Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2010-07-05, 8:29 pm

peterrabit3 napisał(a):
August napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):Hosic jest z dziada pradziada z Sosnowca

Aleś Peterrabit przygrzmocił To się nadaje na wpis w dziale Humor :lol:

przeczytaj z namyslem cytat i post raz jeszcze
chyba nie uznales ze pisze to powaznie ....

No nie zakumałem. Ale nie zgodzę się, że to kwesta oddania lub ie Zagłębiu. Jest jeszcze coś co nazywa się profesjonalnym podejściem do swoich obowiązków.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez August 2010-07-05, 9:41 pm

August napisał(a):Krzysztof Szatan proponuje, żeby Marek Adamczyk związał się z klubem najpierw na trzy miesiące
- To byłby okres próby, z którego - o tym jestem przekonany - Marek Adamczyk wyjdzie zwycięsko.

Za tę intencję chciałbym Krisa pochwalić bo moim zdaniem Adamczyk powinien mieć coś w rodzaju "okresu próbnego" z tymże trzy miechy, zwłaszcza po bajzlu hytrego, to stanowczo za mało. Pół roku to minimum, a optymalny okres do 30 czerwca 2011.
August

Postprzez peterrabit3 2010-07-05, 9:48 pm

No nie zakumałem. Ale nie zgodzę się, że to kwesta oddania lub ie Zagłębiu. Jest jeszcze coś co nazywa się profesjonalnym podejściem do swoich obowiązków.[/quote]
Nie bronie zadnej ze stron ale trzeba pamietac ze profesjonalizm musi dzialac w obie strony
peterrabit3

Postprzez August 2010-07-05, 10:13 pm

peterrabit3 napisał(a):Nie bronie zadnej ze stron ale trzeba pamietac ze profesjonalizm musi dzialac w obie strony

Tak, ale jak się nie podoba to można było zrobić tak jak prosty chłopak z kieleckiego Krzysiek Myślwy. Poszedł do Prezesa, rozwiązał kontrakt i pożegnał sie z kibicami. Wszystko w ciągu jednego dnia. Krótko i zwięźle. A nie jak na zasadzie "pojawiam się i znikam" wedle własnego uznania.
August

Postprzez patrios91 2010-07-06, 11:43 am

Dlaczego na oficjalnej stronce internetowej Zaglebia widnieje logo Algasu i ATC skoro pana Szatana i tak trzeba bedzie splacac za sponsoring(kpina :kiepsko: )bez odsetek oczywiscie(laskawy :kiepsko: ). Mam nadzieje,ze nie ujrze tego g*wna na banerach meczowych w tym sezonie ,skoro to pozyczki,a nie sponsoring. Miasto powinno o to zadbac od pierwszej chwili wejscia do spolki skoro oni to splacac beda.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2010-07-06, 10:22 pm

August napisał(a):Właściciel Zagłębia akceptuje kandydata na prezesa
Krzysztof Szatan proponuje, żeby Marek Adamczyk związał się z klubem najpierw na trzy miesiące
- To byłby okres próby, z którego - o tym jestem przekonany - Marek Adamczyk wyjdzie zwycięsko. To młody, inteligentny, dobrze wykształcony człowiek. To właśnie tacy ludzie powinni kierować Zagłębiem - uważa.

Trzy miesiące okresu próbnego to może mieć ekspedientka w sklepie. Coś mi się wydaje, że ostatnia rzecz, jakiej by chciał Szatan, to żeby Adamczyk został na dłużej.
django

Postprzez dziejus 2010-07-06, 10:35 pm

Cyt."młody,inteligentny,dobrze wykształcony człowiek".A więc wszystkie cechy...których brakuje(jeszcze)obecnemu"prezesowi" :kiepsko: I tu jest "pies pogrzebany" :redface:
dziejus

Postprzez August 2010-07-07, 7:49 am

django napisał(a):Trzy miesiące okresu próbnego to może mieć ekspedientka w sklepie. Coś mi się wydaje, że ostatnia rzecz, jakiej by chciał Szatan, to żeby Adamczyk został na dłużej.

Ja też się boję, że Szatan i jego ludzie mogą próbować robić Adamczykowi koło pióra. Zwłaszcza, jeśli w Zarządzie pozostałby hytry. Chciałbym zwrócić uwagę, że Adamczyk jeszcze nie został Prezesem a już został zaatakowany na forum. A wiadomo, że każdego ocenia się nie przed a po jakimś okresie czy konkretnych działaniach. Nowy Prezes będzie musiał mieć szalenie mocne oparcie w Mieście.:

Dziś Rada Nadzorcza Zagłębia S.A. powoła nowego prezesa

Dziś zbierze się Rada Nadzorcza Zagłębia S.A., by dokonać zmian w zarządzie Spółki. Według informacji uzyskanych przez sosnowiec.info.pl Rada odwoła Pawła Hytrego ze stanowiska prezesa Zarządu i powoła na to stanowisko Marka Adamczyka, prawnika, byłego piłkarza Zagłębia. Zgodnie z ustaleniami współwłaścicieli Spółki, Zarząd Zagłębia S.A. będzie jednoosobowy.
Po objęciu 49 proc. akcji przez gminę Sosnowiec, w Radzie Nadzorczej Zagłębia S.A. zasiadają: Łukasz Sławczyk, przewodniczący oraz Stanisław Ciepał i Maksymilian Wawrzyńczak, którzy reprezentują Krzysztofa Szatana oraz ze strony miasta: Ryszard Chmura (były radny Sosnowca) i Marcin Latoś (radca prawny).

Rada Nadzorcza Zagłębia S.A. podejmuje uchwały większością 2/3 głosów, co oznacza, że przy pięcioosobowym składzie do podjęcia uchwały potrzebne są cztery głosy.

W przyszłości możliwe będzie powiększenie składu Rady Nadzorczej o przedstawicieli nowych sponsorów.
http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,17657
August

Postprzez patrios91 2010-07-07, 12:52 pm

Jednoosobowy zarzad spolki czyli Szatan ? Kpina ?
patrios91

Postprzez August 2010-07-07, 12:58 pm

patrios91 napisał(a):Jednoosobowy zarzad spolki czyli Szatan ? Kpina ?

Nie, z tego wynika, że będzie tylko Adamczyk. Szatan z sobie wiadomych względów zezygnował z powołania swojego człowieka. hytry 'wiciem' nie chciał być. I sehr gut.Natomiast innych Kris nie miał. I to na swój sposób niezbyt dobrze o nim świadczy. Ciekawe, o której zaczyna się posiedzenie Rady. Świetan wiadomośc to ta, że Szatan sam (bez zgody Miasta) nie będzie w stanie odwołać Zarządu.
August

Postprzez marutek1 2010-07-07, 4:46 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Jednoosobowy zarzad spolki czyli Szatan ? Kpina ?

Nie, z tego wynika, że będzie tylko Adamczyk. Szatan z sobie wiadomych względów zezygnował z powołania swojego człowieka. hytry 'wiciem' nie chciał być. I sehr gut.Natomiast innych Kris nie miał. I to na swój sposób niezbyt dobrze o nim świadczy. Ciekawe, o której zaczyna się posiedzenie Rady. Świetan wiadomośc to ta, że Szatan sam (bez zgody Miasta) nie będzie w stanie odwołać Zarządu.

Spotkanie Rady Nadzorczej jest jutro tj.w czwartek a nie jak pisze SOSNOWIEC INFO.
marutek1

Postprzez marutek1 2010-07-07, 4:58 pm

patrios91 napisał(a):Dlaczego na oficjalnej stronce internetowej Zaglebia widnieje logo Algasu i ATC skoro pana Szatana i tak trzeba bedzie splacac za sponsoring(kpina :kiepsko: )bez odsetek oczywiscie(laskawy :kiepsko: ). Mam nadzieje,ze nie ujrze tego g*wna na banerach meczowych w tym sezonie ,skoro to pozyczki,a nie sponsoring. Miasto powinno o to zadbac od pierwszej chwili wejscia do spolki skoro oni to splacac beda.

I tu się Szanowny Kolega myli.Co miesiąc Zagłębie wystawia faktury firmom Szatana za reklamę i nie są to małe pieniądze.Pewnie zaraz ktoś napisze że" to pewnie po złotówce od firmy"ale naprawdę jest zgoła inaczej.
marutek1

Postprzez August 2010-07-07, 5:10 pm

marutek1 napisał(a):Co miesiąc Zagłębie wystawia faktury firmom Szatana za reklamę i nie są to małe pieniądze

A otrzymuje chociaż te pieniądze ?
August

Postprzez patrios91 2010-07-07, 5:57 pm

marutek1 napisał(a):
patrios91 napisał(a):Dlaczego na oficjalnej stronce internetowej Zaglebia widnieje logo Algasu i ATC skoro pana Szatana i tak trzeba bedzie splacac za sponsoring(kpina :kiepsko: )bez odsetek oczywiscie(laskawy :kiepsko: ). Mam nadzieje,ze nie ujrze tego g*wna na banerach meczowych w tym sezonie ,skoro to pozyczki,a nie sponsoring. Miasto powinno o to zadbac od pierwszej chwili wejscia do spolki skoro oni to splacac beda.

I tu się Szanowny Kolega myli.Co miesiąc Zagłębie wystawia faktury firmom Szatana za reklamę i nie są to małe pieniądze.Pewnie zaraz ktoś napisze że" to pewnie po złotówce od firmy"ale naprawdę jest zgoła inaczej.

Skoro to byla tylko pozyczka to te reklamy nie maja prawa tam wisiec,chyba ze sponsoring w tym klubie jest calkiem za darmo. Wystawia faktury,a pieniadze sa tylko pozyczane....hmm glebokie. Dla mnie to jest oszustwo finansowe i nic wiecej.
patrios91

Postprzez marutek1 2010-07-07, 6:16 pm

Pożyczki kolego to były na uregulowanie Zus-u,skarbowego.pzpn aby otrzymać licencję na poprzedni sezon a pieniądze wpłacane z jego firm były na bieżącą działalność klubu choć niewystarczające ale....zawsze.Proszę mnie zle nie zrozumieć.Funkcjonowało to do tej pory zle i nie mam zamiaru go bronić lecz w pewnym momencie został sam z tym wszystkim niekoniecznie znając się na tym do końca i miał tego debila(hytrego)który umie tylko handlować samochodami!Idzie nowe więc miejmy nadzieję że wróci to na normalne tory.Pozdrawiam.
marutek1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna