Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Adam1906 2010-06-26, 9:56 am

Ulica Jamesa Watta
25.06.2010, Sosnowiec
Janusz Lewanda / sosnowiec.info.pl

"Do prezydenta Sosnowca, Kazimierza Górskiego oraz przewodniczącego Rady Miejskiej, Daniela Miklasińskiego, wpłynął wniosek o nadanie nowo powstającej ulicy, łączącej ulice Mikołajczyka z ulicą Wojska Polskiego, imienia Jamesa Watta.
Autorem wniosku jest Sebastian Paszek, właściciel firmy WATT – Produkcja Systemów Solarnych, która ma swą siedzibę w Piekarach Śląskich a w Sosnowcu, na terenie Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej, przy nowo powstającej ulicy, buduje jedną z największych w Europie fabrykę kolektorów słonecznych..."

http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,17569

No to popatrzcie, jakie mają możliwości włodarze miasta, którzy w końcu mają przejąć pakiet 49% akcji Zagłębia Sosnowiec i nie potrafią "w zamian" za np. nadanie nazwy nowej ulicy, spróbować załatwić sponsoring dla naszego klubu :!: Wystarczy zauważyć, że takich możliwości jest wiele:

"W bieżącym roku z Sosnowiecko – Dąbrowskiej Podstrefy Katowickiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej dochodzą pozytywne sygnały. Przypomnijmy - Podstrefa Sosnowiecko - Dąbrowska zlokalizowana jest na terenie ośmiu miast i gmin: Sosnowca, Dąbrowy Górniczej, Częstochowy, Siewierza, Sławkowa, Siemianowic Śląskich, Zawiercia i Koniecpola.
- Gdy w poprzednich latach, 2008 i 2009, firmy działające w podstrefie obniżały koszty działalności poprzez redukcję zatrudnienia, to w bieżącym roku występuje tendencja do odbudowy kadry - mówi wiceprezes zarządu KSSE S.A., Mirosław Bubel. W I kwartale br. inwestorzy: Brembo Poland i Saint Gobain Sekurit HansGlas Polska w Dąbrowie Górniczej oraz Electrolux Poland w Siewierzu uzyskali nowe zezwolenia na prowadzenie działalności. Te trzy spółki zainwestują łącznie 284 mln zł a po zakończeniu inwestycji zatrudnią 160 osób.

Ponadto Podstrefa pozyskała nowego inwestora w Częstochowie, firmę Stolzle, która zainwestuje 148 mln zł i zatrudni 120 osób.

Z inwestycji w toku największą jest budowa spółki Watt Produkcja Systemów Solarnych. W Sosnowcu przy ul. Mikołajczyka na ponad 25 tys. metrach kw. powstaje obiekt o wartości 50 mln zł. Inwestycja jest współfinansowana w 40 proc. przez Unię Europejską. Po jej zakończeniu pod koniec przyszłego roku firma zatrudni 142 osoby. W tym samym czasie sfinalizuje inwestycję przy ul. Jedności spółka Catepillar, a to oznacza zwiększenie zatrudnienia o 90 osób.

Wiceprezes Mirosław Bubel ocenia pozytywnie sytuację w Podstrefie Sosnowiecko – Dąbrowskiej.
- Firmy produkcyjne są bardzie stabilne od firm handlowych – uważa prezes Bubel i chyba ma rację, zwłaszcza w kontekście Sosnowca, w którym firmy handlowe wykazują za rok ubiegły gwałtowny spadek zysku."

http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,17295

Jakby się chciało, to by się miało... SPONSORÓW :!:
Adam1906

Postprzez patrios91 2010-06-26, 10:52 am

marutek1 napisał(a):Panowie kto za tego fajansiarza!!!!Wiem że powiecie że każdy tylko nie on ale KTO?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niedawno sam twierdziles,ze prezesem bedzie Marek Adamczyk wiec nie wiem skad to pytanie. Janek Urban tez roboty nie znalazl,a pogadac zawsze mozna.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-06-26, 12:40 pm

Bardzo ciekawe jest to, że Łukawski struga z siebie kompletnego dyletanta. A jeśli chodzi o znajomość funkcjnowania spółek prawa handlowego jest dokładnie odwrotnie. Czemu ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Gilardino 2010-06-26, 1:32 pm

August napisał(a):Bardzo ciekawe jest to, że Łukawski struga z siebie kompletnego dyletanta. A jeśli chodzi o znajomość funkcjnowania spółek prawa handlowego jest dokładnie odwrotnie. Czemu ?

Może to właśnie jakaś gra Miasta, która ma doprowadzić do odpowiedniego układu zarządczo-właścicielskiego w klubie ? Oby !!!
Gilardino

Postprzez marutek1 2010-06-27, 10:34 am

patrios91 napisał(a):
marutek1 napisał(a):Panowie kto za tego fajansiarza!!!!Wiem że powiecie że każdy tylko nie on ale KTO?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niedawno sam twierdziles,ze prezesem bedzie Marek Adamczyk wiec nie wiem skad to pytanie. Janek Urban tez roboty nie znalazl,a pogadac zawsze mozna.

Jak dobrze przeczytałeś napisałem MIAŁO,a URBAN miał propozycję jak zwolnili Pierścionka i nie był zainteresowany.
marutek1

Postprzez patrios91 2010-06-27, 2:37 pm

marutek1 napisał(a):Jak dobrze przeczytałeś napisałem MIAŁO,a URBAN miał propozycję jak zwolnili Pierścionka i nie był zainteresowany.

Pierwsze slyszymy,ze Urban mial propozycje...moze cos wiecej?!
patrios91

Postprzez August 2010-06-27, 3:58 pm

patrios91 napisał(a):
marutek1 napisał(a):Jak dobrze przeczytałeś napisałem MIAŁO,a URBAN miał propozycję jak zwolnili Pierścionka i nie był zainteresowany.

Kevin Keegan tez miał propozycję. Miał ściągnąć Owena, a sponsorem tytularnym miał zostać Statoil.
August

Postprzez patrios91 2010-06-27, 4:42 pm

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):

Kevin Keegan tez miał propozycję. Miał ściągnąć Owena, a sponsorem tytularnym miał zostać Statoil.

:)
patrios91

Postprzez sonia13 2010-06-27, 6:38 pm

Niech klub wypłaci zaległe pieniądze zawodnikom, chociażby tym, którzy dodali im chwały i na nich zarobili
sonia13

Postprzez dziejus 2010-06-27, 6:46 pm

Możesz rzucić kilka nazwisk ?
dziejus

Postprzez sonia13 2010-06-27, 6:50 pm

Domyśl się, jak sie zastanowisz to na pewno zgadniesz, to niedaleka przeszłość
sonia13

Postprzez dziejus 2010-06-27, 7:00 pm

Jeśli chodzi o chwałe klubowi to przychodzi mi do glowy kilka nazwisk.Dziurowicz,Machnik,Szyguła,Bazan,Leszczyński,Strzałkowski,Myga,Piecyk,Szmidt,Gałeczka,Mazur,Jarosik,o Rudym nie wspomne ;-) Ale nie słyszałem żeby klub zalegał im kase :)
dziejus

Postprzez August 2010-06-27, 7:05 pm

dziejus napisał(a):Jeśli chodzi o chwałe klubowi to przychodzi mi do glowy kilka nazwisk.Dziurowicz,Machnik,Szyguła,Bazan,Leszczyński,Strzałkowski,Myga,Piecyk,Szmidt,Gałeczka,Mazur,Jarosik,o Rudym nie wspomne ;-) Ale nie słyszałem żeby klub zalegał im kase :)

To Karol nie dostał jeszcze kasy ? hytry oddaj pieniądze Kordyszowi
August

Postprzez patrios91 2010-06-27, 7:29 pm

August napisał(a):
dziejus napisał(a):Jeśli chodzi o chwałe klubowi to przychodzi mi do glowy kilka nazwisk.Dziurowicz,Machnik,Szyguła,Bazan,Leszczyński,Strzałkowski,Myga,Piecyk,Szmidt,Gałeczka,Mazur,Jarosik,o Rudym nie wspomne ;-) Ale nie słyszałem żeby klub zalegał im kase :)

To Karol nie dostał jeszcze kasy ? hytry oddaj pieniądze Kordyszowi

I Rudemu wyrok :-)
patrios91

Postprzez Gilardino 2010-06-27, 10:20 pm

marutek1 napisał(a):
patrios91 napisał(a):

Jak dobrze przeczytałeś napisałem MIAŁO,a URBAN miał propozycję jak zwolnili Pierścionka i nie był zainteresowany.

A dlaczego miało ? Znaczy zrezygnowali wszyscy kandydaci ?
Gilardino

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna