Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2010-07-05, 7:53 am

Zdobycie dla klubu choćby kilku, działających w naszym regionie Budeconów nie jest niemożliwe. Do tego jest potrzebny przede wszystkim mądry, fachowy Zarząd. Sposób, w jaki hytry podchodził do tematu budził jednyie litość i śmiech.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-07-05, 8:27 am

August napisał(a):Zdobycie dla klubu choćby kilku, działających w naszym regionie Budeconów nie jest niemożliwe. Do tego jest potrzebny przede wszystkim mądry, fachowy Zarząd. Sposób, w jaki hytry podchodził do tematu budził jednyie litość i śmiech.

Zgadzam sie. Jedyny sponsorning jaki zawita na Ludowy to totalna "jalmuzna",nawet dawana przez dobra marke.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez jacu 2010-07-05, 8:28 am

Wszystko jest możliwe, tylko teraz raz tak jak piszesz - potrzeba fachowego Zarządu, który przede wszystkim będzie potrafił rozmawiać. Dwa - trzeba wreszcie określić jaki jest cel klubu na ten sezon, bo już coraz bliżej rozpoczęcia, a na razie ani transferów, ani tak do końca nie wiadomo kto z zawodników "na wylocie" zostanie. Żaden sponsor w ciemno nie wejdzie choćby nie wiem jaki kompetentny Zarząd był
jacu

Postprzez August 2010-07-05, 8:33 am

jacu napisał(a):Wszystko jest możliwe, tylko teraz raz tak jak piszesz - potrzeba fachowego Zarządu, który przede wszystkim będzie potrafił rozmawiać. Dwa - trzeba wreszcie określić jaki jest cel klubu na ten sezon, bo już coraz bliżej rozpoczęcia, a na razie ani transferów, ani tak do końca nie wiadomo kto z zawodników "na wylocie" zostanie. Żaden sponsor w ciemno nie wejdzie choćby nie wiem jaki kompetentny Zarząd był

Jak można mówić o jakichkolwiek działaniach skoro prezes w tak gorącym momencie siedzi w Hiszpanii i pilnuje swojego samochodowego interesu ? Ponadto sposób, w jaki razem z Hosiciem olali Chojnackiego pokazuje gdzie ma ten klub. Nawet jeśli jest już na tzw. wylocie. Poza tym przedłużanie okresu wymiany Prezesa pokazuje gdzie tak naprawdę Szatan ma ten klub. Skoro jednak zostali ściągnięcie na sparing jakies grajki (chyba) świadczy o tym , że ktoś w tym klubie działa.
August

Postprzez patrios91 2010-07-05, 8:50 am

August napisał(a): Skoro jednak zostali ściągnięcie na sparing jakies grajki (chyba) świadczy o tym , że ktoś w tym klubie działa.

Oczywiscie...Chojnacki zapiepsza za Hytrego,ciekaw jestem czy pensje od Hytrusa za ten miesiac dostanie.
patrios91

Postprzez jacu 2010-07-05, 8:56 am

Mamy szczęście, że Chojnacki znając w ogóle sytuacje klubu tak się angażuje i już dawno się nie spakował i nie pojechał stąd albo nie spakował walizek i do Hiszpanii wygrzewać dupsko. Taki trener to dla nas światełko w tunelu, ale jak tak dalej pójdzie to i to się skończy. Można dawać coś od siebie jak się dostaje coś w zamian, a jak tak ważne sprawy olewa się na samej górze to z jakiej racji trener ma się angażować
jacu

Postprzez August 2010-07-05, 4:44 pm

Właściciel Zagłębia akceptuje kandydata na prezesa
Krzysztof Szatan proponuje, żeby Marek Adamczyk związał się z klubem najpierw na trzy miesiące
- To byłby okres próby, z którego - o tym jestem przekonany - Marek Adamczyk wyjdzie zwycięsko. To młody, inteligentny, dobrze wykształcony człowiek. To właśnie tacy ludzie powinni kierować Zagłębiem - uważa.

32-letni Adamczyk to były piłkarz klubu z Sosnowca - na stanowisko prezesa zaproponowało go miasto, nowy udziałowiec klubu. Decyzję musi jednak podjąć rada nadzorcza spółki. - To powinno stać się jeszcze w tym tygodniu - mówi właściciel, który cieszy się na współpracę z miastem. - Były chwile, gdy myślałem, że już nigdy do niej niedojdzie. Teraz znowu z optymizmem patrzę w przyszłość - dodaje.

Szatan chciałby, żeby w klubie pozostał też Paweł Hytry, dotychczasowy prezes. - Zaproponowałem, żeby został wiceprezesem i odpowiadał m.in. za szkolenie młodzieży. Widzę jednak, że się waha - dodaje.
W poniedziałek treningi z Zagłębiem rozpoczęło kilku nowych piłkarzy - wśród nich Ukrainiec Iwan Łytwyniuk (ostatnio Stal Stalowa Wola) i Dawid Bober, który w A-klasowym Gosławiu Jedłownik strzelał nawet 50 bramek w sezonie.

- Z zawodników, których testowaliśmy wcześniej szansę na pozostanie kontraktów mają Adrian Bebłowski, Michał Zioło i Marcin Folc. Z Bebłowskim [bramkarz Olimpii Zambrów - przyp.red.] jest jednak problem, bo ma ważny kontrakt. Liczę na operatywność działaczy - mówi trener Marek Chojnacki, który nie widzi w drużynie Bośniaka Dzenana Hosicia. - Już rozmawiamy o rozwiązaniu umowy - wyjaśnia Szatan, który nie chce ingerować w decyzje trenera.

Chojnacki przesądza, że jego asystentem będzie Tomasz Łuczywek, a za szkolnie bramkarzy będzie odpowiadał Rafał Polański.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... ezesa.html
August

Postprzez dziejus 2010-07-05, 4:54 pm

Szatanowi się wydaje ze odpowiedzialnym za młodzież może być taki nieodpowiedzialny facet jak cHytry :redface: Ostatni przypadek z Hosicem to przecież sprawka właśnie"prezesa" :twisted: Wypad z klubu takim ludziom :twisted:
dziejus

Postprzez peterrabit3 2010-07-05, 5:12 pm

wg mnie odejscie Hosica to spore oslabienie...Dwa sparingi 6 straconych bramek...w zeszlym sezonie mielismy najlepsza defensywe w lidze a on byl jej filarem....
Podoba mi sie ze Chojnacki stawia na swoim przy doborze zawodnikow ale wydaje mi sie ze w tym przypadku gore bierze urazona ambicja a nie dobro klubu
peterrabit3

Postprzez patrios91 2010-07-05, 6:07 pm

Gdyby nie bylo nacisku to Hytry dalej bylby prezesem wiec panie Szatan wsadz se pan te slowa...wiadomo gdzie. Co wam zlego ta biedna mlodziez zrobila ? Myslicie,ze kolejny Pietrzak,Strojek,Bernas czy Marek pojawia sie za czasow HYtrego ? Kpina...zegnamy Hytrego..on nie ma o futbolu pojecia,zaloze sie,ze nie wie co to spalony :-)

peterrabit3 napisał(a):wg mnie odejscie Hosica to spore oslabienie...Dwa sparingi 6 straconych bramek...w zeszlym sezonie mielismy najlepsza defensywe w lidze a on byl jej filarem....
Podoba mi sie ze Chojnacki stawia na swoim przy doborze zawodnikow ale wydaje mi sie ze w tym przypadku gore bierze urazona ambicja a nie dobro klubu

Swietne podejscie do sprawy. Byly opoznienia w wyplatach to Hosic gral taka kaszane,po ktorej dzieki jego bledom stracilismy kupe punktow-najwazniejszych. Wszystko fajnie pieknie...wielbiony przez kibicow,sympatyczny,sympatyczna rodzinka,ale najemnikow tutaj nie potrzeba. Dla mnie liczy sie to co pan Hosic wyprawial gdy byly opoznienia w wyplatach,a nie sprawa z weselem kogostam. Piekna jesien z bogatym Zaglebiem,fatalna wiosna z biednym Zaglebiem. Brawo panie Chojnacki,zero pyskowania,zero fochow i braku profesjonalizmu. Pelna dyscyplina...popieram Chojnackiego.
patrios91

Postprzez novack 2010-07-05, 7:12 pm

Widać , że Chojnacki ma jaja jak orzechy kokosowe. Póki co to nasz jedyny atut, ale wiara umiera ostatnia.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez peterrabit3 2010-07-05, 7:21 pm

Smiesza mnie Twoje wpisy Patrios
Hosic jest z dziada pradziada z Sosnowca dlatego trzeba wymagac od niego bezgranicznego oddania Zaglebiu
Poza tym jesli pracodawca nie wywiazuje sie ze swich zobowiazan trudno jest byc skoncentrowanym wylacznie na footballu
Dla niego jak i dla kazdego normalnego faceta rodzina i rodzinne finanse to rzecz swieta
peterrabit3

Postprzez August 2010-07-05, 7:35 pm

peterrabit3 napisał(a):Hosic jest z dziada pradziada z Sosnowca

Aleś Peterrabit przygrzmocił To się nadaje na wpis w dziale Humor :lol:
August

Postprzez Darian 2010-07-05, 7:40 pm

Odnośnie Dżenana jest oczywistym że jest to zawodnik na ten poziom i dla naszego zespołu bardzo ważny gracz jeżeli chodzi o grę w defensywie. Odnośnie zachowania piłkarza usprawiedliwiłem Dżenana już i napiszę to jeszcze że nie po to człowiek tuła się na drugi koniec Europy żeby jeszcze do tego interesu miał dopłacać.

Drugi aspekt sprawy Dżenana przemawia na jego niekorzyść mianowicie - METRYKA Zawodnik ma 34 lata i do perspektywicznych zaliczyć go nie można a my musimy szukać perspektywicznych graczy młodego pokolenia.Kiedyś Dworczyk dał szansę Markowi i opłaciło się.Dzisiaj mamy gracza defensywnego z prawdziwego zdarzenia i należy dać szansę innym na wybicie się.
Darian

Postprzez peterrabit3 2010-07-05, 7:45 pm

August napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):Hosic jest z dziada pradziada z Sosnowca

Aleś Peterrabit przygrzmocił To się nadaje na wpis w dziale Humor :lol:

przeczytaj z namyslem cytat i post raz jeszcze
chyba nie uznales ze pisze to powaznie ....
peterrabit3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna