DYREKTOR RUDY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mario999 2007-04-27, 8:43 pm

i to jest swieta prawda dla niego liczyla sie tylko kasa przeciez on zanim zostal dyrektorem to wogole na zaglebie nie chodzil na mecze i nie interesowal sie losami klubu.
mario999

Postprzez wierny do końca 2007-04-27, 9:19 pm

Baczyński nie!

Też nie jest święty!!!

Sezon z Krótkim...i końcówka w wykonaniu LB na Ławce!!!

Forowanie syna, który umówmy się nie nadaje się do kopania piłki powyżej IV ligi!!!

Wielki szacunek do Baczyńskiego za to co zrobił dla Zagłębia, ale wg mnie potem pokazał, że nie nadaje się na takie stanowisko jak dyrektor Zagłębia!!!

Baku, nie dziekuję!!!

Może ktoś młody, z jajami i łbem na karku!!!
wierny do końca

Postprzez MarcelZS 2007-04-27, 9:19 pm

Każdy ma prawo do swoich osądów ... ale przypuszczam że większosć z nas 2-3 lata temu na miejscu Rudego i piłkarzy postapiła by tak samo bo uważała by to za słuszne ...

Jak jest róznica między Rudym a zawodnikami - żadna dla mnie i jemu i im chodziło o kase, tak naprawde to kary jesli będą dotkną nas wyłącznie - piłkarz się rozjadapo Polsce i będą mieli w dupie Zagłębie.

Jęśli chceci krzyczeć do Rudego to Ok ,,,, ale nastepnie bluzgajcie na Ujka, Lache, Antczaka i całą reszta...

Nie jestem adwokatem Rudego .... ale nie można na nim wyłącznie wieszać psów ... a co będzie jak się okarze że Tochel był w to zamieszany to też będziecie na niego pluć.

Wstrzymajmy się z wyrokami .... bo tak naprawdę to nik z nas tu nie wie jak było ... i kto tym wsztkim zarządzał.
MarcelZS

Postprzez fan78 2007-04-27, 9:30 pm

wierny do końca napisał(a):Baczyński nie!

Też nie jest święty!!!

Forowanie syna, który umówmy się nie nadaje się do kopania piłki powyżej IV ligi!!!

Wielki szacunek do Baczyńskiego za to co zrobił dla Zagłębia, ale wg mnie potem pokazał, że nie nadaje się na takie stanowisko jak dyrektor Zagłębia!!!

Baku, nie dziekuję!!!

Trenerem był slabym to fakt,ale pozycja dyrektora z trenerka ma niewiele wspolnego.
Forował syna ale ciekawe ktory z nas by tego nie robil gdyby mial syna pilkarza.
Nie widze obecnie innych kandytatow na dyrektora sportowego Zagłębia ktorzy byliby z nim zwiazani równie mocno jak Baczynski.
Jak masz jakichs kandydatów mlodych z jajami którzy oddaliby serce Zagłębiu to podaj nazwiska.Ja lepszego kandydata od LB w tych trudnych chwilach nie widze!
fan78

Postprzez wierny do końca 2007-04-27, 9:42 pm

fan78 napisał(a):
wierny do końca napisał(a):Baczyński nie!

Też nie jest święty!!!

Baku, nie dziekuję!!!

Trenerem był slabym to fakt,ale pozycja dyrektora z trenerka ma niewiele wspolnego.
Forował syna ale ciekawe ktory z nas by tego nie robil gdyby mial syna pilkarza.
Nie widze obecnie innych kandytatow na dyrektora sportowego Zagłębia ktorzy byliby z nim zwiazani równie mocno jak Baczynski.
Jak masz jakichs kandydatów mlodych z jajami którzy oddaliby serce Zagłębiu to podaj nazwiska.Ja lepszego kandydata od LB w tych trudnych chwilach nie widze!

Lubię czytac Twoje posty, masz ciekawy punkt widzenia, w bardzo wielu kwestiach zbieżny z moim. W tej sprawie różnimy się znacznie!
nie mam nazwisk, może warto sięgnąc poza "środowisko od lat związane z Zagłębiem".
wierny do końca

Postprzez Przemek26 2007-04-27, 9:50 pm

Mogli by Urbana ściągnąć
Przemek26

Postprzez August 2007-04-27, 10:01 pm

Dywagacje na temat osoby prowadzącej klub są na razie bezpodstawne bo jakoś nie słyszałem - jak dotąd - informacji o wywaleniu bądź złożeniu rezygnacji przez Rudego.
August

Postprzez cezaros_prowokator 2007-04-27, 10:38 pm

Rudy to h*** i sprzedawczyk i nawet moderatorzy teaz tego nie kwestionują . Sam jak go spotkam na osiedlu (a jestem jego sąsiadem) to powiem mu co o nim mysle.
cezaros_prowokator
Żółta kartka

Postprzez AjriSSS 2007-04-28, 8:21 am

Stary, na pewno mu tak dogadasz że chłop nie trafi do domu.
AjriSSS

Postprzez MrCricket 2007-04-28, 9:23 am

Przestańcie już z tym Baczyńskim. Wszyscy wiemy, że jego zasługi w odbudowie Zagłębia są niekwestionowane, ale Włosi się już go kiedyś pozbyli, bo nie chciał być ich marionetką.
Jego kandydatura zdecydowanie odpada. Mimo trudnej obecnej sytuacji, chętni się a pewno znajdą, bo to dobrze płatna posadka. Miejmy nadzieję, że będzie to osoba związana w przeszłości ze sportem w regionie Zagłębia Dąbrowskiego, której nie będzie zależało tylko na kasie, ale na rozwoju i sukcesie sportowym NASZEGO klubu.
MrCricket

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-04-28, 1:32 pm

A jak sadzicie Czy wogole osoba Marka Bebna - wchodzilaby w gre ?
Bo jesli chodzi o Jana Urbana - to za wysoko siegamy.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez martinho 2007-04-28, 5:06 pm

W sytuacji w jakiej obecnie jesteśmy to powinna być to osoba kreatywna, o zdolnosciach menadżerskich a jednocześnie związana z Zagłębiem, która zaangażowała by się w ewentualnie bronienie klubu. Bo wydaje mi się, że ktoś z zewnątrz przyszedł by tylko na stanowisko, zrobił co się da i nic więcej a później stwierdził że sytuacja byłą beznadziejna. Jan Urban mając propozycje z Legii, czy z Wisły raczej by się tego nie podjął, natomiast uważam, że MArek Bęben mógłby być tą osobą,która by się w to zaangażowała.

Ale my dywagujemy, a póki co to mamy jeszce obecnego dyrektora, i patrząc na opieszałość zarząduw decyzjach to niewiadomo jeszcze jak długo.
martinho

Postprzez martinho 2007-04-30, 6:06 pm

Całkowity brak honoru w postępowaniu Rudego. Zrobił co zrobił i każdy oceni to według siebie. Ale teraz powinien poddać się woli pracodawcy a nie uciekać na chorobowe. Dziwna i dwuznaczna również postawa zarządu, że nie podejmą ostatecznych kroków co do dalszych losów tego gościa w Zagłebiu.
martinho

Postprzez Lars 2007-05-02, 12:50 pm

Troche off topic, ale ciekawi mnie jak bedzie sie tłumaczył Tochel przed prokuraturą. W 3 lidze na konferencjach prasowych tak wychwalał swój zespół, jak on to pieknie i skutecznie gra...wiedząc ze kupił mecz. no k***a to jest żenujące. Wyniki Tochela w Podbeskidziu pokazują, ze jest bardzo przecietnym trenerem, dlatego razem z Rudym musieli nakłaniać zawodników ze może jednak warto kupć niż ryzykować remis czy porażke. Jakołcewicz w Łomży miał słabszy skład niz ma Tochel w Bielsku, nie mowiąc juz o sytuacji organizacyjnej klubu, a jednak wyniki miał duzo lepze - taki mały przykład na to że Tochel jest przecietniakiem.
W tym momencie niestety z przykroscią musze powiedziec ze Panie Tochel nie jest Pan trenerem stulecia, bo kupując mecze ja też osiągnąłbym takie wyniki, a Pana zasługi dla sosnowieckiej piłki są prawie żadne...wszystko co pod Pana wodzą Zagłęie osiągneło teraz zostanie nam odebrane gdy mamy szanse na ekstraklase w sportowej walce, bo był Pan za słaby aby z Ujkiem, Lachowskim, Teresą, Drzymontem, etc wygrać czysto 3 lige.
Amen
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

byłbym ostrożny w sądach

Postprzez Blajpios 2007-05-02, 3:43 pm

Lars napisał(a):Troche off topic, ale ciekawi mnie jak bedzie sie tłumaczył Tochel przed prokuraturą. W 3 lidze na konferencjach prasowych tak wychwalał swój zespół, jak on to pieknie i skutecznie gra...wiedząc ze kupił mecz. no k***a to jest żenujące. Wyniki Tochela w Podbeskidziu pokazują, ze jest bardzo przecietnym trenerem, dlatego razem z Rudym musieli nakłaniać zawodników ze może jednak warto kupć niż ryzykować remis czy porażke. Jakołcewicz w Łomży miał słabszy skład niz ma Tochel w Bielsku, nie mowiąc juz o sytuacji organizacyjnej klubu, a jednak wyniki miał duzo lepze - taki mały przykład na to że Tochel jest przecietniakiem.
W tym momencie niestety z przykroscią musze powiedziec ze Panie Tochel nie jest Pan trenerem stulecia, bo kupując mecze ja też osiągnąłbym takie wyniki, a Pana zasługi dla sosnowieckiej piłki są prawie żadne...wszystko co pod Pana wodzą Zagłęie osiągneło teraz zostanie nam odebrane gdy mamy szanse na ekstraklase w sportowej walce, bo był Pan za słaby aby z Ujkiem, Lachowskim, Teresą, Drzymontem, etc wygrać czysto 3 lige.
Amen

Hm. Nie wiem, co powiedzieć, bo rzeczywiście, kibice wszyscy przez układ byli oszukani i nie wiadomo, jak poszczególni uczestniczący w piłce, byli w układzie. Niemniej - to każe być ostrożnymi. Tak przy okazji W. Rudego sobie myślałem, przecież medalista olimpijski, wychowawca: czy fakt, że wszyscy od razu się przyznają nie świadczy, jak to po prostu był układ trwały, od lat piłka zwłaszcza: były układanym udawaniem? Tak dalece, że nawet ludzie z osiągnięciami nie byli w stanie zobaczyć innej możliwości i się poddawali. Zaznaczam: nie piszę, by stwierdzić, że jest OK! wszystko. Dalej - skomplikowane do osądu jest też i to, że skoro przez lata tak trwało, to jak sprawiedliwie ocenić tych, co teraz są aresztowani, by nie było nagrody bezkarności dla tych, co wcześniej układ przez lata stworzyli. Zresztą, zapomina się o nich. Niedługo niemal tylko bohaterem (wiadomo, z Katowic) będzie P. Dziurowicz a zapomni się o udziale w korupcji i tylko będzie się mówić, że GKS skrzywdzony, choć nie wiadomo czemu nie spadł tak nisko jak Zagłębie po bankructwie. W każdym razie, chwała za odwagę, przypominam czasem, że to rodzina z Sosnowca (chyba dwóch Prezesów z PZPN z Sosnowca w ten sposób było). Niemniej - jednocześnie jest dowodem, że to układ z dawna odziedziczony.
No i teraz p. Tochel. Hm. Pamiętam, krótko po pierwszych "zagłębiowskich aresztowaniach" taki wywiad, gdzie twierdził coś między wierszami, że zawsze mówił zawodnikom, iż nie trzeba takich środków, wystarczają do walki ich zdolności. Może to więc jednak jest różnica, może to też jest w stanie spokojnie na zeznaniach powtórzyć, gdyby na nich był? Trzeba ostrożnie podchodzić, zwłaszcza że sprawa skomplikowana. Wiadomo, znaczy to też, że nie można naiwnie być pewnym, że te słowa w wywiadzie nie były "zasłoną dymną", ale też trzeba być ostrożnym tym bardziej zaprzeczając im. A może to właśnie była ta słynna "różnica koncepcji przyszłości Zagłębia" między Tochelem a Rudym? Oby.
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna