Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
tigers96 napisał(a):A kolega Musztra napisał prawdę
August napisał(a):tigers96 napisał(a):A kolega Musztra napisał prawdę
To znaczy gdzie napisał te prawdę, teraz na swoim jedynie szłusznym - jak mniemam - forumCzy - jak widzę - w mają na stronie głównej 100 %
Jesli chce to niech sobie ulży, ale informacje o sposobie zagospodarowania kasy, którą wrzucałem, a na którą musiałem zapierdalać, smierdzą jeśli nie oszustwem, ale kompletnym brakiem poszanowania dla cudzej pracy.
KalF92 napisał(a):Więc o jaki brak poszanowania dla cudzej pracy Ci chodzi bo ja widzę że nie szanuje się ICh pracy, oni po każdej zbiórce dziękowali za każdy wrzucony grosz.. Natomiast jeśli nie wiesz na co poszły Twoje pieniądze i jest Ci z tym źle to napisz do Musztry pw
Sonda napisał(a):musztra napisał(a):
Ja napiszę tutaj bo na cwelowni się nie udzielam która z flag wieszanych wczoraj była finansowana ze zbiórek już naświetlam .
tiktak napisał(a):Sonda napisał(a):musztra napisał(a):
Ja napiszę tutaj bo na cwelowni się nie udzielam która z flag wieszanych wczoraj była finansowana ze zbiórek już naświetlam .
Żeby tak jeszcze cala reszta miłośników klu(b)iku poszła za przykładem docenta i przestała się tu udzielać.
KalF92 napisał(a):Co do Twjego problemu odnośnie kasy zebranej przez ultrasów
sprechen napisał(a):Skopiowanego posta kolegi(?) musztra komentować nie będę - nie zniżę się do tego poziomu bo na nim nie mam szans on jest lepszy.
Natomiast kilka uwag do "reprezentantów grup kibicowskich" po pierwsze szanujcie innych, bo w pewnym momencie powstaną podziały wśród Was i co wówczas utworzycie Zagłębie 1906 bis - myślę, że mogłoby stadionów w Sosnowcu braknąć. Po drugie szanujcie tych którzy wrzucali pieniądze do puszek bo bez tej kasy oprawy czy flagi (obojętnie) na pewno byłyby uboższe. Po trzecie mam nadzieję, że "decyzyjni" uspokoją swoich przyjaciół bo co niektóre wypowiedzi przedstawicieli Zagłębia 1906 są co najmniej niestosowne - zachowajcie Panowie klasę.
I uwagi do kibiców Zagłębia (tego z Ludowego) nie dajcie się Panowie ponosić emocją, wszyscy wrzucaliśmy do puszek tyle ile mogliśmy (chcieliśmy) oprawy były. Skończmy dyskutować o flagach i pieniądzach - porozmawiajmy lepiej jak pomóc Zagłębiu stwórzmy coś aby nie skończyło się jedynie dyskusją przed monitorem.
Tyle ode mnie w tym temacie.
Pozdrawiam wszystkich.
Darian napisał(a):Akurat argument zawłaszczenia flag jest jak najbardziej zasadny. W sporej ilości flagi były finansowane ze zbiórek i jako takie flagi są wspólną własnością kibiców Zagłębia. I nie istnieje dla mnie tutaj żadna argumentacja typu grupa odpowiedzialna czy inne niestworzone historie jakie piszą osoby uważające, że posiadaja monopol na flagi.Jeżeli podejmowały sie osoby przechowania flag to ich obowiązkiem jest dbanie pod każdym wzgledem i udostępnianie ich na meczach Zagłebia. Inaczej mija sie to z ideą kibicowania.
Przykładem niechlubnego zawłaszczenia jest kwestia flagi hokejowej,która w tamtym sezonie pojawiła sie może z 2 razy (meczy było kilkadziesiąt). Pomimo rozmów o udostępnie tej flagi hokejowym kibicom Zagłębia spotkało się to z brakiem chęci na rozwiązanie tej kwestii. Wykręcano się różnymi argumentami mniej lub bardziej sensownymi. A flaga w 100% składała sie ze składek czego dowodem tutejszy temat:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=5467
Inicjatorami projektowania i przeprowadzenia zbiórki na flagę byli fani hokejowi Zagłębia:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=5066
Tak więc nie piszcie, że ktos jest nieistotny, że wrzucał np. 50 groszy. Bo pieniadze dawano na zasadzie pewnego zaufania i w dobrej wierze. Po prostu wielu ludzi zostało oszukanych i ma prawo wyrażać swoją dezaprobatę do tego typu działań jakie mamy teraz.
KalF92 napisał(a):August, Mam Cie za rozsądniego człowieka zatem na pewno zgodzisz się ze Ultrasi przez lata cięzko pracowali i wkładali w to serce i na pewno nie robili tego dla zysku, często sami dokladali do tego typu spraw..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Adamek182