Lars napisał(a):jednym słowem zakonczenia, a raczej kontynuacji poprzedniego postu, chodzi o to ze władze Sosnowca chuja są warte. i tak naprawde kazde wybory to hybil-trafil, bo w PL glosuje sie na hasla, na programy wyborcze, a nie na realne mozliwosci. gdyby mi ktos obicał 1 mln zł na Zagłebie na rok i by go dał ma głos w ciemno. tylko kto da podczas wyborów słowo. marne nic nie znaczące hasła.
trzeba podcisnąć ten urzedzik na zwyciestwa bo bedziemy gnic w tej II lidze. swego czasu pewne osoby znalazly checi i siłe by to zrobić. moze po pewnym przegranym sezonie powtorzymy to w czerwcu? zeby kolejny nie był zmarnowany...
Czy władze Sosnowca ch...a są warte

wydaje mi się, że przynajmniej w kwestiach finansowania klubów jest to rzeczą dyskusyjną. Po pierwsze czy naczelnym zadaniem Miasta jest sponsorowanie Klub

Według mnie nie. Nawet jako kibic Zagłębia uważam, że Miasto powinno dawać więcej kasy np. na przedszkola czy szkoły, w których -jak widzę - zawsze czegoś brakuje. Nie można też mówić że Miasto w ogóle nie pomaga bo są i stypendia zarówno dla hokeistów jak i dla piłkarzy. To, o co miałbym mieć pretensje do Górskiego i jego świty to -jak m się wydaje - zbyt małe zaangażowanie w rozmowy zwiększymi sponsorami. A Górski swoje kontakty ma i jest w tym dobry (vide: sprowadzenie do Sosnowac Kolportera i utworzenie Expo). Ale widzę, że w obecnej kadencji gość jakby spoczął na laurach. Mimo wszystko mam większe pretensje do Szatan i jego ludzików. O kasie z OE już chyba wszystko napisamo więc nie bedę wracał. Ja mam cały czas wrażenie, że gość czeka aż sam przyjdzie do nieg jeden duzy bogaty sponsor i powie masz Krzysiu parę baniek i zrób co uważasz za stosowne. Własciwie i Szatan i i Miasto zdają się czekać - chyba głównie na powrót Włochów, u których niestety kryzys. A nie widzę, żeby klub próbował przyciągnąć kilku czy klilkunastu pomniejszych sponsorów, a chyba takich w regionie nie brakuje, którzy byliby w stanie przekazywać niw więcej jak klika tysięcy złotych miesięcznie. Tylko trzeba chodzić, zachęcać i prosić . Tak jak Bernat ,a kiedyś Baczyński.
BYła tu mowa o Bednarze. Próba sprowadzenia go do Sosnowca to dla mnie znakomity pomysł. Zwłaszcza, że Zagłębie go przygarnęło kiedy facet był po paskudnej kontuzji i bez klubu, bo Widzew go wyjebał. A czy niemożliwym byłoby gdyby jakaś firma z regionu zasponsorowała jego kontrakt. 2 tys. zł stypendium z Miasta i 5-7 od sponsora. Niemożliwe

Nie wiem, ale chyba realne. Ostatnio coś się mówiło o jakiejś gazetce i współpracy z radiem i zatrudnieniu marketingowca. Póki co cisza. Ano zobaczymy...
Co do prównań z innymi Miastami. O Wrcoławiu i Szczecinie zapomnijmy bo to Miasta z kilkukrotnie większymi budżetami i dla nich wywalenie kilkuset tysięcy (Szczecin) czy kilku mln (Wrocław) rocznie nie stanowi problemu. Nowego Sącza nie znam, najbardziej porównywalne są Kielce. Na największy plus to tak naprawdę - moim zdaniem - można im przypisyać wybudowanie nowego stasionu. Co do utrzymania klubu, to nibu mieli przeznaczyć ok. 2 mln z kasy Miasta, ale o ile się orientuję to żyją (i to na razie nieźle) ze sprzedaży zawodników zostawionych im przez Klickiego. Poza tym Korona była i tak w lepszej sytuacji bo faktycznie utrzymała się w OE, a my nie. Jak awansują
i dostaną kasę z Extraklasy, a jeśli nie to jeszcze różnie może z nimi być.
Jak dla mnie najbliższe miesiące o będzie raczej walka o przetrwanie klubu. Serce mówi, walka o awans. Rozum: chcoiaż utrzymajmy się, a potem zobaczymy co dalej. Miłego weekendu.