Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez tigers96 2011-08-18, 11:35 pm

Łatwo się czepiać jednej jedynej oprawy, która nie doszła do skutku? A kolega Musztra napisał prawdę, a że użył takich, a nie innych określeń, to dziwicie się? ma do tego prawo, bo nie każdy da z siebie zrobić gówno, tym bardziej bezpodstawnie, a dobrze wiecie jakie tutaj pojawiają się epitety w postach.
tigers96

Postprzez August 2011-08-18, 11:40 pm

tigers96 napisał(a):A kolega Musztra napisał prawdę

To znaczy gdzie napisał te prawdę, teraz na swoim jedynie szłusznym - jak mniemam - forum ? Czy - jak widzę - w mają na stronie głównej 100 % ? Jesli chce to niech sobie ulży, ale informacje o sposobie zagospodarowania kasy, którą wrzucałem, a na którą musiałem zapierdalać, smierdzą jeśli nie oszustwem, ale kompletnym brakiem poszanowania dla cudzej pracy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez KalF92 2011-08-18, 11:59 pm

August, Mam Cie za rozsądniego człowieka zatem na pewno zgodzisz się ze Ultrasi przez lata cięzko pracowali i wkładali w to serce i na pewno nie robili tego dla zysku, często sami dokladali do tego typu spraw.. Więc o jaki brak poszanowania dla cudzej pracy Ci chodzi bo ja widzę że nie szanuje się ICh pracy, oni po każdej zbiórce dziękowali za każdy wrzucony grosz.. Natomiast jeśli nie wiesz na co poszły Twoje pieniądze i jest Ci z tym źle to napisz do Musztry pw. ale najpierw skocz do castoramy i takich tam i zobacz mniej wiecej jaki jest kosztorys sektorówki, flag na kijach,zrobienia kartoniady no i ile kosztuje pirotechnika..
NAJWAŻNIEJSZE Kilka osób juz napisało ze dawało 50zł na oprawy koszt uszycia flagi z tego co sie orientuje to 300zł wiec zbierzcie Sie i sobie uszyjscie a jak nie to Cisza bo nieważne kogo zwyzywacie flagi zostaną przy grupach kibicowskich!
KalF92

Postprzez tigers96 2011-08-19, 12:10 am

August napisał(a):
tigers96 napisał(a):A kolega Musztra napisał prawdę

To znaczy gdzie napisał te prawdę, teraz na swoim jedynie szłusznym - jak mniemam - forum ? Czy - jak widzę - w mają na stronie głównej 100 % ? Jesli chce to niech sobie ulży, ale informacje o sposobie zagospodarowania kasy, którą wrzucałem, a na którą musiałem zapierdalać, smierdzą jeśli nie oszustwem, ale kompletnym brakiem poszanowania dla cudzej pracy.

Kasa nie poszła do nikogo kieszeni, a dobrze zagospodarowana i zostanie na pewno dobrze wykorzystana na stadionie na Zagórzu.
tigers96

Postprzez August 2011-08-19, 12:10 am

KalF92 napisał(a):Więc o jaki brak poszanowania dla cudzej pracy Ci chodzi bo ja widzę że nie szanuje się ICh pracy, oni po każdej zbiórce dziękowali za każdy wrzucony grosz.. Natomiast jeśli nie wiesz na co poszły Twoje pieniądze i jest Ci z tym źle to napisz do Musztry pw

Pochodzę z biednej rodziny. Aby skończyć nauke musiałem ja łączyc z praca fizyczną. Tak samo było z meczami Zagłębia. Kiedyś, aby miec kasę na jakiś wyjazd w 5 lidze w jakims pierdziszewie to musiałem zapieradalać przez kilkanaście godzin przy rozładowywaniu tirów. Praca bardzo kreatywna fizycznie, polecam. Dlatego dziś mam szacunek do każdego zarobionego pieniądza. I nieważne czy to jest dziesięć groszy, złotówka czy pięć złoty. I szlag mnie trafia kiedy gość w sposób wulgarny wypowiada się o osobach, które te pieniądze wrzucały. Nie mowiąc już o tym, że informacja przez niego podana jest całkowicie inna niż ta, o której mowa w artykule na 100%. Po prostu ktoś tu kłamie. Dla mnie ktoś taki jest zerem.
August

Postprzez tiktak 2011-08-19, 4:53 am

Sonda napisał(a):musztra napisał(a):
Ja napiszę tutaj bo na cwelowni się nie udzielam która z flag wieszanych wczoraj była finansowana ze zbiórek już naświetlam .

Żeby tak jeszcze cala reszta miłośników klu(b)iku poszła za przykładem docenta i przestała się tu udzielać.
tiktak

Postprzez KalF92 2011-08-19, 5:30 am

tiktak napisał(a):
Sonda napisał(a):musztra napisał(a):
Ja napiszę tutaj bo na cwelowni się nie udzielam która z flag wieszanych wczoraj była finansowana ze zbiórek już naświetlam .

Żeby tak jeszcze cala reszta miłośników klu(b)iku poszła za przykładem docenta i przestała się tu udzielać.

Polowa tego forum biadoli ze nikt z 1906 nie chce z Wami gadać a druga połowa pisze takie mądrości jak Ty..
Mistrzostwo..

@August uwierz że u mnie w domu też jest ciężko i 3razy ogladam każdy grosz zanim go wydam. Co do Twjego problemu odnośnie kasy zebranej przez ultrasów to jestem przekonany że ani złotówka nie poszła na cel inny niż ten związany z Zagłębiem,co by to nie było. Owszem błędem jest to ze nie wiesz na co Twoje pieniądze zostały rozdysponowane,jednak ciężko powiedzieć czyja kasa dokładnie na co poszła bo przeciez nie podpisywałeś swoich pieniędzy zanim je wrzuciłeś, co za tym idzie nie możesz liczyć na to że Musztra napisze Ci co dokładnie za nie kupił.
KalF92

Postprzez saster 2011-08-19, 7:11 am

A dlaczego nie mogę liczyć? ja pamiętam czasy, ze każda oprawa i puszka farby była rozliczana przez ultrasów. Łącznie ze skanami paragonów na forum. Teraz tej kasy już nie ma koledzy, wiec nie ma co rozliczać. W tej całej hucpie naprawdę chodzi o pieniądze:
http://czado.blox.pl/2011/08/Wiara-w-byznes.html
Tekst wklejony w innym wątku żeby niw zaśmiecać.
saster

Postprzez sprechen 2011-08-19, 7:29 am

Skopiowanego posta kolegi(?) musztra komentować nie będę - nie zniżę się do tego poziomu bo na nim nie mam szans on jest lepszy.

Natomiast kilka uwag do "reprezentantów grup kibicowskich" po pierwsze szanujcie innych, bo w pewnym momencie powstaną podziały wśród Was i co wówczas utworzycie Zagłębie 1906 bis - myślę, że mogłoby stadionów w Sosnowcu braknąć. Po drugie szanujcie tych którzy wrzucali pieniądze do puszek bo bez tej kasy oprawy czy flagi (obojętnie) na pewno byłyby uboższe. Po trzecie mam nadzieję, że "decyzyjni" uspokoją swoich przyjaciół bo co niektóre wypowiedzi przedstawicieli Zagłębia 1906 są co najmniej niestosowne - zachowajcie Panowie klasę.

I uwagi do kibiców Zagłębia (tego z Ludowego) nie dajcie się Panowie ponosić emocją, wszyscy wrzucaliśmy do puszek tyle ile mogliśmy (chcieliśmy) oprawy były. Skończmy dyskutować o flagach i pieniądzach - porozmawiajmy lepiej jak pomóc Zagłębiu stwórzmy coś aby nie skończyło się jedynie dyskusją przed monitorem.
Tyle ode mnie w tym temacie.
Pozdrawiam wszystkich.
sprechen

Postprzez Darian 2011-08-19, 8:09 am

Akurat argument zawłaszczenia flag jest jak najbardziej zasadny. W sporej ilości flagi były finansowane ze zbiórek i jako takie flagi są wspólną własnością kibiców Zagłębia. I nie istnieje dla mnie tutaj żadna argumentacja typu grupa odpowiedzialna czy inne niestworzone historie jakie piszą osoby uważające, że posiadaja monopol na flagi.Jeżeli podejmowały sie osoby przechowania flag to ich obowiązkiem jest dbanie pod każdym wzgledem i udostępnianie ich na meczach Zagłebia. Inaczej mija sie to z ideą kibicowania.

Przykładem niechlubnego zawłaszczenia jest kwestia flagi hokejowej,która w tamtym sezonie pojawiła sie może z 2 razy (meczy było kilkadziesiąt). Pomimo rozmów o udostępnie tej flagi hokejowym kibicom Zagłębia spotkało się to z brakiem chęci na rozwiązanie tej kwestii. Wykręcano się różnymi argumentami mniej lub bardziej sensownymi. A flaga w 100% składała sie ze składek czego dowodem tutejszy temat:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=5467

Inicjatorami projektowania i przeprowadzenia zbiórki na flagę byli fani hokejowi Zagłębia:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=5066

Tak więc nie piszcie, że ktos jest nieistotny, że wrzucał np. 50 groszy. Bo pieniadze dawano na zasadzie pewnego zaufania i w dobrej wierze. Po prostu wielu ludzi zostało oszukanych i ma prawo wyrażać swoją dezaprobatę do tego typu działań jakie mamy teraz.
Darian

Postprzez August 2011-08-19, 8:15 am

KalF92 napisał(a):Co do Twjego problemu odnośnie kasy zebranej przez ultrasów

Nie wiem dlaczego uparcie starasz się mi wykazać, że mam jakis problem. Nie, nie mam problemu. Ani z tym ile dałem ani z tym na co je wydano. Clou tej kwestii polega na tym, iż w jednym poście gość potraktował instrumentalnie wszystkich tych, którzy w jakikolwiek sposób wspierali. Przy okazji wyszło na jaw, że napisał o pieniądzach publicznych co innego aniżeli w maju na 100%.
August

Postprzez kibic hools 2011-08-19, 8:41 am

sprechen napisał(a):Skopiowanego posta kolegi(?) musztra komentować nie będę - nie zniżę się do tego poziomu bo na nim nie mam szans on jest lepszy.

Natomiast kilka uwag do "reprezentantów grup kibicowskich" po pierwsze szanujcie innych, bo w pewnym momencie powstaną podziały wśród Was i co wówczas utworzycie Zagłębie 1906 bis - myślę, że mogłoby stadionów w Sosnowcu braknąć. Po drugie szanujcie tych którzy wrzucali pieniądze do puszek bo bez tej kasy oprawy czy flagi (obojętnie) na pewno byłyby uboższe. Po trzecie mam nadzieję, że "decyzyjni" uspokoją swoich przyjaciół bo co niektóre wypowiedzi przedstawicieli Zagłębia 1906 są co najmniej niestosowne - zachowajcie Panowie klasę.

I uwagi do kibiców Zagłębia (tego z Ludowego) nie dajcie się Panowie ponosić emocją, wszyscy wrzucaliśmy do puszek tyle ile mogliśmy (chcieliśmy) oprawy były. Skończmy dyskutować o flagach i pieniądzach - porozmawiajmy lepiej jak pomóc Zagłębiu stwórzmy coś aby nie skończyło się jedynie dyskusją przed monitorem.
Tyle ode mnie w tym temacie.
Pozdrawiam wszystkich.

panowie jaki problem na meczu z Tychami 3, 4 osoby przelecą po ludowym z puchami i jak zarówno po otwartej tak i zarówno po krytej i zbiorą kaskę na jakom flagę która będzie wisieć sobie na ludowym
kibic hools

Postprzez tigers96 2011-08-19, 8:48 am

Darian napisał(a):Akurat argument zawłaszczenia flag jest jak najbardziej zasadny. W sporej ilości flagi były finansowane ze zbiórek i jako takie flagi są wspólną własnością kibiców Zagłębia. I nie istnieje dla mnie tutaj żadna argumentacja typu grupa odpowiedzialna czy inne niestworzone historie jakie piszą osoby uważające, że posiadaja monopol na flagi.Jeżeli podejmowały sie osoby przechowania flag to ich obowiązkiem jest dbanie pod każdym wzgledem i udostępnianie ich na meczach Zagłebia. Inaczej mija sie to z ideą kibicowania.

Przykładem niechlubnego zawłaszczenia jest kwestia flagi hokejowej,która w tamtym sezonie pojawiła sie może z 2 razy (meczy było kilkadziesiąt). Pomimo rozmów o udostępnie tej flagi hokejowym kibicom Zagłębia spotkało się to z brakiem chęci na rozwiązanie tej kwestii. Wykręcano się różnymi argumentami mniej lub bardziej sensownymi. A flaga w 100% składała sie ze składek czego dowodem tutejszy temat:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=5467

Inicjatorami projektowania i przeprowadzenia zbiórki na flagę byli fani hokejowi Zagłębia:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=5066

Tak więc nie piszcie, że ktos jest nieistotny, że wrzucał np. 50 groszy. Bo pieniadze dawano na zasadzie pewnego zaufania i w dobrej wierze. Po prostu wielu ludzi zostało oszukanych i ma prawo wyrażać swoją dezaprobatę do tego typu działań jakie mamy teraz.

Flagi to przede wszystkim wielki obowiązek i te flagi ktoś musi umieć obronić :) poza tym 3/4 flag na Ludowym było fundowane głównie z własnej kieszeni ich inicjatorów, bądź z kasy danych grup kibicowskich. Chyba że chodzi wam o Wielką Flagę.
tigers96

Postprzez gregor 2011-08-19, 9:32 am

Pamiętam te czasy gdy HONORU ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC bronił cały stadion Ludowy . ale kolega zapewne w owych czasach na stojąco pod stół właził .Koledzy o flagach , pieniądzach, oprawach zapomnijcie , rozłamowcy zawłaszczyli prawo do wszystkiego co nosi nazwę ZAGŁĘBIE. Na Ludowym musi powstać nowa grupa inicjatywna która użyzni ten ugor . Poczekamy zobaczymy Pozdrawiam wszystkich
gregor

Postprzez patrios91 2011-08-19, 11:37 am

KalF92 napisał(a):August, Mam Cie za rozsądniego człowieka zatem na pewno zgodzisz się ze Ultrasi przez lata cięzko pracowali i wkładali w to serce i na pewno nie robili tego dla zysku, często sami dokladali do tego typu spraw..

..a dzisiaj Ci to wypominaja jako argument do przywlaszczenia sobie Zaglebia Sosnowiec.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna