionka.. Zgodziłbym się, ale jednak zasadniczo z modyfikacją... Pierścień niech... zostanie w każdym wypadku... Jeżeli bowiem już znajdzie się trener na miarę ambicji czy pragnień Kolegi Przedmówcy - jakiś Murihno, Cappello, Fergusson czy Guardiola - to niech już ten Pierścień zostanie w roli drugiego trenera, na pewno będzie umiał czegoś się od nich nauczyć.
Co do kontraktu M. Lachowskiego. Cóż, byłem raczej przeciwny temu zatrudnieniu - i w gruncie rzeczy nadal jestem jak na ten moment. Ale... ja to jestem "dość dużo przeciw", albo mało: ale w generalny sposób. Jestem przeciw, że cały czas nie ma odwagi skonfrontowania się z problemem korupcji naprawdę - na sposób na przykład proponowanego przeze mnie zawieszenia na rok rozgrywek w ligach albo inny podobny... Po takim dokonanym "oczyszczeniu" nie miałbym już trudności, zwłaszcza jeżeli chodzi o M. Lachowskiego, który od początku wydawał mi się prezentować uczciwe, czy szczere podejście do kwestii, gdy go złapano, jak tego wyraz jest choćby w cytowanym w Sportowym Zagłębiu wywiadzie... Mam naprawdę nadzieję, skoro do tego kontraktu doszło - że "chłopak się pozbiera, zaweźmie w sobie", pokaże prawdziwy przełom i jakoś i uratuje karierę i pokaże, że warto było mu zaufać. Jakkolwiek - czy do gry na poziomie czołówki zdoła wrócić? Nie wiem, taka historia zatrzymuje w rozwoju. Oby jednak pokazał choćby waleczność, prawdziwe zaangażowanie dla Zagłębia i jakiś drugoligowy poziom... Wystarczy. Zasłuży naprawdę na szacunek, czego mu życzę. Powodzenia, Panie Marcinie!
Ostatnio edytowano 2009-06-15, 10:07 pm przez Blajpios, łącznie edytowano 1 raz
Blajpios

Postprzez mayday77 2009-06-15, 9:45 pm

Marcin Lachowski piłkarzem Zagłębia Sosnowiec

Ofiarność, waleczność i przywiązanie do barw klubowych - te wartości ma wnieść do drużyny Marcin Lachowski. Grający ostatnio w LZS-ie Leśnica piłkarz związał się z sosnowieckim klubem trzyletnim kontraktem.
- Jestem bardzo zadowolony z powrotu do Zagłębia. W tym klubie cały czas tkwi wielki potencjał i mam nadzieję, że swoją osobą pomogę drużynie w awansie do I ligi - mówi Lachowski. Jeszcze dwa lata temu wydawało się, że piłkarz ten w Sosnowcu już nie zagra. Władze klubu rozwiązały z nim kontrakt, gdy na jaw wyszedł jego udział w aferze korupcyjnej. - Niestety, tym samym nie spełniło się moje wielkie marzenie o grze ekstraklasowym Zagłębiu, ale kto wie, może jeszcze nie wszystko stracone? - zastanawia się Lachowski.

Po rozstaniu z Zagłębiem piłkarz, któremu wcześniej wróżono dużą karierę, znalazł przystań w III ligowej Leśnicy. Stał się prawdziwym liderem drużyny, którą doprowadził do trzeciego miejsca w lidze, a sam został wicekrólem strzelców z 13 bramkami na koncie. - Mogło być jeszcze lepiej, ale w rundzie wiosennej z konieczności musiałem grać na środku pomocy, stąd gorsza skuteczność - tłumaczy. W Zagłębiu prawdopodobnie czeka go ta sama rola, bo trener Piotr Pierścionek nie ukrywa, że widzi w nim zawodnika środka pola. - To nieistotne. Zagram tam, gdzie będę potrzebny. Przecież ostatnią rundę w barwach Zagłębia grałem jako defensywny pomocnik - przypomina.

Lachowski ma też pełnić inną ważną funkcję. - W kończącym się sezonie nie mieliśmy boiskowego lidera. Kapitanem był Tomek Łuczywek, ale to piłkarz o osobowości mediatora. Nam potrzebny jest przywódca drużyny, a predyspozycje do odgrywania tej roli ma właśnie Marcin - tłumaczy Pierścionek. Kontrakt Lachowskiego zaczyna obowiązywać od 1. lipca. Wtedy też najprawdopodobniej rozpocznie treningi z drużyną.

Źródło:www.SportoweFakty.pl

Lacha fajnie że jesteś!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pierwsza bardzo dobra wiadomość od dawien dawna w naszym klubie.
Oby tak dalej,może następny w kolejce stoi Żbikowski?pomału coś zaczynać się dziać pozytywnego w naszym Kochanym Zagłębiu.
mayday77

Postprzez mamut17 2009-06-15, 9:55 pm

Super. :niezle: :niezle: Jestesmy pelni wiary ze twoj tranfer pomoze wzniesc sie Zaglebiu na wyzyny. Piekna wiadomosc na koniec dnia ;-)
mamut17

Postprzez jarek263 2009-06-15, 10:02 pm

No Brawo Brawo... . Nie ukrywam, że pamietam Pana Marcina jak był prawdziwym liderem naszego Zagłebia !!!!.. a także mam obraz piłkarza który w ostatnich meczach dla Zagłębia jak wchodziliśmy do ekstraklasy zawodził chyba najbardziej. No ale jednak teraz licze, że Pan Marcin pokaże to swoje lepsze oblicze. nie ukrywam, że 2 linia na papierze mogłaby się prezentować dość okazale... Pietrzak, Lacha, Kłoda.... całkiem całkiem:]. Nie wiem ile w tym jest prawdy ale słyszałem, że istnieje szansa na ściągnięcie Konrada Koźmińskiego, też kiedyś występował w Zagłębiu, zdobył kilka bramek dla Naszego klubu, niestety pojawiła się kontuzja, Rudy i spółka go olali, musiał radzic sobie sam później trafił do hanysowa, następnie wyjechał do Anglii i tam występował przez 2-3 lata:]... chciałbym go jeszcze raz zobaczyć w Zagłębiu, myśle że całkiem ciekawą parę stworzyłby z Myśliwym:]
jarek263

Postprzez August 2009-06-15, 10:10 pm

jarek263 napisał(a):Pietrzak, Lacha, Kłoda.... całkiem całkiem:]. Nie wiem ile w tym jest prawdy ale słyszałem, że istnieje szansa na ściągnięcie Konrada Koźmińskiego, też kiedyś występował w Zagłębiu, zdobył kilka bramek dla Naszego

Pietrzak ma (może) być sprzedany, Kłodzie i tak sie kończy kontrakt. Koźmiński póki co trenował z Tychami ale co do jego umiejętności nie jestem przekonany.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mallarz 2009-06-15, 11:32 pm

Jak dla mnie to wszyscy zrobili się wielkimi gwiazdami jakby grali w Barcelonie. A to niestety tylko sieroty z 2 ligi( A może od soboty z ligi 3.). Tak więc wywaliłbym 3/4 druzny i starał się zbudować nowy zespół składający się z nwych zawodników - takich któym kasa jeszcze nie uderzyła do głowy. Starzy zarabiają po kilka tysięcy i myślą ze są najlepsi. Ja też tyle zarabiam ale nie spaceruję po Sosnowcu i nie udaję ważniaka.

Mam rację, ćzy może się mylę?
mallarz

Postprzez Darian 2009-06-15, 11:51 pm

Tu poprostu trzeba pozbyć się słabszych ogniw i piłkarzy bez wyrazu takich jak Socha, Dorobek czy Szatan(piłkarz).
Wiadomo że Zagłębie to nie Real czy Barcelona i na rewolucje w kadrze nas po prostu nie stać ale chyba stać nas jeszcze żeby zatrudnić kogoś kto będzie dawał z siebie wszystko nawet nie prezentując najwyższych umiejetności.

A tak poza WITAJ MARCIN na starym pokładzie. :niezle:
Darian

Postprzez Bartos 2009-06-16, 1:47 am

Lacha ??!!??

nie!
zero honoru!
wole kilka punktów mniej ale wywalczonych przez zawodników bez takiej przeszłości jak Lacha!
i wali mnie to czy inne klubu dopuszczają do gry zawodników "z wrocławskimi papierami"

wchodząc do Zagłębia Szatan m.in. innymi obiecał oczyszczenie klubu z wszystkich ludzi zamieszanych w korupcję (przez którą nasz klub już dwa lata cierpi). Szatan zrobił sobie z gęby trampka i złamał wszelkie obietnice ... do tego na spotkaniu z kibicami mówił jak to kilka lat temu i jak wszystkie mecze były przehandlowane i jak to 8 godzin czytano mu sprawozdanie z działalności klubu .... a teraz wyraża zgodę na powrót Lachowskiego!

czy tu nikt nie ma choćby odrobiny honoru i ochoty na oczyszczenie sie z tego "gówna"??!!
czy dla kilku punktów więcej jesteście w stanie się sprzedać?

jak tak to zatrudnijcie sobie jeszcze Ujka, Treścińskiego, Drzymonta, Małochę i innych zawodników z tego okresu gdzie ani jeden mecz nie był uczciwy!
Bartos

Postprzez Przemek26 2009-06-16, 5:07 am

Bartos napisał(a):Lacha ??!!??

nie!
zero honoru!
wole kilka punktów mniej ale wywalczonych przez zawodników bez takiej przeszłości jak Lacha!
i wali mnie to czy inne klubu dopuszczają do gry zawodników "z wrocławskimi papierami"

wchodząc do Zagłębia Szatan m.in. innymi obiecał oczyszczenie klubu z wszystkich ludzi zamieszanych w korupcję (przez którą nasz klub już dwa lata cierpi). Szatan zrobił sobie z gęby trampka i złamał wszelkie obietnice ... do tego na spotkaniu z kibicami mówił jak to kilka lat temu i jak wszystkie mecze były przehandlowane i jak to 8 godzin czytano mu sprawozdanie z działalności klubu .... a teraz wyraża zgodę na powrót Lachowskiego!

czy tu nikt nie ma choćby odrobiny honoru i ochoty na oczyszczenie sie z tego "gówna"??!!
czy dla kilku punktów więcej jesteście w stanie się sprzedać?

jak tak to zatrudnijcie sobie jeszcze Ujka, Treścińskiego, Drzymonta, Małochę i innych zawodników z tego okresu gdzie ani jeden mecz nie był uczciwy!

Bartos mam nadzieję że twój post to brak wiedzy , czy też wiedza tvnowska czy wybiórcza.
Postawienie Marcina w jednej linii z Ujkiem, Małochą czy innymi to niewiedza , nawet skurwysyństwo.

Nie wiesz - nie pisz.
Ostatnio edytowano 2009-06-16, 7:17 am przez Przemek26, łącznie edytowano 1 raz
Przemek26

Postprzez T_misiek 2009-06-16, 7:11 am

Brawo Lacha wrócił!!!!
Jeszcze ściągnijcie Terese i znów bedzia miał kto kupować/sprzedawać mecze!!!!
Jeszcze raz gratuluje
T_misiek
Żółta kartka

Postprzez bolo73 2009-06-16, 7:13 am

Bartos o czym ty mówisz,piszesz?
Po pierwsze tak jak napisał Przemek26 nie można Lachowskiego stawiać w jednym rzędzie z wszystkimi tymi,którzy robili wałki a później bezczelnie śmiali się w twarz i mówili,że to nie oni.Lacha przyznał się do winy i żałował.Swoje już odpokutował,Zagłębie zawsze miał i ma w sercu chociaż nie jest rodowitym Zagłębiakiem.Po drugie skoro w innych klubach grają zawodnicy umoczeni w korupcję (niejednokrotnie bardziej niż Marcin) i kluby nic sobie z tego nie robią a tym bardziej nasz boski i nieomylny PZPN to ja nie widzę powodu dlaczego piłkarz Marcin Lachowski nie miałby ponownie założyć na siebie koszulki Zagłębia i reprezentować nasz klub.Dla mnie Lacha zasługuje na szacunek (nie za to czego się dopuścił bo to było złe i naganne ale każdy z nas popełnia w życiu błędy i każdy chciałby dostać drugą szansę coby móc się poprawić) za to,że potrafił się przyznać i uderzyć w pierś a nie chował głowy w piasek i zwalał winę na innych.Naprawdę trzeba mieć jaja gdy wszyscy idą w zaparte i udają,że ich sprawa nie dotyczy,że nie wiedzą o co chodzi a ty pomimo tego stajesz przed tłumem oczekującym na możliwość dokonania na Tobie linczu i mówisz prawdę świadom konsekwencji jakie za niedługo poniesiesz.Tak więc jeszcze raz proszę o nieporównywanie i nie stawianie Lachowskiego w jednym rzędzie z tymi,którzy tak naprawdę mieli Zagłębie zawsze w d...e.Pozdrawiam
bolo73

Postprzez August 2009-06-16, 7:27 am

Myślę, że ściągnięcie Lachy to nie tylko kwestia wzmocnienia zespołu ale również gest wobec tej większości kibiców, ktora chciała jego powrotu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Minion 2009-06-16, 8:05 am

Nie stawiajcie goscia w jednym szeregu z opluwającymi Zagłebie gnojkami. Bo szansa mu się należy. A czy to dobry ruch, to boisko zweryfikuje! A nie Wasze antypatie. Jakbyście Wy zawsze byli tacy uczciwi i praworządni.
Minion

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna