TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez koniu1906 2009-07-31, 9:38 pm

Blajpios napisał(a):Ja trochę z innej beczki, po lekturze Skarbu Kibica wyd. Axel Springer, czyli Przegląd Sportowy/Sport. Tak sobie pomyślałem... Gdyby istniał Klub Kibica, to jego list w sprawie «antypropagandy przeciw Stadionowi Ludowemu» (np. sekcji antydyfamacyjnej) do Zwierzchników red. Kołtonia - miałby szanse się jakoś przebić, w każdym razie dużo większe, niż gdyby napisał taki list ktoś prywatnie. Specjalnie przejrzałem w Skarbie Kibica dane o stadionach Ekstraklasy. Kilka jest o mniejszej pojemności niż Ludowy. Tylko bodaj 2 stadiony (Lechia, Piast) mają oświetlenie z większym natężeniem światła, raptem jednak o 80 luksów (mają 2000 natężenia) - przy czym w Gliwicach "za to" usiąść może mniej niż połowa tej ilości widzów co w Sosnowcu. Pozostałe stadiony - światło mają gorsze, co telewizja zwłaszcza, przeprowadzająca transmisje, też powinna cenić - niektóre "szumnie obwieszczane" stadiony mają to natężenie światła nawet o 500 luksów słabsze (Kielce, Lubin - i w zasadzie większość chyba). Ba. Tylko 7 stadionów ma większą w tym sezonie ilość miejsc siedzących - a na 7 więc zasiąść może mniej widzów. Nie mówiąc już o tym, że grający na Ludowym obecnie podkreślają dobrą jakość murawy a i drenaż nie najgorszy, skoro przy takiej ulewie jednak całą drugą połowę Wisła mogła atakować nie przeżywając zaskakujących spowolnień piłki - czego by chyba piłkarze pytani w jakimś sondażu nie mogli powiedzieć też o wszystkich innych stadionach Ekstraklasy. Podając więc te dane w takim piśmie, spokojnie można "uprzejmie zapytać", czy to oznacza, że red. Kołtoń na każdym z tych stadionów w czymś gorszym od Ludowego będzie ubolewać, że na nim musi grać Mistrz Polski? Czy też - oczywiście nie należy się spodziewać takich wypowiedzi w meczach na innych stadionach, bo przecież nie chodziło w wypowiedziach redaktora o żadną obiektywną informację, na temat stadionu czy klubu, tylko o skorzystanie z okazji do zniesławienia, poniekąd smutnego dla prawie milionowej społeczności Zagłębia, więc dziwi, że znacząca stacja telewizyjna pozwala sobie na taką politykę. Obiektywna bowiem informacja głosiłaby, że ten stadion, dysponujący prawie najlepszymi światłami w Polsce, chwaloną murawą, niezłą ilością miejc jest jak na III ligę chyba nawet najelpszym a teraz dodatkowo Zagłębiacy wypożyczają stadion Mistrzowi Polski a prawdopodobnie (wg danych licencyjnych) może i drugiemu zespołowi Ekstraklasy - by pomóc im w budowie stadionów klasy europejskiej.
No, tak. Ale Zagłębiacy - to umieją za takie informacje tylko "w rękaw mamusi", na własnym podwórku się wypłakiwać lub wyzywać ich autorów (niesłusznie totalnie agresywna reakcja). W żaden jednak sposób nie próbują, by te żale przekroczyły ich kręgi i przynajmniej spróbowały grzecznie i skutecznie zmienić świadomość takich dyfamatorów.

Madrze i fajnie piszesz tylko troche dlugo :) . Odnoszac sie do twojego "opowiadania" hm-przypomnijmy sobie organizacje meczy na naszym stadionie (z Wisla na wodzie i z Lechem w oczekiwaniu na swiatlo). jesli chodzi o wyglad trybun-sami wiemy jak to wyglada..Polska te wpadki pamieta i poprostu poszla legenda jaki to ten stadion jest niefajny a komentatorzy cos w tv musza mowic a ponarzekac fajna rzecz. Teraz dzieki organizacji meczy ekstraklasy na ludowym jest szansa sie pokazac z dobrej strony (jest poprawiona murawa, nie wiem jak z zasilaniem bo podobno mieli robic jakies awaryjne) i jak nie bedzie zadnej wpadki to mysle ze w przyszlosci transmisje meczu Zaglebia w ekstraklasie komentator nie zacznie od narzekania na stadion tylko od slow "nie jest to stadion nowoczesny ale spelnia wymogi ma dobre oswietlenie, bardzo dobra murawe nic tylko grac " Pozdrawiam
koniu1906

Postprzez ukryty 2009-08-01, 7:01 am

Z tego co mówili w telewizji(P. Tomaszewski), to wynajęcie stadionu dla tych klubów jest nieprawidłowe z uwagi na to, że klub nie jest właścicielem, tylko MOSiR. Może być jeszcze zamieszanie i klapa z wielkimi pieniędzmi.
ukryty

Postprzez Piotreq_Sc 2009-08-01, 11:00 am

ukryty napisał(a):Z tego co mówili w telewizji(P. Tomaszewski), to wynajęcie stadionu dla tych klubów jest nieprawidłowe z uwagi na to, że klub nie jest właścicielem, tylko MOSiR. Może być jeszcze zamieszanie i klapa z wielkimi pieniędzmi.

(to tylko jakies plotki pewnie)

A tam juz nie pier... dla mnie to juz jest temat zamkniety , szkoda sie denerwowac.
I co jeszcze robi sonda na strone , skoro juz klamka zapadla z gra Cracovii na Ludowym ?.
[oczywiscie sie tylko pytam , bez zadnej napinki]

Moze czekaja az wiecej glosów bedzie za , by potem powiedziec ze nic nie bylo robione przeciwko kibica i za ich plecami ...
Piotreq_Sc

Postprzez maniek-75-75 2009-08-01, 12:20 pm

p.Tomaszewski jak zwykle szuka dziury w całym...dałby sobie już ten typ spokuj....nikogo nie bronie ale czasem w tv to już żenada go słuchać....
maniek-75-75

Postprzez SO_1906 2009-08-01, 9:37 pm

Po tej wymianie ziemi, murawa na środku jest tra-ge-dia :!: :kiepsko: Oglądałem dzisiaj w C+, Wisłe z Ruchem i nie dość że piłka skacze jak na klimontowie to jeszcze inny kolor ma trawa :redface:
SO_1906

Postprzez uzielone 2009-08-02, 10:04 am

Przymusowa inwestycja w Ludowego, gdy Zagłębie awansowało do ekstraklasy okazała się teraz świetnym interesem! Wystarczyło tylko położyć dobrej klasy murawę i oświetlenie, na szybko postawić wiatę jako "krytą trybunę" oraz zrobić nowe wejście. Tanim kosztem zmodernizowany Stadion Ludowy stał się obiektem pożądania dla krakowskich klubów i solidnym zastrzykiem pieniędzy dla MOSIRu i Zagłębia. Dobrze by się jednak stało, gdyby chociaż cześć z tych pieniędzy, który zarabia nam staruszek Ludowy poszła na jego dalszą modernizację aby przede wszystkim nasi kibice mogli bardziej komfortowo z niego korzystać. Tak jak pisałem już we wcześniejszym poście można wykorzystać holenderski projekt żeby rozpocząć przebudowę dróg dojazdowych do stadionu oraz stworzenie parkingów wokół stadionu a także rozpocząć wreszcie rozbiórkę łuku pod zegarem i zacząć budowę chociaż jednej nowoczesnej trybuny, na której po zakończeniu okresu wynajmu stadionu mogli by już zasiąść nasi kibice. Potem można już rozbierać trybunę otwartą bo "młyn" przeniesie się na nową trybunę. Wyciskanie kasy ze staruszka bez sensownych inwestycji na dłuższą metę nic nam nie da a tylko zatrzyma czas na Ludowym na kilka następnych lat.
uzielone

Postprzez Lopezzz 2009-08-02, 11:39 am

SO_1906 napisał(a):Po tej wymianie ziemi, murawa na środku jest tra-ge-dia :!: :kiepsko: Oglądałem dzisiaj w C+, Wisłe z Ruchem i nie dość że piłka skacze jak na klimontowie to jeszcze inny kolor ma trawa :redface:

dokładnie też to zauważyłem. coś ta trawa jak by gorszego gatunku, i dlaczego po srodku jest jakas wyblakła?
http://www.youtube.com/watch?v=TEcaX1bdq5E
Lopezzz

Postprzez PawełK 2009-08-02, 11:44 am

Lopezzz napisał(a):
SO_1906 napisał(a):Po tej wymianie ziemi, murawa na środku jest tra-ge-dia :!: :kiepsko: Oglądałem dzisiaj w C+, Wisłe z Ruchem i nie dość że piłka skacze jak na klimontowie to jeszcze inny kolor ma trawa :redface:

dokładnie też to zauważyłem. coś ta trawa jak by gorszego gatunku, i dlaczego po srodku jest jakas wyblakła?
http://www.youtube.com/watch?v=TEcaX1bdq5E

Trawka sobie odżyje z czasem a pożółkła bo wycinane były paski trawy na cienkiej darni i troszkę ją przypaliło słońce, które operuje ostatnio mocno.
PawełK
pyszałek

Postprzez novack 2009-08-04, 2:43 pm

Czy wie ktoś może, czy przy boisku ze sztuczną trawą przewidziane jest choć kilka rzędów z fotelikami dla kibiców, czy też jak zawsze w tym mieście kibica i obywatela ma się w dupie? Na sparingach, które jak mniemam tam właśnie zimą będziemy rozgrywać, zawsze jest spora grupa kibiców, ciekawi mnie więc gdzie oni się podzieją.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Minion 2009-08-04, 5:07 pm

Leżak z domu wezmie sie :D
Minion

Postprzez August 2009-08-04, 6:28 pm

Minion napisał(a):Leżak z domu wezmie sie :D

Trzeba to będzie opatentować :lol:
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-08-05, 2:18 pm

grzes_pl napisał(a):ale przynajmniej możne iść na mecze Wisła - Legia lub Lech Poznań :brawo:

:lol: :lol:
skąd ty się urwałeś kolego ?

Natomiast kol. uzielone dosyć trafnie zauważył, że przydała by się modernizacja Ludowego. Nawet gdyby holenderski projekt miał powstać w innej lokalizacji to o "staruszka" Ludowego należałoby zadbać.
pawelpkibicpogoń

Postprzez roberto85 2009-08-06, 10:29 pm

jak widze skrot z meczu i na filmie boisko zaslaniaja filary podtrzymujace dach to mam dola :((
roberto85

Postprzez novack 2009-08-07, 1:11 pm

I kolejny kwiatek do kożucha, słup (zardzewiała rura) podtrzymująca kamerę do monitoringu. Jak już udało mi się znaleźć miejsce na „krytej” z którego nie zasłaniały słupy od „zadaszenia” to oczywiście widoczność ograniczyła ta rura. Nie chce podpowiadać rozwiązań, a jest ich pewnie wiele (choćby zainstalowanie kamery pod dachem) ale jak zwykle na Ludowym wybrano najgorsze, ośmieszające „projektanta” i utrudniające oglądanie meczu rozwiązanie. A tak z innej beczki, to już od dawna marzyło mi się, by piłkarze wychodzili z tunelu przy rytmach jakiegoś podnoszącego adrenalinę utworu. Vangelis jak najbardziej odpowiedni, chociaż nie upieram się, ważne by był to za każdym razem ten sam utwór i by słysząc go wiadomo było, że rozpoczyna się spektakl. A gdyby tak jeszcze udało się przygasić na tę chwile jupitery, a trybuny rozświetlić np. po przez odpalenie zapalniczek. Robiłoby to świetną atmosferę od początku, nikt nie czekałby z wejściem na stadion do ostatniej chwili, bo wszyscy chcieliby to zobaczyć i w tym uczestniczyć. To taka moja propozycja na oryginalne, zagłębiowskie rozpoczynanie meczu. Może są inne propozycje. W meczu ze Ślęzą dobry początek został zrobiony i to nie tylko, jeśli chodzi o grę i wynik. Była konkretna muzyka na wejściu i fala. Czekam na więcej.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez roberto85 2009-08-07, 7:27 pm

piszac mojego posto nie mialem na mysli krytykowania ludzi ktorzy montuja kamere i robia dla nas relacje tylko architekta i tych co sie zgodzili aby taki projekt powstal ci ludzie sa porostu debilami
roberto85

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna