03.06.2007 godz 17 BITWA O AWANS Zagłębie S.- Jagiellonia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Robson_2006sc 2007-06-03, 10:21 pm

lkjh napisał(a):
dookey napisał(a):pisałem bez obrazy ;) Nasz też nie jest wspaniały, ale trzeba przyznać, że lepszy ;) sory, jeśli obraziłem kogoś

dzięki za gratulacje ale idź już z tego forum bo jesteś za bardzo śląski tzn troche się wywyższasz

ale po co napinka?co z tego ze z Chorzowa nikogo nie obrazil,a przeciwnie gratuluje nam awansu wiec takiemu sie nalezy szacunek,przynajmiej nie jest wielkim napinaczem z przed monitora
Robson_2006sc

Postprzez Anecioreczek 2007-06-03, 10:25 pm

Zibi83 napisał(a):Jak dokładnie było z tymi kibicami Legii?

z Tego co ja widziałam, i słyszałam to Jaga zwyzywała Legie.
Ale głowy sobie uciąć nie dam,bo byłam strasznie zdezorientowana na murawie.
Anecioreczek

Postprzez adas 2007-06-03, 10:28 pm

lacosanostra napisał(a):
Chuligani Zagłębia napadli na pociąg

ACM, PAP2007-06-03Pociąg wiozący kibiców Jagiellonii Białystok na mecz 2. ligi piłkarskiej do Sosnowca został zatrzymany w okolicach Łaz (śląskie) przez grupę chuliganów. - Wezwani na miejsce policjanci ujęli dziewięciu napastników - powiedział Piotr Bieniak z zespołu prasowego śląskiej policji

Beniaminki w komplecie (03-06-07, 20:05)
Napastnicy - z różnych miast woj. śląskiego - przyjechali na miejsce samochodami. Rzucili na tory petardy hukowe i dymne oraz płonącą kukłę. W efekcie maszynista musiał zatrzymać pociąg. Kiedy na miejscu pojawili się policjanci, sympatycy białostockiej drużyny kontynuowali już podróż. Zatrzymani chuligani trafili do pobliskiego komisariatu.

Mecz Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia zakończył się wynikiem 0:1. Oba zespoły awansowały do Orange Ekstraklasy.

Zrodlo GW
Akurat napastnicy to byli Gieksiarze nie nasi. Tak wynika przynajmniej z relacji Waszych reporterów z serwisu jagiellonia.net, którzy jechali tym pociągiem, a z którymi jesteśmy zaprzyjaźnieni.
adas

Postprzez zag23 2007-06-03, 11:10 pm

Jesteśmy w 1 lidze wreszcie. Choć mecz nam się nie ułożył to zasłużenie awansowaliśmy. Szacunek dla kibiców Jagi i gratulacje z awansu.
zag23

Postprzez MaRcOs_ZAGŁĘBIE 2007-06-03, 11:22 pm

Cały ten sezon pokazuje, że tak na prawdę to Zagłębie powinno grać w pierwszej lidze.....Ale nie z powodów sportowych ale chyba za tradycję. Gra nie zachwycała w większości meczów. Mimo świetnej połowy jak na warunki pogodowe i możliwości naszego zespołu nie potrafiliśmy strzelić bramki (sytuacja Folca to jakaś porażka naszego napastnika) w dzisiejszym meczu. Piłkarze nie graliz wielkim zaanagażowaniem, tak jakby nie do końca chcieli awansować. Mimo wszystko jesteśmy w Orange Ekstraklasie, do której wprowadziłoo nas szczęście, którego tak w ostanich ;latach nam brakowało. Wycofanie Zawiszy, powiększenie ilości awansujących zespołow, fatal;na gra polonii w dwóch ostatnich meczach oraz remis lechii....... Oby to szczęście nie opuściło nas w I lidze i oby PZPN zaniechał nałożenia na Zagłębie kar za korupcję, a jestem przekonany, że wszystko pójdzie we właściwym kierunku i pozostaniem OE na dłużej.

A NA RAZIE CIESZMY SIĘ Z AWANSU I GŁOŚMY WSZYSTKIM DOBRĄ NOWINĘ!!!!!!!!!!
PIERWSZOLIGOWE NASZE ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC!!!!!!!!!!!!!
MaRcOs_ZAGŁĘBIE

Postprzez Wujek5 2007-06-03, 11:30 pm

Jestem kibicem Legii. dzisiaj dwie godziny spędziłem przy kompie słuchając relacji z waszego meczyku. cieszyłem się jak dziecko. Teraz czuje się troche zdezorientowany, gdy czytam to co piszecie o Legii. Dziwne że wolicie bratać sie z kibicami ktorzy jeszcze 3 lata temu sami rozrabiali na waszym stadionie, ktorzy obrazali Legie podczas wielu spotkan (nie wspominajac juz zgody z wisłą). Legionisci niepotrzebnie brali udział w tej przepychance, ale pamietajcie, ktorzy kibice towarzyszą wam podczas wielu spotkan, na ile meczy Legii wy jezdziliscie ... Pamiętam świetną atmosferę podczas meczu towarzyskiego Legia - Zagłębie. Mam nadzieje, ze powtórzy się ona w przyszlym sezonie w OE. Gratulacje z awansu.
Wujek5

Postprzez bartekcz92 2007-06-03, 11:38 pm

bartekcz92

Postprzez lkjh 2007-06-03, 11:39 pm

Wujek5 napisał(a):Jestem kibicem Legii. dzisiaj dwie godziny spędziłem przy kompie słuchając relacji z waszego meczyku. cieszyłem się jak dziecko. Teraz czuje się troche zdezorientowany, gdy czytam to co piszecie o Legii. Dziwne że wolicie bratać sie z kibicami ktorzy jeszcze 3 lata temu sami rozrabiali na waszym stadionie, ktorzy obrazali Legie podczas wielu spotkan (nie wspominajac juz zgody z wisłą). Legionisci niepotrzebnie brali udział w tej przepychance, ale pamietajcie, ktorzy kibice towarzyszą wam podczas wielu spotkan, na ile meczy Legii wy jezdziliscie ... Pamiętam świetną atmosferę podczas meczu towarzyskiego Legia - Zagłębie. Mam nadzieje, ze powtórzy się ona w przyszlym sezonie w OE. Gratulacje z awansu.

Twoja drużyna nigdy nie walczyła o awans do ekstraklasy Nie wiesz co to za emocje być lub nie być Z kibicami Jagi połączył nas dzisiaj wspólny cel - awans a kilka (naście) czarnych owiec z Legii przeszkodziło nam w fetowaniu wspólnym , który jak już ktoś napisał był tylko gestem
lkjh

Postprzez Diadem2 2007-06-03, 11:45 pm

Mamy zgodę z Legią i nic tego nie zmieni, ale... nie życzymy sobie wtrącania się kilku karków (koło dwudziestu) którzy mienią się nazywać kibicami Legii w nasze wewnętrzne sprawy. Przyjechali do Sosnowca nas wesprzeć, bardzo się z tego cieszyliśmy, ale Legioniści byli u nas gośćmi!!! A goście powinni umieć się zachować!!! Jaga wiadomo, że nie jest naszą zgodą, ale chyba można się wspólnie cieszyć z awansu no nie? Wy Legioniści może tego trochę nie rozumiecie, bo nigdy nie graliście w drugiej lidze i nie wiecie jak się człowiek czuje gdy awansuje jego klub o klasę wyżej. A jak byście się czuli gdybym do was przyjechał na mecz i wyzywał Pogoń Szczecin?? Pewnie wszyscy by powiedzieli, że przyjechał taki z Sosnowca i się tu rządzi w Warszawie, czyż nie?? Dlatego nie dziwcie się, że większość kibiców Zagłębia czuje się zniesmaczona tym co zaprezentowali, jeszcze raz powtarzam, ludzie mieniący się nazywać kibicami Legii. Tak naprawdę to byli zadymiarze, którzy chcieli tylko rozróby, a chyba nie jest dziwne, że nam kibicom Zagłębia rozróby w takim dniu były nie na rękę...
Mam nadzieję, że prawdziwi legioniści mnie zrozumieli i przetłumaczą coś tym tłukom którzy dzisiaj u nas byli.
Pozdrowienia dla Warszawy!!!!!!
Diadem2

Postprzez psv 2007-06-03, 11:47 pm

http://www.sport.pl/sport/1,78978,4199590.html

Ciekawe wypowiedzi po meczu naszych piłkarzy!
psv

Postprzez Konew 2007-06-03, 11:50 pm

I emocje po awansie stopniowo opadają bo w życiu pięknę są tylko chwile...
Konew

Postprzez Misaki 2007-06-03, 11:54 pm

Konew napisał(a):I emocje po awansie stopniowo opadają bo w życiu pięknę są tylko chwile...

czemu? końcówka artykułu jest optymistyczna Prawie na 100% pewne że nie przywrócą czdegradowanym miejsca w lidze

edit:
sorki pomyliłem tematy :)
Misaki

Postprzez Misaki 2007-06-04, 12:01 am

Diadem2 napisał(a):Mamy zgodę z Legią i nic tego nie zmieni, ale... nie życzymy sobie wtrącania się kilku karków (koło dwudziestu) którzy mienią się nazywać kibicami Legii w nasze wewnętrzne sprawy. Przyjechali do Sosnowca nas wesprzeć, bardzo się z tego cieszyliśmy, ale Legioniści byli u nas gośćmi!!! A goście powinni umieć się zachować!!! Jaga wiadomo, że nie jest naszą zgodą, ale chyba można się wspólnie cieszyć z awansu no nie? Wy Legioniści może tego trochę nie rozumiecie, bo nigdy nie graliście w drugiej lidze i nie wiecie jak się człowiek czuje gdy awansuje jego klub o klasę wyżej. A jak byście się czuli gdybym do was przyjechał na mecz i wyzywał Pogoń Szczecin?? Pewnie wszyscy by powiedzieli, że przyjechał taki z Sosnowca i się tu rządzi w Warszawie, czyż nie?? Dlatego nie dziwcie się, że większość kibiców Zagłębia czuje się zniesmaczona tym co zaprezentowali, jeszcze raz powtarzam, ludzie mieniący się nazywać kibicami Legii. Tak naprawdę to byli zadymiarze, którzy chcieli tylko rozróby, a chyba nie jest dziwne, że nam kibicom Zagłębia rozróby w takim dniu były nie na rękę...
Mam nadzieję, że prawdziwi legioniści mnie zrozumieli i przetłumaczą coś tym tłukom którzy dzisiaj u nas byli.

Zgadzam się.
Może Legia ma kose z Jagą ale my nie. Osobiście darze Jage sympatią - jechaliśmy cały czas na tym samym wózku i doskonale znaliśmy swoje emocje. Legioniści w moim odczuciu za bardzo się rządzili dzisiaj. To mi się nie podoba.
Misaki

Postprzez tuteks 2007-06-04, 1:42 am

Robson_2006sc napisał(a):
rossoneri napisał(a):
O(L)impijczyk napisał(a):k***a, ludzie. Troche lipnie piszecie. Zastanówcie się... Była napinka ze strony Legionistów, trudno. Nie wjeżdzajcie tak k***a na nich bo to z nimi macie zgode a nie z Jagiellonią...

Pomyślcie...

z nimi mamy zgode to niech nam nie psuja swieta ,a tak poza tym po co nam 20 palantow z karkami, jak u nas zawsze jest spokoj i wcale nam na nich nie zalezy ,jak maja u nas robic zadymy i wyzywac naszych pilkarzy, a dla kibicow i pilkarzy Jagi szacunek

rossoneri ty to jestes pojebany w 100% juz k***a zapomniales jak po meczu z Bytomiem wyzywales naszych pilkarzy chyba w 100 postach? wez sie puknij w czolo i pomysl nad soba bo jestes zwyklym piknikiem !!!!!

LEGIA I ZAGLEBIE ZAGLEBIE I LEGIA

szacunek Jaga pozdro BKS i OLIMPIA
tuteks

Postprzez cps 2007-06-04, 2:14 am

Diadem2 napisał(a):Mamy zgodę z Legią i nic tego nie zmieni, ale... nie życzymy sobie wtrącania się kilku karków (koło dwudziestu) którzy mienią się nazywać kibicami Legii w nasze wewnętrzne sprawy. Przyjechali do Sosnowca nas wesprzeć, bardzo się z tego cieszyliśmy, ale Legioniści byli u nas gośćmi!!! A goście powinni umieć się zachować!!! Jaga wiadomo, że nie jest naszą zgodą, ale chyba można się wspólnie cieszyć z awansu no nie? Wy Legioniści może tego trochę nie rozumiecie, bo nigdy nie graliście w drugiej lidze i nie wiecie jak się człowiek czuje gdy awansuje jego klub o klasę wyżej. A jak byście się czuli gdybym do was przyjechał na mecz i wyzywał Pogoń Szczecin?? Pewnie wszyscy by powiedzieli, że przyjechał taki z Sosnowca i się tu rządzi w Warszawie, czyż nie?? Dlatego nie dziwcie się, że większość kibiców Zagłębia czuje się zniesmaczona tym co zaprezentowali, jeszcze raz powtarzam, ludzie mieniący się nazywać kibicami Legii. Tak naprawdę to byli zadymiarze, którzy chcieli tylko rozróby, a chyba nie jest dziwne, że nam kibicom Zagłębia rozróby w takim dniu były nie na rękę...

Zgadzam się :)
cps

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna