2 liga zachodnia 2010/2011

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2010/2011

Postprzez bonus11 2011-03-20, 6:29 pm

Oglądałem ten mecz Chojniczanki i oni są spokojnie do ogrania. Według mnie Jarota była lepsza od nich. Wyróżniającym się zawodnikiem w Chojnicach był na pewno Kaźmierowski i trzeba będzie na niego uważać,a tak po za tym to nic ciekawego nie pokazali.
bonus11

Postprzez kaskader 2011-03-20, 9:19 pm

Jarota nie była lepsza od Chojniczanki. W pierwszych 25 minutach Chojniczanka całkowicie dominowała na boisku i powinna wtedy strzelić jeszcze jedną bramkę, okazji ku temu nie brakowało. Później mecz się wyrównał. Ogólnie słabe zawody z obu stron. Oglądając dwa mecze Chojniczanki w rundzie wiosennej mam wrażenie, że to wszystko nie trybi jeszcze tak jak powinno. Kapica za dużo eksperymentuje ze składem, jakby trwał jeszcze okres przygotowawczy i nie wiedział do końca na kogo postawić w pierwszej jedenastce. W tym okresie takie rzeczy powinny już być wykrystalizowane. To nie czas na eksperymenty.
Chojniczanka to oczywiście nie jest Barcelona i można ją pokonać, jak każdą drużynę, ale zapewniam cię kolego, że oni potrafią grać dużo lepiej niż w ostatnich dwóch meczach.
kaskader

Postprzez Adam1906 2011-03-23, 6:35 pm

23 marca 2011, 16:50:56 - MichalMKS
II liga: Elana 2-2 Czarni

W rozegranym awansem spotkaniu 32. kolejki drugiej ligi grupy zachodniej Elana Toruń zremisowała na własnym boisku z Czarnymi Żagań 2-2 (2-0).

23 marca 2011, 15:00 - Toruń (Stadion Miejski)
Elana Toruń 2-2 Czarni Żagań
Grzegorz Mania 7, Łukasz Grube 19 (k) - Grzegorz Dorobek 46, Marek Tracz 78 (k)

źródło: własne / Gazeta Pomorska

http://www.90minut.pl/news/151/news1511 ... zarni.html

Nie ma co ściemniać, ale dla nas to dobry wynik :niezle: Wszyscy w tej lidze będą tracić punkty, najważniejsze, żebyśmy my ich tracili mniej od przeciwników ;-) Teraz wszystko w nogach i głowach naszych chłopaków 8)
Adam1906

Postprzez August 2011-03-24, 2:43 pm

Serialu pt. "Boniek w Zawiszy" nowy sezon:

Mieszkający na stałe w Rzymie Zbigniew Boniek za kilka dni w bydgoskim ratuszu spotka się z władzami miasta. Tematem rozmów będzie oczywiście WKS Zawisza SA. - Mam ciekawy pomysł - zapowiada Boniek

O tym, jaki to pomysł, przekonamy się najpóźniej w przyszłym tygodniu. Właśnie wtedy Boniek pojawi się w Bydgoszczy i na pewno spotka się z władzami miasta. - Jesteśmy umówieni na rozmowy. Zobaczymy, co z nich wyjdzie - potwierdza zastępca prezydenta Sebastian Chmara.

Sam zainteresowany na razie też nie chce zdradzać szczegółów spotkania z głównym akcjonariuszem spółki. Bardzo możliwe jednak, że będzie chciał włączyć się do walki o przejęcie spółki.
- Mam jakiś pomysł, ale najpierw chcę go przedyskutować z władzami miasta. Wtedy zobaczymy, co z tego wyjdzie - zapowiada Zbigniew Boniek, który oprócz rozmów w ratuszu będzie jeszcze chciał też na żywo obejrzeć pojedynek naszych piłkarzy z Ruchem Zdzieszowice.

Ewentualna oferta od niedawnego jeszcze partnera strategicznego klubu może pokrzyżować szyki Radosławowi Osuchowi. Poznański menedżer piłkarski od kilku tygodni negocjuje z ratuszem sprawę przejęcia większościowego udziału w WKS Zawisza SA. Nieoficjalnie wiadomo, że rozmowy są bardzo zaawansowane, a Osuch nie ukrywa, że jak najszybciej chciałby przejąć spółkę.

- Oczywiście, że zależy mi na tym. Jestem gotów do porozumienia z większościowym udziałowcem i na przejęcie akcji - mówi.

Przed dwoma tygodniami o swoich planach dotyczących rozwoju spółki rozmawiał on telefonicznie ze Zbigniewem Bońkiem. - Rzeczywiście pan Osuch przestawił mi wizję rozwoju piłki w Bydgoszczy. Ja nie będę jednak nikogo ani zachęcał, ani też zniechęcał do jego planów - dodaje Boniek.

Jak już informowaliśmy, plany Osucha, piłkarskiego menedżera, a być może przyszłego właściciela spółki, zakładają jak najszybsze wprowadzenie Zawiszy do ekstraklasy. Stawia sobie za cel zrealizowanie tego w ciągu trzech lat. Później natomiast bardzo prawdopodobne będzie poszukanie nowego większościowego udziałowca i sprzedanie Zawiszy.

- Tak się stanie, jeśli gra w najwyższej klasie rozgrywkowej np. przerośnie możliwości mojej firmy. Na razie jednak nie ma co gdybać. Najpierw to trzeba awansować - kończy Osuch.

http://www.sport.pl/pilka/1,64946,93115 ... wisze.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2011-03-24, 5:04 pm

Never ending story... Boniek - akcje - Zawisza...

A tak na marginesie to cudowne akcje Boniek robił z Boncolem ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=2iLWyIlFw0w 10 sek. ;-)
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-03-24, 5:08 pm

PawełK napisał(a):Never ending story... Boniek - akcje - Zawisza...

Kumaci w biznesie powiadają, że Boniek ruszy tyłkiem tylko wtedy gdypoczuje na tym interes. I w tym nie jest inaczej. W preciwnym razie już dawno byłby w Zawiszy...
August

Postprzez August 2011-03-30, 10:00 am

Myślę, że w przyszłym sezonie to Tychy mogą stać się jednym z głównych kandydatów do awansu:

Kto zostanie trenerem II-ligowego GKS-u Tychy po niespodziewanej rezygnacji Adama Noconia? Klub rozmawia z Dariuszem Fornalakiem. Tyszanie zaprosili na rozmowę Rafała Góraka.

W przypadku Fornalaka problemem mogą się okazać finanse. Dlatego działacze chcą zaproponować stanowisko byłemu trenerowi Ruchu Radzionków, Rafałowi Górakowi. Na rozmowy będzie trzeba jednak poczekać kilka dni. - We wtorek i środę jestem w Warszawie na kolejnym etapie szkolenia na licencję UEFA Pro - wyjaśnia szkoleniowiec.

Ściągnąć Góraka do Tychów może być jednak ciężko. Jak informuje "Sport", już wkrótce może on wskoczyć na "trenerską karuzelę" w jednym z klubów ekstraklasy.
http://www.sportslaski.pl/dariusz-forna ... ,info.html
August

Postprzez August 2011-03-30, 10:04 pm

Pomimo powrotu na fotel prezesa Bogdana Pultyna sytuacja wokół bydgoskiej spółki nadal daleka jest od normalnej. We wtorek głos w sprawie Zawiszy postanowił zabrać poseł PiS Tomasz Latos.Od kilku tygodni trwają rozmowy władz miasta z kandydatem do przejęcia większości udziałów w spółce. Do tej pory jedynym kandydatem był znany menedżer piłkarski Radosław Osuch. - Rozmowy cały czas trwają - mówi zastępca prezydenta Bydgoszczy Sebastian Chmara. - W przeciągu najbliższych kilku dni sprawa powinna zostać wyjaśniona. Jeszcze w poprzednim tygodniu do negocjacji włączył się Zbigniew Boniek, który od półtora roku był biznesowym partnerem spółki.

Tymczasem mocny sprzeciw wobec jego osoby wyrazili bydgoscy kibice. Na swojej stronie internetowej wydali nawet specjalne oświadczenie. "W dniu 24.03.2011 dowiedzieliśmy się całej prawdy na temat zamiarów partnera strategicznego jakim jest Boniek. Człowiek ten od około 18 miesięcy manipuluje całym środowiskiem piłkarskim w Bydgoszczy a efektów nie ma z tego żadnych. Przez cały ten okres Złocisty Rzymianin pomysłów miał już wiele, tak samo jak wiele razy je zmieniał, zależnie od sytuacji w klubie. Kiedy w Zawiszy było w miarę dobrze nie musiał mieć wszystkich udziałów, jak było źle, dokręcał śrubkę i wymagał wszystkiego (czyt. akcji, praw do herbu itp). Widocznie zła sytuacja dla nas nie oznacza tego samego dla gościa, na którym już się nawet w Turynie poznali. Wniosek nasuwa się prosty - czekam, aż padną na kolana a potem całość dostanę za grosze i dopnę swego. Dalej to już tylko znaleźć jelenia, który to ode mnie kupi i nie wkładając nic znowu zarobię. Na potwierdzenie tych słów przedstawiamy szanownym czytelnikom naszej strony nowe propozycje Bońka co do statutu spółki, które przekazał, jego prawa ręka mości Puchalski. Główne z nich ewidentnie mają prowadzić do tego by Boniek mógł zrobić z klubem co będzie chciał. Najważniejsze z tych zmian to te, które mówią, że uchwały Walnego Zgromadzenia Spółki, dotyczące spraw z naszego punktu widzenia oczywistych, nie będą musiały zapadać bezwzględną ilością głosów, obecnie potrzeba do tego jednomyślności wszystkich udziałowców."

We wtorek głos w sprawie sytuacji w spółce postanowił zabrać też poseł PiS Tomasz Latos. - Nie jest tak pięknie i to nie tylko dlatego, że Zawisza zdobył w rundzie wiosennej pięć punktów, na dwanaście możliwych. Trzeba zastanawiać się już dzisiaj co dalej. Z jednej strony mamy przez miasto pokryte zobowiązania, wyłożone duże pieniądze na finansowanie klubu, nie ma jednak decyzji kto będzie ewentualnym inwestorem strategicznym. Od dłuższego czasu mówi się o Zbigniewie Bońku, który miał być potencjalnym inwestorem, od pewnego czasu mówi się również o Panu Osuchu, który jest znanym menadżerem piłkarskim - podkreślił Latos.

W tej sytuacji jedynym wyjściem jest szybkie zakończenie negocjacji z zainteresowanymi stronami. Ich brak może bowiem ponownie rozpocząć się kolejną wojenką futbolową w mieście nad Brdą. Tymczasem piłkarze Zawiszy już w najbliższą sobotę o godzinie 16:00 zmierzą się na własnym stadionie z Ruchem Zdzieszowice. Wczesna pora jest spowodowana zaplanowaną walkę bokserską o mistrzostwa świata z udziałem Krzysztofa Włodarczyka.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... hca-bonka/
August

Postprzez polak2110 2011-04-01, 5:39 pm

po ostatniej kolejce sytuacja Bardzo się nam skomplikowała.Strata punktowa do miejsc premiowanych awansem jest konkretna.Ale...wygrywając z tymi dwoma drużynami jest szansa na niezły już układ (chociaż do Miedzi).Wtedy Zagłębie 39puktów, a Miedź (przegrywając z nami + np.jutro remis)-42punkty...Zatem strata juz luźna :) Gorzej z Tychami-mają zaległe 2mecze + mecz z nami u siebie...Oczywiście wszystkie ekipy potracą jeszcze punkty w innych meczach ale wziałęm po uwagę tylko te bezpośrednie.Wiadomo-podstawa to nasze zwycięstwa a wtedy "jakoś" będzie :brawo:
polak2110

Postprzez August 2011-04-01, 9:10 pm

Górak trenerem Tychów. Myslę, że jest to zapowiedź bradzo poważnych planów tego klubu. Z tymże zapewne w przyszłym sezonie.
August

Postprzez uzielone 2011-04-01, 9:44 pm

August napisał(a):Górak trenerem Tychów. Myslę, że jest to zapowiedź bradzo poważnych planów tego klubu. Z tymże zapewne w przyszłym sezonie.

Co ciekawe dyrektorem sportowym w Tychach jest nasz ex-snajper Maciek Mizia. Tychy myślą już o awansie w tym sezonie a maja na to aktualnie większą szansę niż my.
uzielone

Postprzez PawełK 2011-04-02, 11:28 am

TVP Bydgoszcz będzie transmitować mecze Zawiszy

Prawdopodobnie już do końca sezonu wszystkie mecze Zawiszy w roli gospodarza będzie transmitować bydgoski oddział TVP. Pierwsza relacja dziś o 16:00.

- Takie są nasze wstępne ustalenia - mówi szef redakcji sportowej TVP Bydgoszcz Hubert Malinowski. - Cztery mecze pokażemy z powtórkami, czyli z Chojniczanką, Olimpią Grudziądz, Elaną Toruń i ostatni z Czarnymi Żagań. Kolejne trzy (w tym dzisiejszy z Ruchem Zdzieszowice - dop. red.) będziemy transmitować z mniejszej liczby kamer. Po prostu na tyle, na ile nas stać.

źródło: http://www.90minut.pl/news/152/news1521 ... wiszy.html
PawełK
pyszałek

Postprzez kaskader 2011-04-02, 8:11 pm

Już prawie chciałem pogratulować Zagłębiu wygranej w meczu z Olimpią G. Cóż powiedzieć? Stało się. Meczu nie oglądałem, więc nie będę się wypowiadał. Rozumiem Wasze rozgoryczenie. To były bardzo ważne zawody dla Zagłębia.
Nasi grajkowie dali totalnej d....y remisując w N.Tomyślu. Chociaż aż tak bardzo mnie to nie zdziwiło. Już pisałem na Waszym forum, że 4-5 miejsce, przy odrobinie szczęścia 3 - to będzie szczyt tego na co stać Chojniczankę. Gramy zbyt nierówno, a póki co nie widać żeby liczne zmiany w drużynie w jakiś szczególnie pozytywny sposób odbiły się na grze drużyny. Kilku piłkarzy moim zdaniem pozbyto się w Chojnicach zbyt pochopnie. Ci którzy przyszli w ich miejsce (nie wszyscy) nie wnieśli do drużyny niczego lepszego. Póki co najlepszy transfer według mnie to weteran Andruszczak. Bez pozostałych Chojniczanka nie wyglądałaby gorzej niż na jesień. Zastanawia mnie teraz taka rzecz, a mianowicie: jeśli w trakcie sezonu okaże się, że szanse na awans są iluzoryczne a spadek nam nie grozi - co będą ci grajkowie grać? Czym treneiro ich zmotywuje? Czy będą sobie wybierać mecze które dla podtrzymania passy (12 meczów bez porażki :lol: ) można sobie zremisować? A potem dla udobruchania kibiców coś wygrają w Chojnicach? Tu się okaże jacy to są wielcy "Profesjonaliści".
Niektórzy kibice bronią piłkarzy w sposób żałosny- passa trwa! :-) kolejny mecz bez porażki. ale taką passe można o kant d....y rozbić. Lepiej raz przegrać a potem wygrać niż dwa razy zremisować.
Najgorsze jest to, że pozbyto się kilku niezłych piłkarzy pochodzących z Chojnic lub regionu dla których ten klub coś znaczył, uważanych za swoich. Sprowadzono zaciąg nie wiadomo skąd, który nie będąc odpowiednio umotywowany może nie chcieć "umierać" za ten klub. Ten remis wkurza tym bardziej, że w Bydgoszczy padł remis, wygrywając z amatorami z Wielkiej Polski, zrównalibyśmy się punktami z tyfusami z Bydgoszczy.
kaskader

Postprzez August 2011-04-04, 8:15 am

Z tego co widzą to na bardzo poważnego kandydata do awansu wyrastają Tychy. Co prawda 5 pkt straty do Miedzi, ale i dwa zaległe mecze. Jeśli w środę pykną Elanę, a w sobotę beznadziejnego Zawiszę to niewykluczone, że poważnie zredukują szanse bydgoszczan (w przypadku zwycięstwa Miedzi z Rakowem) szans. A układ gier mają całkiem niezły (z lepszych drużyn tylko Chojnice na wyjeździe).
August

Postprzez kaskader 2011-04-04, 9:01 am

Na razie wszystko na to wskazuje. Olimpie G. powoli będzie można uznać za I ligowca. Druga drużyna, która awansuje pewnie wyłoni się spośród dwójki GKS Tychy, Miedź Legnica. Dziwi mnie słaba gra Zawiszy (ale nie martwi ;-) ), spośród wszystkich drużyn grających w Chojnicach pozostawili najlepsze wrażenie. Jeśli zaczną grać na miarę możliwości wciąż będą się liczyć w tej stawce do końca. My mamy wyjazdy do Bydgoszczy, Grudziądza, Torunia, Legnicy. Nie liczę na cuda w tych meczach ale na zażartą walkę i chęć odniesienia zwycięstwa przez kopaczy. Za drogo ta drużyna kosztuje, żeby w razie utraty szans na awans, grać - żeby tylko dograć sezon do końca.
kaskader

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna