Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez mario1 2011-04-01, 10:27 pm

z wizzairem tez taki troche smiech przez lzy choc w pierwszej chwili dalem sie nabrac
mario1

Postprzez Cygan 2011-04-01, 11:12 pm

mario1 napisał(a):z wizzairem tez taki troche smiech przez lzy choc w pierwszej chwili dalem sie nabrac

Te żarty sa trywialne.... Dajcie na luz.....
Cygan

Postprzez LucasUSA 2011-04-02, 3:19 am

Ktos kiedys powiedzial, ze "polskim chlopakom tez przydaloby sie troche luzu" ;-)

Moim zdaniem swietny zart, bardzo profesjonalnie napisany news. Ja sie w pierwszym momencie nabralem :lol:
LucasUSA

Postprzez August 2011-04-02, 9:28 am

Qcu20 napisał(a):
August napisał(a):(...)
Zaskakującą informacją uzyskaną przed dziennikarzy "Magazynu Hutniczego" okazały się rozmowy prowadzone przez Arcelor Mittal Poland SA na temat zaangażowania kapitałowego w 2-ligowe piłkarskie Zagłębie Sosnowiec. Przedswiciele koncernu nie chcieli komentować doniesień, ale z nieoficjalnych inforamcji uzysaknych przez "Magazyn" wynika, iż przesądzone jest wsparcie finansowe dla klubu od dnia 1 lipca 2011 r. Wysokość nie jest jesz ponoć ustalona ale prawdopodobnie będzie mocno zbliżona do kwoty, którą wspiera należąca do Arcelora Huta Ostrava, tj ok. 800 000 - 1 000 000 koron rocznie. Warunkiem wsparcia koncernu jest udział jego przedstawicieli w Zarządzie i Radzie Nadzorczej klubu. Na pytanie, co zdecyodwało o zaangażowaniu finansowym w sosnowiecki klub, choć wcześniej spółka zastrzegała się, że nie będzie wspierać klubów sportowych, mówi się, że głównym czynnikiem był fakt, iż 2 oddziały i siedziba główna Spółki znajdują sie na terenie Zagłębia Dąbrowskiego
(...)

http://tanio.pl/cid,0,nazwa,Samopomoc%2 ... caid=6c0ca

Hoho, no proszę proszę, coś się zaczyna dziać...
Generalnie pieniądze w awansie nam nie pomogą ( nie na tym etapie ). Skład już ustalony, po okienku transferowym.
No cóż, trzeba wygrać co jest do wygrania, awansować, zbierać papę na wzmocnienia i grać sobie na zapleczu ekstraklasy..; )

Przperaszam Qucu i tych, którzy dali sie nabrać. Ale marzenia nic nie kosztują....

yahaya 1906 napisał(a):Jeśli to żart to bardzo niesmaczny.Nie wyszło wam w tym roku

Za to Twój awatar jest szalenie smaczny.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2011-04-02, 10:11 am

August napisał(a):
yahaya 1906 napisał(a):Jeśli to żart to bardzo niesmaczny.Nie wyszło wam w tym roku

Za to Twój awatar jest szalenie smaczny.

Świetnie, Kol. August, celnie! :brawo: Nie chciałem ani wcześniej zwracać na to uwagi ani nawet teraz, jak to się wystawiło "jak na talerzu": zestawienie subtelności urażonej, choć był to przecież niezły żart autorów strony, jakkolwiek przez łzy — z "subtelnością" avatara; i to niemal w jednej lini, po prostu tak obok siebie stały. Zawsze się wstrzymywałem jednak z komentarzem, trudno pod wiwisekcję publiczną na forum poddawać sprawy, które łączyć się mogą z jakimiś doświadczeniami osobistymi lub brakiem refleksji przy bawieniu się samą wyobraźnią obrazkową, jakakolwiek by mogła kogoś rozbawiać w takiej sytuacji. Jednak ta celna riposta może daje okazję do wykazania, że nasza interwencja, to nie kolejna napaść na yahaję z pistoletem w ręku, tylko przyjacielska życzliwość, wobec samego Kol. yahaja 1906, jakkolwiek i z otwarciem po prostu na kobietę, która kiedyś okazuje się być miłością życia i jest tego warta... "Jednym słowem" - może w efekcie uda się i zmiana tego avatara, w przyjacielskim porozumieniu i dla zysków zainteresowanych osób?
Blajpios

Postprzez August 2011-04-07, 6:43 pm

Allianz odwołał Mazura. Na miejscu Panów Książka i Kozielskiego czym prędzej bym zaproponował facetowi członkstow w Zarządzie naszego klubu. Tym bardziej, że facet jest niezależny finansowo, nie pobierał w Zabrzu pensji i zapewne miałby jeszcze coś do udowodnienia w piłce.
August

Postprzez bbartek 2011-04-24, 7:51 am

Ostatnie 3 wygrane są dobrym prognostykiem przed kolejnymi meczami, ale uważam, że Zarząd powinien( może już to robi) brać pod uwage rozwój sytuacji w I lidze i konsekwencje jakie z tego wynikną na koniec sezonu, zakładając , że zajmiemy np. 3 miejsce.
Gorzów oddał walkowerem ostatni mecz, Odra Wodzisław przegrywa kolejny mecz u siebie ( D.Kozielski w wypowiedzi dla Sportu z dnia 22/04/2011 twierdzi, że jeżeli nie zostanie podniesiony kapitał zakładowy " to jest koniec Odry"..).
Ta sytuacja na pewno spowoduje duże zamieszanie kto i jak spada z I ligi, kto awansuje z II ligi, a znając PZPN trudno liczyć na czytelne i merytoryczne rozstrzygnięcia.
Proponuje stworzenie nieformalnego Zespołu z udziałem np. pp.Smulskiego,Baczyńskiego, Górskiego, Luli,posłów... który wzmocni naszą pozycje w walce o awans z 3 miejsca.
Mamy szereg argumentów w postaci np. infrastruktury, frekwencji na meczach, zespołów juniorskich, Akademii piłkarskiej..., które można wykorzystać w rozmowach z PZPN.
Oczywiście nadal wierze , ze zajmiemy 2 miejsce i w/a rozwiązanie awaryjne nie będzie potrzebne, ale trzeba być przygotowanym na każdą sytuacje.
bbartek

Postprzez Sonda 2011-04-24, 10:09 am

bbartek napisał(a):Proponuje stworzenie nieformalnego Zespołu z udziałem np. pp.Smulskiego,Baczyńskiego, Górskiego, Luli,posłów... który wzmocni naszą pozycje w walce o awans z 3 miejsca.

Rok temu też na to liczyliśmy bo było zamieszanie z Polkowicami, padały głosy że nie otrzymają licencji i wyszło jak zwykle. Uważam że Zagłębie powinno awansować tylko sportowo a nie przez układy przy zielonym stoliku. Już raz tak trafiliśmy do ekstraklasy i zostaliśmy czerwoną latarnią tej ligi.
Sonda

Postprzez bbartek 2011-04-24, 11:06 am

Oczywiście możemy być" bardziej świetym od papieża", a inni będą z tego korzystać.
Mój wpis to była sugestia do Zarządu ,abyśmy później mogli mieć rzeczywiste pretensji do tego też Zarządu , że nic nie zrobił, aby wykorzystać szansę, jeżeli taka będzie.
bbartek

Postprzez SO_1906 2011-04-25, 9:46 pm

A zna ktoś może jakieś powiązania Zagłębia z Białorusinami ?
SO_1906

Postprzez August 2011-05-05, 11:45 am

Za oficjalną:
Zagłębie S.A. wspólnie ze Stowarzyszeniem Kibiców Zagłębia Sosnowiec planuje, by dzień 21 maja był miłym wydarzeniem dla całych rodzin. Oczywiście punktem kulminacyjnym będzie spotkanie Zagłębia z Rakowem Częstochowa (godz. 18:00). Wcześniej, przy Stadionie Ludowym, odbędzie się Piknik Rodzinny (o którym będziemy informować na naszym portalu).
(...)
http://www.zaglebie.eu/dodatkowe-atrakc ... _1493.html

To my mamy jakies stowarzyszenie ?
August

Postprzez mario1 2011-05-05, 4:21 pm

no prosze prosze ale zdziwiony nie jestem jak zawsze wszystko top secret :niezle:
mario1

Postprzez django 2011-05-06, 8:05 pm

Bo to jest stowarzyszenie elitarne jak G-8 i tajne jak masoneria.
django

Postprzez Lars 2011-05-07, 7:46 pm

po meczu z Górnikiem Wałbrzych można odnieść się do najbliższej przyszłosci Zagłebia.
11 Maja przed godziną 20-stą będziemy już wiedzieć bardzo dużo, a 14 maja przed godziną 18-stą będziemy wiedzieć prawie wszystko. Musimy oba te mecze wygrać, na co mam nadzieję, ale w co bardzo wątpię. No chyba, że drużyna wzniesie się na szczyt swoich możliwości. Oby się udało. W środe obowiązkowo na Ludowy - szkoda, że taki mecz jest właśnie w środę, w tygodniu.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Blajpios 2011-05-08, 10:56 am

Cóż. Kiedy udało się wyrwać Klub z układów postpeerelowskich - jako jedną z niewielu rzeczy w całym Zagłębiu, jako rejonie, zwłaszcza tym ściśLej rozumianym - i to udało się tego dokonać pomimo rozpaczliwych kontrataków układu do ostatniej chwili, vide "Kontrak właściciel Zagłębia": to miałem przypływ nadziei, że coś się zmieni, zacznie budować się inne niż postpeerelowskie realia. Miałem nadzieje, że prywatny właściciel, umocowany też w biznesie, to zbuduje nową rzeczywistość Klubu - a nawet będzie to oddziaływać na całe Zagłębie. Nie chcę tu wnikać w ocenę, budzić na nowo w tej chwili dyskusję (choć kiedyś by może warto na spokojnie ją przeprowadzić) - ile tu winy było samego K. Szatana, ile kontrataku układów - a ile samych kibiców ciągle jescze żyjących w mentalności odziedziczonej po dawnych latach a niezdolnej do przemian, choćby przez stworzenie Stowarzyszenia Kibiców, nie mówiąc już o większym włączeniu się w budowanie nowej rzeczywistości. Faktem jest, że po pewnym czasie stało się jasne - nadzieje zawiodły, "nie wypaliło". Przyszło nowe rozdanie, wejście znów starych układów. Niemniej - miałem jeszcze nadzieje, że może w mniejszym zakresie, może wolniej, ale jednak uda się zrealizować budowe Klubu nie z epoki postpeerelu. Przychodził młody człowiek, emocjonalnie związany z Zagłębiem od lat, życiowo obdarzony zaufaniem dawnego układu - niemniej młody, z przygotowaniem zawodowym, znający trochę też perspektywę budowania współczesnego i mający trochę odwagi na otwarciu, choćby wyjścia do kibiców. Sam go przestrzegałem przed wplątaniem się przez to w zależności nie najzdrowsze. Jednak - chciałem i wesprzeć te nadzieje i rzeczywiście liczyłem, że coś może się uda na miarę XXI wieku budować.
Obecnie - po prostu nie wiem. Jeszcze nie przekreślam - ale mam poważne obawy. Obawy, że "stare już zjadło" te nadzieje, że stary system wchłonął to nowe. Najlepszym przykładem - to wszystko niejasne, co dzieje się wokół klubu, te sprawy własnościowe, te niejasne układy, to obumieranie nadziei, widocznych na przykład w rzecznikach po kolei, co są ludźmi przecież spoza układu - i na początku mają jakieś plany a w końcu - wycofują się chyłkiem, dumnie brzmiący Rzecznik_Prasowy staje się michalemw oraz zaczyna się parać konferansjerką w futbolu amerykańskim... Całość zaś - po jakichś jeszcze nadziejach na początku rundy wzbudzonych - po prostu niknie we mgle... Tak więc, obecnie naprawdę nie wiem, jak oceniać sytaucję. Raczej niepewna ta przyszłość.
No, tak. Niemniej - nie wiem też, nie tylko ze względu na samo "usytuowanie w Zagłębiu". Tak w ogóle, jeżeli w polskiej piłce, zżartej przez korupcję i system fałszu od lat 50tych zeszłego stulecia - nie ma radykalnych zmian, to czy są możliwe w jednym takim Klubie, jak Zagłębie? Jakkolwiek, jak pisałem - przy poszczególnych zmianach własnościowych, na to miałem nadzieję. I jeszcze pewnie bym miał, gdyby choć w Zagłębiu wyraźnie się na to zanosiło. Tymczasem - ani w Klubie, ani w polskiej piłce takich wyrazistości nie widać. Toteż - pozostaje mi przyszłość, jako jedna wielka niewiadoma.
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna