Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez peterrabit3 2009-06-12, 8:15 pm

August napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):August niewiele rozjasniles

Nie ma własciwie co rozjaśniać. Jak Zagłębie dogada się z zawodnikiem będzie gral u nas. Jeśli nie, pójdzie gdzie indziej.

Bardzo logicznie, dzieki za potwierdzenie mych przypuszczen....
peterrabit3

Postprzez dziejus 2009-06-12, 9:32 pm

Zbikowski po meczu z Otwockiem powiedzial krytycznie ze mogl strzelic jeszcze 2 bramki.I ze odchodzi bo nie nadaje sie do gry w pierwszej lidze...??!!Wiadomosc z GW.
dziejus

Postprzez Dobromir01 2009-06-12, 11:30 pm

ja zastanawiam się kiedy właściciel zagłębia przedstawi wreszcie plan ( wizję ) funkcjonowania klubu na najbliższe 2- 3 lata.
bez tego to nasze wypowiedzi na tym forum są tylko czczą gadaniną.
fakt jest taki ze:
- nie ma składu,
-nie ma sztabu szkoleniowego.
-nie ma prezesa
-nie ma budżetu
jest za to niestety duch Kononowicza.

Czy wiadomo co z tym kolejnym spotkaniem z Krzysztofem Szatanem?
Dobromir01

Postprzez August 2009-06-13, 7:11 am

Dobromir01 napisał(a):ja zastanawiam się kiedy właściciel zagłębia przedstawi wreszcie plan ( wizję ) funkcjonowania klubu na najbliższe 2- 3 lata.
bez tego to nasze wypowiedzi na tym forum są tylko czczą gadaniną.
fakt jest taki ze:
- nie ma składu,
-nie ma sztabu szkoleniowego.
-nie ma prezesa
-nie ma budżetu
jest za to niestety duch Kononowicza.

Czy wiadomo co z tym kolejnym spotkaniem z Krzysztofem Szatanem?

Co się tak niecierpliwisz. Wszak mija dopiero 2 lata odkąd Boss przejął klub :lol: . A kiedy cokolwiek zostanie przedstawione wytłumaczą Ci Obrońcy Praw Szatana.

Jeśli zagrają baraż to z klubu na zbity pysk powinie wylecieć Lula. Dlaczego ? Pan Jurek, jesli jest facetem z jajami i dobrym działaczem Zagłębia powinien jednym telefonem z kumplami z PZPN-uzałatwił sprawę baraży . Wszak jako wieloletnidziałacz PZPN-u ma dobre układy w Organizacji.

Nad esensem gry Wisły (tudzież i Cracovii) nie mam zamiaru sie rozwodzić wszak to najpopularniejszy temat na forum ostatnich miesięcy. Ale licząc w wariancie optymistycznym, że klub moze otrzymać wsparcie finansowe z nastepujących źródeł:
- stypendia z UM
- kasa z UM na promocję (w końcu kiedyś dotrze do klubu)
- Budecon
- Boss - z milion zł jak twierdzi
- podnajem stadionu Wiśle (ew. Cracovii)
Możemy mieć calkiem porządny budżecik dość porównywalny do "czasów włoskich". A patrzcie jakie nazwiska zaczynają się pojawiać na firmanencie. Z samej Extraklasy Owczarek, Wolański (w tym przypadku to JEDYNIE przykład), Jaromin, Folc , Bednar etc że wymienie pierwszych z brzegu....
Ktoś powie, czy nas stać na takich zawodników ? Przy optymistycznym wariancie budżetu tak. Poza tym w I lidze szaleje kryzys i raczej wiekszość anizeli mneiejszość klubów nie bedzie borykać sie z problemami. Ten sezon trzeba naprawdę efektywnie wykorzystać.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2009-06-13, 7:59 am

peterrabit3 napisał(a):
August napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):August niewiele rozjasniles

Nie ma własciwie co rozjaśniać. Jak Zagłębie dogada się z zawodnikiem będzie gral u nas. Jeśli nie, pójdzie gdzie indziej.

Bardzo logicznie, dzieki za potwierdzenie mych przypuszczen....

Utrzymali się w I lidze, ale drużyna Jerzego Wyrobka zostanie prawdopodobnie rozebrana. - Niektórym zawodnikom kończą się kontrakty, a inni poprosili PZPN o rozwiązanie umów - mówi trener.

Pierwszy odejście zapowiedział Robert Żbikowski. Doświadczony napastnik strzelił w barażach ze Startem Otwock dwie bramki. Łącznie zdobył ich w zakończonym sezonie 11. - Najwięcej w zespole. Mogę być więc zadowolony. Niemniej to był mój ostatni mecz w Jastrzębiu. Odejdzie zresztą więcej zawodników. Żal człowieka ogarnia patrząc na sytuację klubu - westchnął.

- Wiadomo w jakich warunkach pracujemy. Nawet wracanie do domów jest trudne, kiedy nie ma pieniędzy - przyznał trener Jerzy Wyrobek, którzy żywi nadzieję, że w sobotę dojdzie do spotkania sztabu i piłkarzy z władzami. Prezes Joachim Langer oglądał piątkowy mecz. - Musimy porozmawiać o przyszłości i wyjaśnić wiele spraw - podkreślił szkoleniowiec.

Dotąd dialogu brakowało. - Nikt z nami nie gadał, a przecież kilkunastu zawodnikom kończą się w tym miesiącu kontrakty. Ja osobiście czuję się na siłach, aby zostać i jeszcze grać. Musi być jednak piłka w Jastrzębiu Zdroju. Jeśli obecny zarząd nie daje sobie rady, to ktoś powinien przejąć władzę - powiedział Witold Wawrzyczek. Jego deklaracja wlewa pewnie nadzieję w serca kibiców. Dzięki takim ludziom GKS nadal znajduje się na zapleczu ekstraklasy.

- Nie wiem jednak, jak kadra będzie wyglądała już za miesiąc. Niektórym zawodnikom kończą się kontrakty, a inni poprosili PZPN o rozwiązanie umów - oznajmił Jerzy Wyrobek
http://www.sportslaski.pl/Najskutecznie ... ,info.html
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-06-13, 11:02 am

Szanowny Kol. August czy moge skromnie zapytac a skąd wzięły sie te nazwiska
Owczarek, Wolanski, Jaromin, Folc i Bednar (temu dałbym spokój) czy to sa jakies
przymiarki do naszego Zagłebia ?
Dziekuje i Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2009-06-13, 2:17 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Szanowny Kol. August czy moge skromnie zapytac a skąd wzięły sie te nazwiska
Owczarek, Wolanski, Jaromin, Folc i Bednar (temu dałbym spokój) czy to sa jakies
przymiarki do naszego Zagłebia ?
Dziekuje i Pozdrawiam Tadeusz

Przepraszam bardzo jesli swoim tokiem rozumowania wprowadziłem w błąd. Nie chcę sie przyczyniać do niepotrzebnych plot. To są piłkarze, którzy - moze kada chwila - pojawią sie na rynku jako "wolni strzelcy". Zwłaszcza ciz Bytomia. Przy "optymistycznym" wariancie naszego budżetu przedstawionym przeze mnie wczesniej spokojnie stac nas by było na ich zakontrakotwanie. Taki był mój tok rozumowania.
August

Postprzez NHK12 2009-06-13, 2:35 pm

Może Żbikowski będzie właśnie lekarstwem na napad Zagłębia.Oby widać ,że gość ma papiery na granie i strzelanie.
NHK12

Postprzez mamut17 2009-06-13, 6:39 pm

Nie martwcie sie ;-) . Wezmiemy Kmiecika ktory z 2 metrow nie trafi na pusta bramke i bedzie git :lol: :lol: Ja mam nadzieje ze na ten sezon kupimy kilku wartosciowych pilkarzy nie oszczedzajac na nich kasy i kilku ktorzy cos potrafia zostawimy & ze za 2 lata na Ludowy zawita Ekstraklasa ...tyle ze gospodarzem nie bedzie Wisla tylko Nasze Sosnowieckie Zaglebie!! :brawo:
mamut17

Postprzez August 2009-06-14, 7:45 am

Żbikowski tak dosadnie się wypowiada, że nie nadaje się na I lige jakby był już dogadany z kimś z niższej ligi. Ciekawe, że na razie cisza wokół powrotuFilipowicza do Gliwic. 18 lipca gramy sparing z Sandecją.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-06-14, 10:08 am

Mysle ze byloby nie najgorzej gdyby w napadzie grali Mysliwy, Zbikowski, Filipowicz i młody
Bernas- mysle ze 4 napadziorów wystarczy na wszystko kontuzje etc.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez PawełK 2009-06-14, 11:23 am

Filipowicz chyba wraca z wypożyczenia do Piasta...
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2009-06-14, 3:27 pm

PawełK napisał(a):Filipowicz chyba wraca z wypożyczenia do Piasta...

Trochę szkoda, ale nie ma ludzi nizastapionych nawet na tym szczeblu rozgrywek.
August

Postprzez August 2009-06-14, 9:22 pm

W dzisiejszym "Hat-Tricku" na tvp3 obecni w studio Wisniewski i Kafka ujawnili, że Zbikowski zamierza zostać.... strażakiem w Rybniku (ponoć już przeszedl pomyslnie jakieś testy).
August

Postprzez spitfire 2009-06-14, 9:26 pm

August napisał(a):W dzisiejszym "Hat-Tricku" na tvp3 obecni w studio Wisniewski i Kafka ujawnili, że Zbikowski zamierza zostać.... strażakiem w Rybniku (ponoć już przeszedl pomyslnie jakieś testy).

Może żartowali.
spitfire

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna