Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez GrubyPerez 2010-12-31, 1:07 pm

Nie warto chyba pisać "...a nie mówiłem?....
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Leżak 2010-12-31, 3:40 pm

to wzamian za to że bedziemy miec ładny czarny stadion jak obiecał towarzysz Górski :brawo:
Leżak

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2010-12-31, 4:22 pm

Kol. August bardzo obiektywnie okreslił tą sytuacje "Sprawa nie jest jednoznaczna jak sie wydaje"
Napewno własciciele czynia starania w pozyskaniu sponsorów. Mysle, ze Zagłebie jest w bezpiecznej
sytuacji finansowej (vide Radzionków, Miedz i inni) i bedzie dobrze.
Uwazam ze jest za wczesnie na pesynizm.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez werty2 2010-12-31, 5:48 pm

Ależ nagrode otrzymał nasz szanowny "zarząd " za lizanie dupy górskiemu i jego świcie w czasie kampanii...Cieszy mnie to niezmiernie bo "tak kończą frajerzy " 8) 8) 8) 8)

Od lat uważam (nie tylko ja ) iż Zagłębie (piłka i hokej ) było jest źle zarządzane.Brak rozsąsku u działaczy powodował lipe pod każdym wzgledem i to obojętnie czy hajs był (ERSI I POL-AQUA) czy była bieda ,nieporadnośc i amatorszczyzna porażała i poraża nadal okrutnie.Miasto chcąc miec spokój łatało dziury w budżetach obu klubów jednakże styl zarządzania pozostawał/pozostaje bez zmian..Nie wiem czy tak trudno zrobic to tak jak uczyniono we Wrocławiu ,Zabrzu ,Gdańsku czy Gliwicach.Czy tak trudno przejąc Klub(y), utworzyc S.A ,zatrudnic NORMALNYCH ,KOMPETENTYCH działaczy i wyprowadzic na prostą Dumę Zagłębia Dąbrowskiego finansując ją do momentu znalezienia NORMALNEGO inwestora.
werty2

Postprzez patrios91 2011-01-01, 1:44 pm

werty2 napisał(a):Ależ nagrode otrzymał nasz szanowny "zarząd " za lizanie dupy górskiemu i jego świcie w czasie kampanii...Cieszy mnie to niezmiernie bo "tak kończą frajerzy " 8) 8) 8) 8)

No to teraz prezesunio bedzie musial ostro zapiepszac w poszukiwaniu sponsoringu. Ładnie to ująłeś..."frajerzy". Troche tej kasy dostali...,ale w razie obiecanego cudu pt. "awans" na transfery I ligowe zostana grosze jesli teraz panowie nie wezma sie za robote. Jak narazie prezes jak dla mnie odwala dobra robote procz oczywiscie sponsoringu,ale nie moze tez dawac tak soba manipulowac. Troche wiecej charyzmy i ostroznosci przed podstepnymi hienami.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-01-03, 12:55 pm

Słuchajcie, co prawda w cuda nie wierzę, ale może Kaziu z Adamiczykiem szykują dla nas jakiś serprajs w postaci możnego spondora, stąd ten brak kasy dla klubu w budżecie ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-01-03, 3:56 pm

August napisał(a):Słuchajcie, co prawda w cuda nie wierzę, ale może Kaziu z Adamiczykiem szykują dla nas jakiś serprajs w postaci możnego spondora, stąd ten brak kasy dla klubu w budżecie ?

To nie może być przypadek, że "Kredyty - chwilówki" zrezygnowały ze sponsorowania GKS-u. To zemsta Zagłębia. Oni nam zabrali Jaromina, a my im "Kredyty - chwilówki". Podobno nowy sponsor ma też pożyczyć Kazikowi na nowy stadion ;-)
django

Postprzez August 2011-01-03, 9:17 pm

patrios91 napisał(a):Jak narazie prezes jak dla mnie odwala dobra robote procz oczywiscie sponsoringu

Ciekawe, dopiero teraz wyłapałem. I widzę tu trochę sprzeczności, drogi Patriosie. Dla mnie, jednym z funadamentalnych zxadań Zarządu takiej Spółki jak piłkarskie Zagłębie jest znalezienie jak największej różnych źródeł jej finansowania. A na razie Adamczyk nie załatwił nawet Pani Gieni z Monopolu na Modrzejowskiej. A największe zaangazowanie wykazał w kampanii Górkiego. I za to - jak na razie - winien mieć wystawioną pałę na semestr. Niech bedzie z plusem, na zachętę.
August

Postprzez django 2011-01-04, 1:27 am

Nie zapominajmy o ARL :lol: Ale to taka kwota, że pani z monopolu na Modrzejowskiej mogłaby spokojnie wyłożyć więcej. Tylko tu też skłaniałbym się, że to raczej nie sponsor załatwiony przez Adamczyka, tylko ochłap rzucony przez jego szefa.
django

Postprzez August 2011-01-04, 8:16 am

django napisał(a):Nie zapominajmy o ARL :lol: Ale to taka kwota, że pani z monopolu na Modrzejowskiej mogłaby spokojnie wyłożyć więcej. Tylko tu też skłaniałbym się, że to raczej nie sponsor załatwiony przez Adamczyka, tylko ochłap rzucony przez jego szefa.

Przy aerelowskim comiesięcznym tauzenie to te tyskie kredyty chwilówki to prawdziwy gigant sponsoringowy, a wiadomo że ten wygłup był w ramach kiełbasy wyborczej Górskiego.
August

Postprzez django 2011-01-17, 10:49 am

Jak wynika z informacji, jakie posiadł nasz portal w ubiegłym tygodniu doszło do nadzwyczajnego walnego zgromadzenia akcjonariuszy Zagłębia Sosnowiec. Celem zgromadzenia, było wprowadzenie zmian do statutu spółki. Przypominamy, iż 49% udziałów w Zagłębiu Sosnowiec należy do Miasta Sosnowiec. Zapisy funkcjonujące w dotychczas obowiązującym statucie, uniemożliwiały miastu (mimo, iż było udziałowcem) wsparcie finansowe spółki. Zmiany jakie zostały dokonane w statucie pozwalają ten problem rozwiązać.

Kazimierz Górski - prezydent Sosnowca w rozmowie z redakcją FaktySosnowiec.pl nie krył, iż jest bardzo zadowolony z dokonanych zmian.

W bieżącym roku budżetowym, jak udało nam się dowiedzieć, miasto Sosnowiec może przeznaczyć 1 mln zł na wsparcie piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec oraz 0,5 mln zł ma trafić do hokejowego Zagłębia.

Wszystko będzie jednak zależeć od ostatecznej woli radnych naszego miasta, którzy już 27 stycznia procedować będą nad budżetem Sosnowca na rok 2011.

Dla naszych klubów są to dobre informacje, dla kibiców jest to sygnał, iż już na jesieni tego roku możemy oglądać Zagłębie Sosnowiec na boiskach pierwsze ligi piłkarskiej.
http://faktysosnowiec.pl/news.php?readmore=5751

No to bańka już jest. Do tego druga od Kozielskiego i Książka, trzecia od klubu stu, czwarta z działań marketingowych i mamy wymarzony budżet prezesa ;-)
django

Postprzez August 2011-01-17, 12:20 pm

django napisał(a):No to bańka już jest. Do tego druga od Kozielskiego i Książka, trzecia od klubu stu, czwarta z działań marketingowych i mamy wymarzony budżet prezesa

Zazdroszczę optymizmu. Jestem ciekaw kiedy ostatnio Zarząd klubu uzyskał milion zł (netto) w wyniku działań marketingowych
August

Postprzez django 2011-01-17, 2:22 pm

Ja nie jestem optymistą nawet jeżeli chodzi o ten milion od Miasta. Znając Górskiego jeszcze wiele się może zdarzyć. Będziemy mądrzejsi po sesji RM.
django

Postprzez August 2011-01-17, 9:07 pm

django napisał(a):Ja nie jestem optymistą nawet jeżeli chodzi o ten milion od Miasta. Znając Górskiego jeszcze wiele się może zdarzyć. Będziemy mądrzejsi po sesji RM.

Myślę, że opozycja mu tego nie przepuści. Nie wierzę za to, że Kozielskiego z Książkiem stać na milion na spółę. Co do innych źródeł finansowania (poza obecnymi) też - póki co jestem sceptyczny.
August

Postprzez django 2011-01-17, 9:23 pm

Dla jasności - tamten post był trochę ironiczny. Nie sądzę żeby Kozielski z Książkiem dali nawet połowę tego, nie mówiąc już o słynnym klubie stu, bo zmiana nazwy na platformę biznesową niewiele zmienia. No i marketing, do którego już podobno zostali zatrudnieni jacyś ludzie, ale w ramach adamczykowej transparentności, klub postanowił tego nie ujawniać.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna