2 liga zachodnia 2009/2010

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 2 liga zachodnia 2009/2010

Postprzez August 2010-02-18, 11:45 am

Siła ognia zespołu z Zabrza nadal jest daleka od oczekiwanej. Kilku napastników nie doszło jeszcze do pełni formy. Dlatego pojawiły się spekulacje, że wstrzymane zostanie wypożyczenie Dawida Jarki.

Piłkarz ten obecnie przebywa już na zgrupowaniu z drużyną Ruchu Radzionków i na Roosevelta w tym momencie wracać nie zamierza. - Trudno abym był zainteresowany, jeśli ktoś ze mnie zrezygnował nie zabierając na obóz do Turcji. Jestem zdecydowany na grę w Ruchu - podkreśla.

Sęk w tym, że nadal ma on ważny kontrakt z klubem z Zabrza, więc niewykluczone, że trener Adam Nawałka w "podbramkowej" sytuacji ściągnie 23-latka. - Górnik jest moim pracodawcą i jeśli zażąda mojego powrotu, to będę musiał wykonać rozkaz - dodaje Jarka.

http://sportslaski.pl/Jarka-nie-chcialb ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-02-18, 12:36 pm

Jarki nie za bardzo chca w Zabrzu. Nawalka na niego nie stawia wnioskujac z jego wywiadow....chyba ze beda potrzebowali rezerwowych. Co do Floty...przegrala z U-23 Herthy Berlin...to odzwierciedla jej poziom tak jak i poziom polskiej pilki. Nie dziwie sie ze Arifovic i Kowal moga znalezc tam swoje miejsce.

18 lutego 2010, 13:34:12 - koofel
Jarka i Małkowski wypożyczeni do Ruchu Radzionków

22-letni napastnik Górnika Zabrze Dawid Jarka został dziś zawodnikiem Ruchu Radzionków. Do kadry lidera drugiej ligi zachodniej dołączył także 21-letni obrońca bądź skrzydłowy Łukasz Małkowski z Legii Warszawa.

Obaj zawodnicy trafili do Radzionkowa na zasadzie wypożyczeń do 30 czerwca tego roku.

źródło: Ruch Radzionków

-> http://www.90minut.pl/news/116/news1161 ... onkow.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-02-18, 3:11 pm

Biorąc pod uwagę pierwszą czwórkę naszej ligi to Ruch bezapelacyjnie wydaje się być najlepszym jeśli chodzi o transfery. Pozyskanie takich zawodników jak Manelski, Matus, Foszmańczyk i Jarka robią całkiem dobre wrażenie.
August

Postprzez django 2010-02-18, 3:24 pm

August napisał(a):Biorąc pod uwagę pierwszą czwórkę naszej ligi to Ruch bezapelacyjnie wydaje się być najlepszym jeśli chodzi o transfery. Pozyskanie takich zawodników jak Manelski, Matus, Foszmańczyk i Jarka robią całkiem dobre wrażenie.

Do tego jeszcze dochodzi Michal Farkas z ekstraklasowej czeskiej drużyny FK Jablonec. Ma za sobą występy w Pucharze UEFA i Intertoto.
django

Postprzez kiboll 2010-02-20, 12:07 pm

Tylko nie pisac ze znowu daje ale jednak jak tu ktos pisal
okazalo sieze boniek podchodzi powaznie do tego !!!!!!! kurde

... WKS Zawisza Bydgoszcz S.A. informuje, że dzięki porozumieniu między prezydentem Bydgoszczy Konstantym Dombrowiczem, a Zbigniewem Bońkiem klub zwiększył swoje możliwości finansowe jeśli chodzi o transfery. O tym, kto jeszcze trafi do Zawiszy będziemy informować na bieżąco. Przypomnijmy, że niedawno pozyskaliśmy trzech zawodników mających za sobą grę w Ekstraklasie. Są nimi: Andrzej Rybski (Lechia Gdańsk), Jacek Kosmalski (Polonia Warszawa) i Tomasz Podgórski (Piast Gliwice). Wcześniej, w letnim okienku transferowym, udało się podpisać kontrakty z Tomaszem Midzierskim (Lechia Gdańsk), Marcinem Sobczakiem (Ruch Chorzów), Andrzejem Witanem (Lech Poznań), Cezarym Stefańczykiem (Pelikan Łowicz), Jackiem Magdzińskim (Flota Świnoujście) i Tomaszem Warczachowskim (Unia Janikowo). Za dodatkowe, finansowe wsparcie prezydenta Dombrowicza, jak i Zbigniewa Bońka w decydującym momencie okna transferowego serdecznie dziękujemy
kiboll

Postprzez August 2010-02-20, 2:31 pm

Ciekawe na jaki procent poszło wsparcie od Bońka :lol:
August

Postprzez kiboll 2010-02-20, 4:33 pm

Wypowiadal sie Rudzielec ze to inwestycja ktora sie nie zwraca wiec chyba bez? chociaz to cwany lis to nigdy nie wiadomo
kiboll

Postprzez bonus11 2010-02-20, 7:54 pm

Za "słaby" dla Zagłębia A.Nowak strzela bramki dla GKS-u Tychy w sparingach aż miło.Dziś strzelił dwie BKS.
bonus11

Postprzez August 2010-02-20, 8:35 pm

kiboll napisał(a):Wypowiadal sie Rudzielec ze to inwestycja ktora sie nie zwraca wiec chyba bez? chociaz to cwany lis to nigdy nie wiadomo

Juz zapomniał że na Widzewie zrobił dobry geszenk ? Ja uważam, że ktoś coś (tj, jaiś byznes) mu zaproponował. Jeszcze na jesieni zarzekał sie, że Zawisza go ne interesuje.
August

Postprzez rafik2723 2010-02-21, 12:05 pm

August napisał(a):
kiboll napisał(a):Wypowiadal sie Rudzielec ze to inwestycja ktora sie nie zwraca wiec chyba bez? chociaz to cwany lis to nigdy nie wiadomo

Juz zapomniał że na Widzewie zrobił dobry geszenk ? Ja uważam, że ktoś coś (tj, jaiś byznes) mu zaproponował. Jeszcze na jesieni zarzekał sie, że Zawisza go ne interesuje.

Jak moze nie interesować skoro tutaj już inwestuje jest z Bydgoszczy i zaczynał właśnie tutaj?
Jest Bydgoszczaninem i to wiele mówi.Na pewno inwestycja to cos wielkiego bo Bydgoszcz na to zasługuje swoją historią,kibicami a przede wszystkim infrastrukturą czyli stadionem na którym gra reprezentacja itp...
Boniek powiedział,ze stara sie o mecz Polska - Włochy w sierpniu własnie w Bydgoszczy a iemy jakie znaczenie ma ta osoba we Włoszech.
W tym tygodniu to będą prawdziwe dwa hity transferowe o które postarał się "Zibi" sami zobaczycie - powiedzial to w rozmowie z bydgoskimi mediami :-) .
Teraz już mamy najsilniejszy skład a co dopiero jak przyjda ci dwaj zawodnicy o których cicho - wiadomo Boniek w Europie to jest KTOŚ i dla niego wielu chce grać tym bardziej,że w tygodniu stanie się właścicielem Zawiszy Bydgoszcz i chce wprowadzić do ekstraklasy w 2012 roku ;-)
rafik2723

Postprzez Szakal 2010-02-21, 1:48 pm

Boniek płynie na swojej legendzie i nic wiecej , z tego co ja wiem jest bakrutem , stałym bywalcem kasyn i wyscigow konnych - tyle w tym temacie. Jedynie jak pomaga Zawiszy to swoim naziwiskiem . Z reszta patrzac na wczesniejsze jego działania zwiazane z pilka nozna (patrz reprezentacja, Widzew...) , latwo mozna przewidziec jak to sie skonczy w Zawiszy .

Awans dla ZAGLEBIA z pierwszego miejsca tylko i wylacznie prosze panstwa !
Szakal

Postprzez KalF92 2010-02-21, 2:22 pm

Mam nadzieję że się nie mylisz, prawda jest taka że mamy bardzo duże szanse na awans, jednak wątpię aby, nasze Zagłębie awansowało z pierwszego miejsca.
KalF92

Postprzez rafik2723 2010-02-21, 5:38 pm

Szakal napisał(a):Boniek płynie na swojej legendzie i nic wiecej , z tego co ja wiem jest bakrutem , stałym bywalcem kasyn i wyscigow konnych - tyle w tym temacie. Jedynie jak pomaga Zawiszy to swoim naziwiskiem . Z reszta patrzac na wczesniejsze jego działania zwiazane z pilka nozna (patrz reprezentacja, Widzew...) , latwo mozna przewidziec jak to sie skonczy w Zawiszy .

Taaa na nazwisku: wielu by chciało mieć takiego właściciela z takimi znajomosciami,biznesem,funduszami i możliwosciami.
Wieluzawodnikw dla Bońka chce grać i jestem ciekaw co bys powiedział i wielu z was jakby ktoś tak znany chiałby byc u was właścicielem klubu.
Myślisz,że piłkarz znany i ceniony wolałby grać dla zagłębia czy dla drużyny,której właścicielem i gdzie fundusze przekazuje Boniek?
Mówisz,ze jest bankrutem - dziwne,ze jest udzialowcem w wielu firmach giełdowych i to na rynku włoskim.
Po prostu zazdrościsz,ze ktos taki chce u nas zainwestować i rysuje wielkie perspektywy duzo większe niż w Sosnowcu.
rafik2723

Postprzez swiezy52 2010-02-21, 5:40 pm

rafik2723 napisał(a):
Szakal napisał(a):Boniek płynie na swojej legendzie i nic wiecej , z tego co ja wiem jest bakrutem , stałym bywalcem kasyn i wyscigow konnych - tyle w tym temacie. Jedynie jak pomaga Zawiszy to swoim naziwiskiem . Z reszta patrzac na wczesniejsze jego działania zwiazane z pilka nozna (patrz reprezentacja, Widzew...) , latwo mozna przewidziec jak to sie skonczy w Zawiszy .

Taaa na nazwisku: wielu by chciało mieć takiego właściciela z takimi znajomosciami,biznesem,funduszami i możliwosciami.
Wieluzawodnikw dla Bońka chce grać i jestem ciekaw co bys powiedział i wielu z was jakby ktoś tak znany chiałby byc u was właścicielem klubu.
Myślisz,że piłkarz znany i ceniony wolałby grać dla zagłębia czy dla drużyny,której właścicielem i gdzie fundusze przekazuje Boniek?
Mówisz,ze jest bankrutem - dziwne,ze jest udzialowcem w wielu firmach giełdowych i to na rynku włoskim.
Po prostu zazdrościsz,ze ktos taki chce u nas zainwestować i rysuje wielkie perspektywy duzo większe niż w Sosnowcu.

nasz bydgoski kolega strasznie sie oburza... spokojnie na forum podejmuje sie rozne dyskusje...
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Smazu 2010-02-21, 5:55 pm

Na miejscu zawodnika miałbym szeroko i głęboko kto sponsoruje klub.I tak pewnie bym go nawet raz nie zobaczył.Ważniejsze są raczej cele i atmosfera w drużynie... no ale cóż, są też tacy co patrzą tylko za kasą ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna