Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Smazu 2009-02-24, 7:49 pm

m.in. w IV-ligowej Delcie Warszawa.

Shevchenki szukają?Totalne dno...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2009-02-24, 9:15 pm

Facet pewne będzie "chętny" za przysłowiową czapkę gruszek. Znaczy się za stypednium od Miasta. Widać jak na dłoni "strategię" klubu, a własciwie Sztana: Miasto ma szukać sponsora, a przy tym utrzymywać klub, jakiś kibic-frajer niech robić marketing za darmo. No i "ograni plejersi" co się zgodzą na grę za 2tys. zł od Miasta. Jestem ciekawy jak długo Kudyba wytrzyma w tym g.... . Bo za długo nie wytrzyma, jestem tego coraz bardziej pewny.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-02-24, 10:08 pm

August napisał(a):Facet pewne będzie "chętny" za przysłowiową czapkę gruszek. Znaczy się za stypednium od Miasta. Widać jak na dłoni "strategię" klubu, a własciwie Sztana: Miasto ma szukać sponsora, a przy tym utrzymywać klub, jakiś kibic-frajer niech robić marketing za darmo. No i "ograni plejersi" co się zgodzą na grę za 2tys. zł od Miasta. Jestem ciekawy jak długo Kudyba wytrzyma w tym g.... . Bo za długo nie wytrzyma, jestem tego coraz bardziej pewny.

W Królewskiej Woli miał podobnie. Właściciel klubu, też był lokalnym "biznesmenem" z zerowym pojęciu o futbolu i dosyć "oryginalnym" sposobie bycia. Tam wytrzymał, to i u nas wytrzyma dopóki sami go nie wypierdolą. A co do tego grajka, to nie będę się wypowiadał, bo mi szkoda nerwów.
django

Postprzez August 2009-02-24, 10:47 pm

django napisał(a):
August napisał(a):Facet pewne będzie "chętny" za przysłowiową czapkę gruszek. Znaczy się za stypednium od Miasta. Widać jak na dłoni "strategię" klubu, a własciwie Sztana: Miasto ma szukać sponsora, a przy tym utrzymywać klub, jakiś kibic-frajer niech robić marketing za darmo. No i "ograni plejersi" co się zgodzą na grę za 2tys. zł od Miasta. Jestem ciekawy jak długo Kudyba wytrzyma w tym g.... . Bo za długo nie wytrzyma, jestem tego coraz bardziej pewny.

W Królewskiej Woli miał podobnie. Właściciel klubu, też był lokalnym "biznesmenem" z zerowym pojęciu o futbolu i dosyć "oryginalnym" sposobie bycia. Tam wytrzymał, to i u nas wytrzyma dopóki sami go nie wypierdolą. A co do tego grajka, to nie będę się wypowiadał, bo mi szkoda nerwów.

Z tąr różnicą, że chyba dawał trochę więcej od Szatana kasy na swój "oryginalny" klub. Wątpię, żeby plejersi dostawali stypendia od sołtysa :)
August

Postprzez YOOSHKY 2009-02-24, 11:04 pm

Ciekawostka, bo w Delcie Jurij Suchomłyn grał jako pomocnik a nie napastnik...
YOOSHKY

Postprzez August 2009-02-25, 8:49 am

YOOSHKY napisał(a):Ciekawostka, bo w Delcie Jurij Suchomłyn grał jako pomocnik a nie napastnik...

To już całkiem niezła szopka. Nawet nie wiedzą kogo testują. Mam wrażenie, że gościa złapali na targach turystycznych w Expo-S.
August

Postprzez Łuki19 2009-02-25, 10:23 am

panie trenerze to jak juz testujemy takich zawodnikow to moze mnie tez przetestujecie jestem chetny grac za te 2 tys grałem na podworku z kolegami wiec to jakis poziom okręgowy :D ps zawsze byłem napastnikiem i nawet duzo braamek strzelałem :) a tak pozatym kiedys dtrenowalem w Zagłebiu jak byłem młodszy hehe moim trenerem byl terner Jader i wtedy mnie dobrze oceniał nawet mialem trenowac z trampkarzami :D :)
Łuki19
Obserwowany

Postprzez August 2009-02-25, 12:47 pm

Oprócz ukraińskiego Ronaldinjo miał się pojawić jeszcze jeden "ograny" napadzior. WIadomo coś o tym , czy sprawa znów nieaktualna?
August

Postprzez YOOSHKY 2009-02-25, 4:29 pm

Jurij zagrał w dzisiejszym sparingu. Nie zobaczymy go jednak w Sosnowcu.
Dzisiejsza wypowiedź trenera trochę wyjaśni w sprawie ruchów kadrowych.
Za moment będzie w TV
YOOSHKY

Postprzez hellboyek 2009-02-25, 5:00 pm

Suchomłyn nie zasili Zagłębia, natomiast nowym zawodnikiem zostanie prawdopodobnie Michał Filipowicz.

Nowym zawodnikiem Zagłębia zostanie Michał Filipowicz. Klub jest zdeterminowany aby wypożyczyć doświadczonego napastnika i prawdopodobnie od wiosny były piłkarz Odry Opole zasili linię ofensywną sosnowieckiej drużyny. Trener Kudyba od dłuższego czasu zabiegał o pozyskanie Filipowicza. - To bardzo dobry i doświadczony zawodnik. Będzie wzmocnieniem w Zagłębiu - dodał. Filipowicz w barwach Odry Opole rozegrał 15 spotkań, z czego w 7 wybiegł w podstawowej jedenastce. Strzelił tam 4 bramki, jednak warto zaznaczyć, że grał raczej na pozycji pomocnika. Wystąpił również w sobotnim sparingu przeciwko Zagłębiu. Do Sosnowca trafi na zasadzie wypożyczenia. Miejsca w Zagłębiu nie znajdzie natomiast Ukrainiec Suchomłyn, którego jak się później okazało, trener Kudyba zna z testów w Gawinie. - Ten zawodnik nic nie da Zagłębiu - dodał.

źródło: http://www.11.pl/rytm_pilki/wygrany_spa ... napastnik/
hellboyek

Postprzez Arosław 2009-02-25, 8:40 pm

Może jeszcze udałoby się sprowadzić ponownie Rafała Bałeckiego(aktualnie bez klubu) , który na pewno zaostrzyłby konkurencje o miejsce w ataku.
Arosław

Postprzez emdżej 2009-02-25, 9:44 pm

Skoro do tej pory nie mogli się z nim dogadać, to dlaczego mieliby to zrobić teraz?
emdżej

Postprzez August 2009-02-25, 10:21 pm

emdżej napisał(a):Skoro do tej pory nie mogli się z nim dogadać, to dlaczego mieliby to zrobić teraz?

Nie dogadali się czy to Bałecki ni chciał bo i taką opinię słyszałem...
August

Postprzez Darian 2009-02-25, 11:38 pm

Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że idzie o kasę. Gdyby dostał odpowiednio zadawalająco go sumę to by nigdzie sie nie ruszał.Gdzież by mu było lepiej?
Darian

Postprzez bulion 2009-02-26, 12:54 am

Czy zarząd Zagłębia pozwoli na zakontraktowanie Filipowicza?

W czasie okienka transferowego trener Janusz Kudyba testował tylko napastników. Za każdym razem, jak mantrę powtarzał - ten piłkarz nas nie zbawi. Wreszcie pojawił się zawodnik, którego chciałby mieć w zespole, ale ostateczna decyzja należy do zarządu klubu.

Sosnowiczanie grali sparing z występującym w grupie wschodniej II ligi Górnikiem Wieliczka. Pierwszą bramkę zdobyli goście, ale Zagłębie wzięło się do roboty i odpowiedziało trafieniami Tomasza Szatana i Wojciecha Białka. - Najbardziej cieszą strzelone bramki, bo nasze ostatnie mecze kończyły się bezbramkowymi remisami. Jest jeszcze dużo do poprawienia, ale widzę postępy w funkcjonowaniu zespołu - skomentował trener Zagłębia Janusz Kudyba.

Na testach pojawiło się dwóch napastników. Ukrainiec Jurij Suchomłyn nie zrobił specjalnego wrażenia i musi szukać pracy gdzie indziej. Co innego grający w Odrze Opole wychowanek Piasta Gliwice Michał Filipowicz. - To jest zawodnik, którego potrzebujemy. Bardzo chciałbym mieć go w drużynie - mówi Kudyba. Sam zawodnik również liczy na transfer. Problemem, jak zwykle w przypadku Zagłębia są pieniądze. Z naszych informacji wynika, że w klubie zastanawiają się, czy stać ich na tego piłkarza. Ostateczną decyzję zarząd ma podjąć w czwartek.

Kolejny sparing Zagłębie gra w sobotę. Jest już pewne, że sosnowiczanie wreszcie wybiegną na murawę Stadionu Ludowego. Do tej pory warunki pogodowe sprawiały, że drużyna musiała rozgrywać mecze kontrolne w Katowicach, bądź na bocznym boisku. - To i tak nic. Kiedy trenowałem Gawin Królewska Wola, było jeszcze gorzej. Przygotowywaliśmy się na jakichś klepiskach, a na stadionie graliśmy dopiero mecze ligowe - mówi Kudyba.

http://www.sportowefakty.pl/pilka/2009/ ... lipowicza/
bulion
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna